De beste thee om te slapen

Gepubliceerd:

Het ontdekken van de optimale thee voor de slaap kan een spelbreker zijn als het gaat om het verbeteren van uw nachtelijke rust. Er zijn talloze opties beschikbaar, dus het kan overweldigend lijken om het perfecte brouwsel te vinden dat voldoet aan uw smaakpapillen en ontspanningsbehoeften. In deze uitgebreide gids verkennen we verschillende kruidentheeën die bekend staan om hun slaapbevorderende eigenschappen en duiken we in enkele opmerkelijke vermeldingen van andere slaapbevorderende theeën.

Wij bespreken ook populaire melanges op de markt die speciaal zijn ontwikkeld om de slaapkwaliteit te verbeteren, en hoe aromatherapie de effecten van deze rustgevende dranken kan versterken. Ten slotte geven we tips voor het selecteren van de beste thee voor de slaap op basis van individuele voorkeuren en waarden, waarbij rekening wordt gehouden met dieetbeperkingen en routines voor het slapengaan.

de-beste-thee-voor-slaap-1

Kamillethee om te slapen

Kamillethee is een populaire keuze voor mensen die hun slaap willen verbeteren vanwege de kalmerende effecten en het traditionele gebruik als middel tegen slapeloosheid en angst. Het wordt van oudsher gebruikt als middel tegen slapeloosheid en angst, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen die beter willen slapen.

De wetenschap achter de slaapbevorderende werking van kamille

Kamille bevat apigenine, een flavonoïde die zich bindt aan specifieke receptoren in de hersenen en helpt angst te verminderen en slaap op te wekken. Studies hebben aangetoond dat het drinken van kamillethee kan leiden tot een betere slaapkwaliteit en minder vermoeidheid bij personen met chronische slapeloosheid.(bron)

 • Natuurlijk cafeïnevrij: In tegenstelling tot groene thee of andere cafeïnehoudende dranken is kamillethee van nature vrij van stimulerende middelen, waardoor het ideaal is als drankje voor het slapen gaan.
 • Bevordert ontspanning: Het rustgevende aroma van kamillebloemen helpt een kalmerende sfeer te creëren die bevorderlijk is voor ontspanning en een goede nachtrust.
 • Vermindert angst: Zoals eerder vermeld, draagt de aanwezigheid van apigenine in kamille bij tot het verminderen van stressniveaus door interactie met GABA-receptoren in de hersenen.

Hoe kiest u de beste kamillethee?

Om er zeker van te zijn dat u alle voordelen van uw kopje kamillethee krijgt, moet u bij de keuze rekening houden met de volgende factoren:

 1. Zuiverheid: Kies biologische soorten zonder toegevoegde kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Dit garandeert dat u de zuiverste vorm van kamille consumeert, zonder ongewenste toevoegingen.
 2. Kwaliteit: Kies voor merken van hoge kwaliteit die hele kamillebloemen gebruiken in plaats van geplette bladeren en stengels, omdat deze een krachtigere concentratie essentiële oliën en flavonoïden leveren die verantwoordelijk zijn voor de slaapbevorderende effecten.
 3. Zetmethode: Om maximale voordelen uit uw thee te halen, laat u deze ongeveer vijf minuten in heet water (niet kokend) trekken voordat u hem drinkt. U kunt desgewenst ook honing of citroen toevoegen om de smaak te versterken.

Het opnemen van kamillethee in uw nachtelijk ritueel kan bijdragen tot een betere slaapkwaliteit, het kalmeren van lichaam en geest en het verminderen van stress. Probeer dit traditionele slaapmiddel vanavond eens uit.

Lavendel thee en aromatherapie

Lavendel is een bekend kruid met paarse bloemen dat al sinds de tijd van het Romeinse Rijk wordt gebruikt. Van deze geurige plant is bekend dat hij ontspanning bevordert en de algehele slaapkwaliteit verbetert, zowel in de vorm van thee als via aromatherapie.

Voordelen van lavendel voor een betere slaapkwaliteit

Het is aangetoond dat het drinken van lavendelthee de slaapkwaliteit helpt verbeteren door angstniveaus te verminderen, ontspanning te bevorderen en kalmerende effecten te hebben. Uit een studie gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine bleek zelfs dat deelnemers die lavendelthee dronken een betere slaapkwaliteit rapporteerden dan degenen die deze thee niet dronken. Daarnaast kan het gebruik van lavendelolie voor aromatherapie ook leiden tot een betere rustgevende slaap vanwege de rustgevende geur.

Lavendel thee combineren met aromatherapie

Om de voordelen van zowel het drinken van lavendelthee als het gebruik ervan voor aromatherapie te maximaliseren, kunt u overwegen deze twee methoden op te nemen in uw routine voor het slapengaan:

 1. Lavendel thee zetten: Voor een kopje natuurlijk cafeïnevrije lavendelthee laat u een eetlepel gedroogde lavendelknoppen ongeveer vijf minuten in kokend water trekken alvorens te zeven. Desgewenst kunt u honing of ahornsiroop toevoegen.
 2. Aromatherapeutisch gebruik: Voeg een paar druppels hoogwaardige essentiële olie, zoals lavendelolie, toe aan uw kussensloop of gebruik 's nachts een verstuiver van essentiële olie in de buurt van uw bed. Dit helpt een kalmerende omgeving te creëren die bevorderlijk is voor de slaap.

De combinatie van deze twee methoden kan een nog krachtiger slaapmiddel opleveren, aangezien de kalmerende effecten van lavendelthee samenwerken met de rustgevende geur van lavendelolie. Door beide in uw nachtelijke routine op te nemen, kunt u merken dat u sneller in slaap valt en een diepere, meer rustgevende slaap ervaart.

Hoewel kruidenthee zoals lavendelthee gunstig kan zijn voor het verbeteren van de slaapkwaliteit, mag deze niet in de plaats komen van traditionele slaapmiddelen of medisch advies van gezondheidswerkers als u aanhoudende slaapproblemen hebt. Raadpleeg altijd uw arts voordat u nieuwe middelen of supplementen voor betere rust probeert.

Valeriaanwortel thee - krachtig maar aards

Valeriaanwortel thee - krachtig maar aards

Ondanks zijn sterke, aardse smaak en geur wordt valeriaanwortel al eeuwenlang gebruikt om slapeloosheid te behandelen; door het te zoeten met honing of ahornsiroop kan de drank aangenamer worden. Om het smakelijker te maken, kunt u proberen honing of ahornsiroop toe te voegen voor het slapengaan.

Inzicht in de invloed van valeriaanwortel op slaapstoornissen

Valeriaanwortel, een populair kruidensupplement dat al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt, staat bekend om zijn kalmerende effecten die ontspanning kunnen bevorderen en angst kunnen verminderen. Het bevat bestanddelen zoals valeriaanzuur en valepotriaten, waarvan wordt aangenomen dat ze samenwerken met de neurotransmitters in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het opwekken van de slaap. Verschillende studies hebben aangetoond dat de valeriaanwortel de slaapkwaliteit aanzienlijk kan verbeteren zonder de nadelige bijwerkingen die vaak worden geassocieerd met traditionele slaapmiddelen zoals voorgeschreven medicijnen.

Tips voor het zetten van de perfecte kop Valeriaanwortel thee

 1. Kies hoogwaardige biologische valeriaanwortel van een gerenommeerde bron om er zeker van te zijn dat u het best mogelijke product krijgt.
 2. Gebruik voor de bereiding van uw thee ongeveer een theelepel gedroogde valeriaanwortel per acht ons kokend water. Laat het minstens vijf minuten trekken (of langer als u een sterkere smaak verkiest).
 3. Voeg desgewenst natuurlijke zoetstoffen toe, zoals honing of ahornsiroop, om de smaak te verbeteren en tegelijkertijd de voordelen voor de gezondheid te benutten.
 4. U kunt ook experimenteren door andere van nature cafeïnevrije kruiden te combineren, zoals citroenmelisse of kamille, om een complexer smaakprofiel te creëren en mogelijk de slaapbevorderende effecten van de thee te vergroten.
 5. Drink uw valeriaanwortelthee ongeveer een uur voor het slapengaan, zodat het de tijd heeft om in te werken. Overmatige consumptie van valeriaanwortelthee kan nadelige effecten hebben, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn met drinken.

Valeriaanwortelthee toevoegen aan uw slaapregime kan een goede manier zijn om slaapproblemen aan te pakken zonder afhankelijk te zijn van medicijnen. Met zijn kalmerende eigenschappen en potentieel voor verbeterde slaapkwaliteit zou dit aardse kruidenbrouwsel wel eens het middel bij uitstek kunnen worden voor een goede nachtrust.

Citroenmelisse thee - Kalmerende stressbestrijding

Als stress u ’s nachts wakker houdt, kan citroenmelisse thee uw optie zijn. Deze rustgevende drank helpt angstniveaus te verlagen en geeft een gevoel van kalmte voor het slapengaan â€" ideaal voor wie worstelt met nachtelijke spanningen. Dit artikel onderzoekt de effecten van citroenmelisse op door stress veroorzaakte slapeloosheid en laat zien hoe u van dit kruid thee kunt zetten.

Onderzoek naar de rol van citroenmelisse bij het verminderen van door stress veroorzaakte slapeloosheid

Studies hebben aangetoond dat citroenmelisse (Melissa officinalis) kalmerende effecten heeft op het zenuwstelsel door zijn actieve bestanddelen zoals rosmarinezuur en triterpenoïden. Deze bestanddelen bevorderen ontspanning, verminderen angst en verbeteren de slaapkwaliteit door de productie te verhogen van gamma-aminoboterzuur (GABA), een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het opwekken van slaperigheid en ontspanning.

Naast het verbeteren van de slaapkwaliteit staat citroenmelisse ook bekend om zijn vermogen om de symptomen van rusteloosheid of prikkelbaarheid te verlichten die gepaard gaan met milde gevallen van slapeloosheid. Bijgevolg kan het drinken van een kopje warme citroenmelisse thee u helpen te ontspannen na een lange dag en gemakkelijker in slaap te vallen.

Dranken met citroenmelisse bereiden

 1. Kies ingrediënten van hoge kwaliteit: Om maximaal profijt te hebben van uw kruidenthee-ervaring, kiest u biologische gedroogde citroenmelisseblaadjes of verse, indien beschikbaar. Biologische opties zijn vrij van pesticiden die de natuurlijke eigenschappen van het kruid kunnen verstoren.
 2. Zetmethode:Voor optimale resultaten bij het bereiden van uw infusie:
  • Gebruik een theelepel gedroogde citroenmelisseblaadjes of 1-2 eetlepels verse blaadjes per kopje.
  • Giet de kokende vloeistof over het kruid en laat het ongeveer 10 minuten trekken, zodat de heilzame bestanddelen vrijkomen in uw drank. Zo komen de actieve bestanddelen effectief vrij in uw drank.
 3. Voeg natuurlijke zoetstoffen toe: Als u de voorkeur geeft aan een zoetere smaak, kunt u overwegen honing of ahornsiroop toe te voegen, omdat deze extra gezondheidsvoordelen bevatten in vergelijking met bewerkte suikeralternatieven.

Het opnemen van citroenmelisse thee in uw nachtelijke routine kan helpen om stressgerelateerde slaapproblemen te verlichten en de algehele slaapkwaliteit te verbeteren. Probeer dit kalmerende kruidenmiddel vanavond eens uit voor een meer rustgevende nachtrust.

cibdol.nl/img/cms/1-blog/the-best-tea-for-sleep/the-best-tea-for-sleep-3.jpg" alt="Passiebloem - Rustgevende gedachten" width="100%">

Passiebloem - Rustgevende gedachten

Passiebloem levert een positieve bijdrage aan een betere nachtrust door stressgerelateerde symptomen zoals op hol geslagen gedachten of nerveuze spanning te verminderen â€" waardoor u uiteindelijk sneller dan normaal in een diepere slaap valt. Deze prachtige, exotische plant wordt al eeuwenlang traditioneel gebruikt voor de behandeling van angst en slaapstoornissen.

De wetenschap achter de kalmerende werking van passiebloemen

Uit een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Anesthesia & Analgesia, bleek dat passiebloemextract de preoperatieve angst bij patiënten die een operatie ondergingen aanzienlijk verminderde. Onderzoekers denken dat dit kalmerende effect te danken kan zijn aan het vermogen om de niveaus van gamma-aminoboterzuur (GABA) in de hersenen te verhogen, wat helpt bij het reguleren van de stemming en het opwekken van ontspanning. Een ander onderzoek, gepubliceerd in Phytotherapy Research, toonde aan dat deelnemers die passiebloementhee dronken een betere slaapkwaliteit hadden dan degenen die een placebothee dronken.

De perfecte kop Passiebloem-thee zetten

 1. Kies ingrediënten van hoge kwaliteit: Kies voor biologische, gedroogde passiebloemen van gerenommeerde bronnen. Koop biologische, gedroogde passiebloemen in reformwinkels of op websites als Amazon.
 2. Bepaal de juiste dosering: Een algemene richtlijn is één theelepel gedroogde bloemen per kop kokend water; raadpleeg echter een arts voordat u kruidensupplementen gebruikt als u bestaande medische aandoeningen hebt of zwanger bent/borstvoeding geeft.
 3. Op de juiste manier zetten: Laat de gedroogde bloemen ongeveer tien minuten wellen in heet water en zeef de vaste stoffen eruit met een fijnmazige zeef of een thee-ei. Voor een zoetere smaak kunt u honing of ahornsiroop aan uw passiebloementhee toevoegen.
 4. Geniet op het juiste moment: Drink de passiebloementhee ongeveer een uur voor het slapengaan, zodat de kalmerende effecten kunnen inwerken en u in een rustige slaap kunt vallen.

Het opnemen van passiebloementhee in uw nachtelijke routine kan een natuurlijke manier zijn om slaapproblemen te bestrijden en de algehele slaapkwaliteit te verbeteren. Het is belangrijk dat u advies inwint bij een arts voordat u passiebloementhee gaat gebruiken, vooral als u medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt. Door ingrediënten van hoge kwaliteit te kiezen en het perfecte kopje te zetten, bent u goed op weg om te profiteren van de voordelen van dit rustgevende kruidenmiddel voor een betere slaap.

Magnolia schors - een oud slaapmiddel

Magnolia schors is misschien niet zo smakelijk, maar is wel verkrijgbaar in de vorm van een supplement of als gewone thee. Dit oude ingrediënt uit de Chinese geneeskunde bevat bestanddelen die helpen slaperigheid op te wekken zonder de nadelige bijwerkingen van conventionele slaappillen.

De slaapbevorderende eigenschappen van magnolia schors begrijpen

De slaapbevorderende eigenschappen van magnolia schors kunnen worden toegeschreven aan de werkzame stof magnolol, die bekend staat om zijn vermogen angst te verminderen en ontspanning te bevorderen. Studies hebben aangetoond dat magnolol samenwerkt met de GABA-receptoren in onze hersenen, en ons helpt een staat van kalmte te bereiken die nodig is voor een rustgevende slaap. Bovendien blijkt magnolia schors andere bioactieve bestanddelen te bevatten, zoals honokiol, die ook bijdragen tot een betere slaapkwaliteit door stressniveaus te verlagen en ontspanning te bevorderen(bron).

Vergelijking van de supplementen en theesoorten van de Magnolia-bast

Als u overweegt om magnolia bast op te nemen in uw routine voor het slapengaan, zijn er twee belangrijke opties: supplementen en thee. Hier volgt een snelle vergelijking:

 • Supplementen: Magnolia schors supplementen zijn er in verschillende vormen, zoals capsules of tabletten met gestandaardiseerde extracten van het kruid. Deze producten bieden nauwkeurige doseringen, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker is om hun inname te controleren en consistente resultaten te garanderen.
 • Thee: Bij het zetten van een kopje magnolia thee worden gedroogde magnolia schorsjes enkele minuten in heet water geweekt voor consumptie. Hoewel deze methode geen exacte dosering oplevert in vergelijking met supplementen, biedt het drinken van thee extra voordelen zoals hydratatie en rituele ontspanning die gepaard gaat met het drinken van thee.

Bij de keuze tussen supplementen en thee moet u rekening houden met factoren als gemak, persoonlijke voorkeur en smaak. Voor meer advies over welke optie u moet kiezen, kunt u het beste het advies inwinnen van een gezondheidsdeskundige, die u de meest geschikte oplossing kan aanbevelen op basis van uw individuele behoeften.

Het opnemen van magnolia schors in uw nachtelijke routine kan een effectieve manier zijn om slaapproblemen te bestrijden zonder afhankelijk te zijn van traditionele slaapmiddelen. Of het nu wordt geconsumeerd als supplement of gebrouwen in een rustgevend kopje thee, dit eeuwenoude middel heeft zijn waarde bewezen bij het bevorderen van een rustige slaap voor talloze mensen die verlichting zoeken bij slapeloosheid en andere slaapproblemen.

Andere opmerkelijke kruidentheeën om te slapen

Andere opmerkelijke kruidentheeën om te slapen

Naast de zes hierboven genoemde kanshebbers zijn er nog enkele andere opmerkelijke vermeldingen, zoals citroengras, een oud volksmiddel dat bekend staat om zijn immuniteitsverhogende werking, zijn goede rust en zijn pijnstillende werking, en munt, een natuurlijk cafeïnevrij alternatief dat perfect is voor wie 's nachts liever een mildere smaak in zijn drankjes heeft.

Onderzoek naar de voordelen van citroengras voor de slaapkwaliteit

Citroengras is een populair kruid dat in verschillende culturen in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Het blijkt antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen te hebben, die kunnen bijdragen aan de slaapbevorderende effecten. Bovendien bevat citroengras bestanddelen die angstniveaus helpen verminderen en ontspanning opwekken â€" beide cruciale factoren bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Om de kalmerende effecten van citroengras te bereiken, kunt u proberen gedroogde of verse bladeren 5-10 minuten in heet water te laten trekken.

Muntthee - Pepermunt vs Spearmint voor ontspanning

Muntthee is een andere uitstekende optie als u op zoek bent naar een rustgevende drank met milde smaken. Zowel pepermunt als groene munt hebben kalmerende effecten die ontspanning voor het slapen gaan kunnen bevorderen:

 • Pepermunt: Staat vooral bekend als een effectief middel tegen spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel of indigestie(bron), maar het mentholgehalte maakt het ook nuttig bij het verminderen van stressgerelateerde symptomen zoals hoofdpijn of spierspanning.
 • Munt: Dit mildere neefje van pepermunt biedt vergelijkbare voordelen, maar met een zoetere smaak. Het blijkt antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen te bezitten, die mogelijk bijdragen aan de slaapbevorderende effecten.

Bij de keuze tussen de twee komt het uiteindelijk aan op persoonlijke voorkeur qua smaakintensiteit. Wat u ook beslist, pepermunt- of groene muntthee maken is eenvoudig: laat de blaadjes vijf tot tien minuten in heet water trekken voordat u naar bed gaat.

Populaire theemelanges om te proberen

Voor een meer uitgebreide benadering van de verbetering van uw slaapkwaliteit en een unieke smaakervaring kunt u een van de populaire theemelanges proberen die verschillende kruiden combineren die bekend staan om hun slaapbevorderende eigenschappen. Deze melanges bieden een uitgebreidere aanpak om uw slaapkwaliteit te verbeteren en zorgen voor een unieke smaakervaring.

Beoordeling van Pukka's Nachtelijk Kruidenmengsel

Pukka's Night Time thee is een uitstekend voorbeeld van een goed samengestelde kruidenmelange die speciaal is ontwikkeld om de rustgevende slaap te bevorderen. Deze cafeïnevrije infusie combineert kamille en lavendelbloemen, twee krachtige slaapmiddelen, met andere kalmerende ingrediënten zoals zoethoutwortel, haverbloesems en limeflower. Het resultaat is een kalmerend kopje thee met aangename bloemige noten die helpen ontspannen voor het slapengaan.

Celestial Seasonings' Sleepytime thee ingrediënten onderzoeken

Een andere populaire optie onder de slaaptheeÃ"n is de Sleepytime-thee van Celestial Seasonings. Dit rustgevende mengsel bevat citroenmelisse, een effectieve stressverlichter, als belangrijkste ingrediënt, samen met haverstro en glidkruid, die van oudsher worden gebruikt als natuurlijke remedies tegen slapeloosheid. Bovendien bevat deze melange muntblaadjes voor extra smaak zonder de stimulerende effecten van pepermunt.

Om uw nachtelijke routine verder te verbeteren en uw algehele slaapkwaliteit te verhogen, kunt u overwegen enkele extra elementen in uw avondritueel op te nemen:

 • Creëer een ontspannende omgeving door de lichten te dimmen of zachte verlichting te gebruiken, zoals kaarsen of sprookjesverlichting.
 • Neem essentiële oliën zoals lavendelolie of valeriaanwortelextract op in uw routine voor het slapengaan, hetzij via een verstuiver of door ze rechtstreeks op uw huid aan te brengen.
 • Oefen mindfulness-meditatie of diepe ademhalingsoefeningen om snelle gedachten te kalmeren en angst voor de slaap te verminderen.

Door te experimenteren met verschillende kruidentheeën en aanvullende ontspanningstechnieken toe te passen, kunt u een persoonlijke benadering creëren om een goede nachtrust te bevorderen. Of u nu de voorkeur geeft aan de rustgevende bloemennoten van kamille en lavendel in de Night Time thee van Pukka of aan de kalmerende citroenmelisse in de Sleepytime thee van Celestial Seasonings, er is waarschijnlijk een ideaal mengsel voor u. Aarzel niet om verschillende melanges te onderzoeken totdat u er een vindt die aan uw speciale eisen voldoet.

Veelgestelde vragen over de beste slaapthee

Wat is de beste thee om te slapen?

De beste slaapthee is subjectief, omdat verschillende mensen de voorkeur geven aan verschillende smaken en kruiden. Enkele populaire keuzes zijn kamille, valeriaanwortel, lavendel, citroenmelisse, passiebloem en magnolia basthee. Van deze kruiden is bekend dat ze ontspanning bevorderen en de slaapkwaliteit verbeteren. Experimenteer met verschillende opties om degene te vinden die voor u het beste werkt.

Is het goed om elke avond slaapthee te drinken?

Ja, het is over het algemeen veilig om elke avond kruidenthee te drinken die speciaal bedoeld is om te slapen. De meeste van deze theesoorten bevatten natuurlijke ingrediënten zonder cafeïne of andere stimulerende middelen die uw slaapcyclus zouden kunnen verstoren. Als u echter allergieën of medische aandoeningen hebt die kunnen worden beïnvloed door bepaalde kruiden in de theemelanges, raadpleeg dan een arts.

Helpt kamillethee echt om te slapen?

Van kamillethee is vastgesteld dat het helpt om te ontspannen en de algehele slaapkwaliteit verbetert door de kalmerende effecten op het zenuwstelsel. Het bevat een antioxidant genaamd apigenine die zich bindt aan specifieke receptoren in uw hersenen die verantwoordelijk zijn voor het verminderen van angstniveaus en het bevorderen van een rustgevende slaap.

Conclusie

Kortom, de keuze van de beste slaapthee hangt af van persoonlijke voorkeuren en waarden. Kamillethee wordt vaak gekozen vanwege zijn kalmerende eigenschappen, terwijl valeriaanwortelthee een intense, aardse smaak heeft die kan helpen om rust te brengen. Lavendel thee en citroenmelisse thee zijn ook goede opties voor het verminderen van angst voor het slapen gaan, terwijl passiebloem thee helpt stress-gerelateerde symptomen te verminderen voor een diepere slaap. Daarnaast bieden melanges als Pukka's Night Time Blend of Celestial Seasonings Sleepytime Tea handige opties met toegevoegde ingrediënten als kamille en lavendel.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/