Zal henneplotion verschijnen bij een drugstest?

Gepubliceerd:

Henneplotion wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen voor de gezondheid van de huid. Maar mensen maken zich vaak zorgen over de vraag of het gebruik van henneplotion ertoe kan leiden dat ze zakken voor een drugstest.

In deze blogpost gaan we dieper in op de vraag of henneplotion ervoor kan zorgen dat u een drugstest niet doorstaat. We behandelen onderwerpen zoals:

 • Wat is henneplotion?
 • Word ik door henneplotion positief getest op THC?
 • Factoren die de resultaten van drugstests beïnvloeden
 • Soorten drugstests en wat ze detecteren
 • Hoe drugstests werken en wat fout-positieve uitslagen veroorzaakt
 • Beste praktijken voor veilig gebruik van henneplotion

Laten we beginnen met te begrijpen wat henneplotion precies is en hoe het wordt gemaakt.

Zal henneplotion verschijnen bij een drugstest?

Wat is henneplotion?

Henneplotion is een uitwendig product dat wordt gemaakt door hennepzaadolie of hennepextract in een lotion of crème te gieten.

De hennep die in deze producten wordt gebruikt, is afkomstig van de Cannabis sativa L. plant. Deze bevat echter zeer lage gehaltes van de psychoactieve verbinding THC (tetrahydrocannabinol).

Hennep die in lotions en andere cosmetica wordt gebruikt, moet volgens de wettelijke definitie minder dan 0,3% THC bevatten. Deze minuscule hoeveelheid is niet genoeg om geestverruimende effecten te veroorzaken.

In plaats daarvan biedt henneplotion voordelen door andere verbindingen in hennep:

Nu we begrijpen wat henneplotion is, is de volgende vraag...

Word ik door henneplotion positief getest op THC?

Dit is de belangrijkste zorg die de meeste mensen hebben over het gebruik van huidverzorgingsproducten op basis van hennep.

Het korte antwoord is: henneplotion alleen zal er niet voor zorgen dat u niet door een drugstest komt.

Het extreem lage THC-gehalte is niet genoeg om ontdekt te worden bij gewone drugstests. Er zijn echter enkele belangrijke bezwaren die we hierna zullen bespreken.

Factoren die de resultaten van drugstests beïnvloeden

Hoewel henneplotion er op zichzelf niet voor zorgt dat u een drugstest niet doorstaat, zijn er enkele factoren die de nauwkeurigheid van de resultaten kunnen beïnvloeden:

1. Andere CBD- of Cannabisproducten gebruiken

Het consumeren van CBD-olie, edibles, vaping, het roken van cannabis of het gebruik van andere THC-bevattende producten kan genoeg THC in uw lichaam brengen om positief te testen. Henneplotion alleen doet dit niet, maar het combineren van producten wel.

2. Gevoeligheid van drugstests

Urinetests zijn het meest gebruikelijk en het minst gevoelig, met een THC-grenswaarde van 50 ng/mL. Gevoeligere testen zoals haar- en bloedtesten kunnen lagere THC-niveaus detecteren, maar komen minder vaak voor.

3. Onjuiste herkomst van hennep

In zeldzame gevallen overschrijden verkeerd verkregen "hennep"-producten de THC-limiet van 0,3% en kunnen ze bij overvloedig gebruik drugstests beïnvloeden. Gerenommeerde merken garanderen dat het THC-gehalte legaal is.

4. Kruisbesmetting

Hennepplanten kunnen sporen THC oppikken van naburige marihuanaplanten. Slechte kweek- en productieprocessen vergroten het risico op kruisbesmetting.

Samenvattend kunt u dus stellen dat henneplotion op zich er niet voor hoeft te zorgen dat u een test niet doorstaat. Maar andere factoren, zoals het gebruik van extra CBD-producten of zeer gevoelige testen, kunnen de resultaten beïnvloeden.

Laten we vervolgens eens kijken naar de soorten drugstests en wat ze eigenlijk detecteren.

Soorten drugstests en wat ze detecteren

Er zijn een paar verschillende methoden die werkgevers, rechtssystemen en sportprogramma's gebruiken om te screenen op drugs- en alcoholgebruik. Wat detecteren deze tests eigenlijk?

Urinetests

Urine drugtests zijn het meest voorkomende type. Ze detecteren THC-metabolieten die via de nieren uit het bloed gefilterd worden en in de urine terechtkomen.

Standaardtests gebruiken een immunoassay met een cutoff van 50 ng/mL voor een positief THC-resultaat. Hierbij wordt gekeken naar de metaboliet THC-COOH.

Urinetests kunnen THC 1-30+ dagen na gebruik aantonen, afhankelijk van de frequentie. Eenmalig gebruik kan 1-7 dagen gedetecteerd worden.

Bloedtests

Bloedtesten meten het THC-gehalte direct in het circulerende bloed. THC blijft maar een paar uur in het bloed, dus dit detecteert zeer recent gebruik.

Deze tests kunnen gevoeliger zijn met grenswaarden tussen 1-10 ng/mL voor THC. Ze zijn echter invasiever en minder gebruikelijk dan urinetesten.

Haartests

Haarfollikeltesten kunnen herhaalde blootstelling aan THC over een langere periode detecteren. THC en metabolieten worden vanuit het bloed afgezet in groeiende haarstrengen.

Deze tests zijn duurder, maar kunnen THC-niveaus van 90 dagen of langer terug detecteren. De grenswaarden liggen in het bereik van 1 pg/mg.

Speekseltests

Sommige werkgevers gebruiken apparaten om speeksel te testen. Deze detecteren THC die wijst op gebruik in de afgelopen paar uur tot twee dagen.

De grenswaarde voor een positieve test met orale vloeistof ligt meestal rond de 10-50 ng/mL THC.

Zoals u kunt zien, zijn urinetests het meest gebruikelijk, maar niet het meest gevoelig. Vervolgens zullen we bekijken hoe deze drugstests eigenlijk werken.

Hoe drugstests werken en wat fout-positieve uitslagen veroorzaakt

Drugstesten bestaan uit het verzamelen van een monster (urine, haar, enz.), het screenen op drugs en metabolieten met behulp van een immunoassay, en het bevestigen van eventuele positieven met een gevoeligere techniek zoals massaspectrometrie.

Immunoassays

De eerste screening maakt gebruik van antilichamen die specifieke drugs detecteren en zich eraan binden. Dit bepaalt of een monster negatief is of verder getest moet worden.

Immunoassays zijn vatbaar voor meer fout-positieven. Andere stoffen die lijken op het doelgeneesmiddel kunnen binden en een positief resultaat geven.

Bevestigingstesten

Monsters die positief terugkomen op de immunoassay screening worden ter bevestiging opgestuurd met gaschromatografie/massaspectrometrie (GC/MS) of vloeistofchromatografie/massaspectrometrie (LC/MS).

Deze methoden scheiden en identificeren verbindingen definitief op basis van hun massa en lading. Dit elimineert valse positieven en verifieert een echt positief resultaat.

Oorzaken van fout-positieven

 • Kruisreactiviteit met vergelijkbare verbindingen bij immunoassay-screening
 • CBD-producten gebruiken met onnauwkeurige of vervalste labels
 • Verontreiniging tijdens productie- of testprocessen
 • Monsters verwisselen tijdens het verzamelen of testen

Om het risico op een vals positief resultaat van henneplotion te verkleinen, is het van cruciaal belang om producten te kiezen van merken die geverifieerde laboratoriumtests bieden waaruit blijkt dat het THC-gehalte onder de wettelijke grenswaarden ligt.

Beste praktijken voor veilig gebruik van henneplotion

Als u henneplotion of CBD-producten gebruikt en onderworpen wordt aan drugstests, zijn hier enkele tips om problemen te voorkomen:

 • Zoek zorgvuldig - Gebruik alleen lotions en oliën van merken die een COA hebben met
 • Vermijd hennep met een volledig spectrum - producten met een breed spectrum of CBD-isolaat hebben THC verwijderd en geven minder risico op positieve effecten.
 • Stop het gebruik vóór een test - Onthoud het gebruik van hennepproducten minstens 72 uur vóór een drugstest.
 • Probeer niet vals te spelen - Het toevoegen van andere chemicaliën en vloeistoffen kan averechts werken en duiden op geknoei. Het is het beste om eerlijk te zijn als een test positief terugkomt.
 • Vertel het de tester - Vertel de organisatie die de drugtest uitvoert over het gebruik van hennep of CBD, zodat ze het begrijpen.

Als u deze best practices volgt, verkleint u het zeer kleine risico dat legale henneplotion een mislukte drugstest veroorzaakt. Maar betekent dit dat uw henneplotion 100% risicovrij is?

Moet u henneplotion gebruiken?

Er zijn geen garanties bij drugstesten. Zelfs als u CBD-producten zorgvuldig inkoopt en hennep met een volledig spectrum vermijdt, is er altijd een kleine kans op een vals positief resultaat.

Het risico van het gebruik van hoogwaardige henneplotion van de juiste herkomst is echter zeer klein. Zolang u geen andere THC-producten gebruikt en uw werkgever bevestigingstests uitvoert, is een positief resultaat onwaarschijnlijk.

En de voordelen van hennep voor uw huid maken het voor veel mensen de moeite waard. Henneplotion kan:

 • Verzacht ontstekingen en irritatie
 • Verminder acne, eczeem en huidallergieën
 • Hydrateer de huid en verbeter de elasticiteit
 • Vertraag tekenen van veroudering door antioxidanten

Dus moet u henneplotion gebruiken? Voor de meeste mensen wegen de voordelen op tegen het kleine risico van een vals-positieve drugstest. Zoals altijd is het verstandig om voorzichtig te werk te gaan en producten zorgvuldig te kiezen. Maar u kunt henneplotion met een gerust hart gebruiken zolang u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

Samenvatting: Henneplotion en drugstests

Hier zijn de belangrijkste feiten om te onthouden:

 • Henneplotion alleen zorgt er niet voor dat u een drugstest niet doorstaat - standaard urinetests hebben een cutoff van 50 ng/mL.
 • Volledig spectrum hennepproducten brengen meer risico met zich mee dan breed spectrum en isolaten.
 • Stop minstens 3 dagen voor een drugstest met het gebruik van hennep/CBD.
 • Kies gerenommeerde merken die up-to-date COA's leveren.
 • Maak het gebruik van hennep bekend aan de organisaties die de tests uitvoeren.
 • Bijkomende factoren zoals medicatie en levensstijl kunnen vals positieven beïnvloeden.
 • Hoewel het met voorzorgsmaatregelen onwaarschijnlijk is, zijn fout-positieven nog steeds mogelijk.

Als u henneplotion van hoge kwaliteit gebruikt en redelijke voorzorgsmaatregelen neemt, is het risico op een positieve drugtest zeer klein. Laat de bezorgdheid over drugstests u er niet van weerhouden om de vele voordelen van hennep voor uw huid en gezondheid te ervaren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/