Verschil tussen Sativa en Indica

Gepubliceerd:

Er zijn twee verschillende soorten cannabisplanten – Indica en Sativa. Elke plantensoort heeft een ander effect op zowel lichaam als geest. Vaak worden de twee planten ook met elkaar gekruist om speciale hybriden te creëren, vooral in de markten van vandaag, die in een hoog tempo steeds legaler en geavanceerder worden.

De originele classificatie van cannabis-Indica werd in 1785 uitgevoerd door de Franse bioloog Jean-Baptiste Lamarck.

leaves of indica and sativa

 

Indica

Indica-planten zijn te herkennen als de meer gedrongen soort – met bredere bladeren. Dit maakt ze ook beter geschikt voor kleine kweekruimtes binnenshuis, vooral aangezien ze meer chlorofyl en minder pigment hebben, dat planten helpt te beschermen tegen te veel zonlicht.

De high die geproduceerd wordt door een Indica is meer een “lichaamshigh” die slaap opwekt en diepe ontspanning creëert.

Indica-strains hebben meestal ook een sterke zoete of zure geur (bijvoorbeeld Kush).

Indica-strains worden vaak gebruikt om algehele nervositeit, lichaamspijn en slaapproblemen te behandelen, maar ook om spierspasmes te behandelen die gecreëerd worden door bewegingsstoornissen. Men meent dat ze afkomstig zijn uit de Hindoekoesjregio dichtbij Afghanistan. De dikke harslagen die deze strain vaak heeft, beschermen de plant ook tegen strenge klimaatomstandigheden.

hemp field

Indicaplanten en –strains leveren meestal grotere oogsten op dan Sativa-strains.

Indica-planten hebben meestal ook hogere gehaltes van THC-tot-CBD-verhoudingen (Sativa en Sativa-strains hebben de tegenovergestelde verhouding).

Sativa

In tegenstelling tot Indica groeien Sativa-planten lang en rank, wat ze beter geschikt maakt voor industriële binnen- of buitenkweek op grote schaal. De highs van sativa-strains zijn energieker, geestelijk stimulerender en opbeurender. Veel mensen roken Sativa wanneer ze bezig zijn met artistieke projecten zoals schilderen.
Sativa-strains hebben meestal een “grasachtige” geur. De populairste Sativa-strains zijn onder andere Purple Haze en Mauwie Wauwie. De planten floreren in milde gebieden die dichter bij de evenaar liggen. Ze hebben langer nodig om te volgroeien dan Indica-planten. Cibdol gebruikt uitsluitende Sativa.

 

Indica-Sativa kruisingen

Indica en Sativa zijn echter zulke nauwe familieleden van elkaar dat ze vaak met elkaar gekruist worden, waardoor zogenaamde hybriden gecreëerd worden. Het is aan gebruikers om te experimenteren met verschillende strains en hybriden om de juiste werkzaamheid en de juiste soort high te vinden die het meest tegemoet komt aan hun behoeften van dat moment. Dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd en is zeer subjectief, en verschilt van patiënt tot patiënt.

Een van de grootste tekortkomingen van de zwarte markt is de belemmering voor gebruikers, vooral medicinale gebruikers, om betrouwbare toegang te verkrijgen tot de juiste strain voor hun conditie.

Er worden continu nieuwe hybridestrains gecreëerd.

hemp and blue sky

 

Het entourage-effect

Dit is een relatief nieuwe theorie die stelt dat de hoeveelheid Myrceen, een bepaalde terpenoïde, die een strain bevat een groter aandeel heeft in het creëren van de psychoactieve verschillen tussen Indica en Sativa dan de percentages en concentraties van THC en CBD. Terpenoïden (of terpenen, zoals ze ook genoemd worden) worden gesynthetiseerd in de uitscheidende cellen van de plant en de productie ervan wordt verhoogd door blootstelling aan licht. Grote concentraties terpenen worden vaak aangetroffen in onbevruchte vrouwelijke cannabisplanten tijdens de groeiperiode. Ze worden in veel andere planten gevonden – meestal om de plant te beschermen tegen plagen – en scheiden als resultaat daarvan ook sterke geuren en smaken uit. Sommige mensen geloven dat terpenoïdeonderzoek de volgende grote ontwikkeling zou kunnen zijn van onderzoek naar de manier waarop in het bijzonder medicinale marihuana verschillende soorten gezondheidstoestanden beïnvloedt.

Myrceen zelf heeft medicinale eigenschappen, inclusief het verlagen van de weerstand van de bloed-hersenbarrière, waardoor het de barrière samen met andere chemicaliën makkelijker kan doorkruisen. Het wordt ook niet alleen aangetroffen in marihuana – het wordt zelfs het meest geconsumeerd als onderdeel van de essentiële oliën uit citrusfruit. Sommige mensen claimen zelfs dat het eten van bepaalde citrussoorten, inclusief mango, 45 minuten voor het consumeren van marihuana zal leiden tot een sneller resultaat en grotere intensiteit.

De term “entourage-effect” werd bedacht door dr. Ethan Russo bij het publiceren van een paper in de British Journal of Pharmacology waarin hij de wisselwerking beschreef van andere bestanddelen van cannabis en het feit dat ze meestal niet aanwezig zijn in producten die alleen CBD bevatten. Russo opperde ook dat de cannabinoïde-terpenoïdeinteracties ook wisselwerkingen kunnen produceren in de behandeling van veel chronische aandoeningen – van depressie tot kanker en bacteriële infecties.

GERELATEERD ARTIKEL:

Terpenen zijn te vinden in zowel Indica- als Sativa-strains. Indica-strains bevatten meestal overwegend myrceen gecombineerd met andere terpenoïden, limoneen of alfa-pineen genaamd. Sativa-strains hebben daarentegen complexere terpeenprofielen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/