Altijd slaperig? Bestrijd vermoeidheid en verbeter de slaapkwaliteit

Gepubliceerd:

Bent u altijd slaperig, hoeveel rust u ook neemt? In dit artikel bekijken we de mogelijke redenen voor uw voortdurende uitputting. Het is essentieel om te begrijpen dat de kwaliteit van de slaap een belangrijke rol speelt in ons algemeen welzijn en dagelijks functioneren.

Wij gaan in op gezondheidsproblemen zoals slapeloosheid en stoornissen in het circadiane ritme, die het energieniveau kunnen beïnvloeden en u altijd slaperig maken. Daarnaast bespreken we de rol die stress, angst en depressie spelen bij vermoeidheid. Een tekort aan voedingsstoffen is een andere mogelijke boosdoener voor overmatige slaperigheid overdag; daarom behandelen we essentiële voedingsstoffen die nodig zijn om uw energieniveau op peil te houden, samen met tips voor een evenwichtige voeding.

Ook het effect van uitdroging op het energieniveau mag niet over het hoofd worden gezien; daarom geven wij advies om de hele dag goed gehydrateerd te blijven. Ten slotte kan afhankelijkheid van middelen ook bijdragen tot gevoelens van extreme vermoeidheid - leer over strategieën om deze te overwinnen en tegelijkertijd uw slaapgewoonten te verbeteren voor een betere kwaliteit van de rust.

altijd-slaperig

Slaapkwaliteit en slaperigheid overdag

Onvoldoende slaap kan leiden tot een neiging tot dutten overdag, wat gevolgen kan hebben voor de uitvoering van het werk, het gezinsleven en de sociale contacten. Slaap van goede kwaliteit is essentieel voor de consolidatie van het geheugen, het herstel van het immuunsysteem en de preventie van ongevallen. Het aanpakken van onderliggende factoren zoals roken of gezondheidsproblemen kan helpen om uw algemene slaapkwaliteit te verbeteren.

Het belang van een goede slaap

Slaap van goede kwaliteit is noodzakelijk om onze lichamelijke en geestelijke gezondheid op peil te houden. Uit een studie blijkt dat mensen met een slechte slaapkwaliteit meer kans hebben op het chronisch vermoeidheidssyndroom, rusteloze benen en obstructieve slaapapneu, naast andere aandoeningen. Naast deze medische aandoeningen die het energieniveau overdag beïnvloeden, verstoort onvoldoende rust ook de natuurlijke slaapcyclus van het lichaam, wat verder bijdraagt tot gevoelens van vermoeidheid.

Factoren die de slaapkwaliteit beïnvloeden

 • Leefgewoonten: Slechte levensstijlkeuzes zoals overmatig cafeïnegebruik of blootstelling aan schermen voor het slapen gaan, kunnen uw vermogen om snel in slaap te vallen en een diepe slaap te behouden gedurende de nacht negatief beïnvloeden.
 • Slaapomgeving: Een ongemakkelijke bedpartner of een lawaaierige omgeving kunnen het voor u moeilijk maken om elke avond goed uit te rusten.
 • Geestelijke gezondheidsproblemen: Angst en depressie worden in verband gebracht met slechte slaappatronen, deels omdat ze zowel de REM-fasen (snelle oogbewegingen) als de niet-REM-fasen van de nachtelijke routine verstoren.
 • Dagelijkse stressfactoren: Chronische stress kan leiden tot overmatige slaperigheid overdag, waardoor mensen zich moeilijk kunnen concentreren op hun dagelijkse taken en verantwoordelijkheden.

Om de slaapkwaliteit te verbeteren, is het essentieel dat u een vaste routine voor het slapengaan aanhoudt, een comfortabele slaapomgeving creëert, overdag regelmatig aan lichaamsbeweging doet en de blootstelling aan schermen voor het slapengaan beperkt. Enkele tips zijn een vaste routine voor het slapengaan, een comfortabele slaapomgeving, regelmatige lichaamsbeweging overdag en beperking van de blootstelling aan beeldschermen voor het slapengaan. Met de juiste behandeling en aanpassingen van uw levensstijl kunt u elke nacht beter uitrusten, wat het gevoel van voortdurende vermoeidheid tijdens uw wakkere uren zal helpen verminderen.

Gezondheidsproblemen en slaapstoornissen

Gezondheidsproblemen en slaapstoornissen

Constante vermoeidheid kan worden toegeschreven aan verschillende gezondheidsproblemen of slaapstoornissen, die vaak een tweezijdig effect op elkaar hebben. Als u zich altijd uitgeput voelt, is het essentieel dat u naar een arts gaat voor de juiste diagnose en verzorging.

Impact van slapeloosheid op dagelijkse vermoeidheid

Slapeloosheid, een van de meest voorkomende slaapstoornissen, wordt gekenmerkt door moeite om in slaap te vallen of in slaap te blijven gedurende de nacht. Dit leidt tot een verstoorde slaap en extreme vermoeidheid overdag die van invloed kan zijn op alledaagse activiteiten zoals het uitvoeren van werk, familiebanden en sociale interacties. Slapeloosheid kan het gevolg zijn van medische aandoeningen zoals slaapapneu, chronische stress, leefgewoonten of zelfs bepaalde medicijnen.

Circadiane ritmestoornissen

Uw lichaam beschikt over een natuurlijk timingsysteem dat het circadiane ritme wordt genoemd en dat de 24-uurs cyclus van waken en slapen regelt. Verstoringen in dit ritme kunnen leiden tot circadiane ritmestoornissen, met als gevolg onregelmatige slaappatronen en extreme vermoeidheid overdag. Veel voorkomende oorzaken zijn ploegendienst, jetlag door reizen in verschillende tijdzones of blootstelling aan kunstlicht 's nachts.

Naast slapeloosheid en circadiane ritmestoornissen zijn er verschillende andere soorten slaapproblemen die kunnen bijdragen tot voortdurende vermoeidheid:

 • Slaapapneu: Een mogelijk ernstige aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap herhaaldelijk stopt en begint, wat leidt tot een slechte slaapkwaliteit en vermoeidheid overdag.
 • Rustelozebenensyndroom: Een neurologische aandoening die een onweerstaanbare drang veroorzaakt om de benen te bewegen, wat de slaap kan verstoren en uitputting kan veroorzaken.
 • Narcolepsie: Een chronische neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door overmatige slaperigheid overdag, plotseling verlies van spierspanning (kataplexie), hallucinaties en een verstoorde nachtelijke slaap.

Als u vermoedt dat een gezondheidstoestand of een specifieke slaapstoornis bijdraagt aan uw voortdurende vermoeidheid, is het essentieel om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose. Die kan u aanraden een slaaponderzoek te ondergaan, ook bekend als polysomnografie, om eventuele onderliggende problemen op te sporen die uw rust beïnvloeden. Met de juiste, op de individuele behoeften afgestemde behandelplannen ervaren veel mensen aanzienlijke verbeteringen in hun energieniveau en algehele welzijn.

Stress en voedingstekorten die het energieniveau beïnvloeden

Chronische stress wordt in verband gebracht met vermoeidheid, omdat het lichaam daardoor in een constante staat van alertheid kan verkeren, wat leidt tot uitputting. Daarnaast kunnen bepaalde tekorten aan voedingsstoffen ook bijdragen aan gevoelens van vermoeidheid. Een evenwichtige voeding met veel voedingsstoffen kan helpen de energievoorraden van het lichaam aan te vullen.

Hoe chronische stress het energieniveau beïnvloedt

Chronische stress beïnvloedt verschillende aspecten van het dagelijks leven, zoals de slaapkwaliteit, de geestelijke gezondheid en het niveau van lichamelijke activiteit. Als u voortdurend onder stress staat, produceert uw lichaam cortisol, wat uw slaapcyclus kan verstoren en kan leiden tot slaap van slechte kwaliteit. Dit gebrek aan herstellende rust resulteert in overmatige slaperigheid overdag, met negatieve gevolgen voor de werkprestaties en het algehele welzijn.

 • Om chronische stress effectief te beheersen, kunt u overwegen ontspanningstechnieken zoals meditatie of diepe ademhalingsoefeningen in uw routine op te nemen.
 • Het handhaven van een actieve levensstijl door regelmatige lichaamsbeweging kan de symptomen van chronische stress helpen verlichten en het energieniveau verbeteren.
 • Sociale steun van vrienden of familieleden is cruciaal bij het omgaan met stressvolle situaties; openlijk praten over zorgen kan de angst eromheen helpen verminderen.

Essentiële voedingsstoffen tegen vermoeidheid

Door tekorten aan voedingsstoffen kunt u zich voortdurend moe voelen vanwege hun invloed op de lichaamsfuncties die nodig zijn om een goed energieniveau te handhaven. Enkele belangrijke voedingsstoffen die bij dit proces betrokken zijn, zijn:

 1. Vitamine B12: essentieel voor de vorming van rode bloedcellen en de neurologische functie; een tekort kan leiden tot bloedarmoede en extreme vermoeidheid(bron).
 2. Vitamine D: ondersteunt de gezondheid van de botten en de immuunfunctie; een tekort kan leiden tot spierzwakte, chronisch vermoeidheidssyndroom of depressie(bron).
 3. Magnesium: Speelt een rol bij de energieproductie en het behoud van een goede spierfunctie; een tekort kan symptomen veroorzaken zoals spierkrampen, prikkelbaarheid en slaapproblemen(bron).
 4. IJzer: Noodzakelijk voor zuurstoftransport door het hele lichaam; bloedarmoede door ijzertekort wordt gekenmerkt door extreme vermoeidheid door onvoldoende zuurstoftoevoer naar de cellen(bron).

Om te voorkomen dat een tekort aan voedingsstoffen constante vermoeidheid veroorzaakt, moet u zorgen voor een evenwichtige voeding die rijk is aan fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten.

Hydration's Role in Maintaining Energy Levels

De rol van hydratatie bij het op peil houden van het energieniveau

Goed gehydrateerd blijven is belangrijk om het energieniveau op peil te houden, omdat uitdroging het uithoudingsvermogen tijdens de training negatief kan beïnvloeden. Een goede hydratatie gedurende de dag helpt gevoelens van traagheid voorkomen die het gevolg zijn van vermoeidheid door uitdroging.

Effecten van uitdroging op fysieke prestaties

Studies hebben aangetoond dat zelfs lichte uitdroging kan leiden tot een verminderde cognitieve functie, een verminderde stemming en verminderde fysieke prestaties. Hierdoor kunt u zich overdag moe en slaperig voelen, vooral als u enige vorm van lichamelijke activiteit onderneemt. Het handhaven van voldoende bloedvolume en temperatuurregeling zijn essentieel om uw energieniveau op peil te houden, dus uitdroging kan aanzienlijke gevolgen hebben.

Tips om goed gehydrateerd te blijven

 • Zorg voor een regelmatige waterinname: Streef ernaar om ten minste acht glazen water (ongeveer 2 liter) per dag te drinken. De individuele behoefte kan echter variëren afhankelijk van factoren als leeftijd, gewicht, klimaatomstandigheden of mate van lichamelijke activiteit.
 • Eet vochtinbrengende voeding: Neem fruit en groenten met een hoog watergehalte op in uw dieet, zoals komkommers, selderij of meloenen om het vochtgehalte op natuurlijke wijze te verhogen.
 • Vermijd overmatige cafeïneconsumptie: Cafeïne werkt als een diureticum dat de urineproductie verhoogt, wat leidt tot vochtverlies; daarom is het van cruciaal belang niet te veel cafeïne te consumeren wanneer u probeert gehydrateerd te blijven. Matige consumptie (ongeveer 400 milligram per dag) wordt als veilig beschouwd voor de meeste gezonde volwassenen.
 • Controleer de kleur van uw urine: Een goede indicator voor de hydratatiestatus is de kleur van uw urine. Lichtgele tot heldere urine wijst op een goede hydratatie, terwijl donkergele of amberkleurige urine erop wijst dat u meer water moet drinken.

Door deze tips in uw dagelijks leven op te nemen, kunt u de slaapkwaliteit verbeteren en overmatige slaperigheid overdag verminderen door ervoor te zorgen dat u de hele dag goed gehydrateerd blijft. Vergeet niet dat het handhaven van voldoende hydratatie een cruciale rol speelt in de ondersteuning van de algemene gezondheid en het welzijn, inclusief het bestrijden van vermoeidheid veroorzaakt door een slechte slaapkwaliteit of chronische aandoeningen zoals het chronisch vermoeidheidssyndroom.

Impact van middelenafhankelijkheid op vermoeidheid

Studies tonen aan dat mensen die afhankelijk zijn van drugs of alcohol meer kans hebben om vermoeidheid te ervaren vanwege de negatieve effecten op de algemene gezondheid. Het aanpakken van verslavingsproblemen kan het gevoel van voortdurende vermoeidheid aanzienlijk verminderen.

Negatieve gevolgen van drugs- en alcoholverslaving

Uit onderzoek is gebleken dat drugs- en alcoholverslaving kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder een slechte slaapkwaliteit, chronische stress en een verzwakt immuunsysteem. Deze factoren dragen bij tot overmatige slaperigheid overdag en extreme vermoeidheid in het dagelijks leven. Bovendien kan drugsmisbruik de slaapcyclus verstoren, waardoor het gevoel van uitputting nog groter wordt.

 • Slechte slaapkwaliteit: Alcohol en bepaalde drugs verstoren het vermogen van het lichaam om in diepe stadia van herstellende slaap te komen, wat leidt tot een slechte kwaliteit van de slaap.
 • Chronische stress: Drugsmisbruik leidt vaak tot verhoogde niveaus van angst en spanning die het energieniveau gedurende de dag kunnen verstoren.
 • Verzwakt immuunsysteem: Langdurig gebruik van drugs of alcohol verzwakt de natuurlijke afweer van het lichaam tegen ziekten, waardoor het voor mensen die worstelen met verslaving moeilijker wordt om de optimale gezondheidsomstandigheden te handhaven die nodig zijn voor een goede energieproductie.

Strategieën om verslaving te overwinnen

Om de voortdurende vermoeidheid die gepaard gaat met verslaving aan drugs te bestrijden, is het essentieel dat mensen die met deze problemen te maken hebben, een behandeling zoeken die specifiek op hun behoeften is afgestemd. Enkele effectieve strategieën zijn:

 1. Counseling: Deelname aan individuele therapiesessies of groepstherapie kan mensen helpen de diepere oorzaken van hun verslaving aan te pakken en gezondere copingmechanismen te ontwikkelen.
 2. Medisch gecontroleerde detoxificatie: Het ondergaan van een detoxprogramma onder toezicht kan helpen het lichaam te ontdoen van schadelijke stoffen en biedt de mogelijkheid tot lichamelijk herstel en een verbeterd energieniveau.
 3. Veranderingen in levensstijl: Het invoeren van positieve leefgewoonten, zoals regelmatige lichaamsbeweging, goede voeding en het aanhouden van een consistent slaapschema, kan helpen bij een langdurig herstel van de verslaving.

Het opnemen van deze strategieën in iemands dagelijks leven kan de algemene gezondheidstoestand aanzienlijk verbeteren en tegelijkertijd de overmatige slaperigheid overdag, die samenhangt met drugs- of alcoholverslaving, verminderen. Door de onderliggende factoren die bijdragen aan vermoeidheid aan te pakken, kunnen mensen die worstelen met verslaving de controle over hun leven terugkrijgen en de hele dag door genieten van meer energie.

Ritmestoornissen bij jonge volwassenen

Ritmestoornissen bij jonge volwassenen

Bepaalde circadiane stoornissen kunnen vooral jongvolwassenen treffen, waaronder het Kleine-Levin-syndroom en narcolepsie. Deze neurologische aandoeningen kunnen overdag overmatige slaperigheid veroorzaken en de normale waakpatronen verstoren. Inzicht in deze stoornissen is cruciaal om de symptomen ervan te herkennen en de juiste behandeling te vinden.

Kleine-Levin-syndroom uitgelegd

KLS, ook wel "Doornroosje-syndroom" genoemd, is een zeldzame aandoening die wordt gekenmerkt door periodieke perioden van extreme slaperigheid die enkele dagen tot weken duren. Tijdens deze perioden kunnen mensen met KLS tot 20 uur per dag slapen en cognitieve stoornissen, stemmingsstoornissen of zelfs hyperfagie (overeten) vertonen. Er wordt verondersteld dat genetica een rol kan spelen bij het ontstaan van KLS, maar de precieze oorzaak blijft onduidelijk. Een juiste diagnose door specialisten in slaapgeneeskunde is essentieel om deze aandoening effectief te behandelen.

Narcolepsie begrijpen

Narcolepsie is een andere neurologische aandoening die overdag extreme slaperigheid veroorzaakt door een onvermogen om de natuurlijke slaap-waakcyclus te reguleren. Mensen met narcolepsie ervaren vaak plotselinge aanvallen van spierzwakte(kataplexie) die worden uitgelokt door sterke emoties zoals lachen of verbazing. Andere symptomen zijn een verstoorde nachtelijke slaap, levendige hallucinaties tijdens het inslapen of wakker worden(hypnagogische en hypnopompische hallucinaties) en slaapverlamming. Narcolepsie wordt meestal vastgesteld door middel van een slaaponderzoek, gevolgd door een goede behandeling om de symptomen te beheersen.

Naast deze specifieke ritmestoornissen kunnen jongvolwassenen ook last hebben van overmatige slaperigheid overdag als gevolg van andere factoren zoals een slechte slaapkwaliteit, chronische stress of medische aandoeningen zoals obstructieve slaapapneu of het rustelozebenensyndroom. Het is essentieel dat personen die last hebben van voortdurende vermoeidheid hun zorgverlener raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en passende behandeling van eventuele onderliggende problemen.

Factoren die bijdragen tot vermoeidheid

Vermoeidheid kan zowel psychische als fysiologische oorzaken hebben, zoals spanning, onrust, depressie, vermoeidheid en onvoldoende voeding. Het is van essentieel belang deze aspecten aan te pakken bij het oplossen van voortdurende vermoeidheid.

De rol van angst bij vermoeidheid

Angst kan aanzienlijk bijdragen tot gevoelens van vermoeidheid door de invloed ervan op het stressresponssysteem van het lichaam. Wanneer u voortdurend piekert of zich zorgen maakt over verschillende delen van uw leven, kan dat een stijging van het cortisolniveau veroorzaken, wat kan leiden tot voortdurende spanning. Deze langdurige staat van spanning leidt vaak tot extreme vermoeidheid omdat het lichaam worstelt om het evenwicht te bewaren. Het opnemen van ontspanningstechnieken zoals diepe ademhalingsoefeningen, meditatie of yoga in uw dagelijkse routine kan helpen de door angst veroorzaakte uitputting te verlichten.

Hoe depressie bijdraagt tot uitputting

Depressie is een andere psychische aandoening die een belangrijke rol speelt bij het veroorzaken van aanhoudende vermoeidheid. Mensen met een depressie kunnen door hun emotionele onrust geen energie meer hebben en moeite hebben om zich op hun taken te concentreren. Bovendien komt een slechte slaapkwaliteit vaak voor bij mensen die aan deze aandoening lijden, waardoor het gevoel van uitputting overdag nog verder toeneemt. Professionele hulp zoeken door middel van therapie of medicijnen kan nodig zijn voor mensen die te maken hebben met depressiegerelateerde vermoeidheid.

 • Zorg voor een evenwichtige voeding: De consumptie van voedingsrijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen en mineralen helpt de algehele energieproductie in het lichaam te ondersteunen en voorkomt tekorten die tot vermoeidheid kunnen leiden.
 • Blijf goed gehydrateerd: Uitdroging kan de fysieke prestaties negatief beïnvloeden en gevoelens van traagheid veroorzaken. Zorg voor een goede hydratatie door de hele dag door voldoende water te drinken.
 • Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging: Het is aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging het energieniveau verhoogt, de stemming verbetert en de slaapkwaliteit bevordert. Streef naar minstens 150 minuten matig intensieve aërobe lichaamsbeweging of 75 minuten intensieve lichaamsbeweging per week voor meer energie, een beter humeur en een betere slaapkwaliteit.

Als veranderingen in levensstijl geen verlichting brengen, is het essentieel om medisch advies in te winnen om mogelijke onderliggende oorzaken van vermoeidheid vast te stellen. Medische aandoeningen zoals slaapstoornissen, obstructieve slaapapneu, rustelozebenensyndroom, chronisch vermoeidheidssyndroom en andere chronische ziekten kunnen buitensporige slaperigheid overdag en een slechte slaapkwaliteit veroorzaken. Door zowel de mentale als de fysieke aspecten van vermoeidheid aan te pakken, bent u op weg naar een beter algemeen welzijn en een energieker dagelijks leven.

Aanpassingen ter vermindering van slaperigheid overdag

Als u zich voortdurend moe en slaperig voelt, kunnen enkele veranderingen in uw levensstijl uw energieniveau en algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. Hier volgen enkele tips om vermoeidheid te verminderen en de kwaliteit van uw dagelijks leven te verbeteren.

Tips voor een betere slaaphygiëne

1. Stel een consistent slaapschema op: Elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed gaan en wakker worden helpt uw slaapcyclus te reguleren, en zorgt voor een betere slaapkwaliteit.

2. Creëer een ontspannende routine voor het slapengaan: Rustgevende activiteiten zoals lezen of een warm bad nemen voordat u naar bed gaat, kunnen uw lichaam het signaal geven dat het tijd is om tot rust te komen, wat leidt tot betere slaapgewoonten.

3. Optimaliseer uw slaapomgeving: Zorg ervoor dat uw slaapkamer donker, stil, koel en comfortabel is - allemaal factoren die bijdragen tot een rustgevende slaap.

Oefentrajecten die vermoeidheid helpen bestrijden

 • Aërobe oefeningen, zoals stevig wandelen of zwemmen, kunnen het energieniveau verhogen door de bloedstroom door het hele lichaam te verhogen.
 • Mind-body praktijken, zoals yoga of tai chi, bevorderen ontspanning en verbeteren tegelijkertijd de lichamelijke activiteit.
 • Trainingen van gemiddelde intensiteit, regelmatig overdag gepland, verbeteren na verloop van tijd het energieniveau.

Voedingstips voor meer energie

Een voedzaam dieet vol belangrijke vitaminen en mineralen kan vermoeidheid helpen verminderen en het algemene welzijn bevorderen. Enkele tips zijn:

 1. Het eten van regelmatige maaltijden gedurende de dag om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
 2. Het opnemen van hele voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, magere eiwitten en gezonde vetten in uw dagelijkse maaltijdplan.
 3. Vermijd overmatige cafeïne of suikerhoudende dranken die later tot een energiecrisis kunnen leiden.
Overwegingen inzake geestelijke gezondheid

Als u lijdt aan chronische stress of psychische problemen zoals angst en depressie, is het zoeken van professionele hulp essentieel voor een succesvolle aanpak. Ontspanningstechnieken zoals diepe ademhalingsoefeningen, mindfulness meditatie of hobby's die vreugde brengen, kunnen ook helpen de symptomen van stress en vermoeidheid te verlichten.

Om uw welzijn en energieniveau te verbeteren, kunt u veranderingen in uw levensstijl overwegen, zoals het optimaliseren van uw slaap, het nuttigen van voedzame voeding en vloeistoffen, veel bewegen en het beheren van uw geestelijke gezondheid.

Waarom voel ik me altijd slaperig?

Zich voortdurend moe voelen kan het gevolg zijn van verschillende factoren, waaronder een slechte slaapkwaliteit, gezondheidsproblemen zoals slapeloosheid of circadiane ritmestoornissen, stress en angst, tekorten aan voedingsstoffen, uitdroging en verslaving aan verdovende middelen. Om voortdurende vermoeidheid te bestrijden, is het belangrijk om de slaapgewoonten te verbeteren en onderliggende problemen aan te pakken.

Wat is de aandoening waarbij u altijd slaperig bent?

De medische term voor overmatige slaperigheid overdag is hypersomnie. Deze aandoening kan het gevolg zijn van andere slaapstoornissen zoals narcolepsie of obstructieve slaapapneu. Het is essentieel om een arts te raadplegen als u last hebt van aanhoudende slaperigheid die uw dagelijks leven beïnvloedt. Lees hier meer over hypersomnie.

Conclusie

Na het lezen van dit bericht zou u een beter inzicht moeten hebben in de verschillende factoren die ertoe kunnen bijdragen dat u zich altijd slaperig voelt. Aandoeningen zoals slapeloosheid, circadiane verstoring, stress en angst, tekorten aan voedingsstoffen, uitdroging en drugsmisbruik kunnen allemaal mogelijke oorzaken van vermoeidheid zijn.

Om vermoeidheid tegen te gaan en uw energieniveau te verbeteren, is het belangrijk om gezonde gewoonten aan te nemen, zoals een consistent slaapschema aanhouden, een optimale slaapomgeving creëren, de hele dag door gehydrateerd blijven en een evenwichtige voeding eten die rijk is aan essentiële voedingsstoffen. Als u worstelt met middelenafhankelijkheid of geestelijke gezondheidsproblemen zoals angst of depressie, kan dat bijdragen aan uw vermoeidheid.Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/