3 HALEN, 2 BETALEN! Voeg 3 CBD artikelen aan je winkelwagen toe en gebruik de kortingscode CIBDOL3

Huid

4.7/5.0
Beoordeeld door 1497 gebruikers. Prices start at € 9.95

Je huid kan je uitstekend tegen infecties, ziekten en vreemde stoffen beschermen. Maar zelfs de beste beschermer van je lichaam heeft weleens hulp nodig om in goede conditie te blijven. De sleutel tot een gezonde huid is niet alleen begrijpen hoe ze werkt, maar ook weten wat je kunt doen om haar te versterken.

Veelvoorkomende huidaandoeningen

Je huid is als het ware je eerste verdedigingslinie tegen infecties, microben en andere schadelijke elementen, en bestaat uit drie lagen, de epidermis, dermis en hypodermis. Ook reguleert het de lichaamstemperatuur en behelst het een belangrijk zintuig: aanraking. Al met al heeft je huid veel functies. En als grootste orgaan van het lichaam, is het begrijpelijk dat het soms moeite heeft om alles onder controle te houden.

Als de huid beschadigd of verzwakt is, kunnen zich verschillende huidaandoeningen voordoen. Wanneer je deze niet onder controle krijgt, kan dit de natuurlijke werking van je huid verstoren. Hierdoor wordt het moeilijk om de balans, die nodig is om er op je best uit te zien en je goed te voelen, te herstellen. Met de juiste huidverzorgingsroutine en ondersteuning zijn veel voorkomende huidaandoeningen echter snel weer verdwenen.

Er zijn honderden huidaandoeningen, waarbij sommige vaker voorkomen dan andere. Laten we eens naar de meest voorkomende kijken.

Eczeem en de oorzaak ervan

Eczeem, of atopische dermatitis, is een veel voorkomende huidaandoening die jeukende, droge en gebarsten plekken op je huid veroorzaakt. Hoewel het vooral voorkomt bij kinderen, kunnen volwassenen er ook last van hebben. Stress is een van de dingen die eczeem kan verergeren, en hier hebben we helaas vaak geen tekort aan!

Hoewel we nog niet precies weten hoe eczeem te genezen is, kan het na verloop van tijd wel vanzelf weer verdwijnen. Onderzoekers weten ook niet wat het veroorzaakt, maar hebben wel een idee van de mogelijke triggers:

• Allergenen/voedsel
• Microben
• Extreme temperatuurschommelingen
• Stress
• Hormonale disbalans
• Irriterende stoffen

Gelukkig zijn de meeste gevallen mild en zijn de symptomen met behulp van eczeemcrème goed te behandelen. De sleutel is het herkennen van de triggers en deze verminderen of vermijden.

Acne en de oorzaak ervan

Acne komt voornamelijk voor bij tieners, maar kan op elke leeftijd de kop opsteken. Daarnaast is het een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Acne treedt op wanneer huidzakjes door dode cellen en natuurlijke oliën verstopt raken. Hierdoor ontstaan mee-eters en puistjes. Ernstigere symptomen zijn onder meer knobbeltjes onder je huid en cysten.

In tegenstelling tot eczeem is de oorzaak van acne wel beter bekend. Hierdoor is de aandoening gemakkelijker te behandelen. Genetische factoren kunnen ook bijdragen aan de hevigheid van acne. Ongeacht de ernst, zijn mogelijke triggers onder meer:

• Hormonale disbalans
• Medicijnen
• Stress
• Eetpatroon

Een hormonale disbalans is een veel voorkomende trigger, en gedeeltelijk de reden waarom acne vaker bij tieners voorkomt. Je dieet is ook een belangrijke, maar waarschijnlijk behelst dit niet de voedingsmiddelen die je zou verwachten. Chocolade en vet voedsel dragen namelijk niet bij aan acne. Voeding die rijk is aan koolhydraten is de echte boosdoener.

Psoriasis en de oorzaak ervan

Psoriasis is een andere veel voorkomende huidaandoening bij volwassenen. Hierbij raken je cellen in de war en vermenigvuldigen ze zich in hoog tempo, waardoor er een opeenhoping van dode cellen op de huid ontstaat. De symptomen van psoriasis zijn een rode, hobbelige en geïrriteerde huid met witte schilfers. Je huid jeukt meestal ook, wat voor veel ongemak zorgt. Dit wordt vaak verergerd door het feit dat de hoofdhuid, ellebogen en knieën risicogebieden zijn (delen die veel bewegen).

Ook bij psoriasis is de exacte oorzaak nog een mysterie. Het komt echter vaak voor binnen families. Daarom denken wetenschappers dat er een mogelijk verband is met een genetische afwijking in het immuunsysteem. Andere mogelijke triggers zijn onder meer:

• Stress
• Medicijnen (inclusief bloeddruk- en antimalariamiddelen)
• Sneeën in de huid en wondjes
• Strep-infecties

Ondanks dat we de exacte oorzaak ervan nog niet kennen, zijn er wel veel behandelingen voor psoriasis. Vaak zijn dit speciale crèmes en zalven. In sommige ernstige gevallen helpt lichttherapie of een behandeling met steroïden.

Zonnebrand en de oorzaak ervan

Hoewel zonnebrand geen huidaandoening is in dezelfde zin als de aandoeningen van hierboven, komt het nog steeds maar al te vaak voor. Deze keer weten we echter wél wat het veroorzaakt: langdurige blootstelling aan de zon. UV-straling van zonlicht verbrandt de buitenste laag van je huid, maar dat is slechts de schade die je kunt zien. De straling kan namelijk ook het DNA beschadigen, wat uiteindelijk tot huidkanker kan leiden.

Jezelf tegen zonlicht beschermen is dan ook superbelangrijk. Maar niet alle mensen hebben even snel last van symptomen. Zo spelen de intensiteit van de zon, hoelang je eraan wordt blootgesteld en je huidtype allemaal een rol. Het duurt meestal een paar uur voordat de volgende symptomen verschijnen:

• Rode huid
• Blaren
• Afbladderende huid en jeuk

Het is belangrijk te weten dat de impact van zonnebrand niet alleen op je huid zichtbaar is. Overmatige blootstelling aan de zon kan namelijk ook tot griep, koude rillingen, misselijkheid en hoofdpijn leiden. Crème, gel en zalf kan verlichting bieden, maar voorkomen is beter dan genezen!

Hoe houd je je huid gezond?

Hoe houd je je huid gezond?

Een gezonde, evenwichtige huid beschermt je niet alleen beter tegen aandoeningen, maar ziet er ook geweldig uit en voelt goed aan. En hoewel je huid meestal prima bescherming biedt, kun je met een paar eenvoudige veranderingen in je levensstijl voor een nog betere huid zorgen. Dit is vooral belangrijk als mogelijke triggers onvermijdelijk zijn. En dan hebben we het over jou, stress!

Laten we daarom snel eens zes praktische tips met je doornemen, zodat je zo goed als mogelijk voor je huid kunt zorgen.

1. Geef je huid aandacht

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar met de stress van het alledaagse leven (straks meer over hoe je hiermee om kunt gaan), is het maar al te gemakkelijk om het grootste orgaan van je lichaam te verwaarlozen. Een beetje extra aandacht aan je huid geven hoeft echter niet ingewikkeld te zijn. Er zijn tientallen simpele manieren om je huid er goed uit te laten zien en goed aan te laten voelen. Regelmatig scrubben, het vermijden van agressieve chemicaliën, hydrateren en het gebruik van hypoallergene producten zijn een paar voorbeelden.

2. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet

Dit is waarschijnlijk geen verrassing, maar wat je dagelijks eet, heeft veel invloed op de gezondheid van je huid. Een uitgebalanceerd dieet heeft talloze positieve effecten, afhankelijk van wat je eet. Zo helpt omega-3 bij een droge huid, is olijfolie goed voor een gezond ogende huid en helpt groene thee om je huid te verjongen.

3. Zorg voor een goede nachtrust

Als je slaapt, heeft je lichaam de tijd om te rusten en te herstellen. Hoewel een paar slapeloze nachten snel te verdoezelen zijn met een uitgebreide huidverzorgingsroutine, heeft een chronisch slaapgebrek een enorme impact op het uiterlijk en de veroudering van je huid. Bij onvoldoende nachtrust, zal dit als eerste aan je huid te zien zijn. Probeer zeven tot negen uur slaap te krijgen, en je zult je vanbinnen en vanbuiten een stuk beter voelen.

4. Blootstelling aan zonlicht beperken

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen; te veel zonnebaden heeft een negatieve invloed op je huid. Dat betekent echter niet dat je nooit in de zon kunt zitten. Zonlicht is namelijk ook een belangrijke bron van vitamine D, wat essentieel is om je goed te voelen. Je moet jezelf echter wel altijd beschermen tegen fel zonlicht door zonnebrandcrème te gebruiken, beschermende kleding te dragen en de heetste uren van de dag te vermijden.

5. Niet roken

Roken heeft veel schadelijke effecten, niet alleen op je huid, maar op je hele lichaam. En net zoals onvoldoende slaap als eerste te zien is aan je huid, is dat ook het geval met schade door roken. Roken veroorzaakt ​​niet alleen rimpels, het vernauwt ook de bloedvaten en beschadigt de elasticiteit van je huid. En dan is er natuurlijk nog het verhoogd risico op huidkanker. Kortom, roken is absoluut niet verstandig.

6. Houd stress onder controle

Stress beperken is een fantastische manier om voor je huid te zorgen, ook al is dit soms makkelijker gezegd dan gedaan. Sterker nog, het is essentieel voor je lichamelijke en geestelijke welzijn.

Vooral chronische stress is belangrijk om aan te pakken, hoewel de exacte aanpak per persoon zal verschillen. Na verloop van tijd zal de stress een negatieve invloed hebben op je lichaamsfuncties en je huid is hierbij een van de meest getroffen organen. Om stress tegen te gaan, kun je bijvoorbeeld regelmatig met een vriend afspreken, een dagboek bijhouden of regelmatig aan lichaamsbeweging doen. Wat het ook mag zijn, het is cruciaal dat je de tijd neemt voor stressverminderende activiteiten.

Wat is de beste huidverzorgingsroutine?

Omdat ‘je huid aandacht geven’ bovenaan ons lijstje staat, duiken we hier eens wat dieper in. Een goede huidverzorgingsroutine is essentieel voor een gezond ogende huid. Maar veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen.

Er zijn duizenden huidverzorgingsproducten verkrijgbaar, maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn om een gezond uitziende huid te krijgen. Wat je ook gebruikt, de driestappenaanpak van hieronder is niet alleen de beste manier om je huid fantastisch te laten aanvoelen, het gaat ook goed samen met de natuurlijke processen van je huid.

Reiniging

De huid is de eerste vorm van bescherming van je lichaam tegen verontreinigende stoffen, vreemde voorwerpen, stof, etc. Kortom, alles waarmee je in contact komt. Maar zelfs de stevigste barrières moeten de kans krijgen om zich te herstellen. Met een goede reiniging zorg je dat de opeenhoping van schadelijke stoffen weer verdwijnt. Vervolgens kan je huid de groei van nieuwe cellen een boost geven en uiteindelijk betere bescherming bieden.

De eerste stap van elke huidverzorgingsroutine moet altijd reinigen zijn. Met het verwijderen van schadelijke elementen van de huid creëer je een perfecte basis voor de volgende twee stappen: toning en hydrateren.

Toning

Nu je huid grondig is gereinigd, heb je veel beter toegang tot de opperhuid, oftewel de epidermis. Helaas verliest de opperhuid na verloop van tijd aan elasticiteit en zal ze tekenen van veroudering gaan vertonen. Hoewel dit hoort bij ouder worden, kun je dit proces wel vertragen met de juiste aanpak en zo langer een jeugdige, soepele huid behouden.

Door een toner aan te brengen, worden alle overgebleven onzuiverheden verwijderd. Het dringt ook dieper door dan alleen een reiniger. Een toner bereidt je huid daarnaast voor op het aanbrengen van een vochtinbrengende crème (de derde en laatste stap), terwijl het de pH in evenwicht houdt. Toning zorgt in feite voor een goede overgang tussen de eerste en laatste stap. Het maakt beide effectiever en helpt het evenwicht in je huid te herstellen.

Hydrateren

Tot zover hebben we ons met onze huidverzorgingsroutine gericht op het herstellen van de delicate balans van je huid. Dankzij reiniging en toning is je huid goed voorbereid op deze stap, waarbij hydratatie helpt om de vochtbalans te herstellen en je huid gevoed te houden.

Afgezien van dat de huid hier soepel door wordt en er geweldig uit gaat zien en aanvoelen, is ze ook beter uitgerust om met verontreinigingen om te gaan. Op een gladde huid hebben verontreinigende stoffen minder grip, in tegenstelling tot een droge huid. Door je huid gehydrateerd te houden, kan ook jeuk verminderd worden, wat een veel voorkomend symptoom is van eczeem, psoriasis en zonnebrand.

CBD voor je huid

CBD voor je huid

De sleutel tot een gezonde huid is het versterken van de natuurlijke eigenschappen ervan. Alles wat je doet, van een uitgebalanceerd dieet tot een uitgebreide huidverzorgingsroutine, moet in het teken staan van mét je huid werken, niet ertegen. Onderzoek lijkt uit te wijzen dat CBD hier een belangrijke rol bij kan spelen. Zo werkt het als het ware achter de schermen om je huid te versterken, zonder de natuurlijke processen te overbelasten of te verstoren.

De unieke interactie van CBD met het endocannabinoïdesysteem (ECS) is niet beperkt tot interne systemen, zoals het spijsverteringsstelsel, het immuunsysteem en het centrale zenuwstelsel. In je huid zit namelijk ook een uitgebreid netwerk van cannabinoïde-receptoren, wat haar supergeschikt voor CBD-crèmes, -gels en -cosmeticaproducten maakt.

Huidproducten op basis van CBD zijn niet alleen eenvoudig aan te brengen, maar ook in veel verschillende vormen verkrijgbaar. Een product vinden dat bij jouw huidverzorgingsroutine past, is helemaal niet moeilijk en een geweldige manier om je huid een boost te geven.

Welke invloed heeft CBD op je huid?

Onderzoek is nog gaande, maar preklinische onderzoeken hebben al wel de potentie van CBD bij inflammatoire huidaandoeningen, veroudering en een rode, gevoelige huid bestudeerd. Daarnaast is er ook nog de psychologische impact van de stof. Zo is het effect van CBD bij vermindering van stress en angst onderzocht.

Je huid is een orgaan dat niet alleen wordt beïnvloed door fysieke factoren, maar ook door je mentale gezondheid. Het behandelen van lichamelijke symptomen is dan ook nog maar het begin. Zeker als je bedenkt dat stress een belangrijke trigger is bij acne, eczeem, psoriasis en tientallen andere huidaandoeningen.

De holistische aard van CBD kan aanzienlijk bijdragen aan de verzorging van je huid. Een complex orgaan heeft immers ook een veelzijdige verzorging nodig! En omdat het niet giftig is, is CBD perfect te combineren met andere huidverzorgingsproducten en -behandelingen.

Huid: Frequently Asked Questions

Is CBD-olie goed voor acne?
Hoewel voorlopig onderzoek naar CBD-olie veelbelovend is, is acne een complexe huidaandoening die we nog steeds niet helemaal begrijpen. De rustgevende eigenschappen van CBD-olie kunnen bestaande behandelingen mogelijk wel ondersteunen.
Kan CBD-olie eczeem verhelpen?
Preklinisch onderzoek wijst erop dat de ontspannende aard van CBD-olie kan helpen bij veel voorkomende symptomen van eczeem. Onderzoek naar de exacte voordelen van CBD is echter nog gaande.
Helpt CBD-olie bij psoriasis?
De behandeling van psoriasis bestaat meestal uit het aanbrengen van crèmes en zalf. Gezien de veelzijdige impact van cannabidiol, kan CBD-olie wellicht een waardevolle aanvulling hierop zijn. Onderzoek moet dit echter nog bevestigen.
Kan CBD zonnebrand verlichten?
Hierbij geldt dat voorkomen beter is dan genezen, maar als je toch een rode, droge of jeukende huid hebt, kan CBD-crème zeker helpen. Het onderzoek hiernaar is nog gaande, maar CBD heeft mogelijk wel verlichtende eigenschappen.
Kan ik CBD-olie op mijn huid aanbrengen?
Ja! Breng gewoon een paar druppels aan op het aangetaste gebied en wrijf het in. Kies voor het beste resultaat een huidcrème met CBD, aangezien deze crèmes speciaal voor je huid zijn samengesteld.
Is CBD goed voor je huid?
CBD werkt samen met speciale receptoren die in je huid zitten. Hoewel dit nog niet is bevestigd, lijkt vroeg onderzoek wel uit te wijzen dat CBD kan helpen om de delicate werking van je huid in balans te brengen.
Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/