Helpt ashwagandha tegen buikvet?

Gepubliceerd:

Wilt u dat hardnekkige buikvet kwijtraken? Vraagt u zich af of ashwagandha, ook bekend als indische ginseng of withania somnifera, u kan helpen om uw doelen voor gewichtsverlies te bereiken? Nou, dan bent u hier op de juiste plek! Ashwagandha, een adaptogeen met talloze voordelen voor de gezondheid, is het gesprek van de dag geworden.

Of het nu gaat om ashwagandha supplementen, tabletten, bladeren of wortelextracten van de Indiase ginsengplant (Withania somnifera) - wij hebben alles voor u! We zullen onderzoeken hoe deze natuurlijke adaptogeen met zijn actieve ingrediënten net het ontbrekende stukje in uw reis naar gewichtsverlies zou kunnen zijn.

Dus maak u klaar om te ontdekken waarom ashwagandha, ook bekend als withania somnifera, veel aandacht krijgt van fitnessfanaten en gezondheidsbewuste mensen. Het is tijd om de geheimen achter dit krachtige adaptogene kruid te ontdekken dat u kan helpen bij uw afslankproces en voor eens en altijd afscheid kan nemen van ongewenst buikvet. Laten we er meteen induiken en de voordelen van ashwagandha voor het beheersen van het lichaamsgewicht onderzoeken.

Helpt ashwagandha tegen buikvet?

De rol van Ashwagandha bij gewichtsbeheersing begrijpen

Ashwagandha, ook bekend als Withania somnifera, is een populair kruid in de traditionele Ayurvedische geneeskunde in India. Het krijgt steeds meer erkenning voor zijn potentiële rol bij het beheersen van het lichaamsgewicht, spiergroei en het aanpakken van problemen zoals ongecontroleerd eten. Laten we eens kijken naar de redenen waarom ashwagandha nuttig kan zijn bij het aanpakken van buikvet en het behouden van een gezond gewicht.

Cortisolniveaus reguleren

Een van de belangrijkste factoren die kunnen bijdragen aan gewichtstoename, vooral rond de buik, is ongecontroleerd eten. Verhoogde cortisolspiegels, ook bekend als het "stresshormoon", komen vrij als reactie op stressfactoren. Als het cortisolniveau chronisch hoog blijft, kan dit leiden tot een verhoogde afzetting van buikvet. Testosteron speelt een cruciale rol bij spiergroei en de body mass index.

Onderzoek suggereert dat ashwagandha het cortisolniveau kan helpen reguleren en stress en angst kan verminderen, wat ongecontroleerd eten en de daaropvolgende gewichtstoename kan voorkomen. Het verlagen van cortisolniveaus zou gunstig kunnen zijn voor mensen die worstelen met buikvet, hunkeren naar voedsel en een hoge body mass index (BMI).

Stress en emotioneel eten verminderen

Stress en angst kunnen leiden tot emotioneel eten en ongezonde trek in voedsel. Als mensen wekenlang angstig of gestrest zijn, grijpen ze vaak naar troostvoedsel. Dit kan na verloop van tijd leiden tot gewichtstoename. De studie van dit fenomeen is vooral relevant voor mensen met kanker.

Ashwagandha is onderzocht op zijn potentieel om het lichaamsgewicht te beheersen en het cortisolgehalte in het serum te verlagen. Door een gevoel van kalmte en ontspanning te bevorderen, kan dit kruid helpen om het hunkeren naar voedsel te verminderen en het gewichtsverlies te bevorderen. Door stress effectief te beheersen met ashwagandha-supplementen, kunnen mensen gemakkelijker gezondere voedingskeuzes maken en een evenwichtig dieet aanhouden.

Potentiële voordelen van Ashwagandha voor gewichtsbeheersing

Naast het reguleren van cortisolniveaus en het verminderen van door stress veroorzaakte eetgewoonten, biedt ashwagandha nog andere potentiële voordelen voor gewichtsbeheersing, waaronder het vermogen om angst te verlichten en bij te dragen aan het verlagen van de body mass index. Dit maakt het een waardevol kruid in India, waar veel mensen worstelen met gewichtsgerelateerde problemen.

  1. Verbeterde energieniveaus: Ashwagandha, een traditioneel adaptogeen in India, helpt het lichaam om te gaan met fysieke en mentale stress en verhoogt het energieniveau. Het is effectief gebleken bij het verminderen van angst en het reguleren van het cortisolgehalte in het serum.

  2. Verbeterde slaapkwaliteit: Voldoende slaap is cruciaal voor het behouden van een gezonde body mass index (BMI). Ashwagandha kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit, wat indirect de gewichtsbeheersing kan ondersteunen en binnen enkele weken chronische stress in India kan helpen verminderen.

  3. Verhoogde spierkracht: Sommige onderzoeken suggereren dat supplementatie met ashwagandha, een populair kruid uit India, de spierkracht kan vergroten en de ontwikkeling van vetvrije spiermassa kan bevorderen. Dit kan bijdragen aan een verbeterde lichaamssamenstelling en stofwisselingssnelheid. Daarnaast kan het opnemen van ashwagandha in uw dieet gunstig zijn voor mensen die chronische stress ervaren.

  4. Eetlust regulering: Ashwagandha blijkt mogelijk eetlustremmende effecten te hebben, wat gunstig zou kunnen zijn voor mensen die hun calorie-inname willen verminderen en hun trek in voedsel onder controle willen houden, vooral in India waar lichaamsgewicht een punt van zorg is.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel ashwagandha veelbelovend is in het ondersteunen van gewichtsbeheersing, een onderzoek heeft aangetoond dat het innemen van ashwagandhawortelextract gedurende meerdere weken kan helpen bij het verminderen van buikvet. Het kan het beste gebruikt worden als onderdeel van een alomvattende aanpak die regelmatige lichaamsbeweging, een evenwichtig dieet en aanpassingen in de levensstijl gericht op voeding omvat.

Helpt ashwagandha tegen buikvet?

Een onderzoek suggereert dat ashwagandha-wortelextract specifiek gericht kan zijn op buikvet. Dit kruid is in de belangstelling gekomen omdat het kan helpen bij het verminderen van hardnekkig buikvet en lichaamsgewicht. Laten we de mogelijke mechanismen onderzoeken waarmee ashwagandha de vetophoping in het middengedeelte beïnvloedt.

Ashwagandha, ook bekend als Withania somnifera, is een oud geneeskrachtig kruid dat al eeuwenlang in de Ayurvedische praktijk gebruikt wordt. Het staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen en is onderzocht op zijn mogelijke effecten op buikvet. Kan ashwagandhawortelextract helpen bij buikvet?

Eén onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine, onderzocht de effecten van ashwagandha op de lichaamssamenstelling, waaronder buikvet. De onderzoekers ontdekten dat deelnemers die ashwagandha-extract innamen een significante vermindering van hun middelomtrek ondervonden in vergelijking met deelnemers die een placebo kregen. Dit onderzoek richtte zich op de effecten van ashwagandha op de lichaamssamenstelling bij proefpersonen die te maken hadden met chronische stress en onderzocht het potentieel ervan als behandeling voor het verminderen van buikvet.

Dus hoe pakt ashwagandha buikvet en lichaamsgewicht aan? Eén mogelijk mechanisme is het verlagen van het cortisolniveau. Cortisol is een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress, en hoge cortisolniveaus worden in verband gebracht met een verhoogde opslag van buikvet. Van Ashwagandha is aangetoond dat het de cortisolspiegel verlaagt, wat mogelijk bijdraagt aan zijn vermogen om buikvet en lichaamsgewicht te helpen verminderen.

Ashwagandha kan de spiermassa en spierkracht vergroten, wat indirect van invloed kan zijn op het lichaamsgewicht en de vermindering van buikvet. Het opbouwen van vetvrije spiermassa kan helpen om de stofwisseling te stimuleren en meer calorieën te verbranden gedurende de dag, ook tijdens perioden van rust. Dit effect werd waargenomen in een onderzoek naar de effecten van ashwagandha op chronische stress en voedselinname.

Een andere manier waarop ashwagandha kan helpen bij het verminderen van buikvet is door de potentiële effecten op de insulinegevoeligheid. Een onderzoek suggereert dat ashwagandha de insulinegevoeligheid kan verbeteren en de bloedsuikerspiegel kan reguleren, wat mogelijk kan leiden tot minder opeenhoping van buikvet bij personen die chronische stress ervaren. Deze behandeling is veelbelovend gebleken bij de behandeling van voedselgerelateerde problemen zoals toegenomen abdominale obesitas en moeite met afvallen rond de buik.

Het is belangrijk om op te merken dat, hoewel er veelbelovend onderzoek is gedaan naar de potentiële voordelen van ashwagandha voor het verminderen van buikvet en lichaamsgewicht, er meer studies nodig zijn om de effecten ervan volledig te begrijpen en aanbevolen doseringen vast te stellen. Zoals met elk supplement of kruidenremedie, is het altijd het beste om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u ashwagandha-wortelextract aan uw behandelingsroutine toevoegt.

Onderzoek naar de mechanismen van Ashwagandha bij gewichtsverlies

Ashwagandha, een oud kruid dat gebruikt wordt in de Ayurvedische geneeskunde, heeft aan populariteit gewonnen vanwege zijn potentiële rol in de behandeling van gewichtsverlies. Dit artikel gaat in op de verschillende manieren waarop ashwagandha-wortelextract gewichtsverliesprocessen in het lichaam van proefpersonen zou kunnen beïnvloeden.

Insulinegevoeligheid en glucosemetabolisme verbeteren

Uit één onderzoek bleek dat behandeling met Ashwagandha de insulinegevoeligheid verbeterde bij proefpersonen met een verstoord glucosemetabolisme. Dit kruid kan een potentiële oplossing zijn voor gewichtstoename vanwege het vermogen om de insulinegevoeligheid te verbeteren en een beter glucosemetabolisme te bevorderen. Daarnaast hebben onderzoeken aangetoond dat Ashwagandha de insulineresistentie kan verminderen en de nuchtere bloedsuikerspiegel kan verbeteren, waardoor het een potentieel hulpmiddel is bij het afvallen.

Spiermassa verhogen en lichaamsvetpercentage verlagen

Het vergroten van de spiermassa en het verminderen van het vetpercentage is voor veel mensen van cruciaal belang. Ashwagandha-extract kan een rol spelen bij het bereiken van dit gewenste resultaat. Dierstudies hebben aangetoond dat supplementatie met ashwagandha kan leiden tot een toename in spierkracht en -omvang bij proefpersonen. Bovendien is gesuggereerd dat dit kruid na verloop van tijd kan helpen het lichaamsvetpercentage te verlagen, waardoor het een potentiële studie is voor mensen die hun lichaamssamenstelling willen verbeteren.

Ongecontroleerd eten en voedselinname beteugelen

Ongecontroleerd eten en overmatige voedselinname zijn veel voorkomende boosdoeners achter gewichtstoename en obesitas. Ashwagandha kan een positieve invloed hebben op deze problemen door verzadigingssignalen in het lichaam te beïnvloeden. Onderzoek suggereert dat dit kruid ongecontroleerd eetgedrag zou kunnen verminderen door het moduleren van bepaalde neurotransmitters die betrokken zijn bij de regulatie van de eetlust. In een placebogecontroleerd onderzoek kregen proefpersonen een behandeling met ashwagandha om de effecten ervan te beoordelen.

De slaapkwaliteit verbeteren voor gewichtsbeheersing

Een onderzoek heeft aangetoond dat ashwagandha, een behandeling die bekend staat om zijn adaptogene eigenschappen, de slaapkwaliteit kan verbeteren. Dit kruid vermindert stressniveaus en bevordert ontspanning, wat indirect leidt tot gezondere eetgewoonten bij de proefpersonen. Slechte slaappatronen kunnen de hormoonbalans verstoren en het hunkeren naar voedsel vergroten, maar ashwagandha werkt als een placebo om deze effecten tegen te gaan.

Rekening houden met hartgezondheid en bijwerkingen

Wanneer u gewichtsverlies overweegt, is het belangrijk om prioriteit te geven aan de algehele gezondheid. Ashwagandha is in een onderzoek in verband gebracht met potentiële voordelen voor de gezondheid van het hart, zoals het verlagen van cholesterolwaarden en het verbeteren van lipidenprofielen. De individuele reacties op een behandeling met ashwagandha kunnen echter variëren, en bij sommige proefpersonen zijn bijwerkingen gemeld. Om de veiligheid te garanderen is het raadzaam om een professional in de gezondheidszorg te raadplegen voordat u dit kruid in uw afslankkuur opneemt.

Effectiviteit van Ashwagandha bij het verbeteren van de stofwisseling

Studies suggereren dat ashwagandha de stofwisseling kan stimuleren, waardoor de verbranding van calorieën en het lichaamsgewicht worden bevorderd. Dit kruid wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde om de algehele gezondheid en het welzijn te verbeteren. Maar kan het echt helpen tegen buikvet? Laten we ons eens verdiepen in de mogelijke invloed van ashwagandha op de stofwisseling en de effectiviteit ervan bij het verbeteren van de calorieverbranding bij proefpersonen, terwijl we ook de mogelijke effecten van een placebo in overweging nemen.

Ashwagandha staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen, wat betekent dat het het lichaam helpt met stress om te gaan. Uit een onderzoek blijkt dat dit kruid het cortisolgehalte in het serum kan verlagen, een hormoon dat vrijkomt tijdens perioden van stress. Door het cortisolniveau te verlagen, zou ashwagandha mogelijk een gezonde stofwisseling ondersteunen en helpen bij gewichtsbeheersing. Deze studie vergeleek de effecten van ashwagandha behandeling met een placebogroep.

Eén onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine, onderzocht de effecten van ashwagandha behandeling op 52 deelnemers met chronische stress. De resultaten toonden een significante verlaging van de serum cortisolspiegels na acht weken ashwagandha-suppletie in vergelijking met de placebogroep. Bovendien ervaarden de deelnemers een gemiddelde afname van 3% van hun lichaamsgewicht en een afname van hun middelomtrek.

Een ander onderzoek, een meta-analyse gepubliceerd in het Journal of Dietary Supplements, onderzocht verschillende onderzoeken naar de invloed van ashwagandha op metabolische parameters en behandeling. Uit de analyse bleek dat de behandeling met ashwagandha leidde tot een significante stijging van de basale metabolische snelheid (BMR) in vergelijking met placebogroepen. BMR is cruciaal voor gewichtsbeheersing omdat het verwijst naar het aantal calorieën dat in rust wordt verbrand.

Verder suggereert onderzoek dat ashwagandha de insulinegevoeligheid kan verbeteren en de bloedsuikerspiegel kan reguleren, beide belangrijke factoren voor het behoud van een gezonde stofwisseling en een gezond lichaamsgewicht. Uit een onderzoek bij patiënten met diabetes type 2 bleek dat degenen die ashwagandha-extract innamen een lagere nuchtere bloedsuikerspiegel hadden in vergelijking met de controlegroep, wat duidt op het potentieel van ashwagandha als behandeling.

Naast het effect op de stofwisseling ondersteunt ashwagandha ook het immuunsysteem, waardoor het een effectieve behandeling is voor de algehele gezondheid. Een sterk immuunsysteem is essentieel voor het handhaven van een actieve levensstijl en het bevorderen van gewichtsverlies. Studies hebben aangetoond dat ashwagandha gebruikt kan worden als placebo in een behandelgroep.

Hoewel ashwagandha veelbelovend is voor het verbeteren van de stofwisseling en het helpen bij het verbranden van calorieën om het lichaamsgewicht te verminderen, is het belangrijk op te merken dat individuele resultaten kunnen variëren. Factoren zoals dosering, duur van de supplementatie en algemene leefgewoonten kunnen van invloed zijn op de werkzaamheid van ashwagandha bij het verminderen van buikvet. Dit wordt ondersteund door een onderzoek waarin de effecten van een behandeling met ashwagandha vergeleken werden met een placebo.

Ashwagandha gebruiken als energiebooster voor trainingen

Het opnemen van ashwagandha in uw routine kan zorgen voor een energieboost tijdens de training. Dit oude kruid, ook bekend als Indiase ginseng of Withania somnifera, wordt al eeuwenlang in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt vanwege zijn adaptogene eigenschappen. Ashwagandha is verkrijgbaar in verschillende vormen zoals poeder, extract of wortelextract, waardoor het gemakkelijk in uw supplementenschema op te nemen is. Bovendien suggereert recent onderzoek dat ashwagandha positieve effecten kan hebben op het lichaamsgewicht.

Een van de belangrijkste voordelen van supplementatie met ashwagandha is de mogelijkheid om het uithoudingsvermogen te verbeteren. Volgens een onderzoek kan dit adaptogeen u helpen om intensieve trainingssessies door te komen zonder dat u zich vermoeid voelt. Het kruid werkt door cortisol te reguleren, een stresshormoon dat spiergroei en herstel kan belemmeren. Door het cortisolniveau te verlagen, kan ashwagandha een optimale spierontwikkeling bevorderen en de trainingsprestaties verbeteren. In de placebo-behandelingsgroep ondervonden de deelnemers niet dezelfde voordelen als degenen die ashwagandha namen.

Een andere manier waarop ashwagandha energie kan geven tijdens trainingen is door het energieverbruik te verhogen. Een onderzoek suggereert dat dit kruid een positieve invloed kan hebben op de mitochondriale functie, die een cruciale rol speelt bij het produceren van celenergie. Door de mitochondriale activiteit te verbeteren, zou ashwagandha kunnen bijdragen aan verhoogde energieniveaus en algehele atletische prestaties. Dit onderzoek benadrukt de potentiële voordelen van ashwagandha voor gewichtsbeheersing en als behandelingsoptie in vergelijking met een placebo.

De adaptogene eigenschappen van Ashwagandha maken het een potentieel slaapmiddel voor mensen die worstelen met rusteloosheid of slapeloosheid. Voldoende slaap is essentieel voor spierherstel en groei na intensieve trainingen. Door ontspanning te bevorderen en angstniveaus te verlagen, kan ashwagandha bijdragen aan een betere slaapkwaliteit, waardoor uw lichaam zichzelf efficiënter kan herstellen. Dit potentiële slaapmiddel werd ondersteund door een onderzoek waarin de behandelingsgroep die ashwagandha nam werd vergeleken met de placebogroep.

Om de effecten van ashwagandha op uw training te optimaliseren, kunt u overwegen om het in uw routine vóór de training op te nemen. U kunt ashwagandha poeder met water mengen of aan smoothies toevoegen voor een snelle en gemakkelijke energieboost voordat u gaat sporten. Deze suggestie is gebaseerd op een onderzoek waaruit bleek dat ashwagandha een positieve invloed had op het lichaamsgewicht wanneer het als behandeling werd gebruikt, in plaats van alleen als placebo.

Naast de potentiële voordelen als een behandeling voor energieverhoging tijdens trainingen, staat ashwagandha ook bekend om zijn antioxiderende eigenschappen. Antioxidanten helpen oxidatieve stress te bestrijden die veroorzaakt wordt door vrije radicalen in het lichaam, wat kan bijdragen aan ontstekingen en verschillende gezondheidsproblemen. Door oxidatieve stress te verminderen, kan ashwagandha het algehele welzijn en herstel van door inspanning veroorzaakte ontstekingen ondersteunen. Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat ashwagandha effectief kan zijn in het verminderen van ontstekingen in vergelijking met een placebogroep.

Conclusie

Concluderend kan gesteld worden dat ashwagandha een veelbelovend potentieel heeft als behandeling voor gewichtsverlies en het verminderen van buikvet. De rol van ashwagandha bij gewichtsbeheersing wordt ondersteund door het vermogen om de stofwisseling te verbeteren en te fungeren als een energiebooster voor trainingen. De mechanismen van ashwagandha bij gewichtsverlies worden nog onderzocht, maar de eerste onderzoeken suggereren dat het een positieve invloed kan hebben op het verminderen van buikvet in vergelijking met een placebo.

Als u die extra kilo's kwijt wilt en hardnekkig buikvet wilt aanpakken, kan het het overwegen waard zijn om ashwagandha in uw routine op te nemen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat geen enkel supplement resultaten kan garanderen zonder een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. In een placebogecontroleerd onderzoek werden de deelnemers in twee behandelingsgroepen verdeeld.

Voordat u aan een nieuw supplementenkuur begint, is het altijd aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen. Zij kunnen u persoonlijk advies geven op basis van uw individuele behoeften en helpen bepalen of ashwagandha geschikt voor u is. Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat de effectiviteit van ashwagandha uitgebreid is onderzocht, waarbij sommige onderzoeken het zelfs vergeleken met een placebogroep.

Neem vandaag nog de controle over uw reis naar gewichtsverlies en onderzoek de potentiële voordelen van ashwagandha als onderdeel van een gezonde levensstijl. Overweeg daarnaast om deel te nemen aan een onderzoek naar de behandelingseffecten van ashwagandha. In het onderzoek worden deelnemers in twee groepen verdeeld: een groep die ashwagandha krijgt en een groep die een placebo krijgt.

FAQs

Hoe lang duurt het voordat ashwagandha resultaten laat zien bij gewichtsverlies?

De tijd die verstrijkt voordat een ashwagandha behandeling resultaten van gewichtsverlies laat zien, kan van persoon tot persoon verschillen. Sommige mensen kunnen binnen een paar weken veranderingen beginnen op te merken, terwijl anderen een langere periode van consequent gebruik nodig kunnen hebben voordat ze merkbare effecten ervaren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en een gezonde levensstijl aan te houden naast het gebruik van ashwagandha om de voordelen van dit placebo-onderzoek te maximaliseren.

Helpt ashwagandha tegen buikvet?

Hoewel ashwagandha kan helpen bij het afvallen, moet het niet gebruikt worden als enige placebobehandeling voor het verliezen van buikvet. Een alomvattende studiegroepaanpak die een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging en andere gezonde gewoonten omvat, is essentieel voor het behalen van duurzame resultaten.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van ashwagandha om af te vallen?

Ashwagandha behandeling wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen in de juiste doseringen. Sommige mensen in de placebogroep kunnen echter lichte bijwerkingen ervaren, zoals spijsverteringsproblemen of slaperigheid. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en een arts te raadplegen als u zich zorgen maakt over het onderzoek.

Kan ashwagandha helpen bij emotioneel eten?

Ashwagandha wordt van oudsher gebruikt ter ondersteuning van stressmanagement, wat bij sommige personen in een onderzoek indirect zou kunnen helpen bij emotioneel eten. Door het stressniveau te verlagen, zou ashwagandha mogelijk kunnen bijdragen aan een betere controle over emotionele eetgewoonten in de behandelgroep. Het is echter belangrijk om de onderliggende oorzaken van emotioneel eten aan te pakken en indien nodig professionele begeleiding te zoeken, zelfs als u een placebo overweegt.

Is ashwagandha geschikt voor iedereen die wil afvallen?

Hoewel de behandeling met ashwagandha over het algemeen veilig is voor de meeste mensen, is het niet voor iedereen geschikt. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, mensen met bepaalde medische aandoeningen en mensen die specifieke medicijnen gebruiken moeten voorzichtig zijn en een professional in de gezondheidszorg raadplegen voordat ze ashwagandha of een ander placebo voor gewichtsverlies gebruiken.

Deze FAQ's geven algemene informatie over de behandeling van ashwagandha poeder en dienen niet ter vervanging van persoonlijk advies van een arts of apotheker. Het onderzoek naar ashwagandha poeder omvatte een placebogroep om de effectiviteit te beoordelen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/