Hoe wordt u gemakkelijker wakker?

Gepubliceerd:

Wakker worden kan voor velen een strijd zijn, maar begrijpen hoe u gemakkelijker wakker kunt worden, kan uw ochtenden en algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. In dit artikel worden methoden besproken om het wakker worden te vergemakkelijken, van regelmatige slaapschema's en ideale slaapomstandigheden tot energieke ochtendrituelen, bewegingsgewoonten en mindfulnesstechnieken.

Wij bespreken het belang van een consistent slaapschema en het creëren van een optimale slaapomgeving om de kwaliteit van uw rust te verbeteren. Verder zullen we ons verdiepen in ochtendroutines die het energieniveau verhogen, lichaamsbeweging in het dagelijks leven integreren en mindfulnesspraktijken voor betere ochtenden.

Tot slot gaan we in op veel voorkomende slaapproblemen die van invloed kunnen zijn op uw vermogen om gemakkelijk wakker te worden, en bieden we strategieën die speciaal zijn toegesneden op nachtbrakers met verplichtingen in de vroege ochtend. Als u deze tips om gemakkelijker wakker te worden toepast, bent u op weg naar energiekere en productievere dagen.

How to Wake Up Easier

Consistente slaapschema's handhaven

Een consistente wektijd helpt de interne klok van het lichaam in sync te houden, wat vervolgens het slaappatroon beïnvloedt. Het is belangrijk om deze consistentie niet alleen doordeweeks, maar ook in het weekend aan te houden om te voorkomen dat uw lichaamsklok in de war raakt.

Belang van regelmatige bedtijden en wektijden

Het instellen van een consistente routine van wanneer u slaapt en wakker wordt kan een enorm effect hebben op uw slaapkwaliteit, waardoor het voor u eenvoudiger wordt om elke ochtend op te staan. Als u elke avond op een vast tijdstip naar bed gaat, kan uw lichaam eraan wennen wanneer het de rustgevende slaap moet beginnen. Ook een vaste wektijd zorgt ervoor dat u voldoende uren rust krijgt en versterkt uw natuurlijke circadiane ritme.

 • Creëer een routine voor het slapengaan: Ontwikkel gewoonten die uw hersenen een signaal geven dat het tijd is om te slapen, zoals lezen of het beoefenen van ontspanningstechnieken zoals diepe ademhalingsoefeningen.
 • Vermijd cafeïne en alcohol vlak voor het slapengaan: Deze stoffen kunnen het slaappatroon verstoren door het moeilijk te maken om in slaap te vallen of door een gefragmenteerde slaap te veroorzaken gedurende de nacht.
 • Beperk de schermtijd voor het slapengaan: Het is aangetoond dat blootstelling aan blauw licht van elektronische apparaten de melatonineproductie verstoort - een essentieel hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van ons circadiane ritme.

Invloed op het circadiane ritme en de slaapkwaliteit

Uw circadiane ritme speelt een cruciale rol bij het bepalen wanneer u zich slaperig of wakker voelt gedurende een bepaalde dag; daarom heeft het nauwgezet volgen van een consistent slaapschema een directe invloed op hoe fris men zich voelt als men 's morgens wakker wordt. Volgens de National Sleep Foundation ervaren mensen met een regelmatig slaappatroon een betere algemene slaapkwaliteit, een grotere alertheid overdag en minder gevallen van slapeloosheid.

Door deze richtlijnen voor het handhaven van consistente bedtijden en wektijden te volgen, kunt u de interne klok van uw lichaam effectief trainen om optimaal te functioneren. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om elke ochtend wakker te worden, maar draagt ook bij tot een betere mentale helderheid, een stabielere stemming en meer energie gedurende de dag.

Het handhaven van consistente slaapschema's is een belangrijk onderdeel van het bereiken van kwaliteitsrust, en het creëren van een optimale slaapomgeving kan de kwaliteit van uw slaap verder helpen verbeteren. Door te investeren in verduisteringsgordijnen en white noise machines kunt u voor uzelf een rustige ruimte creëren die een betere slaap bevordert.

Consistente slaapschema's handhaven

Het handhaven van regelmatige bed- en waaktijden is essentieel om het circadiane ritme van het lichaam in balans te houden. Het is belangrijk deze regelmaat niet alleen doordeweeks te handhaven, maar ook in het weekend, om te voorkomen dat uw lichaamsklok in de war raakt.

Belang van regelmatige bedtijden en wektijden

Regelmatige bedtijden en wektijden kunnen de slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren door uw circadiane ritme, of natuurlijke biologische cyclus van 24 uur, te versterken. Een stabiel circadiaan ritme zorgt voor betere overgangen tussen perioden van alertheid en slaperigheid gedurende de dag, waardoor u 's nachts gemakkelijker in slaap valt en u zich bij het ontwaken verfrist voelt.

 • Consistentie: Streef elke dag naar een vaste bedtijd en wektijd, zelfs in het weekend of op vrije dagen.
 • Routine: Zorg voor een ontspannende routine voor het slapengaan die uw hersenen laat weten dat het tijd is om tot rust te komen, zoals lezen of een warm bad nemen.
 • Stel prioriteiten: Maak van slaap een prioriteit door voldoende uren opzij te zetten voor herstellende rust (7-9 uur per nacht).

The Impact on Circadian Rhythm and Sleep Quality

De invloed op het circadiane ritme en de slaapkwaliteit

Uw circadiane ritme speelt een essentiële rol bij de regulering van verschillende fysiologische processen, waaronder de productie van hormonen, de spijsvertering, de regeling van de lichaamstemperatuur en de immuunfunctie. Verstoringen in deze natuurlijke cyclus als gevolg van onregelmatige slaappatronen kunnen leiden tot slaap van slechte kwaliteit, gekenmerkt door veelvuldig ontwaken of moeite met inslapen - beide factoren dragen bij tot een suf gevoel bij het ontwaken.

Overweeg de volgende tips om een gezond circadiaan ritme te ondersteunen:

 • Blootstelling aan licht: Zorg overdag voor veel natuurlijk licht, vooral 's ochtends. Dit helpt de melatonineproductie te reguleren - een hormoon dat 's nachts slaperigheid opwekt.
 • Vermijd stimulerende middelen: Beperk de inname van cafeïne en nicotine, vooral in de uren voor het slapengaan, omdat deze stoffen uw vermogen om in slaap te vallen kunnen verstoren.
 • Zorg voor een gezonde levensstijl: Regelmatige lichaamsbeweging en evenwichtige voeding ondersteunen de algemene gezondheid en dragen bij tot een betere slaapkwaliteit. Vermijd echter krachtige trainingen vlak voor het slapengaan, want die kunnen een opwekkend effect hebben.

Door deze gewoonten in uw dagelijks leven op te nemen, kunt u consistente slaapschema's opstellen die het ontwaken vergemakkelijken en het welzijn gedurende de hele dag verbeteren.

Het creëren van een optimale slaapomgeving is de sleutel tot een rustgevende en verjongende slaap. Het ontwikkelen van een regelmatige ochtendroutine kan helpen om energie op te doen voor de volgende dag, zodat u gemakkelijker wakker wordt.

Ochtendrituelen voor meer energie

Een goede ochtendroutine kan u energie geven en een positieve toon zetten voor de dag, dus overweeg een douche te nemen, te ontbijten of te sporten. Veel mensen zeggen dat gewoonten zoals douchen, een voedzaam ontbijt of lichaamsbeweging 's ochtends vroeg helpen om het energieniveau te verhogen. Zo kunt u de dagelijkse uitdagingen het hoofd bieden en uw productiviteit gedurende de dag op peil houden.

Douchen voor een betere alertheid

Een ochtenddouche kan wonderen doen om de alertheid te verbeteren en u wakkerder te doen voelen. Het gevoel van water op de huid kan zenuwuiteinden activeren, waardoor een signaal naar de hersenen wordt gestuurd dat de waakzaamheid verhoogt. Bovendien kan het afwisselen van warm en koud water tijdens het douchen dit effect nog versterken door de bloedsomloop te stimuleren en endorfine af te geven - beide essentiële factoren om sufheid bij het wakker worden tegen te gaan. Healthline geeft een inzichtelijk artikel over hoe koude douches de algemene gezondheid bevorderen.

Uitgebalanceerd ontbijten voor blijvende energie gedurende de dag

Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd, omdat het de glucosevoorraden aanvult na een nacht vasten en de essentiële voedingsstoffen levert die nodig zijn om de stofwisseling goed op gang te brengen. Een uitgebalanceerd ontbijt met eiwitten, gezonde vetten en vezelrijke koolhydraten helpt de bloedsuikerspiegel gedurende de ochtenduren op peil te houden - en voorkomt een plotselinge terugval als gevolg van het overslaan van maaltijden of het consumeren van suikerrijke opties zoals gebak of ontbijtgranen alleen. Enkele voorbeelden zijn volkoren toast met plakjes avocado naast roerei of Griekse yoghurt gemengd met vers fruit en noten. EatWell101 biedt verschillende voedzame ontbijtrecepten om u te helpen uw dag energiek te beginnen.

Exercising in the Morning for Increased Energy Levels

Ochtendgymnastiek voor meer energie

Ochtendgymnastiek kan de afgifte van endorfine stimuleren, wat natuurlijke stemmingsversterkers zijn die vermoeidheid of traagheid bij het ontwaken tegengaan. Lichaamsbeweging maakt endorfine vrij, wat natuurlijke stemmingsversterkers zijn die gevoelens van vermoeidheid of sufheid bij het ontwaken tegengaan. Bovendien kan vroeg sporten de stofwisseling stimuleren, zodat u later in rust efficiënter calorieën kunt verbranden. SELF Magazine geeft een lijst van effectieve ochtendtrainingen die geschikt zijn voor verschillende fitnessniveaus.

Door deze gewoonten regelmatig toe te passen, kunt u uw vermogen om elke ochtend verkwikt en alert wakker te worden aanzienlijk vergroten. Denk eraan dat consistentie de sleutel is; houd u regelmatig aan deze gewoonten om langdurige resultaten te zien en elke dag te genieten van gemakkelijkere ochtenden.

Kortom, een ochtendregime kan een effectieve strategie zijn om het energieniveau gedurende de dag op peil te houden. Sporten in uw dagelijkse routine is een andere goede manier om de geestelijke en lichamelijke gezondheid duurzaam te bevorderen.

Lichaamsbeweging opnemen in uw dagelijkse routine

Lichaamsbeweging verbetert niet alleen de algehele gezondheid, maar bevordert met name een beter slaappatroon dat verder bijdraagt tot vermindering van vermoeidheid - zelfs bij mensen die lijden aan chronische aandoeningen die met vermoeidheid gepaard gaan. Regelmatige lichaamsbeweging bevordert een herstellende slaap en maakt wakker worden beter beheersbaar. In dit hoofdstuk gaan we in op de soorten oefeningen die geschikt zijn voor de ochtendroutine en op de voordelen van regelmatige lichaamsbeweging voor het geestelijk welzijn.

Soorten oefeningen die geschikt zijn voor de ochtendroutine

Uw dag beginnen met een training kan u helpen uw energieniveau te verhogen en uw concentratie gedurende de dag te verbeteren. Hieronder volgen enkele populaire trainingsopties die u in uw ochtendroutine kunt opnemen:

 • Aërobe oefeningen: Activiteiten zoals stevig wandelen, joggen of fietsen verhogen uw hartslag en de bloedtoevoer naar de spieren, waardoor u zich 's ochtends wakkerder voelt. Bekijk deze voorbeelden van aerobe oefeningen.
 • Yoga: Het beoefenen van yoga in de ochtend helpt om gespannen spieren te rekken en bevordert tevens de ontspanning door middel van diepe ademhalingstechnieken. Ontdek verschillende yogahoudingen voor 's ochtends.
 • Krachttraining: Het opnemen van trainingen met lichaamsgewicht of weerstand kan helpen om spiermassa op te bouwen en de stofwisseling vroeg op de dag te verhogen. Lees meer over effectieve oefeningen voor krachttraining in deze handige gids.

De voordelen van regelmatige lichaamsbeweging voor het geestelijk welzijn

Regelmatige lichaamsbeweging verbetert niet alleen de lichamelijke gezondheid, maar heeft ook een aanzienlijke invloed op het geestelijk welzijn. Hier volgen enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Minder stress en angst: Lichaamsbeweging stimuleert de productie van endorfine, dat werkt als natuurlijke stemmingsverhogers en gevoelens van stress of angst helpt verlichten. Lees meer over hoe lichaamsbeweging uw geestelijke gezondheid kan verbeteren in dit artikel.
 2. Betere slaapkwaliteit: Zoals eerder gezegd, draagt regelmatige lichaamsbeweging bij tot betere slaappatronen door diepere, meer herstellende slaapfasen te bevorderen. Lees in deze gids van de Sleep Foundation hoe u uw trainingen kunt optimaliseren voor een betere slaap.
 3. Verhoging van het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen: Het bereiken van fitnessdoelen of zich gewoon sterker voelen kan iemands zelfbeeld en algemene gevoel van voldoening een boost geven. Ontdek manieren om zelfvertrouwen op te bouwen door lichaamsbeweging met deze tips van een expert op de Psychology Today blogpost.

Tijd maken voor regelmatige lichaamsbeweging is essentieel, niet alleen om gemakkelijker wakker te worden, maar ook om een leven lang een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden.

Uw dag beginnen met lichaamsbeweging kan de productiviteit verhogen en fysieke en mentale voordelen bieden. Mindfulness-activiteiten kunnen een geweldige manier zijn om de dag te beginnen en duurzame gezondheid en tevredenheid te bevorderen.

Mindfulness Practices for Better Mornings

Mindfulnessoefeningen voor betere ochtenden

Het opnemen van mindfulness praktijken zoals meditatie in iemands dagelijkse routine cultiveert gemoedsrust en vriendelijkheid tegenover zichzelf en anderen - beide cruciale elementen die bijdragen tot een positief geestelijk welzijn gedurende de dag, zodat u elke ochtend fris en geconcentreerd kunt beginnen.

Meditatietechnieken voor betere mentale helderheid

Er zijn verschillende soorten meditatietechnieken die de mentale helderheid in de ochtend kunnen helpen verbeteren. Enkele populaire methoden zijn:

 • Mindfulness-meditatie: Bij deze oefening concentreert u zich op uw ademhaling en observeert u gedachten en emoties zonder oordeel. Deze techniek kan nuttig zijn bij het verminderen van angst, het vergroten van het zelfbewustzijn en het bevorderen van emotionele stabiliteit.
 • Liefdevolle vriendschapsmeditatie (Metta): Metta is een vorm van meditatie waarbij mensen liefde, mededogen en goede wil naar zichzelf en anderen sturen. Deze beoefening bevordert gevoelens van warmte, empathie en verbondenheid met anderen.
 • Body Scan Meditatie: Bij deze techniek richten mensen hun aandacht achtereenvolgens op verschillende delen van het lichaam, van top tot teen. Het doel is om bewustzijn te ontwikkelen over lichamelijke sensaties in het lichaam die verband kunnen houden met stress of spanning.

Om te beginnen met deze technieken of om andere opties te verkennen die geschikt zijn voor uw behoeften, is Headspace, een online platform dat geleide meditaties aanbiedt die zowel voor beginners als voor ervaren beoefenaars geschikt zijn, misschien de moeite waard om te bekijken.

Voordelen van mindfulness voor algemeen welzijn

Naast het verbeteren van de ochtendroutine blijkt mindfulness ook talrijke voordelen te bieden voor het algehele welzijn, waaronder:

 • Minder stress: Mindfulness helpt mensen stress te beheersen door hen te leren hoe ze moeten reageren in plaats van te reageren op moeilijke situaties.
 • Betere emotionele regulering: Het beoefenen van mindfulness kan mensen helpen een groter emotioneel bewustzijn en controle te ontwikkelen, waardoor ze effectiever kunnen omgaan met moeilijke emoties.
 • Toename van positieve emoties: Regelmatige meditatie is in verband gebracht met verhoogde gevoelens van geluk, tevredenheid en dankbaarheid.
 • Cognitieve voordelen: Studies suggereren dat mindfulness de aandachtsspanne, het geheugen en de cognitieve flexibiliteit kan verbeteren - allemaal essentiële vaardigheden om de dag goed te beginnen.

Om deze voordelen van uw ochtendtraining ten volle te ervaren, zal een consistente routine, al is het maar een paar minuten per dag, het ontwaken vergemakkelijken en u op weg helpen naar een betere geestelijke gezondheid.

Elke ochtend wakker worden met een verhoogd bewustzijn en een verhoogde alertheid kan worden vergemakkelijkt door mindfulnesstechnieken, waardoor u de dag op een verkwikkende manier begint. Het identificeren en aanpakken van mogelijke slaapgerelateerde problemen is essentieel voor een goede geestelijke gezondheid, dus het is de moeite waard de tijd te nemen om inzicht te krijgen in heersende stoornissen die uw ochtend kunnen beïnvloeden.

Slaapproblemen identificeren en aanpakken

Moeite om uit bed te komen kan worden toegeschreven aan leefstijlfactoren, medische aandoeningen zoals slaapapneu of parasomnie, of zelfs bepaalde medicijnen. In dergelijke gevallen kan het zoeken van professionele hulp voor behandeling uw vermogen om fris wakker te worden aanzienlijk verbeteren.

Veel voorkomende slaapstoornissen die de alertheid in de ochtend beïnvloeden

Slaapstoornissen komen veel voor en kunnen de levenskwaliteit van mensen aanzienlijk beïnvloeden. Enkele veel voorkomende slaapproblemen die iemands vermogen om gemakkelijk wakker te worden kunnen belemmeren, zijn:

 • Slaapapneu: Een aandoening die wordt gekenmerkt door pauzes in de ademhaling tijdens de slaap, wat leidt tot verstoorde rust en vermoeidheid overdag.
 • Narcolepsie: Een neurologische aandoening die overdag overmatige slaperigheid en plotselinge slaapaanvallen veroorzaakt.
 • Ontoereikende slaaphygiëne: Slechte slaapgewoonten die de kwaliteit van uw slaap verstoren.
 • Restless Legs Syndrome (RLS): Een sensomotorische stoornis die resulteert in een onweerstaanbare drang om de benen te bewegen tijdens het rusten of slapen, waardoor een goede nachtrust wordt verstoord.

When to Consult a Doctor About Persistent Sleep Problems

Wanneer moet u een arts raadplegen over aanhoudende slaapproblemen?

Als u voortdurend moeite hebt met wakker worden ondanks de eerder in dit artikel genoemde gezonde routines, is het misschien tijd om een arts te raadplegen. Hier volgen enkele signalen die aangeven wanneer u deskundig advies moet inwinnen:

 1. U ervaart overdag overmatige slaperigheid ondanks dat u 's nachts voldoende uren slaapt.
 2. Uw partner meldt luid snurken of naar lucht happen tijdens uw slaap, wat kan wijzen op slaapapneu.
 3. U hebt moeite om in slaap te vallen of in slaap te blijven gedurende de nacht.
 4. Orale slaapmiddelen hebben uw klachten niet kunnen verlichten.

Uw arts zal waarschijnlijk uw medische geschiedenis en levensgewoonten grondig evalueren om mogelijke oorzaken van uw slaapproblemen op te sporen. In sommige gevallen kan hij u aanraden een gespecialiseerde test, een polysomnogram (slaaponderzoek), te ondergaan om meer inzicht te krijgen in uw nachtelijke patronen.

Afhankelijk van de diagnose kan de behandeling variëren van medicijnen tot therapie (bijvoorbeeld CBT-I) of aanpassing van de levensstijl, zoals gewichtsverlies en lichaamsbeweging. Door eventuele onderliggende problemen aan te pakken die uw slaapkwaliteit beïnvloeden, kunt u beter uitgerust wakker worden.

Inzicht in de hoofdoorzaken van sluimerproblemen is essentieel voor het formuleren van een haalbare strategie om ze aan te pakken. Als u echter begrijpt hoe u uw dagelijkse routine en gewoonten kunt aanpassen, kan dat net zo goed helpen om 's ochtends alerter te zijn.

Strategieën voor nachtbrakers met vroege ochtenden

Voor degenen die van nature nachtbrakers zijn, maar toch vroeg moeten opstaan, zijn er een paar aanpassingen mogelijk om de ochtenden beter beheersbaar te maken. Zo kunt u overdag een dutje doen (bij voorkeur aan het begin van de middag), zodat u alert blijft zonder uw nachtelijke slaappatroon te verstoren.

De voordelen van strategisch dutten

Het is aangetoond dat korte dutjes overdag de cognitieve functie en het algehele welzijn verbeteren. Uit een studie van de Sleep Foundation blijkt dat een dutje van 20-30 minuten de stemming kan verbeteren, de prestaties kan verhogen en de alertheid kan verhogen zonder dat u suf wordt of uw normale slaapschema wordt verstoord. Voor nachtbrakers die moeite hebben met vroeg opstaan, kan een strategisch dutje in hun dagelijkse routine helpen om zich gedurende de dag frisser en energieker te voelen.

 • Power Nap: Een kort dutje van 10-20 minuten tussen de middag kan zorgen voor een onmiddellijke energieboost en een betere concentratie.
 • Cafeïneslaapje: Als u een kopje koffie drinkt vlak voordat u een snel dutje van 15 minuten doet, werkt de cafeïne in op het moment dat u wakker wordt en geeft u een extra energiestoot.
 • Meditatief dutje: Het combineren van mindfulness praktijken zoals meditatie of diepe ademhalingsoefeningen met een korte rustperiode kan ontspanning bevorderen en tegelijkertijd de mentale helderheid bij het ontwaken verbeteren.

Effectief gebruik van cafeïne en melatoninesupplementen

Naast strategisch dutten kan een matig gebruik van cafeïnesupplementen nachtbrakers helpen wakker te blijven overdag, wanneer zij zich anders traag zouden voelen. Het is echter essentieel dat u niet overdrijft, want overmatig cafeïnegebruik kan leiden tot negatieve bijwerkingen en het verstoren van slaappatronen. Beperk uw dagelijkse cafeïne-inname tot één of twee kopjes en vermijd het binnen zes uur voor het slapengaan om een gezond slaappatroon te behouden.

Melatonine kan een gunstige aanvulling zijn voor mensen die moeite hebben met inslapen omdat zij geneigd zijn tot late activiteiten. Het nemen van een melatoninesupplement voor het slapen gaan kan mensen helpen die moeite hebben met slapen omdat ze van nature laat op willen blijven. Het is echter belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint.

Door deze strategieën op te nemen in uw dagelijkse routine kunt u de ochtend beter beheersbaar maken voor nachtbrakers die vroeg moeten opstaan. Door strategisch te dutten en effectief gebruik te maken van cafeïne- of melatoninesupplementen, kunt u elke dag fris en energiek tegemoet zien.

Veelgestelde vragen over gemakkelijker wakker worden

Hoe kan ik het ontwaken vergemakkelijken?

Om het ontwaken te vergemakkelijken, houdt u een consistent slaapschema aan door dagelijks op dezelfde tijd naar bed te gaan en wakker te worden. Creëer een optimale slaapomgeving met verduisteringsgordijnen en apparaten met witte ruis. Ontwikkel een ochtendroutine met douchen, een evenwichtig ontbijt, lichaamsbeweging en mindfulness technieken zoals meditatie.

Waarom heb ik zo'n moeite om wakker te worden?

U kunt moeite hebben met wakker worden door onregelmatige slaapschema's, slechte slaapkwaliteit of niet vastgestelde slaapstoornissen. Om uw vermogen om gemakkelijker wakker te worden te verbeteren, kunt u zich richten op het handhaven van consistente bedtijden en wektijden en het aanpakken van mogelijke problemen in uw slaapomgeving of gewoonten die uw algehele rustgevendheid kunnen beïnvloeden.

Conclusie

Vroeg opstaan kan moeilijk zijn, maar met de juiste strategieën en gewoonten is het mogelijk om het wakker worden te vergemakkelijken. Een consistent slaapschema aanhouden, een optimale slaapomgeving creëren, lichaamsbeweging in uw dagelijkse routine opnemen, mindfulness-technieken beoefenen en onderliggende slaapproblemen identificeren zijn allemaal effectieve manieren om fris en energiek wakker te worden.

Door deze tips en trucs in uw dagelijks leven toe te passen, kunt u uw ochtendroutine verbeteren en elke dag goed beginnen. Vergeet niet dat ieders lichaamsklok anders is, dus het kan uitproberen zijn wat voor u het beste werkt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/