De beste slaaprichting

Gepubliceerd:

Het ontdekken van de optimale slaaprichting kan een aanzienlijke invloed hebben op iemands algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid. In deze uitgebreide blogpost verdiepen wij ons in verschillende oude tradities en moderne wetenschappelijke bevindingen die licht werpen op hoe onze slaaprichting ons lichaam en onze geest beïnvloedt.

Wij onderzoeken de wijsheid van de oude Indiase Vedische traditie, die de nadruk legt op de afstemming op het magnetische veld van de aarde voor een betere slaapkwaliteit en een betere gezondheid van het hart. Daarnaast bespreken we filosofieën uit de oosterse geneeskunde zoals vastu shastra en feng shui principes die specifieke noord-zuid of oost-west assen aanbevelen voor optimale rust.

Ayurveda, een holistische geneeswijze uit India, geeft ook inzicht in de beste slaaprichting op basis van individuele dosha-kenmerken. Wij begeleiden u bij het identificeren van uw dominante dosha-type en het daarop afstemmen van uw slaaphouding.

Verder onthullen we ontwaakrituelen uit Indiase tradities die de nadruk leggen op het op de rechterzij rollen voordat u uit bed stapt, om mogelijke cardiovasculaire problemen tijdens de ochtendovergang te voorkomen. Ten slotte introduceren we geest-lichaamsinterventies zoals Qi Gong, Tai Chi en meditatietechnieken voor betere rust, samen met vastu shastra-principes voor het creëren van een betere slaapomgeving in uw slaapkamer.

Door deze verschillende perspectieven op de beste slaaprichting te begrijpen, kunt u niet alleen uw nachtelijke slaap verbeteren, maar ook een goede gezondheid gedurende uw hele leven cultiveren.

Ancient Indian Vedic Tradition and Sleep Direction

Oude Indiase Vedische traditie en slaaprichting

De oude Indiase Vedische traditie biedt waardevolle inzichten in de beste slaaprichting, en benadrukt de afstemming op het noord-zuid elektromagnetische veld van de aarde voor optimale gezondheid en welzijn. In de overtuiging dat slapen in lijn met het elektromagnetische veld van de aarde de algehele gezondheid ten goede kan komen, moedigt de Vedische traditie deze praktijk aan.

Afstemming op het magnetisch veld van de aarde voor een betere slaap

Volgens Vedische principes kan slapen in een positie waarin uw lichaam parallel is aan het magnetisch veld van de aarde (noordwaarts slapen) de slaapkwaliteit verbeteren. Deze oriëntatie minimaliseert mogelijke verstoringen door geomagnetische interferentie tijdens de slaap. Bovendien bevordert het een betere bloedcirculatie door het hele lichaam terwijl u uitrust.

Hartgezondheid verbeteren door juiste slaaphouding

 • Slapen in noordelijke richting: Volgens Vedische teksten kan het plaatsen van het hoofd naar het noorden leiden tot een verhoogd risico op cardiovasculaire problemen als gevolg van de hogere blootstelling aan magnetische velden van de aarde die onze bloedsomloop beïnvloeden. Daarom wordt deze richting afgeraden wanneer men probeert een goede gezondheid te behouden.
 • Zuidelijke richting: Als u uw hoofd daarentegen naar het zuiden legt, kan het bloed beter stromen omdat het weggaat van gebieden met een hoge intensiteit binnen deze zelfde velden, waardoor uw hartspieren minder worden belast en de algehele hartfunctie wordt bevorderd.
 • Oostelijke of westelijke oriëntatie: Als geen van bovenstaande opties goed werkt op basis van individuele voorkeuren, dan kan het kiezen van oostelijke of westelijke oriëntaties nog steeds enkele voordelen bieden, zoals een betere spijsvertering en meer evenwichtige energieniveaus tijdens de wakkere uren, voornamelijk vanwege hun neutrale effecten met betrekking tot geomagnetische invloeden die 's nachts worden ervaren.

Door deze Vedische richtlijnen te volgen, kunt u uw slaaprichting optimaliseren om een betere slaaphygiëne en een algehele goede gezondheid te bevorderen. Het is belangrijk op te merken dat deze principes in India al eeuwenlang worden toegepast, maar dat het wetenschappelijk bewijs voor deze beweringen beperkt blijft. Veel mensen vinden het echter waardevol om hun slaap af te stemmen op de oude wijsheid.

Extra tips voor een betere slaapkwaliteit

 1. Creëer een comfortabele en rommelvrije slaapkameromgeving door alle onnodige voorwerpen of afleidingen uit de ruimte te verwijderen.
 2. Zorg voor een vaste routine voor het slapengaan met ontspannende activiteiten zoals lezen of meditatie voordat u het licht uitdoet.
 3. Vermijd de consumptie van cafeïne of zware maaltijden vlak voor het slapengaan, omdat deze uw vermogen om gemakkelijk in slaap te vallen kunnen belemmeren.
 4. Overweeg praktijken als yoga of tai chi in uw dagelijkse routine op te nemen, die erom bekend staan ontspanning en mentale helderheid te bevorderen - beide essentiële onderdelen van een gezond slaappatroon.

De oude Indiase Vedische traditie en slaaporiëntatie worden al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid en het welzijn te verbeteren. Door de filosofieën van de Oosterse geneeskunde over slaaprichting te onderzoeken, kunnen we het belang van de juiste slaaprichting voor het bevorderen van de algehele gezondheid beter begrijpen.

Filosofieën uit de oosterse geneeskunde over slaaporiëntatie

In de oosterse geneeskunde spelen de filosofieën van vastu shastra en feng shui een belangrijke rol bij het bepalen van de beste slaaprichting voor optimale gezondheid en welzijn. Deze oude praktijken bevelen verschillende richtingen aan op basis van de geografische locatie, rekening houdend met factoren als energiestroom en evenwicht.

Noord-zuid as aanbevelingen volgens vastu shastra

Vastu Shastra is een Indiase architectuurwetenschap die de nadruk legt op het afstemmen van de leefruimte op de natuurlijke energieën van de aarde. Er wordt beweerd dat slapen met het hoofd naar het noorden gericht de slaapkwaliteit kan verstoren door interferentie met het magnetisch veld van de aarde. Vastu Shastra stelt voor dat het in landen op het noordelijk halfrond beter is om het hoofd naar het zuiden te richten terwijl u slaapt. Vastu shastra raadt daarentegen aan uw hoofd naar het zuiden te richten als u op het noordelijk halfrond woont. Deze oriëntatie zorgt voor een betere energiestroom door uw lichaam tijdens een rustgevende slaap.

East-west axis preferences as per feng shui principles

Oost-west as voorkeuren volgens feng shui principes

Feng Shui is een Chinese praktijk gericht op het creëren van harmonie tussen individuen en hun omgeving door het optimaliseren van ruimtelijke regelingen en oriëntaties in leefruimten. Volgens de principes van Feng Shui moeten mensen die op het noordelijk halfrond wonen hun hoofd naar het oosten richten als zij slapen; omgekeerd wordt mensen die op het zuidelijk halfrond wonen aangeraden om tijdens het slapen naar het westen te kijken.

Deze oriëntatie is gericht op het bevorderen van een goede gezondheid door positieve chi (energie) door het lichaam te laten stromen, terwijl de blootstelling aan schadelijke energieën, shar chi of si qi genaamd, wordt geminimaliseerd - die vreedzame herstellende perioden van bewusteloosheid kunnen verstoren die nodig zijn voor het behoud van het algehele welzijn.

Hoewel deze oude praktijken waardevolle inzichten bieden in de beste slaaprichting, is het essentieel om rekening te houden met individuele voorkeuren en comfortniveaus bij het bepalen van uw ideale slaaprichting. Naast het volgen van vastu shastra of feng shui principes kunnen ook andere factoren zoals slaaphygiëne, matraskwaliteit en persoonlijke gewoonten uw totale slaapervaring aanzienlijk beïnvloeden.

Tips voor het toepassen van Oosterse geneeskunde filosofieën in het dagelijks leven:

 • Raadpleeg een vastu shastra- of feng shui-expert om de meest geschikte slaaprichting te bepalen op basis van uw geografische ligging en de indeling van uw woonruimte.
 • Creëer een evenwichtige slaapkameromgeving door op te ruimen, rustgevende kleuren te gebruiken en voorwerpen te plaatsen die ontspanning bevorderen (bijv. planten).
 • Zorg voor een goede slaaphygiëne door een consistente routine voor het slapengaan, het vermijden van cafeïne voor het slapengaan en het creëren van een comfortabele slaapomgeving zonder afleidingen zoals smartphones of televisies.

Het opnemen van filosofieën uit de Oosterse geneeskunde in uw dagelijkse routine kan niet alleen de kwaliteit van uw slaap verbeteren, maar ook positief bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid in verschillende aspecten van het leven - waaronder mentaal welzijn en emotionele stabiliteit tijdens de wakkere uren die u doorbrengt met het navigeren door de hedendaagse uitdagingen in onze steeds meer onderling verbonden wereldmaatschappij.

Filosofieën uit de oosterse geneeskunde over slaaphouding bieden een holistische benadering om de beste richting te vinden voor een rustgevende slaap. Ayurveda dosha's bieden verder inzicht in het afstemmen van de slaaphouding op individuele kenmerken en behoeften.

Ayurveda Doshas en optimale slaaprichting

Volgens de Ayurvedische geneeskunde spelen dosha's - natuurlijke elementen die in ieders lichaam aanwezig zijn - een cruciale rol bij het bepalen van verschillende aspecten van het leven, waaronder slaappatronen. Inzicht in iemands unieke combinatie van deze factoren kan helpen bij het vinden van een optimale slaaprichting die voorkomt dat geomagnetische interferentie de rustgevende slaap verstoort.

Uw dominante Dosha-type bepalen

Vata, Pitta en Kapha zijn de drie primaire dosha's in de Ayurvedische filosofie die respectievelijk staan voor lucht/ruimte, vuur/water en aarde/water. Elk individu heeft een unieke balans van deze energieën, die kan worden vastgesteld door overleg met een Ayurvedisch arts of door het maken van online quizzen zoals de Discover Your Dosha Quiz van het Chopra Center. Het kennen van uw dominante dosha type is essentieel voor het aanpassen van uw levensstijl, inclusief slaapregime, om de algehele gezondheid te bevorderen.

 • Vata: Mensen met een overheersende Vata constitutie moeten overwegen op hun linkerzij te slapen om het zenuwstelsel te kalmeren en ontspanning te bevorderen.
 • Pitta: Mensen met een hoge Pitta moeten met het gezicht naar het noorden slapen om de lichaamstemperatuur in evenwicht te brengen en een rustige slaap te bevorderen.
 • Kapha: Mensen met een dominante Kapha constitutie moeten op hun rechterzij slapen om een gezonde spijsvertering en lymfestroom te bevorderen.

Hoewel de Ayurveda specifieke aanbevelingen doet voor de slaaprichting op basis van het dosha-type, is het belangrijk op te merken dat de slaapkwaliteit ook wordt beïnvloed door andere factoren, zoals slaaphygiëne en feng shui. Ongeacht uw dosha-type kan het handhaven van een goede slaaphygiëne, zoals het vermijden van cafeïne en elektronica voor het slapen gaan, en het creëren van een comfortabele slaapomgeving de slaapkwaliteit en de algehele gezondheid sterk verbeteren.

Door uw slaaphouding af te stemmen op individuele dosha-kenmerken, kunnen Ayurveda Doshas en Optimale Slaaprichting worden gebruikt om de kwaliteit van de rustgevende slaap te maximaliseren. Bovendien bieden wekrituelen uit Indiase tradities extra voordelen die niet over het hoofd mogen worden gezien.

Waking Up Rituals from Indian Traditions

Wekrituelen uit Indiase tradities

De traditionele ontwaakrituelen in de Indiase cultuur zijn bedoeld om een goede hartfunctie en algemene gezondheid te behouden. Een van die rituelen is het op de rechterzij rollen voordat men uit bed stapt, om hart- en vaatproblemen als gevolg van plotselinge bewegingen naar links te voorkomen. In dit hoofdstuk wordt onderzocht of deze ochtendgewoonten een gezonder leven kunnen bevorderen.

Voordelen van op de rechterzij rollen voor het opstaan uit bed

Volgens een oude Indiase wijsheid heeft het op uw rechterzij rollen voordat u uit bed stapt verschillende voordelen voor uw welzijn. Op de rechterzij rollen voordat u uit bed stapt, kan de druk op het hart verlichten door een betere bloedcirculatie te bevorderen. Deze eenvoudige handeling kan na verloop van tijd het risico op hartgerelateerde complicaties verminderen.

Ten tweede bevordert het draaien naar uw rechterzij de spijsvertering, omdat het overeenkomt met de natuurlijke beweging van voedsel door ons maag-darmkanaal. Dit bevordert een betere opname van voedingsstoffen en vermindert spijsverteringsproblemen gedurende de dag.

Potentiële cardiovasculaire problemen vermijden tijdens de ochtendovergang

Voor mensen met een geschiedenis van cardiovasculaire problemen of die familieleden hebben die gevoelig zijn voor dergelijke aandoeningen, kan de ochtendovergang moeilijk zijn. Door enkele basispraktijken in hun dagelijkse routine op te nemen, kunnen mensen de potentiële risico's van abrupte veranderingen in lichaamshouding bij het ontwaken minimaliseren.

 • Haal diep adem: Direct na het ontwaken langzaam diep ademhalen verhoogt de zuurstoftoevoer naar vitale organen zoals de hersenen en het hart en vermindert tegelijkertijd het stressniveau.
 • Ga geleidelijk rechtop zitten: In plaats van rechtop te springen vanuit een liggende positie, ga langzaam rechtop zitten en geef uw lichaam voldoende tijd om het bloeddrukniveau dienovereenkomstig aan te passen.
 • Zachtjes stretchen: Voorzichtig stretchen in bed kan de bloedsomloop verbeteren, spierstijfheid verminderen en het lichaam voorbereiden op de komende dag. Voorbeelden zijn nekrollen, schouderophalen en enkeldraaien.

Naast deze praktijken zijn een consequent slaapschema en goede slaaphygiënische gewoonten essentieel voor de algehele gezondheid van hart en bloedvaten. Dit houdt in dat u elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed gaat, een ontspannende routine voor het slapengaan creëert zonder elektronische apparaten zoals smartphones of televisieschermen, en ervoor zorgt dat uw slaapkameromgeving bevorderlijk is voor een rustgevende slaap.

Conclusie

De oude Indiase traditie om op de rechterzij te rollen voordat men uit bed stapt, biedt waardevolle inzichten in hoe eenvoudige ochtendrituelen een goede gezondheid kunnen bevorderen. Door deze gewoonte te combineren met andere gezonde levensstijlkeuzes, zoals diepe ademhalingsoefeningen, geleidelijk rechtop gaan zitten bij het ontwaken en regelmatige rekoefeningen, kunnen mensen de potentiële risico's van plotselinge verschuivingen naar links tijdens de ochtendovergang minimaliseren en hun algehele welzijn na verloop van tijd verbeteren.

Door de oude tradities van India te volgen, kan men een betere ochtendrust en een betere algemene gezondheid ervaren. Laten we verder gaan met mind-body interventies voor een betere slaapkwaliteit en onderzoeken hoe Qi Gong, Tai Chi en meditatietechnieken kunnen bijdragen tot rustgevende nachten.

Geest-lichaam-interventies voor een betere slaapkwaliteit

Het belang van geest-lichaam-interventies in de oosterse geneeskunde is welbekend, met praktijken zoals Qi Gong, Tai Chi en meditatie die de slaapkwaliteit helpen verbeteren door ontspanning en mentale helderheid te bevorderen. Door deze technieken in uw dagelijkse routine op te nemen, kunt u uw algemene slaaphygiëne verbeteren en genieten van een betere rust.

Qi Gong voor een betere slaap

Qi Gong is een oude Chinese praktijk die langzame, sierlijke bewegingen combineert met diepe ademhalingsoefeningen om de stroom van vitale energie (qi) door het hele lichaam te bevorderen. Het is aangetoond dat het regelmatig beoefenen van Qi Gong het stressniveau verlaagt, de flexibiliteit verhoogt en de algemene gezondheid verbetert - allemaal factoren die positief bijdragen tot een goede nachtrust. Om te beginnen met Qi Gong voor een betere slaapkwaliteit kunt u proberen eenvoudige routines zoals de Acht Stukken Brokaat of de Vijf Dierenstreken op te nemen in uw schema voor het slapengaan.

De voordelen van Tai Chi op het slaappatroon

Tai Chi is een andere vorm van traditionele Chinese oefening waarbij zachte fysieke bewegingen worden gecombineerd met mindfulness technieken. Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige Tai Chi beoefening kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van de slaapkwaliteit bij volwassenen met slapeloosheidsklachten. Bovendien helpt deze training met weinig impact de spieren te versterken en de spanning te verminderen - beide essentiële elementen om 's nachts een optimale rust te bereiken. Kijk uit naar lokale lessen of online tutorials die beginnersvriendelijke Tai Chi sessies aanbieden, speciaal ontworpen om te helpen ontspannen voor het slapen gaan.

Meditatietechnieken voor meer rust

Meditatie biedt vele voordelen als het gaat om het verbeteren van iemands vermogen om sneller in slaap te vallen en te genieten van een diepere, meer herstellende slaap. Door een bewuste beheersing van de ademhaling en het cultiveren van een gevoel van rust, kunt u uw geest trainen om de zorgen van de dag los te laten en in een rustgevende slaap te vallen. Enkele populaire meditatietechnieken die effectief zijn gebleken bij het bevorderen van een betere slaap zijn:

 • Progressieve spierontspanning (PMR): Bij deze techniek worden verschillende spiergroepen in het lichaam aangespannen en ontspannen om spanning los te laten en ontspanning te bevorderen.
 • Mindfulness-meditatie: Mindfulness moedigt beoefenaars aan zich te concentreren op hun huidige ervaringen zonder oordeel of gehechtheid, en helpt hen een groter bewustzijn van hun gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen te ontwikkelen.
 • Geleide beelden: Begeleide beeldvorming bestaat uit het visualiseren van kalmerende scènes of situaties om stressniveaus te verminderen en een gevoel van rust te creëren voor het slapengaan.

Het opnemen van deze geest-lichaamsinterventies in uw dagelijkse routine kan uw algemene slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren, terwijl het ook een positieve bijdrage levert aan het behoud van een goede gezondheid. Probeer eens Qi Gong, Tai Chi of meditatie als onderdeel van uw nachtelijk ritueel - u zult verbaasd zijn hoeveel beter u zich uitgerust voelt.

Mind-body praktijken, zoals Qi Gong, Tai Chi en meditatie, kunnen de kwaliteit van de slaap bevorderen. Laten we vanaf hier de principes van Vastu Shastra onderzoeken die een leidraad vormen voor het creëren van een betere slaapomgeving.

Vastu Shastra Principles for a Better Sleep Environment

Vastu Shastra Principes voor een betere slaapomgeving

Het creëren van een slaapvriendelijke omgeving is essentieel voor een goede kwaliteit van rust en algemeen welzijn. Vastu shastra-principes bieden waardevolle aanwijzingen voor de inrichting van uw slaapkamer, de plaatsing van meubilair en andere factoren die kunnen bijdragen tot een betere slaaphygiëne.

Plaatsing van bedden volgens Vastu Shastra-richtlijnen

De positie van uw bed speelt een cruciale rol bij het bepalen van de stroom van positieve energie in de kamer. Volgens de vastu shastra aanbevelingen is het ideaal om uw bed zo tegen een stevige muur te plaatsen dat u niet direct tegenover deuren of ramen ligt. Deze opstelling zorgt voor minimale verstoring door externe geluids- en lichtbronnen tijdens de slaap.

 • Zuidelijke richting: Het hoofdbord in zuidelijke richting plaatsen bevordert stabiliteit en ontspanning, omdat het op één lijn ligt met het magnetische veld van de aarde.
 • Oostelijke richting: Een hoofdbord in oostelijke richting stimuleert groei, voorspoed en een goede gezondheid vanwege de associatie met energieën van zonsopgang.
 • Vermijd noordwaarts slapen: Slapen met het hoofd naar het noorden kan de bloedsomloop verstoren en het stressniveau verhogen door interferentie met het magnetische veld van de aarde.

Tips voor het vastleggen van positieve energie in uw slaapkamer

Naast de plaatsing van het bed zijn er nog verschillende andere vastu shastra tips die kunnen helpen een sfeer te creëren die bevorderlijk is voor een rustige slaap. Deze omvatten:

 1. Schoonheid handhaven: Een schone slaapkamer zonder rommel laat positieve energie (of chi) vrij stromen, wat ontspanning en rust bevordert.
 2. De juiste kleuren kiezen: Kies voor kalmerende tinten zoals lichtblauw, groen of lavendel om een rustgevende sfeer te creëren die een herstellende slaap bevordert. Vermijd felle of opvallende kleuren, want die kunnen uw zintuigen prikkelen en het moeilijk maken om tot rust te komen.
 3. Natuurlijke elementen integreren: Zet planten zoals lavendel, jasmijn of slangenplanten in uw slaapkamer om de lucht te zuiveren en de algehele slaapkwaliteit te verbeteren. Zorg voor goede ventilatie door, indien mogelijk, overdag de ramen open te zetten.
 4. Vermijden van elektronische apparaten: Vermijd het gebruik van smartphones, tablets of televisiekijken minstens een uur voor het slapengaan. Blootstelling aan het blauwe licht van digitale apparaten kan de melatonineproductie belemmeren, een hormoon dat nodig is om de slaap-waakcycli te reguleren, met als gevolg een slechte slaap.

Rekening houden met vastu shastra-principes bij het ontwerpen van uw slaapkamerindeling helpt niet alleen de slaaprichting te verbeteren, maar draagt ook bij tot het creëren van een omgeving die een goede gezondheid en welzijn bevordert. Door deze richtlijnen op te nemen in uw dagelijkse routine, samen met andere gezonde gewoonten zoals regelmatige lichaamsbeweging en het beoefenen van mindfulness technieken zoals meditatie of yoga, kunt u nacht na nacht zorgen voor een optimale herstellende slaap.

Veelgestelde vragen over de beste slaaprichting

In welke richting moet u slapen: Oost of West?

Wetenschappelijk wordt aanbevolen om met het hoofd naar het oosten te slapen. Deze positie stemt het magnetisch veld van het lichaam af op het aardmagnetisch veld van de aarde, wat de slaapkwaliteit en de algemene gezondheid bevordert. Voor mensen die op het zuidelijk halfrond wonen, kan een hoofdpositie op het zuiden echter gunstiger zijn.

Is de richting belangrijk voor de slaap?

Ja, de slaaprichting speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de kwaliteit van uw slaap. Uw lichaam afstemmen op het aardmagnetisch veld kan de bloedsomloop verbeteren en stressniveaus verlagen, terwijl het de herstellende processen tijdens de slaap bevordert. Het volgen van richtlijnen voor de slaapomgeving, zoals de juiste bedpositie op basis van locatie en tradities zoals Vastu Shastra of Feng Shui, kan uw slaapervaring verder verbeteren.

Welke richting is niet goed voor de slaap?

De minst gunstige slaaprichting is met het hoofd naar het noorden gericht, vanwege mogelijke interferentie met de magnetische velden van de aarde, die na verloop van tijd kan leiden tot een slechte kwaliteit van rust en diverse gezondheidsproblemen. Het wordt ook afgeraden om uw voeten in de richting van religieuze symbolen of godheden te plaatsen als u de Indiase tradities volgt.

Waarom is het oosten de beste richting om te slapen?

Slapen met het hoofd naar het oosten bevordert de afstemming tussen het natuurlijke magnetische veld van ons lichaam en het aardmagnetische veld van de aarde, wat leidt tot een betere bloedcirculatie, minder stress, een betere cognitieve functie en een betere algehele slaapkwaliteit. Bovendien benadrukken oosterse geneeswijzen deze oriëntatie voor spirituele groei.

Conclusie

De beste slaaprichting varieert afhankelijk van factoren zoals locatie, culturele tradities en individuele dosha's. De oude Indiase Vedische traditie stelt voor om met het hoofd naar het oosten te slapen, terwijl de traditionele Chinese geneeskunde voor mensen op het zuidelijk halfrond een zuidelijke hoofdpositie aanbeveelt. Ayurvedische geneeskunde speelt ook een rol bij het bepalen van de optimale slaaprichting op basis van iemands dominante dosha.

Naast deze praktijken biedt de oosterse geneeskunde natuurlijke remedies zoals ashwagandha en geest-lichaamsinterventies zoals Qi Gong en Tai Chi voor een betere slaapkwaliteit. Vastu Shastra en Feng Shui principes kunnen ook worden toegepast om een harmonieuze slaapkameromgeving te creëren die een rustgevende slaap bevordert.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/