Voor een betere en langere nachtrust

Slaap Informatiepagina

Ongeacht je hobby, werk of verplichtingen, is slaap iets wat we allemaal nodig hebben.
Wanneer je goed slaapt, kun je niet alleen beter de dag verwerken, maar geef je je lichaam en geest ook de welverdiende rust.

 • Wat is een goede nachtrust?
 • Slaapproblemen: De oorzaken
 • Slaapproblemen: De symptomen
 • Slaapproblemen: Kleine veranderingen die je kunt maken
 • Ingrediënten die kunnen helpen

Onze slaapsuggesties

Fall Asleep (Meladol)
(440)
€ 25.00
Directly available
Koop nu
Complete Sleep
(266)
€ 39.95
Directly available
Koop nu

Wat is een goede nachtrust?

Hoe oud (of wijs) je ook bent, de behoefte aan slaap blijft bestaan. Het wordt zelfs alsmaar belangrijker om goed te slapen, vooral als je een lang en bevredigend leven wilt.

Slaap is essentieel voor je mentale en fysieke gezondheid. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat slaap uit verschillende fases bestaat. Hoewel alle vier de slaapfases cruciaal zijn voor je gezondheid, is de 3e fase (diepe slaap) de belangrijkste om je uitgerust te voelen en gezond te blijven.

Hoeveel slaap heb je echt nodig?

De aanbevelingen voor slaap zijn:

Het is belangrijk te benadrukken dat slaap een zeer persoonlijke ervaring is, en dat de bovenstaande aanbevelingen slechts een richtlijn zijn. De ideale slaapduur hangt af van je gezondheid, lifestyle en andere factoren.

Slaapproblemen:
De oorzaken

In principe zou het heel makkelijk moeten zijn om in slaap te vallen. Je legt je hoofd neer wanneer je moe bent, valt in slaap en staat weer uitgerust en wel op. Toch kan de werkelijkheid compleet anders zijn.

De volgende factoren kunnen allemaal van invloed zijn op rusteloosheid en het vermogen om makkelijk in slaap te vallen:

Eten

(Overmatig vet en suiker)

Cafeïne

(Vooral in de avond)

Stress

(Of andere psychologische problemen)

Licht

(Vooral blauw licht van elektrische apparaten)

Geluid

(Overlast tijdens de nacht)

Tijd

(Onregelmatige werkijden)

Slaapproblemen:
De symptomen

In een 24/7 maatschappij is het soms bijna onmogelijk om 's nachts de slaap te vatten. Maar hoewel velen een gebrek aan slaap van de hand wijzen, zijn de gevolgen van te weinig slaap behoorlijk ernstig. Een langdurig gebrek aan slaap kan leiden tot het volgende:

 • Cardiovasculaire problemen
 • Diabetes
 • Obesitas
 • Depressie
 • Lage motivatie
 • Concentratieproblemen

Bovendien zijn deze symptomen slechts een momentopname. Een slaapgebrek in combinatie met een sedentaire leefstijl, vetrijk dieet of roken, kan je levensverwachting aanzienlijk verlagen.

Slaapproblemen:
Kleine veranderingen die je kunt maken

Je weet nu dat een goede nachtrust essentieel is voor je gezondheid en hoeveel uur slaap je elke nacht nodig hebt. Maar welke stappen kun je nemen als je het lastig vind om je welverdiende rust te krijgen?

De meest voorkomende aanbeveling voor een betere slaapkwaliteit, ervan uitgaande dat je geen onderliggende gezondheidsklachten hebt, is een gezonde, evenwichtige levensstijl.

Kleine veranderingen aan je dagelijkse routine kunnen je slaapkwaliteit al aanzienlijk verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan:

Lichaamsbeweging

Lichte oefeningen (30 minuten per dag)

Dieet

Voor onbewerkte voedingsmiddelen kiezen

Regelmaat

Consistente slaap- en waaktijden

Supplementen

Melatonine, lavendel & kamille

Comfort

Een comfortabel bed en rustige omgeving

Ingrediënten die kunnen helpen

Cannabinoids Cannabidiol (CBD), Cannabinol (CBN) Cibdol products that contain cannabinoids are: CBD Oil CBN Oil Fall asleep Stay asleep capsules Complete sleep
Botanicals Lavender, Chamille, Hop, 5-HTP Cibdol products that contain Botanicals are: Stay asleep capsules Complete sleep
Other Melatonin Cibdol products that contain Melatonin are: Fall asleep

Cibdol staat klaar om je te helpen met een uitgebreid assortiment aan natuurlijke slaapproducten die je in staat stellen om rustig, ongestoord te slapen.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag over slapen?

Een vredige nachtrust is essentieel voor je gezondheid, maar iedereen is anders en heeft andere behoeftes. Wil je meer weten over slapen? Bezoek dan onze uitgebreide Gezondheidsencyclopedie.
Wat is het circadiaan ritme?

Je circadiane ritme is een natuurlijk proces dat je lichaam gebruikt voor het reguleren van functies als de slaap, spijsvertering, hormoonafgifte en lichaamstemperatuur. Het wordt met name door lichtblootstelling beïnvloed. Iedereen heeft daarbij zijn eigen circadiane ritme, op basis van de slaapcyclus en lifestyle. Je hebt een evenwichtig circadiaan ritme nodig om een volledige slaap te voltooien. Lees meer over het circadiaan ritme.

Wat zijn de verschillende stadia van de slaap?

De slaap bestaat uit vier stadia: in slaap vallen, de lichte slaap, diepe slaap en remslaap. Een normale slaapfase duurt tussen de 90 en 120 minuten en de meeste mensen voltooien vier of vijf fases per nacht, waarbij je geen stadium kunt overslaan. Voldoende slaap en een goede slaaphygiëne zijn essentieel voor de mentale en fysieke gezondheid. Lees hier meer over de stadia van de slaap.

Wat is slaaphygiëne?

Zorgen voor een goede slaaphygiëne betekent een omgeving en lifestyle creëren die tegemoetkomen aan je slaapbehoefte. Voorbeelden zijn een vaste bedtijd aanhouden, je slaapkamer vrijwaren van afleiding en ontspannen voor het slapengaan. Je slaaproutine op je behoeften afstemmen, is de beste manier om genoeg slaap te krijgen. Lees hier meer over slaaphygiëne.

Hoeveel slaap heb je nu echt nodig?

Iedereen heeft een andere slaapbehoefte, die afhangt van factoren als het activiteitsniveau, de leeftijd en bestaande medische aandoeningen. Als algemene vuistregel geldt dat mensen ouder dan achttien jaar minimaal zeven uur slaap nodig hebben. Bovendien is het belangrijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren en je slaapschema daarop aan te passen. Lees hier meer over de slaap.

Wat zijn de gevolgen van een slechte nachtrust of slapeloosheid?

Een regelmatig verstoorde slaap veroorzaakt veel problemen, waaronder (maar niet beperkt tot) moeheid, prikkelbaarheid, een slechte concentratie, hersenmist en vermoeidheid overdag. Vaak ervaren mensen een combinatie van symptomen. En hoewel deze je gezondheid op korte termijn niet aantasten, kan langdurig slecht slapen wel ernstige gezondheidsproblemen opleveren. Lees hier meer over slapeloosheid.

Wat zijn de gevolgen van een slaaptekort?

Slecht slapen houdt verband met tientallen gezondheidsproblemen, aangezien je lichaam slaap nodig heeft om cellen te herstellen, informatie te verwerken en weer energie te krijgen. De langetermijngevolgen van een slaaptekort zijn onder andere geheugenproblemen, stemmingswisselingen, een lagere weerstand, gewichtstoename en een hoge bloeddruk. Simpel gezegd, kan je lichaam zonder rust niet goed functioneren. Lees hier meer over slaaptekort.


Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/