Hoe ontgift u uw lichaam?

Gepubliceerd:

Ontgiften is een proces dat het lichaam van gifstoffen ontdoet en de algehele gezondheid en het welzijn bevordert. Hoewel detox-diëten en -reinigingen de laatste jaren aan populariteit hebben gewonnen, is het belangrijk om op te merken dat er weinig wetenschappelijk bewijs is om de effectiviteit ervan te ondersteunen. Het menselijk lichaam heeft zijn eigen natuurlijke ontgiftingsprocessen, die worden uitgevoerd door organen zoals de lever, nieren, spijsvertering, huid en longen. Er zijn echter veranderingen in levensstijl en voedingskeuzes die deze natuurlijke processen kunnen ondersteunen en verbeteren.

Belangrijkste opmerkingen:

 • Ontgifting is een natuurlijk proces dat het lichaam ondergaat om gifstoffen te elimineren.
 • Detoxdiëten en -reinigingen zijn niet wetenschappelijk bewezen en kunnen riskant zijn.
 • Veranderingen in de levensstijl, zoals het beperken van alcoholgebruik en voldoende slapen, kunnen de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam ondersteunen.
 • Een uitgebalanceerd dieet met antioxidantrijke voeding en prebiotica kan ook helpen bij het ontgiften.
 • Het is belangrijk om een professional in de gezondheidszorg te raadplegen voordat u aan een detoxprogramma begint, vooral voor bepaalde bevolkingsgroepen.

Het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam begrijpen

Het menselijk lichaam heeft zijn eigen ingebouwde ontgiftingssysteem, dat bestaat uit verschillende organen die samenwerken om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. De lever is het belangrijkste orgaan dat verantwoordelijk is voor ontgifting, omdat deze het bloed filtert, drugs en alcohol metaboliseert en gal produceert om vetten af te breken. De nieren spelen ook een cruciale rol door afvalproducten en overtollig vocht te filteren, terwijl het spijsverteringsstelsel gifstoffen via de darmen afvoert. Daarnaast helpt de huid bij het afvoeren van gifstoffen door middel van zweet, en de longen voeren gifstoffen af door middel van ademhaling.

Toxines kunnen het lichaam binnendringen via verschillende bronnen, zoals het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen en de producten die we gebruiken. Deze gifstoffen kunnen zich na verloop van tijd ophopen en een negatieve invloed op onze gezondheid hebben. Gelukkig is ons lichaam geëvolueerd om deze gifstoffen op natuurlijke wijze af te voeren, maar bepaalde levensstijlfactoren kunnen het ontgiftingsproces belemmeren. Factoren zoals slechte voeding, onvoldoende slaap, chronische stress en overmatig alcoholgebruik kunnen de ontgiftingsorganen overbelasten en hun werking belemmeren.

Door onze levensstijl bewust te veranderen, kunnen we het natuurlijke ontgiftingsproces van ons lichaam ondersteunen. Dit omvat een gezond dieet dat rijk is aan ontgiftende voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen die helpen bij het ontgiften zijn onder andere kruisbloemige groenten zoals broccoli en boerenkool, die zwavelverbindingen bevatten die helpen bij het ontgiften van de lever. Daarnaast helpen antioxidantrijke voedingsmiddelen zoals bessen en bladgroenten vrije radicalen te neutraliseren en oxidatieve stress te verminderen. Veel water drinken helpt om gifstoffen via de nieren af te voeren, terwijl het verminderen van de zoutinname het vasthouden van water kan voorkomen en een gezonde nierfunctie kan ondersteunen.

Ontgiftende voedingsmiddelen Voordelen
Kruisbloemige groenten Rijk aan zwavelverbindingen die de leverontgifting bevorderen
Bessen Rijk aan antioxidanten die vrije radicalen neutraliseren
Bladgroenten Bevatten chlorofyl, dat helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit de bloedsomloop
Citroen Ondersteunt de leverfunctie en bevordert de galproductie
Het is belangrijk om op te merken dat detox-diëten en -reinigingen de laatste jaren aan populariteit hebben gewonnen, maar er is weinig wetenschappelijk bewijs dat hun effectiviteit ondersteunt. Hoewel sommigen tijdelijk gewichtsverlies of een verbeterde spijsvertering kunnen ervaren, zijn deze effecten vaak van korte duur. Het wordt altijd aangeraden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u aan een detoxprogramma begint, vooral voor bepaalde bevolkingsgroepen zoals kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met gezondheidsproblemen.

Door ons te richten op het voeden van ons lichaam met een uitgebalanceerd dieet, gehydrateerd te blijven en aan zelfzorg te doen, kunnen we de natuurlijke ontgiftingsprocessen van ons lichaam optimaliseren en het algehele welzijn ondersteunen.

Veranderingen in uw levensstijl ter ondersteuning van ontgifting

Door bepaalde veranderingen in uw levensstijl aan te brengen, kunt u de ontgiftingsmogelijkheden van uw lichaam verbeteren en het algehele welzijn bevorderen. Hoewel er weinig wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van ontgiftingsdiëten en -reinigingen, zijn er verschillende bewezen strategieën die de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam kunnen ondersteunen.

Een van de belangrijkste veranderingen in uw levensstijl is het beperken van alcoholgebruik. Alcohol kan de leverfunctie, die verantwoordelijk is voor het ontgiften van het lichaam, aantasten. Door de alcoholinname te verminderen of helemaal te stoppen, kunt u het vermogen van de lever om gifstoffen af te voeren ondersteunen.

Naast het beperken van alcohol is voldoende slaap cruciaal voor ontgifting. Tijdens de slaap herstelt en verjongt het lichaam zichzelf, inclusief de organen die betrokken zijn bij het ontgiften. Streef naar 7-8 uur kwaliteitsslaap per nacht om een optimale ontgifting te ondersteunen.

Veranderingen in uw levensstijl ter ondersteuning van ontgifting
Beperk alcoholgebruik
Zorg voor voldoende slaap
Drink veel water
Verminder de inname van suiker en bewerkte voedingsmiddelen
Eet voedsel dat rijk is aan antioxidanten
Eet voedingsmiddelen met veel prebiotica
Zoutinname verminderen

Een andere eenvoudige maar effectieve verandering in uw levensstijl is om veel water te drinken. Gehydrateerd blijven helpt bij het wegspoelen van gifstoffen en ondersteunt de werking van de nieren, die een sleutelrol spelen bij het ontgiften. Probeer minstens 8 glazen water per dag te drinken.

Verder kan het verminderen van de inname van suiker en bewerkte voedingsmiddelen ook helpen bij het ontgiften. Deze voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan ontstekingen en de orgaanfunctie aantasten, waardoor de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam belemmerd worden. Concentreer u in plaats daarvan op het eten van voedsel dat rijk is aan antioxidanten, zoals fruit en groenten, die oxidatieve stress kunnen helpen bestrijden en ontgifting kunnen ondersteunen.

Het eten van voedingsmiddelen met veel prebiotica, zoals knoflook, uien en bananen, kan ook een gezond darmmicrobioom bevorderen, dat een cruciale rol speelt bij het ontgiften. Daarnaast kan het verminderen van de zoutinname helpen om minder water vast te houden en de algehele gezondheid te ondersteunen.

De rol van voeding bij ontgifting

Goede voeding speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam. Hoewel er weinig wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van ontgiftingsdiëten en -reinigingen, kunt u door verstandige voedingskeuzes te maken uw lichaam gezond houden en optimaal laten functioneren.

Een belangrijk aspect van een reinigingsdieet is om de consumptie van alcohol te beperken. Alcohol kan uw lever, het belangrijkste ontgiftingsorgaan van het lichaam, belasten. Door de alcoholconsumptie te verminderen of te elimineren, geeft u uw lever een pauze en kan hij zich concentreren op het elimineren van gifstoffen uit uw lichaam.

Het opnemen van antioxidantrijke voedingsmiddelen in uw dieet is een andere manier om ontgifting te ondersteunen. Deze voedingsmiddelen, zoals bessen, bladgroenten en citrusvruchten, zitten boordevol vitaminen, mineralen en fytochemicaliën die schadelijke vrije radicalen helpen neutraliseren en het algehele welzijn bevorderen.

Ontgiftende voedingsmiddelen

Enkele specifieke ontgiftende voedingsmiddelen die u in uw reinigingsdieet kunt opnemen zijn:

Ontgiftende voedingsmiddelen Voordelen
Kurkuma Ontstekingsremmende eigenschappen, ondersteunt de gezondheid van de lever
Ginger Helpt de spijsvertering, vermindert ontstekingen
Knoflook Versterkt het immuunsysteem, ontgift zware metalen
Bladgroenten Rijk aan chlorofyl, ondersteunt de leverfunctie
Citroen Alkaliserende eigenschappen, bevordert de spijsvertering

Het verminderen van de inname van suiker en bewerkte voedingsmiddelen is ook essentieel voor de ondersteuning van ontgifting. Deze voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan ontstekingen en oxidatieve stress in het lichaam, wat het ontgiftingsproces kan belemmeren. Concentreer u in plaats daarvan op hele, onbewerkte voedingsmiddelen om uw lichaam te voeden en de natuurlijke reinigingsmechanismen te ondersteunen.

Het is belangrijk om op te merken dat voordat u aan een detoxprogramma begint, het raadzaam is om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen, vooral als u onderliggende gezondheidsproblemen hebt of zwanger bent of borstvoeding geeft. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van de meest geschikte aanpak voor uw specifieke behoeften en ervoor zorgen dat u de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt terwijl u uw lichaam ontgift.

Detox-drankjes en hun voordelen

Ontgiftingsdrankjes kunnen een nuttige aanvulling zijn op uw ontgiftingsroutine, omdat ze hydratatie en voedingsstoffen leveren die de natuurlijke reinigingsprocessen van het lichaam ondersteunen. Deze drankjes worden vaak gemaakt met een combinatie van fruit, groenten, kruiden en specerijen, die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Een populaire detoxdrank is citroenwater, dat bekend staat om zijn alkaliserende en ontgiftende eigenschappen. Door vers citroensap in een glas water te knijpen, stimuleert u de spijsvertering, spoelt u gifstoffen weg en ondersteunt u de leverfunctie. Door een snufje cayennepeper of gember toe te voegen, kunt u de ontgiftende werking nog verder versterken.

Groene smoothies zijn een andere geweldige optie voor ontgifting. Ze bevatten meestal bladgroenten zoals spinazie of boerenkool, samen met fruit zoals ananas of bessen. Deze smoothies zitten boordevol vezels en antioxidanten, die het spijsverteringsstelsel helpen reinigen en een gezonde stoelgang bevorderen.

Kruidenthee is ook goed voor ontgifting. Ingrediënten zoals paardenbloemwortel, kliswortel en mariadistel staan bekend om hun leverondersteunende eigenschappen. Deze theeën helpen de galproductie te stimuleren en de leverontgiftingsprocessen te verbeteren.

Detox Drank Voordelen
Citroenwater Alkaliserend
Ontgiftend
Ondersteunt de leverfunctie
Groene Smoothies Rijk aan vezels
Boordevol antioxidanten
Reinigt de spijsvertering
Kruidenthee Leverondersteunende eigenschappen
Stimuleert de galproductie
Verbetert de ontgifting van de lever

Door deze detoxdrankjes in uw routine op te nemen, kunt u de natuurlijke ontgiftingsprocessen van uw lichaam versterken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ontgiftingsdrankjes weliswaar extra voordelen kunnen bieden, maar dat ze niet de enige ontgiftingsmethode mogen zijn. Een uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl zijn essentieel om het algehele welzijn van uw lichaam en de natuurlijke ontgifting te ondersteunen.

Mogelijke risico's van detox-diëten

Hoewel detox-diëten bepaalde voordelen kunnen bieden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke risico's en een professional in de gezondheidszorg te raadplegen voordat u aan een detox-programma begint. Deze diëten gaan vaak gepaard met een strenge calorierestrictie, vasten of de eliminatie van hele voedselgroepen, wat kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen en mogelijke gezondheidscomplicaties.

Een van de grootste risico's van detox-diëten is dat ze de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam kunnen verstoren. De lever, nieren en andere organen werken samen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, en plotselinge veranderingen in het dieet kunnen deze organen extra belasten. Bovendien vereisen sommige ontgiftingsdiëten het gebruik van laxeermiddelen of diuretica, wat kan leiden tot uitdroging, elektrolytische onevenwichtigheden en spijsverteringsproblemen.

Een ander punt van zorg is de kans op gewichtstoename na het voltooien van een detoxprogramma. Deze diëten resulteren vaak in snel gewichtsverlies door waterverlies en spierafbraak, in plaats van aanhoudend vetverlies. Zodra het ontgiftingsprogramma is voltooid en er weer normaal gegeten wordt, komt het vaak voor dat het gewicht weer toeneemt, wat kan leiden tot een cyclus van jojodieet en mogelijke negatieve gevolgen voor de algehele gezondheid.

Risico's van detox-diëten Aanbevelingen
Tekorten aan voedingsstoffen Raadpleeg een professional in de gezondheidszorg voor persoonlijke begeleiding en overweeg een evenwichtige benadering van voeding.
Verstoring van natuurlijke ontgiftingsprocessen Richt u op het ondersteunen van de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam door veranderingen in levensstijl en een uitgebalanceerd dieet.
Uitdroging en onbalans van elektrolyten Blijf gehydrateerd en vermijd overmatig gebruik van diuretica of laxeermiddelen zonder medisch toezicht.
Snel gewichtsverlies en mogelijke gewichtstoename Kies voor een gewichtsbeheersing op lange termijn met regelmatige lichaamsbeweging en een evenwichtig dieet.

Hoewel detox-diëten aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen die op zoek zijn naar een snelle oplossing om af te vallen of hun gezondheid te verbeteren, is het belangrijk om ze met de nodige voorzichtigheid te benaderen. Het is altijd aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u aan een detoxprogramma begint, vooral voor bepaalde bevolkingsgroepen zoals kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met gezondheidsproblemen. In plaats van alleen op ontgiftingsdiëten te vertrouwen, kunt u zich beter richten op het maken van duurzame veranderingen in uw levensstijl die de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam ondersteunen en het algehele welzijn bevorderen.

De rol van CBD bij ontgifting

CBD, kort voor cannabidiol, heeft de aandacht getrokken vanwege zijn mogelijke rol in de ondersteuning van de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam. Hoewel wetenschappelijk onderzoek naar de specifieke effecten van CBD op ontgifting beperkt is, suggereren voorlopige studies dat CBD antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen kan hebben die zouden kunnen helpen bij het bevorderen van het algehele welzijn.

Eén manier waarop CBD de ontgifting kan ondersteunen is via de interactie met het endocannabinoïde systeem (ECS) in het lichaam. Het ECS speelt een cruciale rol bij het handhaven van homeostase en het reguleren van verschillende lichaamsfuncties, waaronder metabolisme en immuunrespons. Door de activiteit van het ECS te moduleren, kan CBD helpen de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam te optimaliseren.

Het is belangrijk om op te merken dat CBD niet gebruikt moet worden als een op zichzelf staande oplossing voor ontgifting. In plaats daarvan kan het worden opgenomen in een holistische aanpak die gezonde keuzes in levensstijl omvat, zoals een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging en de juiste hydratatie. Raadpleeg een professional uit de gezondheidszorg voordat u met een CBD-kuur begint, vooral voor mensen met onderliggende gezondheidsproblemen.

Voordelen van CBD bij ontgifting
Kan het algehele welzijn ondersteunen
Potentiële antioxidant en ontstekingsremmende eigenschappen
Werkt samen met het endocannabinoïde systeem om homeostase te helpen handhaven
 • Overweeg om CBD-producten zoals CBD-olie of CBD-capsules in uw detoxroutine op te nemen, onder begeleiding van een professional uit de gezondheidszorg.
 • Begin met een lage dosering en verhoog geleidelijk naar behoefte.
 • Kies CBD-producten van hoge kwaliteit van gerenommeerde merken om de veiligheid en werkzaamheid te garanderen.
 • Onthoud dat CBD geen wondermiddel is en samen met een gezonde levensstijl gebruikt moet worden voor optimale resultaten.

Concluderend kan gesteld worden dat, hoewel er meer onderzoek nodig is om de rol van CBD bij het ontgiften volledig te begrijpen, het veelbelovend is als potentiële ondersteuning voor de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam. Het is echter essentieel om het gebruik van CBD met voorzichtigheid te benaderen en een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u het in uw ontgiftingskuur opneemt. Door te kiezen voor een holistische aanpak waarbij u gezonde keuzes maakt in uw levensstijl en CBD als onderdeel van de vergelijking beschouwt, kunt u het natuurlijke vermogen van uw lichaam om te ontgiften versterken en het algehele welzijn bevorderen.

CBD-producten in uw detoxroutine opnemen

Als u overweegt om CBD-producten aan uw detoxroutine toe te voegen, zijn hier enkele tips om u op weg te helpen:

 1. Kies CBD-producten van hoge kwaliteit: Als u CBD-olie of -capsules kiest, ga dan op zoek naar producten die afkomstig zijn van biologische hennep en getest zijn door derden om de zuiverheid en werkzaamheid te garanderen.
 2. Begin met een lage dosering: Het is het beste om met een lage dosering te beginnen en deze naar behoefte geleidelijk te verhogen. De optimale dosering varieert afhankelijk van individuele factoren zoals lichaamsgewicht en metabolisme.
 3. Neem CBD op in uw dagelijkse routine: Om de vruchten van CBD te plukken, moet u het onderdeel maken van uw dagelijkse detoxroutine. Overweeg om CBD olie of capsules bij de maaltijd of elke dag op hetzelfde tijdstip in te nemen.
 4. Combineer CBD met andere welzijnspraktijken: CBD kan andere ontgiftingsmethoden aanvullen door ontspanning te bevorderen en ontstekingen te verminderen. Overweeg om CBD te integreren in activiteiten zoals yoga, meditatie of droog borstelen.
 5. Blijf consistent: Consistentie is de sleutel bij het opnemen van CBD in uw detoxroutine. Houd u aan de door u gekozen dosering en geef uw lichaam de tijd om zich aan te passen en de potentiële voordelen te ervaren.

Onthoud dat CBD geen magische oplossing is voor ontgifting, maar wel kan helpen bij het ondersteunen van het algehele welzijn en evenwicht in het lichaam. Het is belangrijk om te weten dat ieders lichaam anders is, dus de resultaten kunnen variëren.

Tabel: Potentiële CBD doseringsrichtlijnen

Gewichtsbereik Lage dosering Matige dosering Hoge dosering
Minder dan 59 kg 10-15 mg 15-30 mg 30-45 mg
59-104 kg 15-25 mg 25-50 mg 50-75 mg
Boven 104 kg 25-35 mg 35-70 mg 70-105 mg
"CBD-producten opnemen in uw detoxroutine kan een persoonlijke beslissing zijn, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat CBD geen wondermiddel is. Het kan enkele voordelen bieden, maar het is altijd aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u aan een nieuw wellnessregime begint."

Conclusie

Ontgifting is een natuurlijk proces dat ondersteund kan worden door bepaalde veranderingen in uw levensstijl aan te brengen en gezonde gewoonten in uw dagelijkse routine op te nemen. Hoewel detox-diëten en -reinigingen steeds populairder zijn geworden, is het belangrijk om te weten dat het wetenschappelijk bewijs dat hun effectiviteit ondersteunt beperkt is.

Het lichaam heeft zijn eigen ingebouwde ontgiftingsmechanismen, waaronder de lever, nieren, spijsvertering, huid en longen, die samenwerken om gifstoffen te elimineren. Door een holistische benadering van wellness te hanteren, kunt u deze natuurlijke ontgiftingsprocessen ondersteunen.

Een van de belangrijkste veranderingen in uw levensstijl is het beperken van alcoholgebruik. Overmatige alcoholconsumptie kan de lever belasten, waardoor deze minder goed kan ontgiften. Voldoende slaap is ook cruciaal, omdat een goede nachtrust het lichaam in staat stelt te herstellen en te verjongen. Daarnaast helpt het om gehydrateerd te blijven door veel water te drinken om gifstoffen weg te spoelen en het lichaam optimaal te laten functioneren.

Qua dieet is het belangrijk om de inname van suiker en bewerkte voedingsmiddelen te verminderen, omdat deze ontstekingen kunnen verhogen en het ontgiftingssysteem van het lichaam kunnen belasten. Concentreer u in plaats daarvan op het eten van voedsel dat rijk is aan antioxidanten, zoals kleurrijke vruchten en groenten, die schadelijke vrije radicalen helpen neutraliseren. Ook voedingsmiddelen met veel prebiotica, zoals uien, knoflook en bananen, kunnen een gezonde darm ondersteunen en helpen bij het ontgiften.

Het is van vitaal belang om detox-diëten met voorzichtigheid te benaderen, omdat ze riskant kunnen zijn en mogelijk geen voordelen op de lange termijn bieden. Bepaalde bevolkingsgroepen, zoals kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met gezondheidsproblemen, moeten extra voorzichtig zijn wanneer ze een detoxprogramma overwegen. Raadpleeg altijd een professional uit de gezondheidszorg voordat u aan een ontgiftingskuur begint.

Door duurzame veranderingen in uw levensstijl aan te brengen en gezonde gewoonten in uw dagelijkse routine op te nemen, kunt u de natuurlijke ontgiftingsprocessen van uw lichaam ondersteunen en de vruchten plukken van een beter algeheel welzijn.

FAQ

V: Zijn detox-diëten en -reinigingen effectief?

Antwoord: Er is weinig wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van detox-diëten en -reinigingen ondersteunt. Het lichaam is in staat om gifstoffen zelf af te voeren via verschillende organen. Er zijn echter levensstijlveranderingen die de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam kunnen ondersteunen.

V: Hoe kan ik het natuurlijke ontgiftingsproces van mijn lichaam ondersteunen?

Antwoord: U kunt het natuurlijke ontgiftingsproces van uw lichaam ondersteunen door het alcoholgebruik te beperken, voldoende te slapen, veel water te drinken, de inname van suiker en bewerkte voedingsmiddelen te verminderen, voedingsmiddelen met veel antioxidanten te consumeren, voedingsmiddelen met veel prebiotica te eten en de zoutinname te verminderen.

V: Zijn detox-diëten veilig voor iedereen?

Antwoord: Detoxdiëten kunnen riskant zijn en moeten met voorzichtigheid worden benaderd, vooral voor bepaalde bevolkingsgroepen zoals kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met gezondheidsproblemen. Het wordt altijd aangeraden om een professional in de gezondheidszorg te raadplegen voordat u aan een detoxprogramma begint.

Bron koppelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/