Vermindert shilajit buikvet?

Gepubliceerd:

Helpt Shilajit bij het verliezen van buikvet?

Shilajit is een oude Ayurvedische harsachtige stof die recentelijk aan populariteit heeft gewonnen vanwege de potentiële voordelen voor de gezondheid. Een veelgestelde vraag is: kan shilajit u helpen hardnekkig buikvet te verliezen?

Shilajit15

Wat is Shilajit?

Shilajit is samengesteld uit organisch plantenmateriaal en microbiële metabolieten die gevonden worden in rotsspleten in bergachtige gebieden in heel Azië. Het wordt al eeuwenlang in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt om verschillende gezondheidsaandoeningen te behandelen.

Enkele van de gemelde voordelen van shilajit zijn:

 • Ontstekingsremmende effecten
 • Antioxiderende eigenschappen
 • Verbeterde energie en uithoudingsvermogen
 • Stimulatie van uw stofwisseling
 • Regeling van hormonen

Maar bevestigt onderzoek het gebruik van shilajit voor gewichtsverlies en vermindering van buikvet?

Shilajit en metabolisme

Sommige voorstanders beweren dat shilajit uw stofwisseling kan versnellen en vetverlies in het hele lichaam kan bevorderen.

Een snellere stofwisseling helpt u om meer calorieën te verbranden, zowel in rust als tijdens lichamelijke activiteit. Na verloop van tijd kunnen een versnelde stofwisseling en een calorietekort leiden tot gewichtsverlies.

Onderzoek naar de effecten van shilajit op de stofwisseling is momenteel beperkt. Sommige onderzoeken wijzen echter op mogelijke gunstige effecten:

 • Uit één onderzoek bij zwaarlijvige ratten bleek dat shilajit hielp bij het verhogen van de vetstofwisseling, waardoor vetophoping werd voorkomen.
 • Bijkomende onderzoeken bij knaagdieren tonen verhoogde spiegels van de schildklierhormonen T3 en T4 aan, die uw stofwisselingssnelheid regelen.

Dus hoewel er meer onderzoek nodig is, wijst enig bewijs erop dat shilajit een metabolismeverhoger is.

Shilajit kan helpen Cortisol te verminderen

Cortisol staat bekend als het "stresshormoon" - en hoge cortisolspiegels worden in verband gebracht met een verhoogde opslag van buikvet na verloop van tijd.

Sommige onderzoeken melden dat shilajit kan helpen het cortisolniveau te verlagen, waardoor de ophoping van buikvet vermindert:

 • Eén onderzoek gaf deelnemers 90 dagen lang shilajit. Cortisolspiegels daalden gemiddeld met meer dan 24%.
 • Bijkomende bevindingen tonen aan dat shilajit CRH kan reguleren, het hormoon dat de afgifte van cortisol in gang zet.

Door cortisol onder controle te houden, zou shilajit kunnen voorkomen dat vet zich rond uw middengedeelte afzet.

Andere potentiële voordelen van vetverlies

Naast een snellere stofwisseling en een lagere cortisolproductie wijzen sommige onderzoeken op andere anti-obesitas effecten van shilajit:

 • Regeling van lipidenprofielen
 • Verhoogde vetafbraak
 • Verminderde activiteit van vetcellen
 • Onderdrukking van de eetlust

Hoewel er meer onderzoeken nodig zijn, zijn de eerste bevindingen veelbelovend voor shilajit als hulpmiddel bij gewichtsbeheersing.

Shilajit

Dosering voor vetverlieseffecten

De meeste onderzoeken naar vetverlies gebruiken tussen de 200-400 mg shilajit per dag. U kunt echter het beste de richtlijnen van de fabrikant of de Ayurvedische arts volgen.

Om de voordelen van shilajit buikvet te ervaren, moet u minstens 2-3 maanden wachten op resultaten. De vooruitgang kan geleidelijk zijn, maar de cumulatieve effecten kunnen na verloop van tijd optellen.

De onderste regel

Hoewel de menselijke gegevens beperkt zijn, suggereert vroeg onderzoek:

Shilajit heeft potentie als natuurlijke vetverbrander en stofwisselingsversterker. Eigenschappen zoals cortisol en eetlustregulatie voorspellen ook veel goeds voor het bestrijden van hardnekkig buikvet.

Shilajit is echter geen snelle oplossing of wondermiddel voor dramatisch gewichtsverlies in één nacht. Op de juiste manier gebruikt als onderdeel van een gezonde levensstijl, kan shilajit uw inspanningen om vet te verliezen versnellen en verbeteren.

Overleg met uw arts voordat u shilajit probeert, vooral als u een medische aandoening heeft. Hoewel het over het algemeen veilig is, heeft shilajit wisselwerkingen met sommige medicijnen.

Veelgestelde vragen over Shilajit voor buikvetverlies

Shilajit is de laatste tijd populair geworden als natuurlijk supplement voor gewichtsverlies en het verbranden van buikvet. Maar u hebt waarschijnlijk nog veel vragen als u overweegt om shilajit te proberen.

Hieronder behandelen we enkele van de meest gestelde vragen over het gebruik van shilajit om buikvet te verminderen.

Wat zijn de actieve bestanddelen in Shilajit?

Shilajit bevat een verscheidenheid aan heilzame bestanddelen, waaronder:

 • Fulvinezuur - biedt mineraaltransport en antioxidante voordelen
 • Dibenzo-alfa-pyrones - kunnen het vetgehalte verlagen en de stofwisseling stimuleren
 • Fenolglycosiden - antioxidanten die ontstekingen verminderen

Deze natuurlijke plantaardige verbindingen werken waarschijnlijk samen om de gezondheids- en gewichtsverlieseffecten van shilajit te produceren.

Is het veilig om Shilajit te nemen?

Wanneer shilajit in gematigde doses wordt ingenomen, wordt het over het algemeen als veilig beschouwd en goed verdragen.

Wees echter voorzichtig met extreem hoge doses van meer dan 1000 mg per dag, omdat de veiligheid onzeker is.

Zoals bij elk nieuw supplement, dient u het gebruik van shilajit eerst met uw arts te bespreken, vooral als u zwanger bent, borstvoeding geeft of medicijnen gebruikt. Stop het gebruik als u bijwerkingen krijgt.

Hoe moet ik Shilajit nemen om gewicht te verliezen?

Volgens de meeste onderzoeken is 200-400 mg per dag voldoende voor vetverbrandingseffecten. Dit wordt vaak verdeeld in 2-3 kleinere doses.

Neem shilajit bij voorkeur 20-30 minuten voor de maaltijd in om de eetlust- en vetremmende eigenschappen te versterken.

Wees geduldig - het kan 2 maanden of langer duren voordat u een geleidelijk buikafslankend effect ziet. Maar als u het consequent gebruikt, kunnen de resultaten van vetverlies zich na verloop van tijd opbouwen.

Welke veranderingen in dieet en levensstijl versterken de werking van Shilajit?

Het nemen van shilajit tegen buikvet werkt het beste in combinatie met gezond eten, bewegen en leefgewoonten, waaronder:

 • Evenwichtig, portiegecontroleerd dieet
 • Krachttraining & cardio-oefeningen
 • Voldoende slaap en stressmanagement
 • De hele dag actief blijven

Deze veranderingen versterken de vetverbrandende en gewichtsverliezende eigenschappen van shilajit voor betere, langduriger effecten.

Welke andere supplementen versterken de werking van Shilajit?

Enkele supplementen die de buikvetbestrijdende eigenschappen van shilajit kunnen versterken zijn:

 • Guggul - Ayurvedisch kruid dat schildklierhormoon ondersteunt
 • Matcha groene thee - levert stofwisseling bevorderende antioxidanten
 • Appelciderazijn - het reguleren van de bloedsuikerspiegel helpt de eetlust en vetopslag onder controle te houden

Het maken van een aangepaste "stack" kan de effecten van shilajit voor vetverlies optimaliseren.

Helpt Shilajit mij om 's nachts buikvet te verliezen?

Nee - er bestaan geen wondermiddeltjes voor buikvet. Elk product dat beweert dat u in slechts één of twee dagen drastisch vet verliest, is waarschijnlijk marketingoplichterij.

Shilajit werkt geleidelijk gedurende weken en maanden om de eetlust onder controle te houden, de vetopname te blokkeren, de vetafbraak te vergroten en een snellere stofwisseling te ondersteunen.

In combinatie met een dieet, lichaamsbeweging en veranderingen in uw levensstijl kan shilajit uw reis naar gewichtsverlies versnellen - maar voor indrukwekkende resultaten zijn toewijding en geduld nodig.

Wat als Shilajit niet voor mij werkt?

Bij elk supplement kunnen de reacties individueel variëren op basis van factoren zoals:

 • Dosering en timing
 • Dieet en leefgewoonten
 • Onderliggende gezondheidstoestanden
 • Genetica en lichaamschemie

Als shilajit voor buikvet 2-3 maanden lang consequent wordt ingenomen naast gezonde veranderingen zonder resultaat, kan het zijn dat het gewoon niet effectief voor u is. Overweeg een afbouwperiode van 1 maand en probeer het dan opnieuw.

Bespreek het ook met uw arts als shilajit niet werkt, omdat het te maken kan hebben met een onderliggend probleem dat eerst aangepakt moet worden voordat u er baat bij heeft. Of onderzoek andere alternatieven voor vetverbranding die misschien beter voor uw lichaam werken.

Samenvatting

Shilajit is een geneeskrachtige hars uit bergrotsen die populair is geworden als natuurlijk gezondheidssupplement. Er zijn veel voordelen van shilajit gemeld, waaronder verbeterde energie, anti-verouderingseffecten en betere prestaties. Maar een van de meest intrigerende toepassingen is het gebruik van shilajit om af te vallen en buikvet te verminderen. Als Ayurvedisch kruid wordt shilajit al eeuwenlang gebruikt om zwaarlijvigheid te behandelen en de vetstofwisseling te reguleren. De wetenschap ontdekt nu de mechanismen achter deze vetverbrandende effecten. Onderzoeken tonen aan dat shilajit uw stofwisseling kan versnellen, eetlusthormonen zoals leptine kan reguleren, vetniveaus kan verlagen, cortisol kan reguleren en schildklierhormonen kan verhogen. Deze combinatie helpt bij het verbranden van algeheel lichaamsvet, terwijl het specifiek gericht is op hardnekkig buik- en visceraal vet. Doseringen tussen 200-400 mg per dag zijn volgens de huidige onderzoeken het beste voor vetverlies. En shilajit werkt nog beter in combinatie met een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en andere positieve levensgewoonten. Hoewel er nog meer klinische onderzoeken nodig zijn, ondersteunt het eerste bewijs shilajit als een opkomend natuurlijk supplement voor gewichtsverlies en vetverbranding.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/