Hoeveel stappen is 60 minuten wandelen?

Gepubliceerd:

Wandelen is een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke vormen van lichaamsbeweging. Er is geen andere uitrusting voor nodig dan een goed paar schoenen. U kunt buiten wandelen of binnen op een loopband. U hebt alleen wat tijd nodig om dagelijks te wandelen.

Maar naar hoeveel stappen moet u streven tijdens een wandelsessie van 60 minuten? Laten we eens kijken naar enkele schattingen.

Een wandelsessie van 60 minuten kan ongeveer 8.000 stappen opleveren

Hoe snel loopt de gemiddelde mens?

Om het aantal stappen in 60 minuten wandelen te schatten, moeten we eerst het gemiddelde wandeltempo weten.

Volgens een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Physical Activity and Health is de gemiddelde wandelsnelheid voor Amerikaanse volwassenen 3,0 mijl per uur. Dit komt overeen met ongeveer 1,34 meter per seconde of ongeveer 133 stappen per minuut.

Dit is echter slechts een gemiddelde. De loopsnelheid kan van persoon tot persoon aanzienlijk verschillen op basis van factoren zoals:

 • Leeftijd: Oudere volwassenen hebben de neiging om langzamer te lopen dan jongere volwassenen. Kinderen lopen ook sneller.
 • Fitheidsniveau: Regelmatige sporters die vaak wandelen kunnen een sneller tempo aanhouden dan mensen die zittend werk doen.
 • Lichaamssamenstelling: Mensen met overgewicht en obesitas hebben de neiging om langzamer te lopen dan mensen met een gezond gewicht.
 • Terrein: Bergop lopen of op ruwe oppervlakken vertraagt het tempo ten opzichte van lopen op vlakke, gelijkmatige grond.
 • Doel: Als mensen voor hun plezier wandelen, hebben ze de neiging om te wandelen. Maar als ze wandelen om te sporten, voeren ze het tempo op.

Dus hoewel 133 stappen per minuut een goede schatting is, kan uw persoonlijke wandelsnelheid sneller of langzamer zijn.

Stappen schatten in 60 minuten

Als we 133 stappen per minuut als richtlijn gebruiken, kunnen we het aantal stappen tijdens een wandelsessie van 60 minuten als volgt schatten:

133 stappen/minuut x 60 minuten = 7.980 stappen

Dus voor de gemiddelde wandelaar zou 60 minuten wandelen bijna 8.000 stappen opleveren.

Dit komt goed overeen met de algemene streefdoelen voor stappen. Veel fitnesstrackers en gezondheidsorganisaties raden aan om te streven naar minstens 8.000-10.000 stappen per dag voor gezondheidsvoordelen.

De American Heart Association raadt bijvoorbeeld aan om dagelijks minstens 7.000 tot 10.000 stappen te zetten:

 • Bloeddruk verlagen
 • De bloedsuikerregulatie verbeteren
 • HDL (goed) cholesterol verhogen
 • Verhoog uw energieniveau
 • Controle lichaamsgewicht

Met 8.000 stappen in één wandeling van 60 minuten, kunt u met slechts één wandelsessie de minimale dagelijkse doelstelling halen!

Natuurlijk zijn meer stappen nog beter voor de gezondheid en fitheid. Maar 60 minuten matig intensief wandelen lijkt een solide basis te zijn.

Factoren die stappen in 60 minuten beïnvloeden

Hoewel 8.000 stappen een redelijke schatting is voor 60 minuten wandelen, zullen uw persoonlijke resultaten variëren op basis van:

Looptempo

Met een hoger tempo zet u meer stappen in 60 minuten dan wanneer u rustig wandelt. Hier zijn enkele schattingen van stappen op basis van loopsnelheid:

 • 2 mijl per uur (17 minuten): Ongeveer 5.000 stappen
 • 3 mijl per uur (15 minuten): Ongeveer 7.500 stappen
 • 4 mph (kilometer van 12 minuten): Ongeveer 10.000 stappen
 • 5 mijl per uur (10 minuten): Ongeveer 12.500 stappen

Zoals u kunt zien, verhoogt het opvoeren van het tempo het aantal stappen in 60 minuten aanzienlijk. Maar u hoeft niet 5 mph te lopen om voordelen te zien. Matige intensiteit wordt aanbevolen.

Staplengte

De staplengte is de afstand tussen opeenvolgende hielstappen van dezelfde voet. De lengte van uw natuurlijke pas heeft invloed op het aantal stappen dat u per minuut en in totaal zet.

Iemand met een langere paslengte zal bijvoorbeeld minder stappen nodig hebben om een mijl te lopen dan iemand met korte, hakerige passen.

U kunt uw paslengte vergroten door te oefenen. Zeg tegen uzelf dat u rechtop moet staan, uw core moet aanspreken, uw ellebogen naar achteren moet duwen en uw benen bij elke stap volledig moet strekken.

Verhoging

Als u op heuvels, hellingen of tegen een helling loopt, neemt het aantal stappen toe. Uw stappen worden natuurlijk korter en sneller wanneer u bergopwaarts loopt.

Zet de helling op 2-3% op een loopband om extra stappen te tellen. Of zoek heuvelachtige routes als u buiten loopt.

Rustpauzes

Als u regelmatig korte rustpauzes van 1-2 minuten neemt, zal uw totale aantal stappen lager zijn dan wanneer u 60 minuten onafgebroken loopt.

Probeer weinig of geen pauzes in te lassen om zoveel mogelijk stappen te zetten. Maar overdrijf het niet als u voor het eerst traint. Neem rustpauzes als dat nodig is.

Afleidingen

Naar uw telefoon kijken, mensen kijken, stoppen om te kletsen, enz. kunnen allemaal het looptempo en het aantal stappen belemmeren. Om het meeste uit uw 60 minuten te halen, probeert u afleiding tot een minimum te beperken.

Stappen bijhouden

Gebruik om het aantal stappen tijdens het lopen bij te houden:

 • Een fitnesstracker of -band
 • Stappenteller
 • Fitness-app met versnellingsmeter zoals Google Fit
 • Weergave loopband

Als u uw gegevens in de loop van de tijd registreert, krijgt u geweldige feedback over uw tempo, afstand, aantal stappen en verbrande calorieën per sessie.

Streef ernaar om uw stappen in 60 minuten geleidelijk te verhogen naarmate uw conditie verbetert. Maar elke stap is beter dan geen stap!

Voordelen van 8.000+ stappen per dag

Minstens 8.000 stappen per dag zetten door middel van 60 minuten wandelen, een andere activiteit of een combinatie van beide biedt uitstekende voordelen voor de gezondheid en fitness, waaronder:

 • Gewichtsbeheersing - Met meer stappen verbrandt u meer calorieën, wat helpt bij gewichtsverlies en -behoud.
 • Minder lichaamsvet - Stappen in een gematigd tempo helpt het totale percentage lichaamsvet te verminderen.
 • Lagere bloeddruk - 8.000+ stappen lopen helpt een hoge bloeddruk onder controle te houden.
 • Verlaag het cholesterolgehalte - Dagelijkse stappen helpen de verhouding HDL:LDL-cholesterol te verbeteren.
 • Beheer van de bloedsuikerspiegel - meer bewegen verlaagt de insulineresistentie.
 • Sterkere botten - Wandelen zorgt voor een gewichtdragende activiteit om botdichtheid op te bouwen.
 • Verbeterde stemming - Lichaamsbeweging maakt endorfines vrij die een goed gevoel geven.
 • Meer energie - Actief zijn gaat vermoeidheid tegen en verhoogt de vitaliteit.

8.000 stappenschattingen samenvatten

Samengevat: voor de gemiddelde wandelaar geldt dat 60 minuten matig wandelen volgens schattingen ongeveer 8.000 stappen zal opleveren.

Factoren zoals uw persoonlijke tempo, paslengte, terrein en meer hebben echter invloed op uw werkelijke aantal stappen. Snellere tempo's, heuvels en zo min mogelijk pauzes zorgen voor meer stappen.

Streef naar 8.000+ stappen in elke wandelsessie van 60 minuten. Maar alle stappen zijn goed, vooral als u voor het eerst gaat sporten.

Gebruik een fitnesstracker om uw tempo, afstand, stappen en calorieën bij te houden. Bouw uw conditie geleidelijk op, zodat uw stappen na verloop van tijd toenemen.

Minstens 60 minuten matig actief zijn, zoals stevig wandelen, biedt uitstekende voordelen voor de gezondheid van het hart, gewichtsbeheersing, vermindering van lichaamsvet, versterking van de botten en nog veel meer. Werk naar 10.000+ stappen per dag voor een optimale gezondheid.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen over stappen van 60 minuten wandelen? Hier vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

Hoe snel moet ik lopen om 8.000 stappen in 60 minuten te zetten?

Een tempo van 15 minuten per mijl (3 mph) zal voor de meeste wandelaars ongeveer 8.000 stappen in 60 minuten opleveren. Dit wordt beschouwd als een gemiddelde intensiteit. Versnel of vertraag op basis van uw conditie.

Is het beter om in één keer stappen te zetten of verspreid over de dag?

Voor gezondheidsvoordelen maakt het niet uit hoe u stappen zet, zolang u de dagelijkse doelen maar haalt. Maar door speciale blokken met wandeltijd in te lassen, zorgt u ervoor dat u uw doelen haalt.

Moet ik een loopband gebruiken of buiten lopen?

Het werkt allebei! Kies de optie die u leuk vindt en die u consequent volhoudt. Het variëren van looproutes in de buitenlucht maakt het interessanter, terwijl loopbanden u in staat stellen om uw tempo en het aantal stappen nauwkeurig bij te houden.

Wat als ik niet 60 minuten onafgebroken kan lopen?

Verdeel uw wandelroutine indien nodig in meerdere kortere sessies van elk minstens 10 minuten. Elke hoeveelheid wandelen heeft voordelen. Verhoog geleidelijk de tijd naarmate uw conditie verbetert.

Hoeveel calorieën verbrandt u met 60 minuten wandelen?

Bij een gematigd tempo van 3 km/u verbrandt iemand van 155 lb ongeveer 300 calorieën in 60 minuten. De verbrandingssnelheid neemt toe met hogere snelheden en een groter lichaamsgewicht.

Begin uw weg naar een betere gezondheid te lopen

Nu u weet hoeveel stappen overeenkomen met 60 minuten wandelen, is het tijd om uw aantal kilometers te gaan tellen!

Streef naar minstens 8.000 dagelijkse stappen, waarvan een wandeling van 60 minuten de basis kan vormen. Maar begin langzaam als u momenteel zittend werk doet. Elke toename in activiteit biedt voordelen.

Gebruik een fitnesstracker om uw tempo, stappen, afstand en verbrande calorieën in de gaten te houden. Verhoog uw snelheid en het aantal stappen naarmate uw conditie verbetert voor een grotere gezondheidswinst.

De meeste dagen van de week 60 minuten of meer matig actief zijn, zoals stevig wandelen, is een van de beste dingen die u kunt doen voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. De stappen tellen snel op tot een beter welzijn!

Hoeveel stappen is 60 minuten wandelen?

Het aantal stappen dat gezet wordt tijdens 60 minuten wandelen kan variëren, afhankelijk van factoren zoals tempo en paslengte. Gemiddeld kan iemand ongeveer 4.000 tot 6.000 stappen zetten tijdens een uur wandelen.

Hoeveel minuten wandelen per dag wordt aanbevolen?

Voor de meeste gezonde volwassenen wordt aanbevolen om minstens 30 minuten per dag matig intensief te wandelen. Deze aanbeveling kan helpen om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, het risico op hartaandoeningen te verminderen en bij te dragen aan het algehele welzijn.

Is 30 minuten wandelen per dag genoeg?

Ja, 30 minuten per dag wandelen kan veel voordelen voor de gezondheid opleveren. Het kan de cardiovasculaire conditie verbeteren, helpen bij gewichtsverlies, de stemming verbeteren en het risico op chronische ziekten verminderen.

Kan ik de 30 minuten dagelijks wandelen opsplitsen in kortere sessies?

Ja, u kunt de aanbevolen 30 minuten dagelijks wandelen opsplitsen in kortere sessies. U kunt bijvoorbeeld twee wandelingen van 15 minuten maken of drie wandelingen van 10 minuten verspreid over de dag. Het belangrijkste is dat u in totaal minstens 30 minuten wandelt.

Kan ik 20 minuten wandelen in plaats van 30 minuten per dag?

Hoewel 20 minuten wandelen per dag nog steeds een aantal gezondheidsvoordelen biedt, is de aanbeveling van 30 minuten gebaseerd op de gewenste intensiteit en duur om de gezondheidsresultaten te optimaliseren. Als u niet in staat bent om 30 minuten uit te trekken, kan 20 minuten nog steeds een nuttige aanvulling op uw dagelijkse routine zijn.

Is wandelen beter dan hardlopen om af te vallen?

De effectiviteit van wandelen of hardlopen voor gewichtsverlies hangt af van verschillende factoren, zoals intensiteit, duur en individuele voorkeuren. Zowel wandelen als hardlopen kunnen bijdragen aan gewichtsverlies als ze gepaard gaan met goede voeding en een gezonde levensstijl. Het is belangrijk om een oefening te kiezen die u leuk vindt en die u op de lange termijn kunt volhouden.

Naar hoeveel minuten wandelen per week moet ik streven?

Om de aanbevolen 30 minuten per dag te halen, is het aan te raden om te streven naar minstens 150 minuten wandelen per week met een matige intensiteit. Dit kunt u bereiken door de minuten te spreiden over meerdere dagen, bijvoorbeeld 30 minuten per dag gedurende 5 dagen per week.

Kan wandelen alleen helpen bij het afvallen?

Hoewel wandelen een waardevol onderdeel van een afslankplan kan zijn, is het belangrijk om te weten dat gewichtsverlies door meerdere factoren wordt beïnvloed, waaronder voeding en de algehele energiebalans. Wandelen alleen kan bijdragen aan gewichtsverlies, maar een combinatie met een gezond dieet en andere vormen van lichaamsbeweging kan betere resultaten opleveren.

Kan 60 minuten per dag wandelen extra voordelen bieden?

60 minuten wandelen per dag kan extra voordelen voor de gezondheid opleveren, zoals een betere cardiovasculaire conditie, meer calorieën verbranden en mogelijk leiden tot meer gewichtsverlies. Het is echter niet voor iedereen nodig om 60 minuten per dag te wandelen om positieve resultaten te ervaren. Het aanbevolen minimum blijft 30 minuten per dag.

Hoeveel stappen moet ik op een dag zetten?

Hoewel het aantal stappen per individu kan variëren, is een algemene aanbeveling om te streven naar minstens 10.000 stappen per dag. Als het echter een uitdaging lijkt om dit doel te bereiken, kunt u ook beginnen met een doel van 5.000 stappen per dag en dit geleidelijk verhogen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/