Intense HIIT-cardiotraining: Verbrand 1000 calorieën in 45 minuten

Gepubliceerd:

In vorm komen en afvallen voelt vaak als een zware strijd. Met drukke schema's kan het moeilijk zijn om tijd te vinden om te trainen. Daarom zijn intervaltrainingen met hoge intensiteit (HIIT) zo populair geworden. Deze korte, intensieve trainingen beloven calorieën te verbranden en u snel fit te maken. Maar is het echt mogelijk om 1000 calorieën te verbranden in slechts 45 minuten trainen?

Intervaltraining met hoge intensiteit belooft een extreme calorieverbranding in korte trainingen. Maar kunt u echt 1000 calorieën verbranden in slechts 45 minuten? Wij ontleden de wetenschap van HIIT calorieverbranding en bieden een voorbeeld van een trainingsroutine om uw stofwisseling snel te stimuleren. Bereik maximaal vetverlies met strategische oefeningen en de juiste voeding.

De belofte van intervaltraining met hoge intensiteit

Bij intervaltraining met hoge intensiteit worden korte uitbarstingen van intensieve training afgewisseld met perioden van rust of activiteit met een lagere intensiteit. HIIT-workouts duren meestal 30 minuten tot een uur, maar er wordt gezegd dat ze meer calorieën verbranden dan traditionele workouts die langer duren.

Het idee is dat u, door uw lichaam tot het uiterste te drijven tijdens de intervallen met hoge intensiteit, uw stofwisseling verhoogt en nog lang na de training calorieën blijft verbranden. Dit staat bekend als excessief zuurstofverbruik na de training of EPOC.

Sommige HIIT-enthousiastelingen beweren dat u 1.000 calorieën of meer kunt verbranden in één enkele training van 45 minuten. Maar is dit echt haalbaar? Laten we de wetenschap eens nader bekijken.

Hoeveel calorieën verbrandt HIIT echt?

Bij HIIT kan het aantal verbrande calorieën sterk variëren, afhankelijk van het trainingsformaat en uw inspanningsniveau. Hier zijn enkele algemene schattingen voor calorieverbranding per HIIT-sessie:

 • 30 minuten: 300-450 calorieën
 • 45 minuten: 450-700 calorieën
 • 60 minuten: 600-900+ calorieën

Zoals u kunt zien, valt het verbranden van 1.000 calorieën in 45 minuten aan de bovengrens van deze schattingen. Hoewel het mogelijk is voor sommige zeer fitte personen, ligt het waarschijnlijk buiten het bereik van de meeste mensen.

Hier zijn enkele factoren die de calorieverbranding tijdens HIIT beïnvloeden:

Uw inspanningsniveau

Hoe harder u uzelf dwingt tijdens de hoge intensiteit intervallen, hoe meer calorieën u zult verbranden. Als HIIT nieuw voor u is, kan het zijn dat u uw conditie een aantal weken moet opbouwen voordat u de maximale intensiteit bereikt.

Type oefening

Sommige oefeningen verbranden meer calorieën dan andere. Touwtje springen, traplopen en burpees zijn enkele van de meest veeleisende HIIT-oefeningen. Krachttraining en fietsen verbranden meestal minder calorieën in dezelfde tijd.

Uw fitnessniveau

Mensen die al behoorlijk fit zijn, verbranden meer calorieën tijdens het sporten dan mensen die niet fit zijn. HIIT-veteranen kunnen meer calorieën verbranden met dezelfde routine als een HIIT-beginner.

Uw lichaamsgrootte

Grotere lichamen verbranden meer calorieën bij dezelfde oefening dan kleinere mensen. Iemand van 200 kilo verbrandt meer calorieën met HIIT dan iemand van 130 kilo.

Als u al deze variabelen meerekent, is het onwaarschijnlijk dat iemand die nieuw is met HIIT 1000 calorieën verbrandt in een sessie van 45 minuten. Maar dat betekent niet dat u geen geweldige resultaten kunt behalen met kortere HIIT-workouts.

De voordelen van HIIT voor gewichtsverlies

HIIT verbrandt misschien geen 1000 calorieën in 45 minuten, maar het kan nog steeds een efficiënte manier zijn om vet te verbranden, in vorm te komen en fit te worden. Hier zijn enkele voordelen:

 • Afterburn effect: Overtollig zuurstofverbruik na de training (EPOC) zorgt ervoor dat u nog uren na de training meer calorieën verbrandt. Oefeningen met een hogere intensiteit resulteren in een grotere naverbranding.
 • Verhoogd metabolisme: HIIT kan uw metabolisme helpen stimuleren, zodat u gedurende de dag meer calorieën verbrandt. Eén onderzoek toonde een stijging van 9,5% in het rustmetabolisme na een HIIT-training.
 • Minder eetlust: Intensieve lichaamsbeweging kan de ghrelineniveaus, het "hongerhormoon", onderdrukken, zodat u na het sporten minder honger hebt.
 • Vetverbranding: HIIT gebruikt vetreserves als brandstof tijdens de intervallen van hoge intensiteit. Eén onderzoek toonde aan dat HIIT 25-30% meer vet verbrandt dan oefeningen van gemiddelde intensiteit.

Door slechts een paar dagen per week HIIT te doen, kunt u calorieën verbranden, uw lichaamssamenstelling verbeteren en uw cardiovasculaire conditie verhogen. De resultaten zullen variëren op basis van uw programma, inspanningsniveau en dieet. Maar het is heel goed mogelijk dat u beter vet verliest met HIIT dan met conventionele lange en langzame trainingen.

Voorbeeld van een 45-minuten HIIT-workoutroutine

Wilt u HIIT eens proberen? Hier is een beginnersvriendelijke routine van 45 minuten om snel calorieën te verbranden:

Opwarmen - 5 minuten

 • Op de plaats joggen
 • Steeksprongen
 • Squats op lichaamsgewicht
 • Hoge knieën
 • Dynamische rekoefeningen

Oefening #1 - 10 minuten

 • 30 seconden burpees
 • 1 minuut rust
 • 5x herhalen

Oefening #2 - 10 minuten

 • 30 seconden bergbeklimmen
 • 1 minuut rust
 • 5x herhalen

Oefening #3 - 10 minuten

 • 30 seconden touwtje springen
 • 1 minuut rust
 • 5x herhalen

Afkoelen - 5 minuten

 • Langzaam joggen
 • Statisch stretchen
 • Schuimrollen

Totale tijd: 45 minuten

Deze training wisselt drie oefeningen met hoge intensiteit af met actieve rustintervallen om uw hartslag hoog te houden. Ga voor maximale inspanning tijdens de 30 seconden durende intense intervallen.

Met deze routine verbranden de meeste mensen ongeveer 400-600 calorieën. Dat is geen 1000, maar toch een indrukwekkende calorieverbranding voor 45 minuten! Doe deze workout 2-3 keer per week samen met cardio- en krachttraining voor een uitgebreid fitnessprogramma.

Voeding is ook belangrijk!

Om af te vallen is het belangrijk om u niet alleen op lichaamsbeweging te richten, maar ook op uw dieet en voeding. Hier volgen enkele tips:

 • Zorg voor een gematigd calorietekort. Te drastisch calorieën verminderen vertraagt uw stofwisseling. Streef naar een tekort van 500-750 calorieën per dag.
 • Leg de nadruk op eiwitten in uw dieet om spieren op te bouwen die uw rustmetabolisme verhogen. Ga voor 0,7-1 gram eiwit per pond lichaamsgewicht.
 • Vult u zich met vezelrijke hele voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volle granen en peulvruchten. Deze leveren voedingsstoffen en geven u een vol gevoel.
 • Vermijd toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten. Deze bieden zeer weinig voeding en kunnen gewichtsverlies in de weg staan.
 • Blijf gehydrateerd. Drink de hele dag door water. Vermijd calorierijke dranken.

Met HIIT-workouts en gezonde eetgewoonten kunt u snel vet kwijtraken en fitter worden zonder een extreem dieet te volgen. Verwacht alleen niet dat u elke training 1000 calorieën zult verbranden! Maar elke sessie zal u helpen vooruitgang te boeken.

Veelgestelde vragen over HIIT-workouts

Als HIIT-training nieuw voor u is, hebt u waarschijnlijk enkele vragen. Hier vindt u antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Hoe vaak moet u HIIT-workouts doen?

Voor beginners worden 2 tot 3 HIIT-sessies per week aanbevolen. Na het opbouwen van een aerobe basis, kunnen gevorderde sporters dit verhogen naar 4 tot 5 dagen per week. Zorg voor minstens één rustdag tussen de HIIT-sessies.

Hoe lang moet een HIIT-training duren?

Streef als beginner naar 20 tot 30 minuten. U kunt dit uitbreiden tot 45 minuten of een uur naarmate uw conditie verbetert. Sessies korter dan 20 minuten bieden mogelijk niet genoeg trainingsstimulans.

Wat als ik de intervallen met hoge intensiteit niet kan voltooien?

Het is goed om de intensiteit van de work interval aan te passen zodat u alle herhalingen kunt voltooien. Naarmate uw conditie verbetert, zult u hogere intensiteiten aankunnen gedurende de volledige trainingsduur.

Is HIIT veilig voor iedereen?

HIIT is intensief, dus het is niet geschikt voor beginners of mensen met bepaalde gezondheidsproblemen. U kunt het beste medische toestemming vragen voordat u HIIT probeert, vooral als u ouder dan 40 jaar bent of een chronische ziekte hebt.

Kan ik vet verliezen door alleen maar HIIT-workouts te doen?

Met alleen HIIT zult u misschien geen merkbaar vetverlies hebben. U hebt ook een goed voedingsplan nodig en misschien andere oefeningen zoals krachttraining. HIIT is een nuttig hulpmiddel als onderdeel van een uitgebreid programma.

Wat als ik geen HIIT-resultaten zie?

Er is tijd en consistentie nodig om resultaten te zien. Zorg ervoor dat u de intensiteit van uw trainingen opvoert en dat uw lichaam voldoende herstelt tussen de sessies door. Door uw trainingen en voeding bij te houden, kunt u gebieden identificeren die voor verbetering vatbaar zijn.

Conclusie

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat u 1000 calorieën verbrandt in één enkele HIIT-training van 45 minuten, bieden deze korte intensieve trainingssessies wel enorme voordelen. HIIT kan helpen om lichaamsvet te verbranden, spieren op te bouwen en de cardiovasculaire conditie sneller te verbeteren dan bij traditionele duurtraining.

Voor de beste resultaten neemt u HIIT op als onderdeel van een uitgebreid fitnessregime dat ook krachttraining en voeding omvat. Met hard werk en consistentie kan HIIT u helpen opmerkelijke vooruitgang te boeken in de richting van uw lichaamsbouw en prestatiedoelen.

Vergeet niet om geleidelijk te beginnen om overtraining en burn-out te voorkomen. Ga langzaam vooruit naarmate uw conditie verbetert. Met de juiste combinatie van inspanning, herstel en slimme programmering biedt HIIT een tijdsefficiënte maar zeer effectieve manier om in vorm te komen en af te vallen.

Wat is de 1000 calorieën-workout?

De 1000 calorieën workout is een cardiotraining met hoge intensiteit intervaltraining (HIIT) die is ontworpen om u te helpen 1000 calorieën te verbranden in slechts 45 minuten.

Is het mogelijk om 1000 calorieën per dag te verbranden?

Ja, het is mogelijk om 1000 calorieën op een dag te verbranden door middel van intensieve workouts zoals de 1000 calorieën workout. Het is echter belangrijk om te weten dat het aantal calorieën dat u verbrandt afhankelijk is van verschillende factoren, zoals uw gewicht, de intensiteit van de training en uw individuele stofwisselingssnelheid.

Hoeveel calorieën kan ik verbranden met deze 45 minuten durende intense cardio HIIT workout?

De 45 minuten durende intense cardio HIIT workout is ontworpen om u te helpen 1000 calorieën te verbranden. Het werkelijke aantal calorieën dat u verbrandt, kan echter variëren afhankelijk van uw individuele fitnessniveau en inspanning tijdens de workout.

Kan deze workout me helpen om gedurende de dag meer calorieën te verbranden?

Ja, de 1000 calorieën workout kan u helpen om meer calorieën te verbranden gedurende de dag. Van trainingen met hoge intensiteit zoals HIIT is aangetoond dat ze uw stofwisselingssnelheid verhogen, wat resulteert in een hogere calorieverbranding, zelfs nadat u klaar bent met trainen.

Zijn er specifieke oefeningen waarmee u meer calorieën verbrandt?

Ja, er zijn specifieke oefeningen waarmee u meer calorieën verbrandt. Enkele voorbeelden zijn burpees, jumping jacks, bergbeklimmers en intervaltraining met hoge intensiteit. Door deze oefeningen in uw trainingsroutine op te nemen, kunt u efficiënter calorieën verbranden.

Is het veilig om 1000 calorieën per dag te verbranden?

1000 calorieën per dag verbranden met lichaamsbeweging kan voor veel mensen veilig zijn. Het is echter belangrijk om naar uw lichaam te luisteren, de intensiteit van uw trainingen geleidelijk op te voeren en een personal trainer of gezondheidsdeskundige te raadplegen als u zich zorgen maakt of onderliggende gezondheidsproblemen hebt.

Hoeveel calorieën moet ik verbranden om af te vallen?

Het aantal calorieën dat u moet verbranden om af te vallen hangt af van verschillende factoren, zoals uw huidige gewicht, lichaamssamenstelling en afslankdoelen. Over het algemeen wordt aanbevolen om een calorietekort van 500-1000 calorieën per dag te creëren om een gezond en duurzaam gewichtsverlies te bereiken.

Kan dit trainingsprogramma mij helpen om in korte tijd calorieën te verbranden?

Ja, de 45 minuten durende intense cardio HIIT workout is ontworpen om u in relatief korte tijd een aanzienlijk aantal calorieën te laten verbranden. Het is echter belangrijk om de juiste vorm aan te houden, naar uw lichaam te luisteren en de intensiteit geleidelijk op te voeren om overbelasting of blessures te voorkomen.

Hoe helpt lichaamsbeweging met hoge intensiteit u om calorieën te verbranden?

Oefeningen met een hoge intensiteit helpen u calorieën te verbranden door uw hartslag en zuurstofverbruik te verhogen. Het activeert uw fast-twitch spiervezels en betrekt meerdere spiergroepen tegelijkertijd, wat resulteert in een hogere calorieverbranding in vergelijking met trainingen met een lagere intensiteit.

Kan dit trainingsprogramma mij helpen als ik wil afvallen?

Ja, de 1000 calorieën training kan een uitstekende aanvulling zijn op uw reis om af te vallen. Het helpt u een aanzienlijk aantal calorieën te verbranden, bevordert het cardiovasculaire uithoudingsvermogen en kan bijdragen aan een algeheel calorietekort wanneer het gecombineerd wordt met een uitgebalanceerd dieet en andere vormen van lichaamsbeweging.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/