Hoe lang moet ik per dag lopen om resultaat te zien?

Gepubliceerd:

Wandelen is een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke vormen van lichaamsbeweging. U hebt er geen apparatuur of lidmaatschap van een sportschool voor nodig en u kunt het overal en altijd doen. Maar hoeveel moet u lopen om resultaten te zien? Hier ziet u hoe lang u elke dag zou moeten wandelen.

Hoeveel wandelen is nodig voor gezondheidsvoordelen?

Hoeveel wandelen is nodig voor gezondheidsvoordelen?

Slechts 30 minuten per dag, 5 dagen per week wandelen kan aanzienlijke voordelen voor de gezondheid hebben. Enkele voordelen van regelmatig wandelen zijn

 • Verlaagde bloeddruk en cholesterol
 • Minder risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes en kanker
 • Verbeterde stemming en verminderd risico op depressie
 • Verhoogd energieniveau en uithoudingsvermogen

De sleutel is consistentie. Als u dagelijks 30 minuten wandelt, voldoet u aan de minimumaanbevelingen voor lichaamsbeweging. Maar langere wandelingen kunnen meer calorieën verbranden en hebben extra fitnessvoordelen.

Wat is de aanbevolen dagelijkse wandeltijd?

De meeste deskundigen raden aan om minstens 150 minuten per week matig intensief te bewegen. Dit kunnen vijf wandelingen van 30 minuten zijn of langere wandelingen op minstens 3 dagen per week.

30-60 minuten stevig wandelen 3-5 keer per week is ideaal voor:

 • Een gezond gewicht behouden
 • Cardiovasculaire conditie verbeteren
 • Botten en spieren versterken
 • Stress en spanning verminderen

Voor nog grotere voordelen kunt u streven naar 300 minuten wandelen per week. Verdeeld over 5 dagen komt dat neer op 60 minuten wandelen per dag.

Hoe ver moet u lopen in 30 minuten?

Gemiddeld lopen de meeste mensen 2,5 tot 4 mijl in 30 minuten. Maar dit kan variëren op basis van:

 • Uw wandeltempo - een stevig tempo bestrijkt meer terrein dan een rustige wandeling.
 • Terrein - als u op vlakke trottoirs en paden loopt, gaat u sneller dan wanneer u heuvels oploopt.
 • Fitheidsniveau - hoe fitter u bent, hoe verder u in 30 minuten kunt lopen.

Om uw tempo te bepalen, loopt u 10 minuten en noteert u hoe ver u gaat. Vermenigvuldig dat met 3 om uw afstand van 30 minuten te bepalen.

Na verloop van tijd, als uw conditie verbetert, zult u merken dat u verder kunt lopen in hetzelfde tijdsbestek van 30 minuten.

Wat wordt beschouwd als een stevig wandeltempo?

Voor de grootste voordelen wilt u in een gematigd of snel tempo lopen. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor een stevig wandeltempo:

 • 100 stappen per minuut wordt beschouwd als een stevig tempo
 • 3-4 mijl per uur of een mijl van 15-20 minuten
 • Lopen met armzwaaien en versnelde ademhaling, maar nog steeds in staat om een gesprek te voeren

Stevig wandelen vergt inspanning, maar niet zoveel dat u niet meer kunt praten. U moet uw ademhaling en hartslag voelen toenemen. Het precieze tempo hangt af van uw huidige conditie. Concentreer u erop dat u uzelf moet pushen en uw wandelintensiteit geleidelijk moet verhogen.

Hoe lang lopen om af te vallen?

Om af te vallen hebt u waarschijnlijk meer nodig dan een dagelijkse wandeling van 30 minuten, tenzij u ook een caloriearm dieet volgt. Met 1-2 mijl wandelen in 30 minuten verbrandt u ongeveer 100-200 calorieën.

Om een significant effect op gewichtsverlies te hebben, raden de meeste experts aan:

 • 5-6 dagen per week 45-60 minuten wandelen
 • 3-4 mijl per sessie afleggen
 • Wandelen in een stevig, uitdagend tempo
 • Wandelen combineren met een gezond dieet

Met dit niveau van wandelen kunt u tot 300 calorieën per sessie verbranden. Wandelen alleen leidt misschien niet tot dramatisch gewichtsverlies, maar het kan u wel helpen om een calorietekort te behouden en na verloop van tijd gewicht te verliezen als het gecombineerd wordt met dieetveranderingen.

Hoeveel moet u lopen om fit te worden?

Om uw algehele conditie te verbeteren, moet u uw wandelsessies uitbreiden tot meer dan een ontspannen wandeling. Als u gemakkelijk de hele tijd een gesprek kunt voeren, moet u waarschijnlijk langer en verder lopen of het tempo opvoeren.

Streef ernaar om in een stevig tempo te wandelen of om af en toe korte stukjes te joggen. Enkele opties om uw conditie te verbeteren zijn:

 • Sessie langer maken - 45-60 minuten wandelen
 • Heuvels of sprints toevoegen - dit daagt uw cardiovasculaire systeem meer uit
 • Langere afstanden lopen - streef naar 3-5 mijl
 • Gewichten dragen - voegt weerstand toe om wandelingen in krachttraining te veranderen

Begin langzaam en houd uw vooruitgang in de gaten. Verhoog de lengte, snelheid of moeilijkheidsgraad zodra het lopen gemakkelijker aanvoelt. Consistentie is de sleutel. Wandel minstens 5 dagen per week en houd rekening met rustdagen voor herstel.

Hoe ver moet u elke dag lopen?

Er is niet één magisch getal voor hoe ver u dagelijks moet lopen. Dit hangt af van uw doelen en uw huidige conditie. Hier zijn enkele algemene afstandsrichtlijnen gebaseerd op uw doelen:

Voor de gezondheid:

 • 1-3 mijl per dag

Voor fitness:

 • 3-4 mijl per dag

Voor gewichtsverlies:

 • 4-5 mijl per dag

Voor de meeste mensen die met een wandelroutine beginnen, is 1-2 mijl een goed beginpunt dat vervolgens kan worden verhoogd. Als u van nul beweging naar enkele kilometers wandelen per dag gaat, loopt u het risico op blessures of een burn-out. Bouw uw afstand elke week geleidelijk op.

Tips om langer en verder te lopen

Het is gemakkelijk om elke dag dezelfde afstand of route te lopen. Hier zijn enkele tips om vooruitgang te blijven boeken:

 • Ga verder - Voeg 0,25-0,5 mijl toe aan uw route of loop een extra rondje. Kleine verhogingen tellen op.
 • Verander van richting - Loop een nieuwe route of verken een nieuwe buurt. Dit houdt wandelingen interessanter.
 • Word lid van een wandelgroep - Als anderen van u afhankelijk zijn om te komen, kan dat motivatie geven.
 • Luister naar luisterboeken of podcasts - Laat de tijd sneller verstrijken en leid u af van vermoeidheid of verveling.
 • Gebruik een fitnesstracker - Als u ziet hoeveel stappen en kilometers u hebt geregistreerd, wordt u gestimuleerd om ze te blijven verhogen.
 • Doe mee aan een 5K loopwedstrijd - Als u een doelwedstrijd hebt, blijft u op schema met uw training.

Hoe u meer dagelijks kunt wandelen

Als u momenteel inactief bent, kan het ontmoedigend zijn om 30+ minuten onafgebroken te wandelen. Er zijn eenvoudige manieren om meer beweging in uw dag te krijgen:

 • Neem de trap wanneer u maar kunt
 • Parkeer verder van ingangen en loop de extra afstand
 • Stap één halte eerder uit het openbaar vervoer en loop
 • Neem elke 1-2 uur een wandelpauze als u een kantoorbaan hebt
 • Huishoudelijk werk doen, zoals schoonmaken en tuinieren
 • Ga na het eten wandelen met uw gezin
 • Loop of loop op uw plaats tijdens reclames en tv-pauzes
 • Maak een wandeling terwijl u telefoongesprekken aanneemt

Kleine uitbarstingen van activiteit gedurende de hele dag dragen bij aan het behalen van uw dagelijkse wandeldoelen. Maak zoveel mogelijk gebruik van de mogelijkheid om te wandelen.

De aanbevelingen voor dagelijks wandelen op een rijtje

Hoe lang en ver u elke dag moet lopen, hangt af van uw gezondheid en fitnessdoelen. Voor uw algemene gezondheid is dagelijks 30 minuten wandelen of 10.000 stappen zetten een goed doel. De meeste dagen 45-60 minuten stevig wandelen kan u helpen om af te vallen en fitter te worden als u dit combineert met gezonde eetgewoonten.

Naarmate u meer conditie krijgt, kunt u proberen om in dat tijdsbestek 3-5 mijl te lopen. Dit niveau van wandelen kan u helpen vet te verbranden, uw cardiovasculaire systeem te versterken en uw benen en romp te verstevigen. Blijf consistent met uw dagelijkse wandelingen, verhoog geleidelijk de lengte of intensiteit en voeg ook andere oefeningen toe, zoals krachttraining.

Het belangrijkste is om een wandelroutine te kiezen die u op de lange termijn volhoudt. Begin dus langzaam en zoek een hoeveelheid dagelijkse wandelingen die in uw schema past en waarbij u zich energiek voelt. Wees geduldig en blijf kilometers maken. U zult al snel de vruchten plukken, van een betere gezondheid tot een slankere taille.

Hoe lang moet ik per dag lopen om resultaat te zien?

Het Department of Health and Human Services (Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Diensten) raadt aan om minstens 150 minuten matige aerobe activiteit of 75 minuten krachtige aerobe activiteit per week te doen. Dus als u in een stevig tempo wandelt, moet u streven naar minstens 30 minuten wandelen per dag om resultaten te zien.

Hoeveel stappen moet ik proberen te zetten tijdens het lopen?

Streef naar minimaal 10.000 stappen per dag. Dit is de algemene aanbeveling om gezond te blijven en de voordelen van wandelen te benutten.

Wat zijn de voordelen van elke dag wandelen?

Elke dag wandelen heeft talloze voordelen, waaronder een betere cardiovasculaire gezondheid, een groter uithoudingsvermogen, gewichtsbeheersing, een verminderd risico op chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen en diabetes, een verbeterde spijsvertering, een beter humeur en een verbeterd algeheel welzijn.

Kan ik van wandelen een effectieve oefening maken, zelfs als ik niet veel tijd heb?

Ja, dat kunt u! Zelfs korte vlagen van lichamelijke activiteit kunnen heilzaam zijn. Als u geen volle 30 minuten kunt besteden aan wandelen, kunt u het opdelen in kleinere sessies. Streef naar minstens drie wandelingen van 10 minuten gedurende de dag om de aanbevolen 30 minuten dagelijkse lichaamsbeweging te halen.

Hoeveel kilometer moet ik per dag lopen?

A: een goede gezondheid behouden en de vruchten plukken van wandelen.

Is het dragen van een stappenteller nuttig om mijn wandelvorderingen bij te houden?

Ja, het dragen van een stappenteller of een fitnesstracker die uw stappen telt, kan erg nuttig zijn bij het bijhouden van uw wandelvorderingen. Het kan u motiveren om uw dagelijkse stapdoelen te halen en het biedt een tastbare manier om uw lichamelijke activiteit te meten.

Is wandelen in een langzaam tempo nog steeds nuttig?

Absoluut! Wandelen in een langzamer tempo is nog steeds heilzaam en telt als een vorm van lichaamsbeweging. Hoewel wandelen in een hoger tempo extra cardiovasculaire voordelen kan opleveren, is elke beweging beter dan zitten.

Hoe kan wandelen mijn gezondheid verbeteren?

Wandelen kan uw gezondheid op vele manieren verbeteren. Het helpt uw hart en longen te versterken, verhoogt de botdichtheid, stimuleert de bloedsomloop, verbetert de stemming en het mentale welzijn, helpt bij gewichtsbeheersing, vermindert het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten en verbetert de algehele levensduur.

Wat zijn de beste tips om van wandelen een onderdeel van mijn dagelijkse routine te maken?

Om van wandelen een onderdeel van uw dagelijkse routine te maken, kunt u overwegen om het in uw dagelijkse activiteiten op te nemen. U kunt van en naar uw werk lopen, de trap nemen in plaats van de lift, wandelen tijdens uw lunchpauze, uw pauzes gebruiken voor korte wandelingen, of elke dag een speciale wandeltijd inplannen. Zoek uit wat voor u het beste werkt en maak er een prioriteit van.

Heeft snel lopen meer voordelen dan langzamer lopen?

Wandelen in een sneller tempo, zoals stevig wandelen, kan extra cardiovasculaire voordelen bieden in vergelijking met wandelen in een langzamer tempo. Het verhoogt de intensiteit van de oefening, verhoogt uw hartslag en verbrandt meer calorieën. Elke vorm van wandelen is echter goed voor uw gezondheid, dus kies een tempo dat bij uw conditie en doelen past.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/