Is het goed om elke dag te wandelen om af te vallen?

Gepubliceerd:

Wandelen is een van de eenvoudigste maar meest effectieve vormen van lichaamsbeweging. Er is geen apparatuur voor nodig, het kan overal gedaan worden en het heeft talloze voordelen voor de gezondheid. Maar is elke dag wandelen een effectieve manier om af te vallen?

Het korte antwoord is ja - dagelijks wandelen kan u absoluut helpen gewicht te verliezen. Er zijn echter enkele belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat uw dagelijkse wandelingen zo efficiënt en productief mogelijk zijn.

Is het goed om elke dag te wandelen om af te vallen?

Hoe helpt wandelen bij het afvallen?

Voordat we ons gaan verdiepen in hoe u maximaal gewicht kunt verliezen door te wandelen, moeten we eerst bekijken hoe wandelen helpt om calorieën en lichaamsvet te verbranden.

Er zijn twee belangrijke manieren waarop regelmatig wandelen bijdraagt aan gewichtsverlies:

1. Het verbrandt calorieën

Wandelen is een vorm van lichaamsbeweging, en bij lichaamsbeweging verbrandt u calorieën. Het aantal calorieën dat u verbrandt, hangt af van een aantal factoren:

 • Uw gewicht - Zwaardere mensen verbranden meer calorieën met lopen dan lichtere mensen.
 • Intensiteit van uw wandeling - Hoe sneller u loopt, hoe meer calorieën u verbrandt. Een gewone wandeling verbrandt minder calorieën dan een stevige, stevige wandeling.
 • Duur - Hoe langer u loopt, hoe meer calorieën u verbrandt. Met 60 minuten wandelen verbrandt u meer calorieën dan met 30 minuten wandelen.
 • Terrein - Bergop lopen verbrandt meer calorieën dan lopen op vlak terrein.

Om u een idee te geven: een persoon van 70 kg kan ongeveer 167 calorieën verbranden door 30 minuten in een gematigd tempo te lopen. Verleng dat tot 60 minuten en u verbrandt 334 calorieën.

2. Het verhoogt de stofwisseling

Als u regelmatig gaat wandelen, verbrandt u niet alleen calorieën tijdens de wandeling zelf, maar geeft u uw stofwisseling ook een kleine boost voor een periode erna. Eén onderzoek toonde aan dat de stofwisseling met 7% was toegenomen na een wandeling van matige intensiteit.

Deze metabolische boost betekent dat u nog 1-2 uur na uw wandeling extra calorieën blijft verbranden. Na verloop van tijd kan dit oplopen tot een aanzienlijke extra calorieverbranding.

Samenvattend kunt u dus zeggen dat wandelen u helpt om af te vallen door tijdens het wandelen zelf direct calorieën te verbranden, maar ook door uw stofwisseling in rust te stimuleren.

Hoeveel wandelen per dag om af te vallen?

Nu we weten dat wandelen kan helpen bij gewichtsverlies, hoeveel moet u dan per dag wandelen om resultaten te zien?

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zouden volwassenen minstens 150 minuten per week aan matig intensieve lichaamsbeweging moeten doen om aanzienlijke gezondheidsvoordelen te behalen. Matig intensief betekent dat u stevig genoeg wandelt om uw hartslag te verhogen en u in het zweet te werken, maar niet zo krachtig dat u geen gesprek meer kunt voeren.

Om dit doel te bereiken door alleen te lopen, raadt de CDC aan:

 • 5 dagen per week 30 minuten stevig wandelen

Of

 • 50 minuten stevig wandelen 3 dagen per week

150 minuten per week wandelen kan helpen bij geleidelijk, duurzaam gewichtsverlies, vooral in combinatie met een gezond dieet.

Kunt u te veel wandelen?

Is het gevaarlijk om elke dag langer te wandelen om sneller af te vallen? Voor de meeste mensen is elke hoeveelheid wandelen veilig, mits u de duur en intensiteit geleidelijk opvoert. Begin laag en voeg elke dag een paar minuten extra toe.

Toch is het mogelijk om te overdrijven. Tekenen dat u misschien te veel loopt zijn onder andere:

 • Spierpijn die niet verdwijnt na een of twee dagen rust
 • Pijn of zwelling tijdens het lopen
 • Extreme vermoeidheid, duizeligheid of kortademigheid tijdens of na het lopen
 • Onvermogen om een gesprek te voeren tijdens het lopen
 • Niet genoeg tijd hebben om te rusten en te herstellen tussen wandelingen door

Als u een van deze symptomen ervaart, overweeg dan om minder lang of minder intensief te gaan wandelen. Uw lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan verhoogde activiteitsniveaus. Voer het wandelen geleidelijk op en luister naar signalen van overbelasting van uw lichaam.

Hoe u maximaal gewicht kunt verliezen door dagelijks te wandelen

Nu we hebben bekeken hoeveel u moet wandelen om af te vallen, bespreken we enkele strategieën om het meeste vetverbrandende voordeel uit uw dagelijkse wandelingen te halen.

Sneller lopen

Een van de eenvoudigste manieren om meer calorieën en vet te verbranden tijdens het wandelen is om uw snelheid te verhogen. Als u momenteel op een rustig tempo van 2 mph wandelt, overweeg dan om dit op te voeren naar 3 mph of meer.

Het verschil dat 1 extra mijl per uur lopen maakt, is aanzienlijk. Voor iemand van 155 kg:

 • Wandelen met 2 km/u verbrandt 63 calorieën in 30 minuten
 • Lopen met 3 km/u verbrandt 98 calorieën in 30 minuten
 • Lopen met 4 km/u verbrandt 151 calorieën in 30 minuten

Dus door uw snelheid van 2 naar 3 km/u te verhogen, kunt u ongeveer 35 extra calorieën verbranden tijdens een wandeling van 30 minuten.

Langer lopen

Verleng de duur van uw wandelingen om meer calorieën te verbranden. Wandel 45-60 minuten in plaats van 30 minuten om de vetverbranding op te voeren. Zorg ervoor dat u de duur van het wandelen geleidelijk over meerdere weken verhoogt om overbelastingsblessures te voorkomen.

Heuvels toevoegen

Zoek routes met heuvels om nog meer calorieën te verbranden. Bergop lopen dwingt uw lichaam om tegen de zwaartekracht in te werken, waardoor de intensiteit toeneemt. Heuvels voegen afwisseling toe aan uw wandelingen, terwijl u meer calorieën verbrandt zonder dat u per se sneller hoeft te lopen.

Zwaai met uw armen

Door uw armen krachtiger te pompen terwijl u loopt, worden uw spieren in het bovenlichaam meer aangesproken, waardoor uw hartslag en calorieverbranding omhoog gaan.

Intervaltraining toevoegen

Wissel korte uitbarstingen van stevig wandelen af met intervallen van gematigd tempo. Loop bijvoorbeeld 2-3 minuten stevig door en ga dan 2-3 minuten terug naar een gematigd tempo. Herhaal deze intervallen 5-10 keer tijdens uw wandeling.

Draag een gewogen vest

Het dragen van een verzwaard vest voegt extra weerstand toe aan uw wandeling, waardoor u meer calorieën verbrandt. Begin met 5-10 pond en verhoog het gewicht geleidelijk naarmate u eraan gewend raakt om met het vest aan te lopen. Deze eenvoudige truc kan serieuze extra calorieën verbranden tijdens uw gewone wandeling.

Wandelen na de maaltijd

Een wandeling maken kort na het eten helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en kan helpen om wat van de recent geconsumeerde calorieën te verbranden.

Streef naar een wandeling van 15-30 minuten na een grote maaltijd om de spijsvertering te bevorderen en uw dagelijkse calorieverbranding te stimuleren.

Wandeling in de ochtend

Het heeft een paar voordelen om 's ochtends vroeg te gaan wandelen:

 • Het zorgt ervoor dat u kunt wandelen voordat u een drukke dag heeft.
 • Trainen in nuchtere toestand kan een iets hogere vetverbranding bevorderen
 • Het geeft u energie en zorgt ervoor dat u actiever en alerter aan de dag begint
 • Blootstelling aan ochtendlicht helpt uw circadiane ritme instellen

Overweeg dus om uw wekker 30-60 minuten eerder te zetten en als eerste te gaan wandelen. Maar als 's ochtends voor u niet werkt, dan is elk moment van de dag goed. Zoek gewoon een wandelschema waar u zich consequent aan kunt houden.

Hoe snel kunt u afvallen met wandelen?

Op dit punt vraagt u zich misschien af - hoe snel zou ik kunnen afvallen als ik elke dag ga wandelen?

De snelheid van gewichtsverlies hangt sterk af van het individu. Factoren zoals uw startgewicht, dieet en andere levensgewoonten spelen allemaal een grote rol bij het bepalen hoe snel u zult afslanken.

De meeste experts raden echter aan om te streven naar een geleidelijk, gestaag tempo van gewichtsverlies van 1-2 pond per week. In dit tempo verliest u voornamelijk vet terwijl u uw spiermassa behoudt.

Om 1-2 pond per week te verliezen door alleen te wandelen, hebt u waarschijnlijk elke dag 300-600 extra calorieën nodig. Dit kan worden bereikt met ongeveer 45-90 minuten stevig wandelen per dag, maar de hoeveelheden verschillen per persoon.

De sleutel is consistentie. Dagelijks in een stevig tempo wandelen en uw gewichtsverlies gedurende 2-4 weken bijhouden, geeft nuttige feedback om u te vertellen of u de duur of intensiteit van het wandelen moet aanpassen om uw doelen te bereiken.

Extra tips voor maximaal vetverlies

Hier zijn nog een paar tips om uw nieuwe wandelroutine aan te vullen en uw vetverbrandingsresultaten te versnellen:

Krachttraining

Voeg 2-3 dagen per week een vorm van krachttraining toe aan uw dagelijkse wandelingen. Krachttraining stimuleert de stofwisseling, bouwt spieren op en helpt vet effectiever te verbranden.

Eiwitinname verhogen

Eet meer magere eiwitbronnen van hoge kwaliteit, zoals vis, eieren, Griekse yoghurt en eiwitpoeders. Eiwit stilt de honger en helpt tegelijkertijd bij spiergroei en vetverlies. Ga voor ongeveer 0,7 tot 1 gram eiwit per pond lichaamsgewicht per dag.

Vezelinname verhogen

Eet meer vezelrijk voedsel, waaronder groenten, fruit, bonen, linzen, noten en zaden. Vezels voeden de darmgezondheid en kunnen de vetverbranding stimuleren.

Geef prioriteit aan slaap

Zorg dat u elke nacht 7-9 uur kwalitatief goede slaap krijgt. Een gebrek aan voldoende slaap kan de hongerregulerende hormonen en stofwisseling verstoren.

Alles samenvoegen

Kortom, dagelijks 30-60 minuten stevig wandelen kan u absoluut helpen om na verloop van tijd gewicht te verliezen. Om uw vetverbranding te versnellen, concentreert u zich op:

 • Uw wandelsnelheid en helling verhogen
 • De duur van uw wandeling verlengen
 • Intervallen toevoegen aan stevige wandelsessies
 • Consequent zijn met uw wandelschema
 • Wekelijks uw gewichtsverlies controleren

Door dagelijks wandelen te combineren met een calorietekort, krachttraining, voldoende eiwitinname en goede slaap, krijgt uw lichaam een optimale omgeving voor een maximale vetverbranding.

Wees geduldig en houd vast aan uw wandelroutine. De kilo's zullen eraf gaan als u uw lichaam elke dag consequent beweegt. Onthoud dat langzaam en gestaag afvallen de gezondste aanpak is voor resultaten op de lange termijn.

Hoe kan wandelen helpen bij gewichtsverlies?

Wandelen is een geweldige vorm van lichaamsbeweging die u kan helpen calorieën te verbranden en uw gewicht te beheersen. U kunt tijdens het wandelen meer calorieën verbranden, vooral als u uw wandeltempo verhoogt of meer wandelen in uw dag integreert.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van wandelen?

Wandelen heeft talloze voordelen voor de gezondheid. Het kan de cardiovasculaire gezondheid helpen verbeteren, het risico op chronische ziekten zoals diabetes type 2 verminderen en spieren en botten versterken. Wandelen kan u ook helpen calorieën te verbranden en gewicht te verliezen.

Kan wandelen u helpen buikvet te verliezen?

Ja, wandelen kan u helpen gewicht en buikvet te verliezen. Hoewel spotreductie niet mogelijk is, kan regelmatige lichaamsbeweging zoals wandelen bijdragen aan algeheel gewichtsverlies, waaronder een vermindering van buikvet.

Hoeveel gewicht kunt u verliezen door te wandelen?

De hoeveelheid gewicht die u kunt verliezen door te wandelen hangt af van verschillende factoren, waaronder uw wandelroutine, duur, intensiteit en uw algemene voedingspatroon. Een combinatie van regelmatig wandelen en een uitgebalanceerd dieet kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Hoe begint u met een wandelprogramma?

Om met een wandelprogramma te beginnen, moet u eerst haalbare doelen stellen, zoals beginnen met een paar minuten wandelen en uw wandeltijd geleidelijk opvoeren. Kies comfortabele wandelschoenen en zoek een veilige en leuke wandelroute uit.

Hoeveel minuten per dag moet u wandelen om af te vallen?

De aanbevolen duur voor wandelen om af te vallen is ongeveer 150 minuten per week, wat verdeeld kan worden in 30 minuten stevig wandelen gedurende minstens 5 dagen per week. U kunt echter ook beginnen met een kortere tijdsduur en uw wandeltijd geleidelijk opvoeren.

Kan wandelen in een stevig tempo helpen bij het afvallen?

Ja, wandelen in een stevig tempo kan u helpen meer calorieën te verbranden en bij te dragen aan gewichtsverlies. Probeer een tempo aan te houden waarbij uw hartslag omhoog gaat en u zich een beetje buiten adem voelt, maar nog steeds een gesprek kunt voeren.

Hoe helpt wandelen bij gewichtsbeheersing?

Wandelen helpt bij gewichtsbeheersing door calorieën te verbranden en bij te dragen aan het totale energieverbruik. Regelmatig wandelen kan, samen met een uitgebalanceerd dieet, helpen bij gewichtsverlies en gewichtsbehoud.

Kan wandelen u helpen om meer calorieën te verbranden?

Ja, met wandelen kunt u calorieën verbranden. Het aantal calorieën dat u tijdens het wandelen verbrandt, hangt af van verschillende factoren zoals uw gewicht, wandeltempo, duur en intensiteit. Bergop lopen of intervallen van sneller lopen kunnen u helpen om nog meer calorieën te verbranden.

Hoe kan ik meer wandelen in mijn dag opnemen?

Er zijn veel manieren om meer wandelen in uw dag op te nemen. U kunt de trap nemen in plaats van de lift, uw auto verder van uw bestemming parkeren of korte wandelpauzes inlassen tijdens uw werkdag. Een doel stellen om elke dag een bepaald aantal stappen te zetten, kan u ook motiveren om meer te gaan lopen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/