Wat moet ik dragen naar mijn eerste yogales?

Gepubliceerd:

Yogabeginners vragen zich vaak af wat ze moeten aantrekken voor hun eerste yogales. Met zoveel verschillende yogastijlen en yogakleding kan het verwarrend zijn om uit te vinden wat u aan moet trekken. Het goede nieuws is dat yogakleding niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. Comfort en bewegingsgemak zijn de belangrijkste factoren bij het kiezen van kleding voor uw eerste yogales.

Wat moet ik dragen naar mijn eerste yogales?

Kies comfortabele kleding

Als u voor het eerst yoga probeert, kies dan voor comfortabele kleding waarin u vrij kunt bewegen. Een nauwsluitende yogabroek of legging is een populaire keuze, omdat deze bedekking biedt en tegelijkertijd een groot bewegingsbereik mogelijk maakt. Loszittende yogabroeken werken ook, zolang ze niet afzakken of rond uw benen verstrikt raken. Korte broeken zijn ook perfect acceptabel, zolang u zich er prettig in voelt.

Kies bovenop voor een eenvoudig t-shirt of een tanktop van een rekbare, ademende stof zoals katoen. Vermijd volumineuze, te grote topjes die in de weg kunnen zitten als u door de yogahoudingen beweegt. U wilt de uitlijning van uw lichaam kunnen zien en uw docent moet uw vorm kunnen zien om correcties aan te brengen.

Krijgt u het warm en bezweet tijdens yoga? Kies voor vochtafvoerende stoffen die u koel en droog houden tijdens uw practice. Vermijd iets dat te strak zit of te beperkend is, waardoor u moeilijker door de houdingen kunt bewegen. De juiste yogakleding laat u vrij buigen, draaien en strekken.

Sla de ritsen, knopen en sieraden over

Als u zich aankleedt voor uw eerste yogasessie, laat dan kleding met ritsen, knopen of versieringen achterwege. Deze kunnen ongemakkelijk en zelfs gevaarlijk zijn wanneer u in yogahoudingen draait. Sieraden kunnen ook in de weg zitten of zelfs veiligheidsrisico's met zich meebrengen. Verwijder voor de les alle bungelende oorbellen, kettingen, armbanden, ringen of horloges. Laat ook scherpe of grote riemgespen achterwege.

Probeer kleding met luidruchtige stoffen te vermijden die in een rustige yogales storend kunnen zijn wanneer u beweegt. Zelfs die favoriete oude hoodie die helemaal versleten is, kan storend zijn met zijn zwiepende geluiden telkens als u van houding verandert. Kies voor zachte, ademende stoffen die geruisloos met uw lichaam meebewegen.

Blootsvoets vs. Sokken

De meeste yoga wordt op blote voeten beoefend om de stabiliteit, de tractie en het lichaamsbewustzijn te verbeteren. Blootsvoets zijn helpt u om de mat beter vast te houden, vooral bij evenwichtshoudingen. Voel u echter niet gedwongen om uw schoenen meteen uit te trekken als blootsvoets zijn u als beginner ongemakkelijk maakt. Lichtgewicht sokken kunnen u de nodige bescherming en tractie bieden terwijl u de houdingen kunt ervaren. Zorg er wel voor dat u geen gladde sokken draagt die tot vallen kunnen leiden.

Yoga-teensokken zijn ideaal om gewone sokken te vervangen. Ze scheiden uw tenen om blootsvoets zijn na te bootsen, terwijl ze toch een dunne barrière vormen. Na verloop van tijd, wanneer u zich meer op uw gemak voelt, kunt u proberen om bepaalde houdingen op blote voeten te doen en de sokken helemaal uit te doen.

Sla de straatschoenen over

Laat uw gewone schoenen, slippers, laarzen of sandalen buiten de yogastudio. Schoeisel voor buiten kan niet alleen oncomfortabel en onveilig zijn voor yoga, maar het brengt ook vuil met zich mee dat kan leiden tot gladde plekken op uw mat. Ga de studio binnen met schone sokken of blote voeten om uw ruimte schoon te houden.

Als u schoenen moet dragen om naar de les te lopen, kies dan voor flexibele schoenen met dunne zolen die gemakkelijk uit kunnen glijden, zodat u ze naast uw mat kunt opbergen. Vermijd dikke schoenen of schoenen met stijve zolen die niet natuurlijk met de voet mee buigen. De ideale yogaschoen past zich naadloos aan de vorm van uw voet aan. Minimalistische schoenen of slip-on sandalen werken goed als uw studio u aanbeveelt om uw schoenen voor de les uit te doen.

Wat meenemen

Op uw eerste dag zijn de enige echte benodigdheden comfortabele kleding, een open geest en de bereidheid om nieuwe bewegingen en houdingen uit te proberen. De meeste yogastudio's raden echter aan om de volgende spullen mee te nemen:

  • Yogamat - Biedt een kussen en tractie voor houdingen. Controleer of er matten aanwezig zijn of dat u uw eigen mat moet meenemen.
  • Water - Hydratatie is essentieel. Neem water mee om aan te nippen, geen enorme bak voor de pre-workout.
  • Handdoek - Absorbeert zweet in hete lessen. Een yoga handdoek voegt tractie en demping toe.
  • Rekwisieten - Bolsters, blokken, riemen enz. om te helpen bij houdingen, indien nodig. Controleer of dit aanwezig is.
  • Yoga mat spray - Houdt uw gehuurde mat schoon. Overslaan als u uw eigen mat meeneemt.
  • Haarband - Houdt lang haar uit uw gezicht en nek wanneer u door poses loopt.
  • Laagjes - Gemakkelijk laagjes toevoegen of verwijderen wanneer uw lichaam opwarmt en afkoelt.
  • Toiletartikelen - Als u na de les in de studio doucht.

Vroeg aankomen

Probeer 15-20 minuten voordat uw eerste les begint bij de yogastudio aan te komen. Dit geeft u de tijd om in te loggen, naar het toilet te gaan, uw spullen op te bergen en op uw matje te gaan zitten. Doe uw schoenen uit en ga comfortabel op uw mat zitten. Gebruik deze tijd om diep adem te halen en uw bewustzijn te centreren voordat de docent met de les begint.

Observeer de mensen om u heen en neem eventuele aanwijzingen over yoga-etiquette aan. Leg uw telefoon stil en klets niet tijdens de les. Probeer tissues, snacks en andere voorwerpen uit de buurt van uw mat te houden. Ga naar voren staan waar de docent u goed kan zien en u tijdens de les kan begeleiden en bijsturen.

Ontspan en heb plezier!

Vergeet vooral niet dat uw eerste yogales bedoeld is om leuk te zijn! Fixeer u niet op uw kleding of vergelijk uzelf niet met andere studenten. Concentreer u in plaats daarvan op uw ademhaling, wees aanwezig en beweeg u mindful door de houdingen. Met de juiste yogakleding kunt u vrij bewegen terwijl u comfortabel bedekt blijft terwijl u flowt, buigt, draait, omkeert en strekt. Nu de basis is geregeld, hoeft u zich alleen nog maar te ontspannen en plezier te hebben tijdens uw yogadebuut. Namaste!

Hoe u de beste yogakleding voor vrouwen kiest

Met talloze merken atletische kleding die "yogakleding" op de markt brengen, kan het lastig zijn om te bepalen welke yoga-outfits het beste bij uw beoefening passen. Hoewel u geen dure designer kleding nodig hebt om de voordelen van yoga te benutten, zorgt het kiezen van flatterende, functionele kleding wel voor meer comfort en bewegingsvrijheid in de les. Volg deze tips om vrouwelijke yogakleding te kiezen die de ideale balans vindt tussen mode, pasvorm en functie.

Focus op rekbare stoffen

De nummer één regel bij het winkelen voor yogakleding is om te zoeken naar topjes en broekjes die gemaakt zijn van stretchvriendelijke stoffen met vierwegstretch. Deze stoffen buigen in meerdere richtingen en zorgen voor onbeperkte mobiliteit. Buigzame stoffen zoals spandex, nylon, polyester, rayon en lycra hebben een natuurlijke elasticiteit, waardoor ze ideaal zijn voor draaiende yogahoudingen.

Katoen is ademend en absorberend, maar geeft weinig mee. Gebruik katoenmengsels met minstens 10% spandex voor de nodige rek. Vermijd stijve, beperkende stoffen die beweging belemmeren, zoals denim, leer, lovertjes of canvas. Test de rek door de stof in verschillende richtingen te trekken - kwaliteits yogakleding veert terug in vorm.

Laat leggings de weg wijzen

Zoek naar yoga leggings met een brede, hoog uitgesneden tailleband die u tijdens het bukken op zijn plaats houdt en niet ingraaft of afzakt. Kies stevige, middelzware stoffen in plaats van dunne leggings die elk bobbeltje en hobbeltje laten zien. Kies voor een legging met enkel- of volledige lengte - capris kunnen omhoog komen.

Effen zwarte leggings zijn veelzijdig en passen bij elke top. Ga voor felle kleuren en prints als u van afwisseling houdt. Zoek naar vochtafvoerende stof om zweet af te stoten tijdens hete yoga. Leggings met zakken zijn ook handig om pasjes en sleutels in op te bergen. Zorg ervoor dat leggings volledig ondoorzichtig zijn en niet doorschijnend wanneer u ze uitrekt of voorover buigt.

Kies een ondersteunende sportbeha

Het vinden van een sportbeha met compressie en inkapseling is cruciaal om de meisjes op hun plaats te houden tijdens inversies. Zoek bh's met brede bandjes voor optimale ondersteuning en lift. Bh's met een racerback maken vrije rotatie van het bovenlichaam mogelijk. Vermijd dunne beha's met dunne spaghettibandjes die gemakkelijk afglijden.

Overweeg uitneembare gewatteerde beha's om hoofdpijn te voorkomen als het fris wordt in de studio. Test sportbeha's door op en neer te springen - minimale verticale beweging betekent dat u een winnaar heeft gevonden. Laat comfort uw leidraad zijn bij het kiezen tussen bh's met een hoge of lage impact voor uw borstomvang. Uw yoga beha houdt u zelfverzekerd en in balans.

Kies de juiste yogatops

Kies losse yogatops met extra lengte die niet omhoog komen of losraken tijdens Downward Dog. Langere shirts bedekken uw achterkant wanneer u ze naar voren vouwt. Toppen met een ronde hals geven ademruimte in plaats van beperkende ronde of coltruien.

Ga op zoek naar tops met zijsplitten of gaaspanelen voor meer ventilatie tijdens hete yoga. Duimgaten houden mouwen op hun plaats. Vermijd lawaaierige, gladde stoffen die ritselen of glijden. De beste yogatops bewegen naadloos met uw lichaam mee.

Afleidende details overslaan

Kies voor eenvoudige, gestroomlijnde yoga-outfits zonder luidruchtige ritsen, knopen, klittenband of bellen die storend kunnen zijn in kalmerende lessen. Vermijd ook opvallende logo's op kleding - u wilt rust toevoegen, geen afleiding. Sieraden kunnen in kleding en houdingen blijven haken - verwijder ze voordat u de studio binnengaat.

Zeg nee tegen grof kant, jeukende labels of stijve naden die de gevoelige huid schuren. Alles wat graaft, knelt of krast vermindert de focus. Kies voor flatlockstiksels die plat op de huid liggen voor irritatievrij dragen. Met yogakleding kunt u door eenvoud naar binnen keren en uw bewustzijn verdiepen.

Maak van comfort uw topprioriteit

Kies vooral yoga-outfits waarin u zich geweldig voelt. Mix en match beha's, leggings en topjes om looks te creëren die uw persoonlijke stijl weerspiegelen. Zoek naar zelfvertrouwenverhogende kleuren en prints die u blij maken. Zorg ervoor dat uw yogagarderobe de dekking biedt die u wenst. Blijf trouw aan uw eigen comfortvoorkeuren voor de allerbeste yoga-ervaring.

Hoe kiest u de beste yogakleding voor mannen?

De tijd dat "yogakleding" voor mannen een oude korte broek en een haveloos T-shirt betekende, is voorbij. Tegenwoordig hebben mannen een overvloed aan opties voor modieuze yogakleding die geoptimaliseerd is voor comfort en prestaties. Kiezen wat je aantrekt kan in het begin aanvoelen als een kopstand. Volg deze tips om stijlvolle herenyogakleding te vinden die uw beoefening perfect ondersteunt.

Geef voorrang aan rekbare stoffen

De belangrijkste overweging voor elk yogakledingstuk is bewegingsvrijheid. Zoek topjes en broekjes die gemaakt zijn van lichtgewicht, viervoudig rekbare stoffen zoals spandex, nylon en polyester die gemakkelijk buigen. Vermijd stijve, beperkende materialen zoals spijkerstof of canvas die uw bewegingsvrijheid beperken.

Natuurlijke vezels zoals katoen en bamboe zorgen voor ademend vermogen. Zoek voor de nodige rek naar minstens 10% spandex in katoenmengsels. Test de rek door de stof in verschillende richtingen te trekken - de stof moet terug in vorm knappen, niet afzakken. Uw yogakleding moet met u meebewegen, niet tegen u in.

Reik voor Yoga Leggings

Yoga leggings voor mannen, die ooit alleen voor vrouwen waren, bieden ongeëvenaard comfort en bewegingsdynamiek, perfect voor diepe lunges en voorovervouwen in Straddle. Leggings voeren vocht af, voorkomen schuren en bieden soepele compressie. Zoek naar een stevige tailleband die goed blijft zitten zonder in te graven.

Effen zwarte leggings zijn veelzijdig. Avontuurlijke yogi's kunnen kiezen voor gedurfdere kleuren en prints. Zorg ervoor dat leggings een ondoorzichtige bedekking hebben - niemand wil een doorschijnende broek aan den lijve ondervinden. Zoek naar handige zakken om sleutels of een ID in op te bergen. Kwaliteit yoga leggings maken beweging mogelijk.

Level Up met Yoga Joggers

Joggers combineren het comfort van joggingbroeken met een beter silhouet. Kies voor lichtgewicht joggers van vochtafvoerende stof. De taps toelopende pijpen voorkomen dat de stof zich verzamelt, terwijl de afgeronde zomen goed staan bij flitsende sokken en sneakers. Joggers zijn ideaal om in stijl van en naar de les te reizen.

Kies voor joggers met een verstelbaar trekkoord in de taille als u de voorkeur geeft aan een nauwsluitende pasvorm in plaats van een losse, vloeiende pasvorm. In zakken met ritssluiting kunt u waardevolle spullen veilig opbergen tijdens inversie houdingen. Kies neutrale effen kleuren voor maximale veelzijdigheid. Yoga joggers houden het casual en zien er toch goed uit.

Kies een ondersteunende yogatank

Sla de afgezakte oude t-shirts over en verbeter uw yogatop met een strakke tank. Ga op zoek naar langere lengtes die niet uitrekken of omhoog komen tijdens het stromen. Tanks met mesh panelen zorgen voor een betere ventilatie voor zweterige, hete yogasessies. Boorden rond de halslijn en armsgaten voorkomen na verloop van tijd uitgerekte, kromgetrokken randen.

Ruime zijsplitten maken vrije rotatie van het bovenlichaam mogelijk. Duimgaten zijn ook geweldig om mouwen op hun plaats te houden. Let op flatlocknaden die huidirritatie en schuren voorkomen. Een yogatank van goede kwaliteit biedt ademend comfort zonder beperkingen.

Kies verstandig shorts

Als u de voorkeur geeft aan een korte broek boven een legging, kies dan voor een lichtgewicht korte broek met een gemiddelde tot lange lengte om voldoende bedekking te bieden. Een binnenbeenlengte van 7 tot 9 inch is ideaal voor de meeste lichaamstypes. Kortere shorts hebben de neiging om omhoog te komen of te knellen wanneer u in een houding zit.

Zoek naar shorts met elastiek in de taille, een intern trekkoord of veters zonder bandjes voor een pasvorm op maat. In de zijzakken kunt u sleutels, pasjes en contant geld opbergen zodat u er gemakkelijk bij kunt. Voor hete yoga helpt vochtafvoerende stof u koel en droog te houden, zelfs als de temperatuur stijgt. Beweeg vrij zonder zorgen in een yogashort ontworpen voor mannen.

Ga op uw gevoel af

Wanneer u yogakleding kiest, kies dan voor kleding die u echt prettig vindt om te dragen. U wilt kleding die uw zelfvertrouwen stimuleert en uw zelfexpressie ondersteunt. Mix en match topjes, broekjes en laagjes om er uit te zien die bij uw persoonlijke stijl passen. Zoek stoffen en pasvormen waarin u zich gecentreerd voelt en die u in staat stellen om volledig op te gaan in de praktijk. Vertrouw op uw instinct - u kunt het!

Yoga Kledingstijlen die u moet vermijden

Wat moet u niet dragen als u uw yogamat uitrolt? Bepaalde soorten kleding belemmeren uw beoefening of vergroten de kans op een kledingstoring. Vermijd deze ongeschikte yogakleding voor de ultieme geest-lichaam ervaring:

Jeans - Te beperkend

Denim beperkt de mobiliteit die nodig is voor yogaflows en -vouwen. Stijve jeans hebben geen vierwegstretch die cruciaal is voor vrije beweging. Dikke stof houdt ook warmte vast, waardoor u snel oververhit raakt. Bewaar jeans voor boodschappen, niet voor downward dog.

Leren legging - Too Hot

Leggings van kunstleer lijken in theorie gewaagd, maar blijken pijnlijk warm en beperkend te zijn tijdens yoga. Niet-ademende stoffen van pleer en plastic houden warmte en zweet vast naast uw huid, waardoor u een glibberige bende krijgt. Laat uw heldere geest stralen door ademende stoffen te kiezen die lichaam en geest vrij laten bewegen.

Minirokjes - Te Onthullend

Vermijd gevaarlijk korte minirokjes, jurken of skorts die tot overmatige blootstelling kunnen leiden. Als u de verkeerde lengte kiest, riskeert u ondergoed te onthullen tijdens inversies of zittende plooien. Lange capris, leggings, shorts of yogabroeken bieden de nodige bedekking tijdens alle houdingen.

Grote sweaters - Te ruim

Te grote hoodies hebben geen vorm en waaieren uit, wat de feedback bij het richten belemmert. Overtollige stof raakt gedraaid en beperkt uw bewegingsbereik. Blijf bij getailleerde tops van lichtgewicht materiaal dat met u meebeweegt. Geniet voor en na de yoga van de warmte en het comfort van uw favoriete sweater.

Kostuums - Te afleidend

Bewaar het Halloweenkostuum of de dieren onesie voor themafeestjes, niet voor de yogales. Buitenissige looks verstoren de aandacht voor u en de mensen om u heen. Eigenzinnige yogabroeken met luidruchtige bellen, fluitjes en andere bevestigingen leiden ook de aandacht af van ademhalen en aanwezig zijn.

Versleten T-shirts - Te Versleten

Dat oude grafische T-shirt met gaten kan het beste met pensioen gaan, niet gerecycled worden tot trainingskleding. Gerafelde, versleten tops duiden op verwaarlozing, niet op ethos. Kies voor frisse, doelgerichte yogatops die uw persoonlijke training en groei respectvol ondersteunen. U tilt uzelf op door de intentie achter uw acties te verheffen.

Strakke coltruien - Te beperkend

Bindende topjes zoals coltruien en crewnecks voelen verstikkend aan tijdens het stromen, waardoor u moeilijk diep kunt ademen. Stof die bij uw keel geknoopt zit, remt ontspanning. Ga voor losse, open halslijnen om onbelemmerd te kunnen ademen. Als u het snel koud hebt, leg dan een jasje over een comfortabel T-shirt met v-hals.

Slecht passende bh's - Te onstabiel

Slappe beha's, slappe sportbeha's en dunne bralettes missen de structuur die nodig is voor inversies, plooien en balansen. Onvoldoende ondersteuning leidt tot garderobestoringen halverwege de les. Zoek beha's die de bounce minimaliseren en u met inkapseling en compressie omhoog houden. Een goede pasvorm verhoogt het comfort, zodat u zich naar binnen kunt richten.

Conclusie: Yogakleding moet de beoefening ondersteunen, niet afleiden. Kies kleding die fysieke en mentale ruimte vrijmaakt, zodat u zich beter kunt concentreren en aanwezig kunt zijn op de mat. Kies bij twijfel voor eenvoudige kleding in rekbare stoffen. Uw yogakleding maakt een statement - zorg ervoor dat het uw waarden overbrengt.

Hoe u uw yogakleding moet onderhouden

Investeren in yogakleding van goede kwaliteit inspireert tot consequent oefenen, maar alleen als u er goed voor zorgt. Volg deze eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat uw yogakleding er op zijn best uitziet en goed blijft presteren:

Controleer de etiketten vóór het wassen

Lees de wasetiketten voordat u uw yogakleding in de was doet om beschadiging te voorkomen. Kies voor machinewas op koud water. Heet water kan de stof vervagen en de elasticiteit voortijdig aantasten. Vermijd bleekmiddel dat de vezels na verloop van tijd verzwakt, tenzij dit wordt aangegeven.

Kijk of er aanwijzingen zijn voor drogen in de wasdroger op een laag pitje of drogen aan de lijn - hoge warmte tast rekbare stoffen aan. Spandex, nylon en polyester kleding niet chemisch reinigen zonder bevestiging. Kies bij twijfel voor een zachte wasbeurt met koel water en luchtdroging om de levensduur van uw kleding te verlengen. Ga voorzichtig om met high-tech yogastoffen.

Wassen na elke wasbeurt

Was yogakleding na elk gebruik om geurproblemen door achtergebleven zweet te voorkomen. Als u zweetdampige kleding laat etteren, bevordert dit bacteriële groei die blijft hangen. Voor hygiënische, geurvrije kleding maakt u van wassen een gewoonte, geen bijzaak.

Houd vuile kleding na de les apart tot het wassen om geuren van kruisbesmetting te voorkomen. Keer kledingstukken ook binnenstebuiten voordat u ze wast om de stof volledig te reinigen. Volg elke wasbeurt met een volledig droogprogramma om schimmelrisico's in bundels vochtige kleding te voorkomen.

Gebruik een mild reinigingsmiddel

Sla de zware wasmiddelen en voorbehandelingen over - deze zijn te agressief voor delicate yogakleding.

Veelgestelde vragen over wat u moet dragen naar uw eerste yogales

Wat voor soort kleding is het beste voor hot yoga?

Hot yoga wordt beoefend in een verwarmde studio, dus vochtafvoerende, ademende stoffen zijn ideaal. Vermijd katoen, dat zwaar wordt van het zweet. Kies voor lichtgewicht, synthetische materialen die snel drogen. Vloeiende tanks en shorts zorgen voor veel ventilatie. Een sportbeha absorbeert zweet. Als u het snel koud krijgt, neem dan een licht gewaad mee.

Wat als ik zelfbewust ben over mijn lichaam?

Het is normaal dat u zich ongerust voelt tijdens uw eerste les. Maar onthoud dat iedereen er is om zich op zijn eigen beoefening te concentreren, niet om u te beoordelen. Yogalijven zijn er in alle soorten en maten. Vergelijk uzelf niet met anderen. Draag iets waardoor u zich comfortabel voelt, niet zelfbewust. Studio's willen dat u zich welkom voelt zoals u bent. Na verloop van tijd zult u zich meer op uw gemak voelen.

Welke yogakleding moet ik vermijden om redenen van bescheidenheid?

Hoeveel bedekking u wilt, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Voorgevormde leggings of capris met een los T-shirt bieden bescheidenheid. Vermijd erg korte shorts of laag uitgesneden topjes als u zich daar ongemakkelijk bij voelt. Sommigen willen knieën of ellebogen bedekken of dragen een korte broek over een legging. Tunieken, lange mouwen en laagjes bieden ook meer bedekking. Doe wat voor u goed voelt.

Moet mijn yogakleding strak of los zitten?

De beste yogakleding zit goed, maar biedt volledige bewegingsvrijheid. Als kleding te strak zit, beperkt het uw mogelijkheden om van de ene naar de andere houding te gaan. Extreem losse of flodderige kleding kan ophopen of struikelgevaar veroorzaken. Zoek naar getailleerde kleding in rekbare stoffen die met uw lichaam meebewegen. Ze moeten zich aanpassen, maar niet beperken.

Kan ik mijn gymkleren dragen?

Uw gewone sportkleding is prima geschikt voor een yogales voor beginners, zolang u er vrij in kunt bewegen. Rekbare leggings, sportshorts en vochtafvoerende topjes passen goed bij yoga. Vermijd volumineuze sweatshirts of jeans die niet meegeven. Alle lichte, ademende trainingskleding die beweging mogelijk maakt zonder afleiding is perfect geschikt.

Moet mijn yogakleding duur zijn?

Helemaal niet! Hoewel er veel dure designer-opties zijn, kunt u ook beginnen met eenvoudige, budgetvriendelijke actieve kleding. Ga naar discountwinkels zoals Costco, TJ Maxx of Marshall's voor betaalbare yoga-artikelen. Kijk ook eens in kringloopwinkels voor tweedehands kleding. Effen leggings, basic tanks en rekbare topjes zijn voldoende zonder uw budget te overschrijden. Upgrade later als u wilt.

Wat als ik geen sportkleding heb? Kan ik een pyjama dragen?

Als u echt nog geen trainingskleding hebt, is het dragen van een pyjama naar uw eerste les beter dan niets. Zoek een lichtgewicht pyjamabroek en een t-shirt van ademend katoen. Vermijd flanellen of zware stoffen die warm kunnen worden. Leen, indien mogelijk, eerst kleding van een vriend of vriendin. Laat de instructeur weten dat u zich zult moeten behelpen totdat u de juiste yogakleding heeft. Ze zullen het begrijpen.

Moet ik mijn yoga-outfit versieren?

Accessoires zoals riemen, sjaals of hoofdbanden leiden vaak af in de yogales. Sla ook de sieraden over. Hoe eenvoudiger uw look, hoe beter. De enige uitzondering zijn haarbanden om lange lokken naar achteren te trekken en uit uw gezicht te houden. Weersta de verleiding om u met uw uiterlijk bezig te houden en richt uw aandacht in plaats daarvan op uw ademhaling, beweging en houding. Maak uzelf vrij van afleidingen.

Hoe vroeg moet ik aankomen en me omkleden?

Kom 15-20 minuten voor aanvangstijd naar de yogastudio. Dit geeft u een buffer om naar het toilet te gaan, uw spullen op te bergen en op uw mat te gaan liggen voordat de les begint. Weersta de verleiding om in deze tijd met anderen te kletsen. Ga rustig zitten, haal adem en begin geaard te raken. Als u de tijd neemt om te aarden, haalt u het meeste uit uw eerste yoga-ervaring.

Samenvatting

Beginnende yogaleerlingen vragen zich vaak af wat ze moeten aantrekken tijdens hun allereerste yogales. De juiste kleding kan van invloed zijn op het comfort, de bewegingsvrijheid en het zelfvertrouwen tijdens uw eerste yoga-ervaring. Richt u eerst op rekbare, ademende stoffen die bewegingsvrijheid bieden tijdens de verschillende houdingen. Een nauwsluitende yogabroek, legging, korte broek of capris in combinatie met een getailleerde top of T-shirt werkt meestal goed. Vermijd beperkende materialen zoals denim, leer of zwaar katoen. Kies voor vochtafvoerende stoffen als u transpireert. Sla ingewikkelde bandjes, knopen of lawaaierige stoffen die kunnen afleiden over. Eenvoudige, stevige kledingstukken helpen u om naar binnen te kijken, niet naar uw outfit. Laat opzichtige sieraden ook thuis om te voorkomen dat ze blijven haken. Veel studio's hebben matten, maar neem uw eigen mat mee als u er een hebt voor de hygiëne. Kom vroeg om u te installeren voordat de les begint. Yogakleding hoeft geen duur merk te zijn. Betaalbare actieve kleding die beweging mogelijk maakt is voldoende. Het belangrijkste is dat het vinden van de perfecte outfit u er niet van laat weerhouden om yoga te proberen. Draag wat voor u comfortabel aanvoelt. De innerlijke rust die yoga creëert is veel belangrijker dan wat u aan de buitenkant draagt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/