Hoe buikvet verliezen met yoga?

Gepubliceerd:

Wilt u dat hardnekkige buikvet kwijtraken? U bent niet de enige. Veel mensen worstelen met het kwijtraken van extra kilo's en centimeters rond hun buik. Het goede nieuws is dat yoga, in combinatie met een gezond dieet, een effectieve manier kan zijn om buikvet te verliezen.

In deze blogpost bekijken we hoe yoga helpt om buikvet te verbranden en delen we een beginnersvriendelijke yogaroutine om uw kern aan te pakken. We geven ook tips over veranderingen in uw levensstijl om uw gewichtsverlies te maximaliseren. Klaar om te leren hoe u buikvet kunt verliezen met yoga? Laten we beginnen!

Hoe verbrandt Yoga Buikvet?

Hoe verbrandt Yoga Buikvet?

Yoga helpt op verschillende manieren om buikvet te verliezen:

Bouwt vetvrije spiermassa op

Bepaalde yogahoudingen bouwen de kern- en buikspieren op door uw lichaamsgewicht als weerstand te gebruiken. Hoe meer vetvrije spieren u hebt, hoe meer calorieën en vet uw lichaam in rust verbrandt. Spieren helpen ook om het lichaam vorm te geven en losse huid strak te trekken.

Verhoogt de flexibiliteit

Yoga verbetert de flexibiliteit, waardoor u beter kunt crunchen en draaien tijdens kernoefeningen. Dit helpt om vet rond de buik aan te pakken. Flexibiliteit voorkomt ook blessures die trainingen kunnen belemmeren.

Vermindert stress

Cortisol is een hormoon dat vrijkomt wanneer u gestrest bent en dat vetopslag rond de buik stimuleert. Yoga verlaagt het cortisolniveau en helpt het lichaam van de "vetopslag"-modus over te schakelen naar de "vetverbrandingsmodus".

Verhoogt de stofwisseling

Een snellere stofwisseling maakt het gemakkelijker om af te vallen. De spieren die tijdens yoga worden opgebouwd, in combinatie met de adrenaline die vrijkomt tijdens actieve yoga, helpen uw stofwisseling tijdelijk te versnellen.

Verlicht spanning

Yoga verlicht spierspanning en ontspant het lichaam. Strakke heupflexoren en een slechte lichaamshouding dragen bij aan een vooruitstekende buik. Yoga maakt strakke spieren los en brengt het lichaam weer in balans.

Verhoogt de bloeddoorstroming

Draaiende houdingen en inversies helpen de bloedstroom naar hardnekkige vetzones te verhogen. Hierdoor circuleren voedingsstoffen en zuurstof om vetcellen te helpen hun voorraden los te laten.

Samengevat optimaliseert yoga dus de lichaamssamenstelling, flexibiliteit, hormonen, lichaamshouding en bloedsomloop om te helpen bij het verliezen van buikvet. Laten we nu eens kijken naar de beste soorten yoga om vet te verbranden.

Welke yogastijlen verbranden het meeste buikvet?

Niet alle yoga is gelijk als het gaat om vetverbranding. Hier zijn effectieve yogastijlen om buikvet te verliezen:

Vinyasa

Vinyasa yoga bestaat uit een reeks vloeiende bewegingen die op de ademhaling zijn afgestemd. De lessen verbranden 400-600 calorieën per uur en helpen ongewenst vet te verliezen. De constante beweging bouwt spieren op terwijl de kern wordt gespannen.

Ashtanga

Ashtanga volgt een krachtige opeenvolging van yogahoudingen om kracht en flexibiliteit te vergroten en vet te verbranden. Met jump backs, push ups en planks worden de buikspieren aangepakt. U kunt verwachten ongeveer 500 calorieën te verbranden.

Kracht Yoga

Power yoga beeldhouwt vetvrije spieren en verhoogt de calorieverbranding. Het hoge tempo helpt buikvet te verbranden. De lessen bevatten planken, crunches en cardio-uitbarstingen voor een vetverbrandende workout.

Hete Yoga

De studio's worden verwarmd tot ongeveer 100°F met een luchtvochtigheid van 40% om het zweten aan te moedigen. In de broeierige omgeving worden meer calorieën verbrand. Af en toe een les kan voor de meeste mensen geen kwaad, maar zorg ervoor dat u niet oververhit raakt.

Kundalini

Kundalini combineert dynamische ademhalingstechnieken met snelle yogaseries om warmte en energie op te bouwen. Diep ademhalen activeert de kern terwijl stresshormonen die buikvet veroorzaken worden afgevoerd.

De rode draad is dat deze stijlen vetverbranding bevorderen door middel van krachtige beweging, activering van de kern, spieropbouw en stressverlichting. Vloeiende stijlen verbranden iets meer calorieën dan statische stijlen zoals hatha of yin yoga. Laten we eens kijken naar een voorbeeld van een buikvetverbrandende yoga serie.

15 Minuten Yoga Routine om Buikvet Te Verliezen

Hieronder vindt u een 15 minuten durende beginners yoga serie voor het verbranden van buikvet, die u 3-5 keer per week kunt doen. Verhoog na verloop van tijd de duur tot 30-45 minuten naarmate uw uithoudingsvermogen verbetert. Dit zijn de yogahoudingen:

 1. Kat / Koe Houding (5 rondes): Warm de core en ruggengraat op. Adem in om de rug te buigen, adem uit om de rug te ronden.
 2. Neerwaartse buikligging (30 seconden vasthouden): Activeer buikspieren en hamstrings. Activeer de kern.
 3. Plank (20 seconden vasthouden): Stimuleer de buikspieren. Trek de navel naar de ruggengraat.
 4. Lage lunge met draai (5 per kant): Draai om de obliques en buikspieren te trainen. Leun in de voorste gebogen knie.
 5. Boot Houding (20 seconden vasthouden): Uitdagende evenwichtshouding werkt diep in de kern. Pak indien nodig de achterkant van de dijen vast.
 6. Brughouding (15 seconden vasthouden): Versterk de bilspieren en hamstrings terwijl u uw buik verstevigt.
 7. Beenheffen (10 per kant): Gecontroleerde beenheffingen versterken de buikspieren en verbranden buikvet. Houd de lage rug naar beneden gedrukt.
 8. Fiets crunches (15 per kant): Roterende crunches raken de obliques en buikspieren. Handen achter het hoofd.
 9. Reclined Twist (5 per kant): Door de romp uit te wringen worden de love handles en de obliques aangepakt.
 10. Savasana (1 minuut): Deze rusthouding laat de spieren herstellen en het lichaam weer opladen.

Streef naar een vloeiende overgang tussen de houdingen door gebruik te maken van de ademhaling. Gebruik de kernspieren en behoud de juiste houding om blessures te voorkomen. Luister naar uw lichaam en neem zo nodig pauzes. Pak een yogamat en laten we beginnen!

Tips om maximaal buikvet te verliezen met yoga

Om uw vetverbrandingspotentieel te maximaliseren, volgen hier enkele tips om uw yogabeoefening te verbeteren:

 • Probeer verwarmde lessen om meer calorieën te verbranden
 • Voeg gewichten toe tijdens armbalansen en planken om spieren op te bouwen
 • Vertraag bewegingen om een volledig bewegingsbereik en samentrekking van de spieren te bereiken
 • Voeg powerflows toe aan plyometrics voor een krachtigere calorieverbranding
 • Oefen consequent 2-4 keer per week voor de beste resultaten
 • Houd houdingen langer vast, zoals planken en zijwaartse planken om de kern diep te betrekken
 • Vul yoga aan met cardio- en krachttraining voor optimaal vetverlies
 • Verminder stress door meditatie, ademhalingsoefeningen en savasana

Een allesomvattende aanpak is van vitaal belang. Vul yoga aan met de volgende leefgewoonten om gewichtsverlies te stimuleren.

Tips voor uw levensstijl om buikvet te verliezen

Om zoveel mogelijk buikvet te verliezen, moet u deze gezonde gewoonten aannemen:

 • Volg een calorietekort - verbrand meer calorieën dan u verbruikt
 • Beperk porties - gebruik kleinere borden en eet niet te veel
 • Beperk alcoholgebruik - veel lege calorieën
 • Stoppen met roken - geassocieerd met buikvet
 • Minimaliseer suiker - voedingsmiddelen met veel suiker bevorderen vetopslag
 • Eet meer eiwitten - helpt spiermassa te behouden tijdens een dieet
 • Goed hydrateren - drink veel water om de eetlust onder controle te houden
 • Beheer stress - hoog cortisol werkt buikvet in de hand
 • Slaap 7-9 uur - slaaptekort verhoogt de hongerhormonen
 • Meer staan en lopen - vermijd langdurig zitten

Met yoga, dieetveranderingen en andere gezonde gewoonten kunt u eindelijk een platte en strakke buik krijgen! Laten we eens op een rijtje zetten wat we geleerd hebben:

Conclusie

 • Yoga helpt buikvet te verliezen door spieren op te bouwen, flexibiliteit te verbeteren, stress te verminderen, de stofwisseling te stimuleren, de bloedstroom te verhogen en spierspanning te verlichten.
 • Actieve yogastijlen zoals vinyasa, ashtanga, power yoga, hot yoga en kundalini bieden een effectieve training om buikvet te verbranden.
 • Beoefen de 15 minuten durende beginnersyoga 3-5 keer per week om buikvet aan te pakken.
 • Vul yoga aan met cardio, krachttraining en veranderingen in uw levensstijl, zoals een calorietekort, voor de beste resultaten.
 • Blijf erbij! Combineer yoga met gezond eten en regelmatige lichaamsbeweging om uw kern vorm te geven en overtollig gewicht kwijt te raken.

Dus rol uw yogamat uit en maak u klaar om dat hardnekkige buikvet te verliezen! Met consistentie en toewijding kan yoga niet alleen uw lichaam veranderen, maar ook uw geest en algehele welzijn. Namaste!

P.S. Hebt u CBD-olie geprobeerd? Uit sommige onderzoeken blijkt dat CBD-olie kan helpen bij het verbranden van buikvet door slecht wit vet om te zetten in goed bruin vet dat gemakkelijker weg te krijgen is. De eigenschappen van CBD-capsules kunnen ook helpen bij het verminderen van een opgeblazen gevoel en het slanker maken van uw buik! Overweeg om volspectrum CBD aan uw kuurprogramma toe te voegen om de verbranding van buikvet te maximaliseren.

Wat zijn de beste yogahoudingen om buikvet aan te pakken?

Enkele van de beste yogahoudingen om buikvet aan te pakken zijn plank, boothouding, krijger III, stoelhouding, brughouding, booghouding, sprinkhaanhouding, rugligging en zijligging. Deze houdingen activeren de buikspieren, de obliques en de onderrug om specifiek buikvet te verbranden.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van de yoga buikvet verbrandingsroutines?

Veel cursisten merken binnen 2-4 weken na het beoefenen van meerdere keren per week yoga een slanker en strakker lichaam. De resultaten zijn echter afhankelijk van uw startgewicht en dieet. Als u consequent bent, kunt u binnen 6-12 weken dramatischere resultaten van vetverlies verwachten.

Welke yoga rekwisieten helpen buikvet te verbranden?

Met yogahulpmiddelen zoals blokken, riemen en bolsters kunt u houdingen langer volhouden of een diepere stretch krijgen, wat uw kern helpt activeren. Verzwaarde ballen, weerstandsbanden of lichte handgewichten kunnen in yogapassages worden verwerkt om meer buikvet te verbranden. Een slipvaste yogamat helpt ook bij het uitvoeren van buikspieroefeningen.

Moet ik yoga op een lege maag doen om buikvet te verliezen?

Yoga beoefenen op een lege maag kan helpen om effectiever vet te verbranden, omdat de spijsvertering de bloedstroom wegleidt van de spieren. Voorkom echter dat u zich licht in het hoofd voelt - neem een slokje water en zo nodig een kleine snack. Energieke vloeiende series zijn ideaal op een lege maag.

Hoe vroeg in de ochtend kunt u het beste yoga doen om af te vallen?

Yoga in de vroege ochtend op een lege maag, ongeveer 30-60 minuten na het ontwaken, kan de stofwisseling stimuleren en de vetverbranding bevorderen. Maar luister naar uw lichaam - avondyoga kan beter zijn als u geen ochtendmens bent. De beste tijd is wanneer u consequent oefent.

Welke yogaroutine is het meest effectief om buikvet te verliezen?

Richt u op actieve, vloeiende yogastijlen zoals vinyasa, ashtanga of power yoga met opeenvolgende buikspieroefeningen zoals planken, boot, draaien en lunges die elk 30-90 seconden worden aangehouden. Verhoog de intensiteit en duur na verloop van tijd. Vermijd lange periodes van rust tussen de houdingen.

Moet ik elke dag yoga doen om sneller buikvet te verliezen?

Dagelijkse yoga kan u helpen sneller buikvet te verliezen door meer calorieën te verbranden en uw core regelmatig te activeren. Maar neem indien nodig rustdagen om uw lichaam te laten herstellen, vooral wanneer u pijn heeft of vermoeid bent. Ideaal zijn 3-5 yogasessies per week. Train op uw vrije dagen.

Welke yoga ademhalingstechnieken helpen buikvet verbranden?

Ademtechnieken zoals kapalbhati (schedelglansademhaling), uddiyana bandha (buiksluiting) en vuurademhaling trekken de buikspieren snel samen om buikvet aan te pakken. Werk langzaam aan deze technieken onder begeleiding van een leraar.

Hoe lang moet ik yogahoudingen aanhouden om vet te verbranden?

Houd als beginner houdingen 5-15 ademhalingen vast, oplopend tot 30-60 seconden. Luisteren naar uw lichaam is het belangrijkst - kom eerder terug als de vorm hapert. Gevorderden kunnen 60-120 seconden lang planken of zijwaartse planken aanhouden om de kern diep te betrekken.

Ik hoop dat deze antwoorden helpen uit te leggen hoe u maximaal buikvet kunt verliezen met een effectieve yogaroutine! Laat het me weten als u meer uitleg nodig hebt of als u nog meer vragen hebt.

Samenvatting

In dit artikel wordt onderzocht hoe u buikvet kunt verliezen door middel van yoga. Er wordt uitgelegd dat yoga vetvrije spiermassa opbouwt, de flexibiliteit verhoogt, stress vermindert, de stofwisseling stimuleert, spierspanning verlicht en de bloedstroom verbetert om buikvet te helpen verbranden. Actieve yogastijlen zoals Vinyasa, Ashtanga, Power Yoga, Hot Yoga en Kundalini zijn het beste voor het aanpakken van de buik. Er wordt een voorbeeld van 15 minuten yoga voor beginners gegeven, met onder andere een kat/koe houding, neerwaartse hond, plank, lunge twist, boothouding, brughouding, beenbuigingen, fietscrunches en nog veel meer om de core te activeren. Er worden tips gegeven om maximaal buikvet te verliezen, zoals verwarmde lessen proberen, gewichten gebruiken, bewegingen vertragen, plyometrie toevoegen en consequent oefenen. Levensstijlgewoonten zoals het volgen van een calorietekort, het verminderen van porties, het beperken van alcohol, het minimaliseren van suiker, het eten van meer eiwitten, het beheersen van stress en voldoende slaap worden ook besproken als aanvulling op yoga. Samengevat kan het combineren van yoga met andere oefeningen en gezond eten helpen om overtollig buikgewicht kwijt te raken voor een platte, strakke buik. Er is ook een sectie met veelgestelde vragen opgenomen, waarin veelgestelde vragen worden beantwoord over de beste houdingen, rekwisieten, routines, duur en ademhalingstechnieken om buikvet te verliezen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/