Verandert Yoga uw lichaamsvorm?

Gepubliceerd:

Yoga is een eeuwenoude beoefening die zich richt op het combineren van fysieke houdingen, gecontroleerde ademhaling en mentale ontspanning. Hoewel sommigen yoga beoefenen vanwege de spirituele voordelen, doen de meeste westerlingen het om hun gezondheid te verbeteren, stress te verlichten en flexibeler te worden.

Maar verandert yoga ook uw lichaamsvorm? Kan het beoefenen van yoga leiden tot aanzienlijke veranderingen in uw lichaamsbouw?

Verandert Yoga uw lichaamsvorm?

Hoe yoga uw lichaam verandert

Yoga werkt met uw hele lichaam door middel van een reeks houdingen en series die ontworpen zijn om kracht op te bouwen, flexibiliteit te vergroten en uw evenwicht en concentratie op de proef te stellen. Regelmatige yogabeoefening kan leiden tot een aantal merkbare verschillen in uw lichaamsbouw:

Verhoogde spierspanning

Bij veel yogahoudingen moet u uw eigen lichaamsgewicht ondersteunen, waardoor u weerstandstraining krijgt om vetvrije spiermassa op te bouwen. Houdingen zoals Plank, Four Limbed Staff en Side Plank werken op de armen, core, bilspieren en benen. Aanhoudende houdingen stimuleren ook de spiergroei omdat u op uw spieren vertrouwt voor stabiliteit. Na verloop van tijd kan een verhoogde spiertonus door yoga leiden tot een strakker uiterlijk.

Sterkere kern

Een sterke romp is essentieel bij yoga. Bijna elke houding gebruikt de buikspieren om het evenwicht en de juiste houding te behouden. Boat Pose, Locust Pose en Half Boat zijn slechts enkele voorbeelden van houdingen die de rectus abdominis, obliques en transversus abdominis trainen. Het ontwikkelen van kernkracht kan uw taille naar binnen trekken en u een meer gedefinieerde middensectie geven.

Verbeterde houding

Voorovergebogen zitten over computers en mobiele apparaten heeft bij veel mensen geleid tot een slechte lichaamshouding. De focus van yoga op de juiste uitlijning van de wervelkolom helpt dit effect tegen te gaan. Als u leert om uw wervelkolom op de juiste manier te positioneren en gespannen gebieden zoals de schouders en heupen te openen, zult u langer gaan staan. Hierdoor lijkt uw bovenlichaam langer en kunt u de illusie van een slanker silhouet wekken.

Verhoogde flexibiliteit

Yoga staat misschien wel het meest bekend om zijn vermogen om de flexibiliteit en het bewegingsbereik te vergroten. De series richten zich intensief op het rekken van gespannen spieren en gewrichten door middel van aanhoudende houdingen. Zo openen Warrior-reeksen bijvoorbeeld de heupen, rekt Downward Dog de hamstrings en kuiten, en verlengt Bridge Pose de wervelkolom en borstkas. Dit bevrijdt het hele lichaam van spanningen die een optimale uitlijning in de weg kunnen staan. Verhoogde flexibiliteit stelt u in staat om efficiënter te bewegen in en uit yogahoudingen en dagelijkse activiteiten.

Verminderde stress

De meditatie en ademhalingsoefeningen in yoga helpen het zenuwstelsel in de "rust- en verteringsmodus" te zetten. Dit vermindert het stresshormoon cortisol en de opslag van buikvet. Minder stress en cortisol bevorderen een plattere, meer gedefinieerde buik. De mentale voordelen van yoga bevorderen ook de gezonde levensstijlgewoonten zoals een goede nachtrust, slim eten en consequente lichaamsbeweging die het gewicht stabiel houden.

Mythe van vlekvermindering

Hoewel yoga kan leiden tot veranderingen zoals een verbeterde spiertonus en lichaamshouding die uw lichaamsbouw verbeteren, zal het niet leiden tot gericht vetverlies in specifieke lichaamsdelen. Spotreductie is een mythe - u kunt niet op één plek vet verliezen door alleen die spiergroep te trainen. Uw genen bepalen waar uw lichaam vet verliest en yoga doet daar niets aan af.

Yoga bevordert de kracht van het hele lichaam en de ontwikkeling van vetvrije spieren, dus de resultaten van vetverlies zullen gelijkmatig over het hele lichaam worden verdeeld als u consequent blijft oefenen. De gebieden die u wilt "aanpakken" kunnen strakker worden, maar direct vet verbranden op die plek is niet realistisch. U zult ook een gezond voedingsplan en caloriebalans moeten aanhouden om een veilig, duurzaam gewichtsverlies te bevorderen.

Yogahoudingen die de lichaamsvorm veranderen

Bepaalde soorten yoga en specifieke houdingen zijn dynamischer en fysiek veeleisender. Deze stijlen kunnen uw resultaten versnellen als u uw vorm opnieuw wilt definiëren:

Vinyasa

Vinyasa-lessen koppelen beweging aan ademhaling in vloeiende reeksen die een intense cardiotraining bieden. De constante beweging stimuleert uw hartslag en helpt calorieën te verbranden. Vinyasa daagt uw spieren uit door creatieve overgangen tussen yogahoudingen. Door de juiste houding aan te houden terwijl u snel beweegt, versterkt u uw spiertonus.

Ashtanga

Net als Vinyasa rijgt Ashtanga yoga houdingen en ademhaling aan elkaar. Maar in tegenstelling tot Vinyasa volgt Ashtanga een zeer gestructureerde volgorde. Deze vaste reeksen bewegingen zorgen ervoor dat u na verloop van tijd meer gevorderde houdingen kunt aannemen. Het krachtige tempo, de sprongen en push-up variaties resulteren in een veeleisende kracht- en uithoudingsworkout. Ashtanga bouwt slanke spieren op en genereert metabolismeverhogende warmte door voortdurende low-impact cardio.

Kracht Yoga

Power yoga gebruikt de krachtopbouwende voordelen van Ashtanga en voert de intensiteit op. U kunt nog meer cardio-elementen verwachten, zoals een sneller tempo tussen de yogaseries, plyometrische oefeningen en op de kern gerichte oefeningen. De dynamische aard van power yoga verbrandt calorieën en daagt de spieren op nieuwe manieren uit. Met een hardwerkende routine neemt uw functionele fitheid enorm toe. Meer vetvrije spiermassa en een betere stofwisseling versnellen het vetverlies.

Bikram

Bikram yoga maakt gebruik van hitte met sessies in studio's van meer dan 100 graden. Door de omgevingstemperatuur kunnen uw spieren dieper rekken. Door houdingen langere tijd aan te houden en de hartslag te verhogen, verbrandt u veel calorieën. Vanwege het extreme zweetverlies moet u na Bikram-sessies voldoende rehydrateren. De sauna-achtige atmosfeer bevordert spierherstel terwijl afvalstoffen worden verwijderd en een opgeblazen gevoel wordt verminderd.

Verandert Yoga uw lichaamsvorm?

Krachtgerichte houdingen

Bepaalde yogahoudingen oefenen een grotere weerstand uit op de spieren, wat groei en definitie stimuleert. Probeer meer quad-burners toe te voegen, zoals Side Angle, Warrior II of Horizon Lunge om een sterke onderlichaamskleur te krijgen. Om de definitie van armen en schouders op te bouwen, stroomt u regelmatig door Chaturanga, Four Limbed Staff en Extended Side Angle. Core carvers zoals Boot en Plank zijn ook belangrijk om uw midden te verstevigen. Zorg ervoor dat u de juiste vorm en uitlijning aanhoudt bij geavanceerde houdingen.

Werkt het strategisch toepassen van yogastijlen en houdingen die uw lichaamsvorm veranderen echt? Laten we eens kijken naar een aantal bewijzen.

Onderzoek naar Yoga en lichaamssamenstelling

Verschillende onderzoeken bevestigen het vermogen van yoga om vet te verminderen en de vetvrije spiermassa te vergroten na langdurige beoefening:

 • Een klinisch yogaprogramma van 8 weken toonde een afname van de tailleomvang tot 4,7 centimeter door aanzienlijk vetverlies. Deelnemers wonnen ook 4,7 pond aan spieren. (1)
 • Ervaren yogabeoefenaars bleken een grotere spiermassa te hebben, vooral in de buik en benen, vergeleken met beginners. (2)
 • Mannen met overgewicht die vier maanden aan yoga deden, verminderden hun lichaamsvetpercentage gemiddeld met 5,59% en verbeterden hun spierkracht met 17,8%. (3)
 • Premenopauzale vrouwen die twee jaar lang tweemaal per week yoga volgden, voorkwamen leeftijdsgebonden spierverlies en zagen een verbeterde lichaamssamenstelling via een verminderde vetmassa. (4)
 • Atleten die yoga in hun training integreerden, verhoogden de activering van de romp- en onderlichaamspieren tijdens sportprestaties in vergelijking met atleten die alleen stretchten. (5)
 • Actieve oudere vrouwen die 12 weken lang yoga deden, verbeterden hun vetvrije weefselmassa meer dan degenen die alleen maar wandelden of algemene flexibiliteitsoefeningen deden. (6)

De conclusie? Yoga is een beproefde manier om uw lichaamsbouw te transformeren door het percentage lichaamsvet te verlagen en metabolisch actieve spiermassa toe te voegen.

Yoga om buikvet te verminderen

Stapelt uw lichaam gemakkelijk vet op in het middengedeelte? Veel mensen, vooral vrouwen na de menopauze, krijgen overtollig buikvet. Hoewel puntreductie onmogelijk blijft, kan een volledige yogabeoefening u helpen om specifiek hardnekkig buikvet te verliezen:

Total Body Toning - Yoga traint elke belangrijke spiergroep van top tot teen. Het opbouwen van spiermassa in het hele lichaam stimuleert uw ruststofwisseling, zodat u 24/7 meer calorieën verbrandt. Het grotere calorieverbruik doet het algemene vet smelten, ook rond het midden.

Minder stresshormonen - Cortisol en andere stresshormonen zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor vetophoping in de buikstreek. Yoga verlaagt deze niveaus.

Verhoogde activering van de romp - De focus van yoga op de romp werkt op de transversale buikspier - de diepste buikspier die langs uw zij en onderrug loopt. Door deze spier te versterken trekt u uw taille naar binnen.

Betere kwaliteit van uw voeding - Yoga moedigt u aan om na te denken over wat u eet. Het maken van slimmere voedingskeuzes stimuleert vetverlies nog meer.

Afwisselende bewegingen - Door de intensiteit, snelheid, duur en houdingen te variëren, blijft u uw lichaam op nieuwe manieren uitdagen om hardnekkig vet te verwijderen.

Als buikvet problematisch blijft, probeer dan deze yogabewegingen die gericht zijn op het middengedeelte:

 • Boot Houding
 • Halve boot houding
 • Plank
 • Dolfijn Plank
 • Buig Houding
 • Omhoog kijkende hond
 • Personeelshouding
 • Zittende draaibeweging
 • Brug Houding

Maakt Yoga u langer?

Sommige yogabeoefenaars merken kleine lengteveranderingen na consequent oefenen. Is dit mogelijk door yoga?

De mogelijkheid om uw lengte als volwassene te verbeteren is beperkt zonder medische interventie zoals een operatie. Uw groeischijven sluiten zich in uw late tienerjaren, waardoor de verticale groei stopt. Maar yoga kan u langer doen lijken:

 • Een rechte lichaamshouding - ingezakte schouders en voorwaartse verplaatsing van het hoofd verminderen de lengte. Yoga herstelt de uitlijning.
 • Ruimte voor de wervelkolom vergroten - Wervelschijven worden vaak samengedrukt door een slechte houding en veroudering. Yoga decomprimeert de tussenwervelschijven.
 • Ontspannende spieren - Strakke been-, heup- en rugspieren trekken u in een ingezakte toestand. Yoga maakt deze gebieden los.
 • Vermindering van compressie van gewrichten - Gewichtdragende yoga kan stijve gewrichten trakteren om compressie te verminderen.

Deze veranderingen kunnen bij elkaar opgeteld ervoor zorgen dat u ~1-2 inch langer lijkt. Het is onwaarschijnlijk dat uw botten echt langer worden. Maar langer staan met goede houdingsgewoonten uit yoga creëert een illusie van extra lengte.

Yoga houdingen die u helpen om langer te staan

Als u merkt dat yoga u helpt om minder voorovergebogen en meer langgerekt te staan, concentreer u dan op deze specifieke houdingen:

 • Berg Houding - Daalt door de voeten om de ruggengraat hoog te stapelen. Gebruik de beenspieren.
 • Neerwaartse buikligging - Traktiveert het hele achterlichaam van de hielen tot het hoofd.
 • Upward Facing Dog - Opener voor de borst maakt gebogen bovenrug vrij.
 • Brug Houding - Versterkt de rug terwijl de voorkant verlengd wordt.
 • Cobra - Borstuitbreiding ontspant de ronde bovenruggengraat.
 • Duif Houding - Ontspant de heupflexoren en trekt het bekken in een hoek.
 • Staande voorwaartse vouw - Strekt strakke hamstrings waardoor de heup kantelt.
 • Supine Spinal Twist - Wringt de wervelkolom uit en decomprimeert de wervels.

Let erop dat u in elke houding de lengte via de kruin van uw hoofd behoudt. Beweeg langzaam en concentreer u op het uitlijnen van de wervelkolom zonder compressie. Na verloop van tijd zullen deze kleine verbeteringen u langer doen staan.

Yoga en gewichtsverlies

Veel mensen gebruiken yoga als onderdeel van een strategie om af te vallen, maar de effectiviteit ervan wordt nog steeds niet goed begrepen. Hier zijn de feiten over het gebruik van yoga om kilo's kwijt te raken:

 • Yoga verbrandt minder calorieën dan de meeste andere vormen van lichaamsbeweging. Verwacht slechts 183-313 verbrande calorieën in een uur lange yogales voor gevorderden. (7)
 • Yoga verhoogt de hartslag voor cardiovasculaire voordelen, maar niet tot een extreem cardioniveau.
 • Het opbouwen van vetvrije spiermassa door yoga versnelt het rustmetabolisme voor een langdurige verhoogde calorieverbranding.
 • De mindfulness, verminderde stress en verbeterde voedingsgewoonten van yoga vullen het gewichtsverlies aan.
 • Yoga alleen is meestal niet voldoende om veel gewicht te verliezen. Strategische calorierestrictie via een dieet is van cruciaal belang.
 • Krachtige vloeiende yogastijlen verbranden meer calorieën, wat bijdraagt aan mogelijk gewichtsverlies.
 • Veranderingen in de lichaamsvorm van yoga helpen om spieren te behouden en vet te verliezen tijdens noodzakelijke calorietekorten.

Voor zinvol gewichtsverlies combineert u yoga met andere calorieverbrandende workouts en houdt u zich aan een bescheiden calorievermindering door middel van voeding. Profiteer van de indirecte voordelen van yoga, zoals mindfulness en verminderde stress, die uw doelen ondersteunen.

Yoga houdingen voor flexibiliteit

Een groot voordeel van yoga is een grotere flexibiliteit - het vermogen om uw gewrichten door een groter bewegingsbereik te bewegen. Hier zijn enkele geweldige yogahoudingen om de flexibiliteit op verschillende gebieden te vergroten:

Heupen - Duif, Kikker, Hagedis, Halfkikker, Draak

Hamstrings - Voorover buigen, piramidehouding, één been voorover buigen

Lats - Neerwaartse buikligging, verlengde zijwaartse hoek, wijdbeens vooroverbuigen

Liezen - Vlinder, Kikker, Slappe Houding

Onderrug - Kat/Koe, Brug, Rugligging draaien

Schouders - Koe Gezicht Houding, Adelaar, Omgekeerd Gebed

Concentreer u op het ontspannen in de stretch in plaats van op het agressief forceren van het bereik. Sta de zwaartekracht toe om uw gewrichten te openen door de spieren gedurende 30 seconden tot een paar minuten in aanhoudende houdingen te verzachten. Adem diep in en maak u geen zorgen over hoe het eruit ziet. Na verloop van tijd zal uw flexibiliteit geleidelijk verbeteren.

Yoga-oefeningen voor een nieuw figuur

Volg deze yogareeks van 45 minuten 2-3 keer per week om uw lichaamsbouw te transformeren. Beweeg langzaam en beheerst, betrek uw spieren en concentreer u op de juiste uitlijning:

 1. Kinderhouding - 30 seconden
 2. Neerwaartse buikligging - 1 minuut
 3. Plank - 30 seconden
 4. Vierarmige staf - 15 seconden aan elke kant
 5. Cobra - 1 minuut
 6. Sprinkhaan houding - 30 seconden aan elke kant
 7. Boot - 30 seconden
 8. Brug - 1 minuut
 9. Boog - 30 seconden
 10. Prayer Twist - 30 seconden aan elke kant
 11. Enkele been voorwaarts vouwen - 30 seconden aan elke kant
 12. Krijger II - 30 seconden aan elke kant
 13. Verlengde zijwaartse hoek - 30 seconden aan elke kant
 14. Driehoek - 30 seconden aan elke kant
 15. Kameel - 30 seconden
 16. Rugdraaien - 1 minuut aan elke kant
 17. Liggende hand tot grote teen - 30 seconden aan elke kant
 18. Savasana - 3 minuten

Herhaal dit aan zowel de linker- als de rechterkant wanneer dit wordt aangegeven. Stroom soepel tussen elke houding door, haal een paar keer adem en ga dan verder.

Gezonde gewoonten die de transformatie van uw yogalichaam maximaliseren

Ondersteun de veranderingen die u op uw mat bereikt met deze gezonde levensstijlgewoonten:

Hydrateer - Drink voldoende water voor, tijdens en na yoga om spiervermoeidheid te voorkomen en zweetverlies te compenseren. Een goede hydratatie optimaliseert de trainingsprestaties en het herstel.

Slaap - Een goede slaapkwaliteit ondersteunt spierherstel en -groei plus een gezonde stofwisseling. De stressvermindering van yoga helpt u beter uit te rusten.

Voeding - Volg een onbewerkt, volwaardig dieet met de juiste calorie-inname voor uw doelen om verandering te stimuleren.

Beweeg dagelijks - Blijf actief op rustdagen met wandelen, cardio, lichte gewichten, enz. Meer beweging bouwt metabolisme-opwekkende spieren op.

Stress verminderen - Het beheersen van stress in het leven door middel van yoga of andere oefeningen beperkt cortisol en mentale barrières die progressie voorkomen.

Wees geduldig - Begrijp dat positieve verandering consistentie in de tijd vereist. Verwacht geen resultaten van de ene op de andere dag.

Verandert Yoga uw lichaamsvorm?

De afhaalmaaltijden

Yoga biedt een low-impact pad naar lichaamstransformatie door vetvrije spiermassa op te bouwen en vet te verbranden. Hoewel plaatselijke vermindering van probleemzones onmogelijk blijft, draagt yoga bij aan de verjonging van het hele lichaam. Een strategische yogabeoefening plus gezonde leefgewoonten kunnen na verloop van tijd leiden tot een sterker, strakker en flexibeler lichaam. Heb geduld en vertrouw op het proces!

CBD en Yoga: een winnende combinatie?

U hebt misschien wel eens gehoord over het combineren van cannabis CBD olie met yoga. Maar is CBD eigenlijk wel een aanvulling op een yogabeoefening of yogalichaamsveranderingen?

Onderzoek naar het combineren van CBD-olie of CBD-capsules en yoga blijft beperkt. De meeste gerapporteerde voordelen zijn anekdotisch en afhankelijk van de dosering. Overleg met uw arts voordat u CBD-olie in uw fitnessroutine of lichaamstransformatie mengt. Begin laag, ga langzaam en houd eventuele bijwerkingen in de gaten. Maar voorzichtig gebruikt, kunnen CBD en yoga voor sommigen synergetisch werken.

Wat is het beste moment van de dag om yoga te beoefenen om uw lichaam te veranderen?

De meeste experts raden aan om yoga 's ochtends vroeg te beoefenen op een lege maag. Uw lichaam heeft dan minder voedsel te verteren, zodat uw energie puur op de yogabeoefening gericht kan worden. Het cortisolniveau is 's ochtends hoog, dus yoga kan helpen om de effecten van dit stresshormoon tegen te gaan. Als u vroeg yoga beoefent, wordt ook uw stofwisseling op gang gebracht zodat u in de loop van de dag meer calorieën verbrandt.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie van yoga?

Er zijn weken en maanden consistente beoefening nodig om door middel van yoga zichtbare veranderingen in uw lichaamsbouw te krijgen. Beginners kunnen kleine verbeteringen in spiertonus en flexibiliteit opmerken na 8-12 weken. Aanzienlijke resultaten bij vetverlies zijn pas na minstens 12 weken zichtbaar, omdat uw stofwisseling zich aanpast. Maak maandelijks voortgangsfoto's om subtiele veranderingen bij te houden. Richt u meer op hoe uw lichaam aanvoelt dan alleen op het fysieke uiterlijk.

Is hot yoga of Bikram yoga beter om uw lichaam te veranderen?

Warme stijlen zoals Bikram verbranden meer calorieën door de warmte die uw hartslag verhoogt. Zorg er echter voor dat u uw spieren niet te veel strekt als ze warm zijn, omdat het risico op blessures dan toeneemt. Bouw een basis op bij normale temperaturen voordat u overgaat op hete yoga. De intensiteit maakt het moeilijker voor beginners om de juiste houding en vorm aan te houden. Zowel standaard yoga in een warme ruimte als hot yoga kunnen uw lichaam transformeren.

Hoe vaak per week moet ik yoga doen om mijn lichaamsvorm te veranderen?

Streef ernaar om 3 tot 5 keer per week minstens 60 minuten yoga te beoefenen om uw lichaam een nieuwe vorm te geven. Hersteldagen tussen de sessies zijn belangrijk om de spieren sterker te laten worden. Neem 1-2 rustdagen waarop u zich richt op rustige stretchoefeningen, wandelen of een andere lichte activiteit. Elke dag yoga is niet nodig en kan leiden tot overtraining wanneer u uw lichaamsbouw probeert te transformeren.

Helpt yoga mij buik-, arm- of dijvet te verliezen?

Yoga vermindert het algehele lichaamsvet, maar kan zich niet specifiek richten op probleemgebieden voor vetverlies. Gebruik yoga om vetvrije spieren op te bouwen en de stofwisseling te stimuleren, zodat u over het hele lichaam vet verbrandt. Combineer yoga met gerichte krachttraining als u zich meer wilt richten op het vormen van gebieden zoals de armen. U kunt een zichtbare versteviging van deze gebieden verwachten als de spieren onder het vet aan kracht winnen.

Welke yogahoudingen werken op de billen en benen?

Geef voor het ontwikkelen van uw bilspieren en benen prioriteit aan deze vormen:

 • Krijger I & II
 • Stoel Houding
 • Paard Houding Sumo Squat
 • Kikker Houding
 • Slinger Houding
 • Lage opstap
 • Halve maanbeweging
 • Drie Benige Neerwaartse Hond

Beweeg door hogere herhalingen en activeer de bilspieren echt in elke houding. Vinyasa flows die snel van houding veranderen, stimuleren ook het onderlichaam.

Hoe lang blijven de resultaten van yoga body merkbaar als ik stop met oefenen?

Consistentie is de sleutel bij yoga lichaamstransformaties. Als u helemaal stopt met oefenen, zult u geleidelijk aan tonus, flexibiliteit en kracht verliezen en u meer gestrest voelen. Maak van yoga een levenslange gewoonte, 2-3 keer per week. Door uw yogastijl regelmatig te veranderen, gewichten toe te voegen of een nieuwe studio uit te proberen, kunt u beter volhouden.

Samenvatting

Yoga is een effectieve manier om uw lichaamsvorm en -samenstelling te veranderen als u het gedurende langere tijd consequent beoefent. Houdingen en series bouwen vetvrije spiermassa op door uw lichaamsgewicht te ondersteunen, wat als weerstandstraining werkt. Lichaamsgerichte yoga versterkt ook de buikspieren, wat resulteert in een meer gedefinieerde buik. Een betere lichaamshouding helpt de illusie te creëren dat u er langer en slanker uitziet. Verhoogde flexibiliteit zorgt voor een groter bewegingsbereik, wat de spierspanning kan verbeteren. De stressverminderende voordelen van yoga moedigen gezonde leefgewoonten aan die gewichtsverlies en vetverbranding ondersteunen.

Hoewel yoga niet ter plekke vet kan verminderen, zullen de krachtopbouw en calorieverbranding van het hele lichaam door krachtige stijlen zoals Vinyasa, Ashtanga en Power Yoga het vetverlies gelijkmatig over het lichaam verdelen. Yoga in combinatie met een calorietekort door een dieet zorgt voor een merkbaar vet- en gewichtsverlies. Onderzoek bevestigt dat ervaren yogabeoefenaars meer spiermassa en definitie hebben dan beginners. Onderzoeken tonen aan dat regelmatige yoga het percentage lichaamsvet en de tailleomtrek aanzienlijk vermindert.

Yoga is ook een aanvulling op de inspanningen om af te vallen door verminderde stresshormonen, een sterkere kern, verbeterde voedingsgewoonten en gevarieerde intensiteit. Houdingen die specifiek gericht zijn op de buikspieren, benen en bilspieren kunnen de tonus versnellen. Voor maximale veranderingen in de lichaamssamenstelling beoefent u 3 tot 5 keer per week minstens 60 minuten yoga. Ondersteun uw yogabeoefening met goede hydratatie, voldoende slaap, volwaardige voeding, dagelijkse activiteit en stressmanagementtechnieken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/