Kan Yoga Gewichtstraining Vervangen?

Gepubliceerd:

Yoga en krachttraining zijn twee populaire vormen van lichaamsbeweging die unieke voordelen bieden. Terwijl yoga kan helpen bij het opbouwen van spiertonus en het vergroten van flexibiliteit, is krachttraining effectief voor het opbouwen van spieromvang en kracht. Dit artikel gaat in op de vraag of yoga gewichttraining kan vervangen en geeft inzicht in de voordelen van beide vormen van lichaamsbeweging.

De voordelen van yoga

Belangrijkste opmerkingen:

 • Yoga en krachttraining bieden verschillende voordelen voor het fysieke en mentale welzijn.
 • Yoga verbetert de flexibiliteit, het evenwicht, het lichaamsbewustzijn en de isometrische kracht.
 • Krachttraining bouwt spieromvang, kracht en vermogen op.
 • Een evenwichtige aanpak die yoga en krachttraining combineert, kan optimale resultaten opleveren.
 • Individuele doelen en voorkeuren moeten het ideale trainingsschema bepalen.

De voordelen van yoga

Yoga biedt talloze voordelen voor zowel het fysieke als het mentale welzijn. Het is een veelzijdige beoefening die flexibiliteit, evenwicht, lichaamsbewustzijn en isometrische kracht helpt verbeteren. De beoefening van yoga omvat verschillende houdingen die gericht zijn op specifieke spiergroepen, wat bijdraagt aan een verhoogde spierspanning. Regelmatige yoga beoefening kan ook het risico op blessures verminderen en de algehele functionele fitheid verbeteren.

Flexibiliteit en evenwicht

Een van de belangrijkste voordelen van yoga is het vermogen om de flexibiliteit en het evenwicht te verbeteren. De beoefening omvat een breed scala aan rekoefeningen die helpen om gespannen spieren langer en losser te maken, waardoor de algehele flexibiliteit toeneemt. Daarnaast helpt de focus op evenwicht in yogahoudingen om de stabiliteit en coördinatie te verbeteren, wat vooral goed is voor sporters en mensen met lichamelijke beperkingen.

Verlichting van stress en mentale helderheid

Naast de fysieke voordelen biedt yoga ook mentale en emotionele voordelen. De integratie van ademhalings- en mindfulnesstechnieken in yogabeoefening bevordert ontspanning, verlaagt stressniveaus en verbetert de mentale helderheid. De combinatie van fysieke beweging en bewust ademhalen helpt de geest te kalmeren en het algehele welzijn te verbeteren.

Voordelen van Yoga Trefwoorden
Verbeterde flexibiliteit voordelen van yoga
Verhoogde spierspanning yoga voor kracht
Verbeterde balans en coördinatie yoga voor fitness
Verlichting van stress en mentale helderheid voordelen van yoga

De voordelen van krachttraining

Krachttraining biedt een groot aantal voordelen voor mensen die hun kracht en algehele conditie willen verbeteren. Deze vorm van training richt zich op weerstandsoefeningen die gericht zijn op specifieke spiergroepen, waardoor spierhypertrofie en krachttoename mogelijk zijn. Hier volgen enkele belangrijke voordelen van krachttraining:

 1. Toegenomen spieromvang en kracht: Krachttraining stimuleert spiergroei en helpt de spiermassa te vergroten. Het heffen van steeds zwaardere gewichten daagt de spieren uit en bevordert hypertrofie, wat resulteert in meer kracht en vermogen.
 2. Verbeterde lichaamssamenstelling: Het opnemen van krachttraining in uw fitnessroutine kan helpen de lichaamssamenstelling te verbeteren door het lichaamsvet te verminderen en de spiermassa te vergroten. Dit verbetert niet alleen het uiterlijk, maar ondersteunt ook de algehele gezondheid en stofwisseling.
 3. Verbeterd spieruithoudingsvermogen: Regelmatige krachttraining kan het spieruithoudingsvermogen verbeteren, waardoor u langer activiteiten kunt uitvoeren zonder vermoeid te raken. Dit kan vooral gunstig zijn voor atleten en personen die aan duursporten doen.
 4. Minder risico op osteoporose: Van krachttraining is bekend dat het de gezondheid van de botten bevordert en het risico op osteoporose vermindert. De druk die tijdens weerstandsoefeningen op de botten wordt uitgeoefend, stimuleert de botopbouw en verhoogt de botdichtheid, waardoor de botten optimaal gezond blijven.
Voordelen van krachttraining Beschrijving
Grotere spieromvang en spierkracht Krachttraining stimuleert de spiergroei en helpt de spiermassa te vergroten, wat resulteert in meer kracht en vermogen.
Verbeterde lichaamssamenstelling Krachttraining kan de lichaamssamenstelling helpen verbeteren door het lichaamsvet te verminderen en de spiermassa te vergroten, waardoor het uiterlijk en de algehele gezondheid verbeteren.
Verbeterd spieruithoudingsvermogen Regelmatige krachttraining verbetert het uithoudingsvermogen van de spieren, waardoor mensen langer activiteiten kunnen uitvoeren zonder zich vermoeid te voelen.
Minder risico op osteoporose Krachttraining bevordert de gezondheid van de botten en vermindert het risico op osteoporose door botopbouw te stimuleren en de botdichtheid te verhogen.

Krachttraining kan een waardevolle aanvulling zijn op elke fitnessroutine en biedt een groot aantal voordelen voor mensen die hun kracht, lichaamssamenstelling en algemene gezondheid willen verbeteren.

Kan Yoga Spieren Opbouwen?

Een van de veelgestelde vragen in de fitnesswereld is of yoga effectief spieren kan opbouwen. Hoewel yoga bekend staat om zijn vermogen om de flexibiliteit te verbeteren en het algehele welzijn te bevorderen, is het misschien niet de beste keuze voor mensen die alleen maar spiermassa willen opbouwen. Het opnemen van yoga in een fitnessroutine kan echter wel bijdragen aan de spierspanning en -kracht.

Yoga gebruikt lichaamsgewicht als weerstand en vereist spierinspanning om houdingen aan te houden en van de ene naar de andere houding over te gaan. Deze constante spierinspanning kan na verloop van tijd leiden tot meer kracht en uithoudingsvermogen. Bepaalde yogahoudingen, zoals armhoudingen en inversies, zijn specifiek gericht op spiergroepen en kunnen helpen om kracht in het bovenlichaam op te bouwen.

Als u yoga vergelijkt met gewichtheffen of traditionele krachttraining, is het belangrijk op te merken dat de laatste over het algemeen voor een significantere spiergroei zorgt. Gewichtheffen houdt in dat u steeds zwaardere gewichten tilt, wat spierhypertrofie stimuleert en spiermassa bevordert. Yoga kan echter een waardevolle aanvulling zijn op krachttraining, omdat het de flexibiliteit, het evenwicht en de verbinding tussen geest en spieren verbetert, waardoor de algehele conditie verbetert en blessures worden voorkomen.

Tabel: Een vergelijking tussen yoga en krachttraining

Yoga Krachttraining
Verbetert de flexibiliteit Bouwt spiermassa op
Verbetert het evenwicht en het lichaamsbewustzijn Verhoogt de spierkracht en -kracht
Gebruikt lichaamsgewicht als weerstand Gebruikt externe gewichten voor weerstand
Bevordert het algehele welzijn Richt zich op specifieke spiergroepen

Samenvattend: hoewel yoga misschien niet de primaire methode is om spieren op te bouwen, kan het wel bijdragen aan de spierspanning, kracht en algehele fitheid. Het integreren van zowel yoga als gewichtheffen in een uitgebreide trainingsroutine kan zorgen voor een gebalanceerde aanpak die verschillende aspecten van fysieke fitheid aanpakt.

Krachttraining voor spiergroei

Als het gaat om het opbouwen van spieromvang en spierkracht, wordt krachttraining beschouwd als de meest effectieve aanpak. Deze vorm van training richt zich op weerstandsoefeningen die gericht zijn op specifieke spiergroepen, waardoor spierhypertrofie en krachttoename mogelijk zijn. Door na verloop van tijd geleidelijk meer gewicht te heffen, stimuleert krachttraining de spiergroei en neemt de spiermassa toe.

Krachttraining biedt talloze voordelen voor de algehele conditie en lichamelijke prestaties. Naast het ontwikkelen van spierkracht, uithoudingsvermogen en kracht, speelt het ook een cruciale rol bij het voorkomen van botverlies en het behouden van een optimale lichaamssamenstelling. Het opnemen van krachttraining in uw fitnessroutine kan u helpen om meer massa op te bouwen en uw algehele kracht te vergroten.

Hoewel yoga kan bijdragen aan de spiertonus en -definitie, zorgt het niet altijd voor dezelfde spiergroei als krachttraining. Yoga gebruikt lichaamsgewicht als weerstand en vereist spierinspanning om verschillende houdingen aan te kunnen houden. Hoewel bepaalde yogahoudingen, zoals armbalansen en inversies, effectief zijn voor het opbouwen van spierkracht, biedt krachttraining een efficiëntere manier om spieromvang op te bouwen en kracht te vergroten.

Gewichtstraining Yoga
Richt zich op specifieke spiergroepen Richt zich op meerdere spiergroepen tegelijk
Progressieve overbelasting voor spiergroei Gebruikt lichaamsgewicht als weerstand
Verhoogt de algehele spierkracht Verbetert de flexibiliteit en het lichaamsbewustzijn
Verbetert kracht en explosiviteit Bevordert ontspanning en stressbeheer

Hoewel krachttraining de eerste keuze blijft voor spiergroei, kan een evenwichtige aanpak met zowel krachttraining als yoga optimale resultaten opleveren. Yoga kan de algehele kracht, flexibiliteit en het lichaamsbewustzijn verbeteren, terwijl krachttraining de nodige weerstand kan bieden om spieromvang en kracht op te bouwen. Door deze twee vormen van lichaamsbeweging te combineren, kunnen mensen hun fitnessroutine afstemmen op hun specifieke doelen en voorkeuren en zich richten op verschillende aspecten van fysieke fitheid.

De evenwichtige aanpak: Yoga en krachttraining

Als u het debat tussen yoga en krachttraining overweegt, is het belangrijk om te erkennen dat beide vormen van lichaamsbeweging unieke voordelen bieden. In plaats van ze als elkaar uitsluitend te beschouwen, kan een evenwichtige aanpak met beide optimale resultaten opleveren. Door de voordelen van yoga en krachttraining te combineren, kunnen mensen een goed afgeronde fitnessroutine creëren die gericht is op verschillende aspecten van fysieke fitheid.

Yoga biedt talloze voordelen voor algehele kracht, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn. Het helpt de spiertonus te verbeteren, de flexibiliteit te vergroten en het evenwicht te verbeteren. Regelmatige yoga beoefening kan ook het risico op blessures verminderen en de algehele functionele fitheid verbeteren. Aan de andere kant is krachttraining effectief voor het opbouwen van spieromvang en spierkracht. Het zorgt voor progressieve overbelasting, stimuleert spiergroei en vergroot de spiermassa.

Door zowel yoga als krachttraining in een fitnessroutine te integreren, kunnen mensen hun algehele lichamelijke conditie verbeteren. Yoga kan de flexibiliteit, het evenwicht en het lichaamsbewustzijn verbeteren, terwijl krachttraining de nodige weerstand biedt voor spiergroei en krachttoename. Deze evenwichtige aanpak zorgt ervoor dat alle aspecten van fitness, van flexibiliteit tot kracht, aan bod komen. Het is belangrijk om te weten dat het ideale trainingsschema en de ideale intensiteit variëren afhankelijk van de individuele doelen en voorkeuren.

Voordelen van yoga en krachttraining:

 • Verbeterde flexibiliteit en bewegingsbereik
 • Verbeterde spierkracht en uithoudingsvermogen
 • Verhoogde spierspanning en definitie
 • Minder risico op letsel
 • Beter lichaamsbewustzijn en evenwicht
 • Verbeterde algemene functionele fitheid

Hoewel yoga en krachttraining verschillende vormen van lichaamsbeweging zijn, kunnen ze elkaar aanvullen als ze in een goed afgeronde fitnessroutine worden opgenomen. Door de juiste balans te vinden en de sessies op verschillende dagen te plannen om voldoende herstel mogelijk te maken, kunnen mensen genieten van de voordelen van zowel yoga als krachttraining zonder hun trainingsroutine in gevaar te brengen. Het belangrijkste is om naar uw lichaam te luisteren, de intensiteit en duur van de sessies aan te passen aan uw individuele fitnessniveau en de routine aan te passen aan uw persoonlijke doelen en voorkeuren.

Yoga Gewichtstraining
Voordelen Verbeterde flexibiliteit, evenwicht en lichaamsbewustzijn Toename van spieromvang en -kracht, verhoogde spiermassa
Focus Isometrische kracht, spiertonus Progressieve overbelasting, spierhypertrofie
Frequentie 2-3 keer per week 2-3 keer per week
Herstel Voldoende rust, vermijd overtraining Voldoende rust, vermijd overtraining

Het ideale trainingsschema

Om het ideale trainingsschema te maken, moet u een balans vinden tussen yoga en krachttraining, rekening houdend met individuele doelen en voorkeuren. Een goed afgeronde routine kan bestaan uit 2 tot 3 keer per week yogasessies, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de flexibiliteit, het evenwicht en het lichaamsbewustzijn. Deze yogasessies kunnen worden aangevuld met krachttrainingssessies 2-3 keer per week, gericht op specifieke spiergroepen voor kracht en groei.

Door zowel yoga als krachttraining in een wekelijks schema op te nemen, kunnen mensen verschillende aspecten van fysieke fitheid aanpakken. Yoga helpt de algehele conditie te verbeteren door de flexibiliteit en het lichaamsbewustzijn te vergroten, terwijl krachttraining de nodige weerstand biedt voor spiergroei en krachttoename.

Het is belangrijk om te weten dat het ideale trainingsschema kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren. Sommige mensen geven er misschien de voorkeur aan om zich voor hun fitnessdoelen meer op yoga te richten, terwijl anderen de voorkeur geven aan krachttraining. Het is essentieel om naar uw lichaam te luisteren en zo nodig aanpassingen te doen om een evenwichtige en duurzame fitnessroutine te garanderen.

Week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
1 Yoga Rust Gewichtstraining Rust Yoga
2 Gewichtstraining Rust Yoga Rust Gewichtstraining
3 Yoga Rust Gewichtstraining Rust Yoga

Dit voorbeeldschema biedt een kader voor het afwisselen van yoga- en krachttrainingssessies gedurende de week, zodat er voldoende rust en herstel is. U kunt het schema echter aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren en fitnessdoelen. Het is belangrijk om een routine te vinden die het beste voor u werkt en uw algehele welzijn ondersteunt.

Yoga en krachttraining in evenwicht brengen

Het beoefenen van zowel yoga als krachttraining kan een goed afgeronde benadering van fitness bieden, maar het is belangrijk om een balans tussen de twee te vinden. Door de sessies zorgvuldig te plannen en in te plannen, kunnen mensen de voordelen van beide vormen van training benutten zonder risico op overtraining of blessures.

Om yoga en krachttraining effectief met elkaar in balans te brengen, is het aan te raden om de sessies op verschillende dagen te plannen. Dit zorgt voor voldoende hersteltijd voor de spieren en vermindert het risico op overbelastingsblessures. Door yoga- en krachttrainingssessies af te wisselen, kan het lichaam spierherstel en -groei optimaliseren.

Het is ook essentieel om de intensiteit en duur van elke sessie te overwegen op basis van het individuele fitnessniveau. Verhoog geleidelijk de uitdaging van zowel yoga- als krachttrainingsoefeningen om vooruitgang te blijven boeken zonder het lichaam te belasten. Luisteren naar de signalen van het lichaam en de training dienovereenkomstig aanpassen is cruciaal voor het behouden van een evenwichtige en duurzame fitnessroutine.

Voordelen van een balans tussen yoga en krachttraining

Door yoga en krachttraining te combineren, kunnen mensen de voordelen van beide vormen van lichaamsbeweging ervaren. Yoga helpt de flexibiliteit, het evenwicht en het lichaamsbewustzijn te verbeteren, terwijl krachttraining zich richt op het opbouwen van spieromvang en kracht. Door beide in een fitnessroutine op te nemen, kunnen mensen hun algehele fysieke prestaties verbeteren en een goed afgerond fitnessniveau bereiken.

Yoga Gewichtstraining
Focus Flexibiliteit, evenwicht, lichaamsbewustzijn Spieromvang, kracht, vermogen
Resultaten Verbeterde flexibiliteit, gespierde spieren Toename in spieromvang en spierkracht
Voordelen voor de gezondheid Minder risico op letsel, stressbeheer Gezondheid van botten, lichaamssamenstelling
Algehele fitheid Verbetert het lichaamsbewustzijn en de functionele fitheid Verbetert kracht en fysieke prestaties

Door de juiste balans te vinden tussen yoga en krachttraining kunnen mensen een trainingsroutine creëren die past bij hun specifieke doelen en voorkeuren. Of u zich nu richt op kracht, flexibiliteit of algehele fitheid, het combineren van beide vormen van training kan zorgen voor een allesomvattende benadering van lichamelijk welzijn.

Kunnen yoga en krachttraining op dezelfde dag worden gedaan?

Veel fitnessenthousiastelingen vragen zich vaak af of het mogelijk is om zowel yoga als krachttraining in hun dagelijkse trainingsroutines op te nemen. Hoewel het inderdaad mogelijk is om yoga en krachttraining op dezelfde dag te doen, is het essentieel om met een paar factoren rekening te houden om optimale resultaten te garanderen en het risico op vermoeidheid of blessures te minimaliseren.

De sleutel tot het succesvol combineren van yoga en krachttraining is het geven van prioriteit aan rust en herstel. Eén benadering is om de twee vormen van training uit te spreiden met enkele uren ertussen. Dit zorgt voor voldoende spierherstel en helpt de effectiviteit van elke trainingssessie te behouden. Een andere mogelijkheid is om yoga en krachttraining op aparte dagen te doen, voor een evenwichtige benadering van fitness en voldoende tijd voor rust en herstel.

Het is belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en de intensiteit en duur van elke sessie aan te passen op basis van uw individuele fitnessniveau. Als yoga of krachttraining nieuw voor u is, kan het nuttig zijn om met kortere sessies te beginnen en de duur en intensiteit geleidelijk te verhogen naarmate uw kracht en uithoudingsvermogen verbeteren. Denk er altijd aan om goed op te warmen voordat u enige vorm van oefening doet en om daarna af te koelen om de spieren te helpen herstellen en blessures te voorkomen.

Yoga op dezelfde dag als krachttraining Aparte dagen voor yoga en krachttraining
Kan gemak en tijdsefficiëntie bieden Zorgt voor maximale rust en herstel tussen trainingen door
Kan zorgvuldige planning vereisen Vermindert het risico op overtraining en vermoeidheid
Zorg voor voldoende tijd tussen de sessies voor spierherstel Biedt speciale aandacht voor elke oefenvorm
Energieniveaus controleren en de intensiteit dienovereenkomstig aanpassen Zorgt voor de juiste opwarm- en afkoelroutines

Samenvattend: hoewel het mogelijk is om yoga en krachttraining op dezelfde dag te doen, is het cruciaal om rust en herstel prioriteit te geven om overbelasting te voorkomen en het risico op blessures te minimaliseren. Of u er nu voor kiest om beide vormen van lichaamsbeweging te combineren of ze op aparte dagen in te plannen, luister naar uw lichaam en pas ze aan op basis van uw individuele behoeften en doelen. Door de juiste balans te vinden, kunt u de vruchten plukken van zowel yoga als krachttraining en een goed afgeronde fitnessroutine creëren.

Conclusie

Zowel yoga als krachttraining bieden unieke voordelen en kunnen waardevolle onderdelen zijn van een veelzijdige fitnessroutine. Yoga zorgt voor verbeteringen in flexibiliteit, isometrische kracht en lichaamsbewustzijn, terwijl krachttraining uitblinkt in het opbouwen van spieromvang en kracht.

Hoewel sommigen zich misschien afvragen of yoga krachttraining volledig kan vervangen, is het belangrijk om te erkennen dat ze verschillende doelen dienen. Yoga kan een geweldige aanvulling zijn op een krachttrainingsroutine en zorgt voor balans, een groter bewegingsbereik en stressvermindering.

Uiteindelijk stelt een gebalanceerde aanpak met zowel yoga als krachttraining mensen in staat om de voordelen van beide oefeningen te benutten en hun fitnessroutine aan te passen aan hun specifieke doelen en voorkeuren. Of iemand nu op zoek is naar verbeterde flexibiliteit, spierdefinitie of algehele kracht en conditie, de combinatie van yoga en krachttraining biedt een goed afgeronde aanpak om deze doelen te bereiken.

FAQ

Kan yoga gewichttraining vervangen?

Hoewel yoga veel voordelen biedt, is het geen directe vervanging voor krachttraining. Yoga richt zich op flexibiliteit, evenwicht en lichaamsbewustzijn, terwijl krachttraining effectief is voor het opbouwen van spieromvang en kracht.

Wat zijn de voordelen van yoga?

Yoga kan de flexibiliteit, het evenwicht, het lichaamsbewustzijn en de isometrische kracht verbeteren. Het helpt ook het risico op blessures te verminderen en omvat ademhalings- en stressmanagementtechnieken voor een holistisch welzijn.

Wat zijn de voordelen van krachttraining?

Krachttraining is effectief voor het opbouwen van spieromvang en spierkracht. Het helpt bij het ontwikkelen van spierkracht, uithoudingsvermogen en kracht, en speelt een cruciale rol bij het voorkomen van botverlies en het behouden van de lichaamssamenstelling.

Kan yoga spieren opbouwen?

Hoewel yoga kan bijdragen aan de spiertonus en -definitie, biedt het misschien niet dezelfde spiergroei als gewichtheffen of traditionele krachttraining. Bepaalde yogahoudingen, zoals armbalansen en inversie houdingen, zijn bijzonder effectief voor het opbouwen van spierkracht.

Is krachttraining nodig voor spiergroei?

Krachttraining wordt beschouwd als de meest praktische aanpak voor het opbouwen van spiermassa. Het heffen van steeds zwaardere gewichten stimuleert spiergroei en vergroot de spiermassa. Het is een effectievere manier om massa op te bouwen en kracht te vergroten dan yoga.

Kunnen yoga en krachttraining worden gecombineerd?

Ja, een evenwichtige aanpak met zowel yoga als krachttraining kan optimale resultaten opleveren. Yoga verbetert de algehele kracht, flexibiliteit en het lichaamsbewustzijn, terwijl krachttraining de nodige weerstand biedt voor spiergroei en krachttoename.

Wat is het ideale trainingsschema?

Een goed afgeronde trainingsroutine kan bestaan uit 2 tot 3 keer per week yogasessies, waarbij de nadruk ligt op flexibiliteit, evenwicht en lichaamsbewustzijn. Het kan worden aangevuld met krachttrainingssessies 2-3 keer per week, gericht op specifieke spiergroepen voor kracht en groei.

Hoe kunnen yoga en krachttraining in evenwicht zijn?

Het is belangrijk om yoga- en krachttrainingssessies op verschillende dagen te plannen voor voldoende herstel en spierherstel. Dit voorkomt overtraining en vermindert het risico op blessures. Het aanpassen van de intensiteit en duur van de sessies op basis van het individuele fitnessniveau is ook cruciaal voor het behouden van evenwicht en duurzaamheid.

Kunnen yoga en krachttraining op dezelfde dag gedaan worden?

Hoewel het mogelijk is om yoga en krachttraining op dezelfde dag te doen, is het essentieel om prioriteit te geven aan voldoende rust en herstel. Als u beide vormen van lichaamsbeweging op één dag combineert, overweeg dan om ze te spreiden met enkele uren ertussen om voldoende spierherstel mogelijk te maken en het risico op vermoeidheid of letsel te minimaliseren.

Wat is de conclusie?

Yoga en krachttraining bieden unieke voordelen en kunnen waardevolle onderdelen zijn van een goed afgeronde fitnessroutine. Terwijl yoga de flexibiliteit en het algehele lichaamsbewustzijn kan verbeteren, is krachttraining effectiever voor het opbouwen van spieromvang en kracht. Een evenwichtige aanpak die beide vormen van lichaamsbeweging omvat, stelt mensen in staat om hun fitnessroutine af te stemmen op hun specifieke doelen en voorkeuren.

Bron koppelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/