Het beste natuurlijke slaapmiddel voor een rustige nacht

Gepubliceerd:

Op zoek naar een gezonder slaapmiddel grijpen veel mensen naar natuurlijke oplossingen in plaats van naar voorgeschreven medicijnen. In deze uitgebreide gids verkennen we verschillende natuurlijke remedies en praktijken die een betere rust kunnen bevorderen zonder de mogelijke bijwerkingen van geneesmiddelen.

Inhoud:

 1. Natuurlijke slaapmiddelen
  1. Warme melk en haar tryptofaangehalte
  2. De kalmerende eigenschappen van kamillethee
  3. Melatonine-rijk sap van zwarte kersen
 2. Supplementen en kruidenremedies voor een betere slaap
  1. De kalmerende werking van lavendelolie op de geest
  2. Duits kamille-extract als traditioneel geneesmiddel
  3. Kalmerende eigenschappen van hopextracten
  4. Voordelen van magnesiumsupplementen
  5. De rol van GABA bij het bevorderen van ontspanning
 3. Alternatieve methoden voor een betere slaapkwaliteit
  1. Tryptofaanrijke voedingsbronnen voor meer rust
  2. Verbindingen van de Cannabis sativa-plant die de slaap verbeteren
  3. Voordelen van valeriaanwortelextract
 4. Lichaamsbeweging en de invloed ervan op de slaapkwaliteit
  1. De rol van lichaamsbeweging bij het reguleren van de interne klok van het lichaam
  2. Endorfines en hun ontspanningsbevorderende eigenschappen
  3. De timing van lichaamsbeweging om slaapstoornissen te voorkomen
 5. Slaapmiddelen voor vrouwen in de overgang
  1. De slaapkamer koel houden om opvliegers te verlichten
  2. Ademende katoenen kleding kiezen voor meer comfort
  3. Gelaagde oplossingen voor temperatuurbeheersing
 6. Natuurlijke slaapmiddelen tijdens de zwangerschap
  1. Een consistente routine aanhouden tijdens de zwangerschap
  2. Stimulerende middelen voor het slapen gaan vermijden
  3. Voordelen van Stimulus Control Therapy
 7. Veelgestelde vragen over natuurlijke slaapmiddelen
  1. Bestaat er een natuurlijk slaapmiddel dat werkt?
  2. Zijn natuurlijke slaappillen veilig?
  3. Wat raadt Dr. Huberman aan voor de slaap?
  4. Wat is een natuurlijk alternatief voor melatonine?
 8. Conclusie

We verdiepen ons in rustgevende dranken zoals warme melk en kamillethee, die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen. Daarnaast leert u meer over melatoninesupplementen en kruidenextracten zoals lavendelolie en hopextract, waarvan bewezen is dat ze ontspanning bevorderen.

Ons onderzoek naar alternatieve natuurlijke slaapmiddelen omvat voedsel dat rijk is aan tryptofaan en de rol die cannabis sativa planten spelen bij het bereiken van een rustige slaap. We bespreken ook hoe regelmatige lichaamsbeweging uw circadiane ritme kan beïnvloeden door de interne klok van uw lichaam te reguleren en endorfines vrij te maken die ontspanning bevorderen.

Voor vrouwen in de overgang die verlichting zoeken bij slaapstoornissen als gevolg van hormonale veranderingen, bieden wij praktische tips over het handhaven van een koele slaapomgeving en het kiezen van ademende kleding voor optimaal comfort. Aanstaande moeders ten slotte, die manieren zoeken om hun rust tijdens de zwangerschap te verbeteren, zullen baat hebben bij onze aanbevelingen voor consistente routines en stimulusreguleringstherapie.

Deze informatieve gids is bedoeld om mensen te helpen een betere algemene gezondheid te bereiken door een betere slaapkwaliteit, met behulp van een reeks natuurlijke slaapmiddelen die zijn afgestemd op verschillende behoeften.

natuurlijke slaapmiddelen

Natuurlijke slaapmiddelen

Veel mensen gebruiken natuurlijke slaapmiddelen als een niet-farmaceutische oplossing om hun slaapkwaliteit te verbeteren. Deze dranken bevatten vaak ingrediënten die ontspanning bevorderen en de interne klok van het lichaam helpen reguleren, waardoor het gemakkelijker wordt in slaap te vallen en de hele nacht te blijven slapen.

Warme melk en haar tryptofaangehalte

Een populair natuurlijk slaapmiddel is warme melk, die een essentieel aminozuur genaamd tryptofaan bevat. Tryptofaan speelt een cruciale rol bij de productie van serotonine, een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het reguleren van de stemming en het bevorderen van ontspanning. Wanneer warme melk voor het slapen gaan wordt gedronken, kan het de algehele slaapkwaliteit verbeteren door het serotonineniveau in de hersenen te verhogen.

De kalmerende eigenschappen van kamillethee

Kamillethee, een ander bekend kruidenmiddel tegen slapeloosheid, wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de kalmerende effecten op lichaam en geest. Het actieve ingrediënt in kamille is apigenine, dat zich bindt aan specifieke receptoren in de hersenen die kalmeren en stress verminderen. Als u ongeveer 30 minuten voor het slapen gaan kamillethee drinkt, kunt u zich gemakkelijker ontspannen en wordt u 's nachts minder snel wakker van angst of onrust.

Melatonine-rijk sap van zwarte kersen

Sap van tartkersen is een andere drank die bekend staat om zijn potentiële voordelen voor de slaapgezondheid dankzij de hoge concentratie melatonine - een hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van onze slaap-waakcyclus (circadiaan ritme). Het regelmatig drinken van kersensap kan de slaapkwaliteit helpen verbeteren door de melatonineconcentraties in het lichaam te verhogen, waardoor u sneller in slaap valt en langer in slaap blijft. Bovendien bevat sap van tart kersen krachtige antioxidanten die kunnen helpen ontstekingen en oxidatieve stress te verminderen, die beide in verband worden gebracht met onvoldoende slaap.

Hoewel deze natuurlijke slaapmiddelen verlichting kunnen bieden voor sommige mensen die kampen met slaapproblemen, is het essentieel om te onthouden dat iedereen andere behoeften heeft. Als u slaapproblemen blijft ondervinden of een ernstigere slaapstoornis hebt, zoals een vertraagde slaap-waakfase of chronische slapeloosheid, raadpleeg dan uw arts voor persoonlijk advies over de beste aanpak van uw specifieke situatie.

Supplementen en kruidenremedies voor een betere slaap

Van verschillende supplementen die melatonine bevatten is aangetoond dat ze de slaapkwaliteit verbeteren. Enkele populaire supplementen zijn melatonine, lavendelolie, Duits kamille-extract, hopextract, magnesium en GABA. Het wordt aanbevolen dat volwassenen hun arts raadplegen alvorens een onbekend supplement te gebruiken.

De kalmerende werking van lavendelolie op de geest

Lavendelolie wordt al lang gebruikt als natuurlijk middel om ontspanning te bevorderen en de slaapkwaliteit te verbeteren. De kalmerende geur ervan zou bepaalde neurotransmitters activeren die het stressniveau helpen verlagen. U kunt een paar druppels essentiële lavendelolie aan uw bad toevoegen of het voor het slapen gaan in uw slaapkamer verspreiden voor een optimaal resultaat.

Duits kamille-extract als traditioneel geneesmiddel

Duits kamille-extract, afkomstig van de bloemen van de Matricaria recutita plant, wordt van oudsher gebruikt als kruidenmiddel vanwege de kalmerende effecten. Het bevat verbindingen zoals apigenine die zich binden aan specifieke receptoren in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het opwekken van slaperigheid. Het innemen van Duitse kamillecapsules of het drinken van kamillethee kan u helpen sneller in slaap te vallen en langer te blijven slapen.

Kalmerende eigenschappen van hopextracten

De vrouwelijke bloemen van de plant Humulus lupulus staan algemeen bekend als hop en worden van oudsher gebruikt vanwege hun kalmerende eigenschappen. Hopextract wordt vaak gecombineerd met andere slaapbevorderende kruiden zoals valeriaanwortel om een synergetisch effect te creëren. U vindt hopextract in verschillende vormen, zoals capsules of tincturen.

Voordelen van magnesiumsupplementen

Het is aangetoond datmagnesiumsupplementen de slaapkwaliteit verbeteren door de productie van melatonine te reguleren en een gezond niveau van GABA te handhaven - een neurotransmitter die ontspanning bevordert. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn onder meer bladgroenten, noten, zaden en volle granen; aanvulling kan echter nodig zijn voor mensen met dieetbeperkingen of gezondheidsaandoeningen die de magnesiumopname beïnvloeden.

De rol van GABA bij het bevorderen van ontspanning

Gamma-aminoboterzuur (GABA) is een remmende neurotransmitter die een cruciale rol speelt bij het verminderen van de neuronale prikkelbaarheid in het hele zenuwstelsel. Lage GABA-niveaus zijn in verband gebracht met een slechte slaapkwaliteit en slapeloosheid. Aanvulling met GABA kan ontspanning bevorderen en de algehele slaapkwaliteit verbeteren, maar moet onder medisch toezicht gebeuren vanwege mogelijke interacties met medicijnen of bestaande gezondheidsaandoeningen.

Alternatieve methoden voor een betere slaapkwaliteit

Een derde van de Amerikaanse volwassenen krijgt niet regelmatig genoeg van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van zeven tot negen uur slaap per nacht. Zij zoeken naar alternatieve methoden zoals het gebruik van voedingsmiddelen die rijk zijn aan tryptofaan - een essentieel aminozuur - cannabis sativa planten die fytocannabinoïden bevatten die inwerken op het endocannabinoïde systeem of valeriaanwortelextract.

Tryptofaanrijke voedingsbronnen voor meer rust

Tryptofaan is een essentieel aminozuur dat een cruciale rol speelt bij het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Het dient als voorloper van serotonine, dat kan worden omgezet in melatonine - het hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van onze slaap-waakcyclus. Voedingsmiddelen met grote hoeveelheden tryptofaan zijn onder meer kalkoen, kip, melk, kaas, noten, zaden, tofu en vis. Als u deze voedingsmiddelen in uw dieet opneemt, kunt u sneller in slaap vallen en langer doorslapen.

Verbindingen van de Cannabis sativa-plant die de slaap verbeteren

Cannabidiol (CBD), een van de vele cannabinoïden die voorkomen in cannabis sativa planten zoals hennep en marihuana, blijkt potentiële voordelen te hebben als het gaat om het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stressniveaus zonder psychoactieve effecten te veroorzaken zoals zijn tegenhanger THC. CBD-producten van gerenommeerde bedrijven als Cibdol bieden verschillende opties, waaronder oliën en capsules die kunnen helpen bij een slechte slaapkwaliteit of bij moeilijkheden om in slaap te vallen door angst of andere factoren.

Voordelen van valeriaanwortelextract

Als populair kruidenmiddel tegen slaapproblemen wordt valeriaanwortelextract al eeuwenlang gebruikt om ontspanning te bevorderen en de slaapkwaliteit te verbeteren. Aangenomen wordt dat de actieve bestanddelen in de valeriaanwortel de niveaus van gamma-aminoboterzuur (GABA) verhogen, een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het kalmeren van het zenuwstelsel. Onderzoek suggereert dat valeriaanwortelsupplementen kunnen helpen de tijd die nodig is om in slaap te vallen te verkorten en de algehele slaapkwaliteit te verbeteren, vooral in combinatie met andere natuurlijke middelen zoals hop of citroenmelisse.

Naast deze alternatieve methoden kan een goede slaaphygiëne uw vermogen om in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen aanzienlijk beïnvloeden. Dit omvat een consequente routine voor het slapengaan, het creëren van een comfortabele slaapomgeving zonder afleidingen zoals elektronica of geluidsoverlast, het beperken van cafeïnegebruik vlak voor het slapengaan en het vermijden van lange dutjes overdag.

Als u worstelt met chronische slapeloosheid of andere aanhoudende slaapstoornissen ondanks het proberen van verschillende natuurlijke remedies en het verbeteren van uw slaapgewoonten, overweeg dan een consult bij een integratieve gezondheidsprofessional die gespecialiseerd is in het behandelen van slapeloosheid met behulp van evidence-based benaderingen zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), specifiek gericht op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van slechte slaapkwaliteit.

Lichaamsbeweging en de invloed ervan op de slaapkwaliteit

Regelmatige lichaamsbeweging speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de slaapkwaliteit door de interne klok van uw lichaam, ook wel het circadiane ritme genoemd, te helpen reguleren. Lichaamsbeweging overdag kan helpen endorfines vrij te maken die ontspanning bevorderen, wat uiteindelijk leidt tot een betere slaap 's nachts. Om de voordelen van lichaamsbeweging voor uw slaapkwaliteit te maximaliseren, is het belangrijk om de training dienovereenkomstig te plannen en te timen.

De rol van lichaamsbeweging bij het reguleren van de interne klok van het lichaam

Een consistente bewegingsroutine kan ons circadiane ritme aanzienlijk beïnvloeden. Regelmatige lichaamsbeweging helpt ons de interne klok van ons lichaam te synchroniseren met de natuurlijke licht-donkercyclus, en bevordert zo een rustige slaap en een verfrissend ontwaken. Uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Medicine & Science in Sports & Exercise bleek dat mensen die regelmatig sporten een betere slaapkwaliteit hadden dan sedentaire personen.

Endorfines en hun ontspanningsbevorderende eigenschappen

Van endorfine, een soort chemische stof die tijdens het sporten wordt afgescheiden, is aangetoond dat het stressniveaus vermindert en gevoelens van sereniteit opwekt. Deze "feel good hormonen" werken door binding van opioïde receptoren in de beloningscentra van onze hersenen, waardoor we ons rustiger en gelukkiger voelen na het sporten. Regelmatige lichaamsbeweging kan angst en stress helpen verlichten en de kwaliteit van de slaap verbeteren.

De timing van lichaamsbeweging om slaapstoornissen te voorkomen

Lichaamsbeweging kan gunstig zijn voor de kwaliteit van de slaap, maar het is belangrijk wanneer u dat doet. Matige lichaamsbeweging te kort voor het slapengaan kan een stimulerend effect hebben waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen. Volgens de National Sleep Foundation moeten mensen activiteiten van gemiddelde intensiteit binnen twee uur voor het slapengaan vermijden. Kies in plaats daarvan voor weinig belastende oefeningen zoals yoga of stretching.

 • Tip 1: Plan uw trainingen vroeger op de dag of minstens een paar uur voor het slapengaan, zodat u uw lichaam voldoende tijd geeft om af te koelen en zich voor te bereiden op de slaap.
 • Tip 2: Als u 's avonds moet trainen omdat u geen tijd hebt, kies dan voor oefeningen met weinig impact, zoals rustige stretchoefeningen of kalmerende yogahoudingen in plaats van intensieve cardiosessies.
 • Tip 3: Neem ontspanningstechnieken op in uw routine na de training, zoals diepe ademhalingsoefeningen of progressieve spierontspanning, om de rustgevende slaap na het sporten verder te bevorderen.

Het opnemen van regelmatige lichaamsbeweging in onze dagelijkse routines kan onze algehele slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren door onze circadiane ritmes te helpen reguleren en gevoelens van ontspanning te bevorderen door het vrijkomen van endorfine. Let echter wel op de timing en intensiteit van de training rond bedtijd, om een gezond slaappatroon niet te verstoren.

Slaapmiddelen voor vrouwen in de overgang

De menopauze kan verschillende slaapstoornissen veroorzaken, waaronder opvliegers en nachtelijk zweten. Deze verstoringen kunnen leiden tot een slechte slaapkwaliteit, wat weer van invloed is op de algehele gezondheid en het welzijn. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke slaapmiddelen die vrouwen in de menopauze in hun routine kunnen opnemen om hun nachtrust te verbeteren.

De slaapkamer koel houden om opvliegers te verlichten

Opvliegers tijdens de menopauze kunnen een goede nachtrust in de weg staan. Een manier om dit probleem te bestrijden is het handhaven van een koele slaapkameromgeving. Voor optimale slaapomstandigheden stelt de National Sleep Foundation voor om de thermostaat tussen 15-19°C te houden. Daarnaast kan het gebruik van ventilatoren of airconditioners helpen om de kamertemperatuur te reguleren en een betere slaap te bevorderen.

Ademende katoenen kleding kiezen voor meer comfort

Ook het soort kleding dat u voor het slapen gaan draagt, speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Kiezen voor ademende stoffen zoals katoen zorgt voor luchtcirculatie rond het lichaam en voert vocht af dat wordt veroorzaakt door zweten als gevolg van opvliegers of nachtelijk zweten. Vermijd synthetische materialen zoals polyester, die warmte kunnen vasthouden en het ongemak tijdens deze periodes kunnen verergeren.

Gelaagde oplossingen voor temperatuurbeheersing

 • Dekbedovertrekken: Het gebruik van dekbedovertrekken van lichte materialen zoals perkal katoen of linnen zorgt voor een extra laag comfort zonder al te veel warmte vast te houden.
 • Katoenen lakens: Katoenen lakens van hoge kwaliteit met een draadtelling tussen 200-400 bieden ademend vermogen en toch zachtheid tegen uw huid.
 • Matrasbeschermers: Een koelmatras van geheugenschuim met gel of latex kan de lichaamstemperatuur helpen reguleren en extra ondersteuning bieden voor een comfortabelere slaap.

Naast deze tips is het essentieel dat vrouwen in de overgang een goede slaaphygiëne in acht nemen. Dit omvat een consistente routine voor het slapengaan, het creëren van een ontspannende omgeving voor het slapengaan en het vermijden van stimulerende middelen zoals cafeïne of alcohol vlak voor het slapengaan. Integrale gezondheidsbenaderingen zoals yoga, meditatie of acupunctuur kunnen ook helpen het stressniveau te verlagen en de algehele slaapkwaliteit tijdens deze overgangsperiode te verbeteren.

Ten slotte, als de slaapproblemen aanhouden ondanks natuurlijke middelen en veranderingen in levensstijl, overleg dan met uw arts over mogelijke behandelingen. Uw arts kan u HRT of antidepressiva in lage dosis voorschrijven om de symptomen van de menopauze, zoals opvliegers, onder controle te houden.

Natuurlijke slaapmiddelen tijdens de zwangerschap

Door hormonale veranderingen en lichamelijke ongemakken hebben zwangere vrouwen vaak moeite met een goede nachtrust. Door hormonale veranderingen en lichamelijke ongemakken kunnen zwangere vrouwen moeite hebben om in slaap te vallen of de hele nacht in slaap te blijven. Hoewel er verschillende natuurlijke slaapmiddelen beschikbaar zijn, is de veiligheid daarvan tijdens de zwangerschap niet goed vastgesteld. Daarom is het cruciaal om zich te richten op alternatieve methoden die een betere slaapkwaliteit bevorderen zonder risico's.

Een consistente routine aanhouden tijdens de zwangerschap

Het maken van een regelmatig schema voor het slapen en opstaan kan het circadiane ritme van uw lichaam helpen reguleren, waardoor u tijdens de zwangerschap rustiger kunt slapen. Elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed gaan en wakker worden helpt om de interne klok van uw lichaam, ook wel het circadiane ritme genoemd, te reguleren. Dankzij deze consistentie valt u gemakkelijker in slaap en ervaart u minder onderbrekingen in uw REM-slaapcyclus.

 • Creëer een ontspannend ritueel voor het slapengaan: Doe kalmerende activiteiten zoals lezen of een warm bad nemen voordat u naar bed gaat.
 • Vermijd dutten te dicht bij bedtijd: Dutjes moeten worden beperkt tot het begin van de middag, zodat ze de nachtelijke rust niet verstoren.
 • Zorg voor een goede slaapomgeving: Houd uw slaapkamer donker, stil en koel voor optimaal slaapcomfort.

Stimulerende middelen voor het slapen gaan vermijden

Zwangere vrouwen moeten het gebruik van stimulerende middelen als cafeïne of nicotine vlak voor het slapengaan vermijden, omdat deze stoffen het inslapen kunnen bemoeilijken. Cafeïnegebruik moet idealiter worden beperkt tot de ochtenduren, en nicotinegebruik moet tijdens de zwangerschap helemaal worden vermeden vanwege de schadelijke effecten op zowel de moeder als de zich ontwikkelende foetus. Daarnaast is het essentieel om grote maaltijden of gekruid voedsel voor het slapen gaan te vermijden, omdat dit brandend maagzuur of indigestie kan veroorzaken, wat de slaap kan verstoren.

Voordelen van Stimulus Control Therapy

Stimulus control therapy is een cognitieve gedragstechniek die ontworpen is om mensen te helpen hun bed te associëren met alleen slapen. Conditioneer uw geest om te begrijpen wanneer het tijd is voor ontspanning en rust door hem te trainen het bed te correleren met slapen. Enkele tips voor het oefenen van stimuluscontrole therapie zijn:

 • Reserveer uw bed voor de slaap: Vermijd activiteiten zoals tv-kijken of werken op uw laptop terwijl u in bed ligt.
 • Als u niet binnen 20 minuten na het slapengaan in slaap kunt vallen, sta dan op en onderneem een kalmerende activiteit totdat u zich weer slaperig voelt.
 • Vermijd vaak op de klok te kijken: Vaak de tijd controleren kan stress veroorzaken omdat u niet genoeg rust krijgt, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen.

Door deze strategieën op te nemen in uw dagelijkse routine kunt u de slaapkwaliteit tijdens de zwangerschap aanzienlijk verbeteren zonder gebruik te maken van potentieel onveilige natuurlijke slaapmiddelen. Raadpleeg altijd een gezondheidsdeskundige als u zich zorgen maakt over uw specifieke situatie of als u extra advies nodig hebt over veilige manieren om meer rust in deze kritieke levensperiode te bevorderen.

Veelgestelde vragen over natuurlijke slaapmiddelen

Bestaat er een natuurlijk slaapmiddel dat werkt?

Ja, verschillende natuurlijke slaapmiddelen zijn effectief gebleken bij het bevorderen van een rustige slaap. Enkele populaire opties zijn warme melk, kamillethee, sap van zure kersen en lavendelolie. Deze middelen werken ontspannend of verhogen de productie van melatonine, een hormoon dat de slaapcyclus regelt. Raadpleeg altijd uw arts voordat u een nieuw middel probeert.

Zijn natuurlijke slaappillen veilig?

Natuurlijke slaappillen worden over het algemeen als veilig beschouwd als ze volgens voorschrift en met mate worden gebruikt. Het is echter essentieel om vóór gebruik de ingrediënten en mogelijke bijwerkingen van elk supplement te onderzoeken. Bovendien is het raadzaam een arts te raadplegen om de veiligheid en de juiste dosering op basis van individuele behoeften te garanderen.

Wat raadt Dr. Huberman aan voor de slaap?

Dr. Andrew Huberman, een neurowetenschapper gespecialiseerd in hersenfunctie en gedrag, beveelt verschillende technieken aan om de slaapkwaliteit te verbeteren, zoals het aanhouden van een consistente bedtijdroutine; blootstelling aan zonlicht overdag; het vermijden van cafeïne na 12 uur; het gebruik van verduisteringsgordijnen of oogmaskers 's nachts; het oefenen van diepe ademhalingsoefeningen voor het slapen gaan;

Wat is een natuurlijk alternatief voor melatonine?

Enkele alternatieven voor melatoninesupplementen zijn tryptofaanrijke voedingsmiddelen zoals kalkoen of pompoenpitten, die het serotonineniveau helpen verhogen - een belangrijke voorloper van de melatonineproductie - en kruidenmiddelen zoals valeriaanwortelextract of passiebloementhee, die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen, kunnen ook nuttig zijn om een betere rust te bevorderen zonder gebruik te maken van synthetische supplementen.

Conclusie

Ten slotte zijn er verschillende natuurlijke slaapmiddelen die de kwaliteit van uw rust kunnen verbeteren. Warme melk, kamillethee en sap van zure kersen zijn slechts enkele voorbeelden van dranken die ontspanning kunnen bevorderen voor het slapengaan. Melatonine en kruiden als lavendelolie en hopextract kunnen helpen bij de slaap.

Daarnaast kan lichaamsbeweging de interne klok van het lichaam reguleren en ontspanning bevorderen via endorfine. Voor vrouwen in de overgang en zwangere vrouwen kunnen een koele slaapomgeving en consistente routines helpen om beter te slapen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige natuurlijke slaapmiddelen, bekijk dan de selectie CBD-producten van Cibdol. Onze van biologische hennep afgeleide oliën bevatten geen THC of schadelijke toevoegingen en bieden een veilige en effectieve verlichting voor mensen die worstelen met slapeloosheid of andere slaapproblemen. Onze producten zijn speciaal ontworpen om aan uw behoeften te voldoen en u te helpen een goede nachtrust te bereiken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/