Wakker worden om 3 uur 's nachts

Gepubliceerd:

Om 3 uur 's nachts wakker worden kan een frustrerende en verbijsterende ervaring zijn, waardoor veel mensen op zoek gaan naar antwoorden op dit nachtelijke verschijnsel. In deze blogpost onderzoeken we de mogelijke oorzaken van 3 uur 's nachts wakker worden en geven we methoden om u te helpen de hele nacht door te slapen.

Inhoud:

 1. Redenen om om 3 uur 's nachts wakker te worden
 2. Urineren als veelvoorkomende oorzaak van wakker worden
 3. Slapeloosheid Verstoort de slaapcyclus
 4. Slaapapneu die leidt tot vaak wakker worden
 5. Circadiane ritmestoornissen die de lichaamsklok beïnvloeden
 6. Historische slaappatronen die het ontwaken 's nachts beïnvloeden
 7. De cyclus van wakker worden om 3 uur 's nachts doorbreken
 8. Diepe ademhalingsoefeningen om het stressniveau te verlagen
 9. Lezen als ontspannende activiteit voor het slapengaan
  1. Tips voor het kiezen van leesmateriaal voor het slapen gaan:
 10. Rustgevende muziek gebruiken voor een betere slaapkwaliteit
 11. Hydratatie en kruidenthee voor een betere slaap
  1. Belangrijk om overdag gehydrateerd te blijven
  2. Voordelen van kamillethee voor een goede nachtrust
  3. De positieve effecten van valeriaanwortel thee op het verbeteren van de nachtrust
 12. Uw dagelijkse routines timen voor een optimaal slaappatroon
  1. Consistente maaltijden voor een gezonde spijsvertering
  2. Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij een diepere slaap
  3. Het belang van een gestructureerde dagindeling
 13. Onderliggende problemen achter het frequente ontwaken 's nachts aanpakken
  1. Mogelijke medische oorzaken opsporen en behandelen
  2. Emotionele stress beheersen voor een betere slaap
  3. Een aangename slaapomgeving creëren
 14. Wakker worden om 3 uur 's nachts - Spirituele betekenis en persoonlijke groei
 15. Dankbaarheidspraktijken voor persoonlijke groei
 16. Uw prestaties erkennen als een vorm van zelfvalidatie
 17. Het spirituele aspect van frequent nachtelijk ontwaken omarmen
 18. Conclusie

Veelvoorkomende oorzaken van wakker worden om 3 uur 's nachts, zoals urineren, slapeloosheid, slaapapneu en circadiane ritmestoornissen, worden diepgaand onderzocht. Verder bespreken we strategieën om de cyclus van nachtelijk ontwaken te doorbreken door diepe ademhalingsoefeningen, leesroutines voor het slapen gaan en kalmerende muziek in uw dagelijks leven op te nemen.

Naast deze nuttige tips over het verbeteren van de slaapkwaliteit door middel van hydratatie en kruidenthee zoals kamille of valeriaanthee, behandelen onze deskundigen ook hoe de timing van uw dagelijkse routines van invloed kan zijn op optimale slaappatronen. Wij leggen de nadruk op regelmatige maaltijden voor een gezonde spijsvertering en regelmatige lichaamsbeweging om een diepere slaap te bevorderen.

Last but not least: het is van essentieel belang dat de onderliggende oorzaken van veelvuldig ontwaken 's nachts worden aangepakt om tot rust te komen. Dit omvat het opsporen van mogelijke medische oorzaken en het effectief beheren van emotionele stressfactoren - en dat alles binnen een stimulerende slaapomgeving.

wakker-worden-bij-3-uur

Redenen om om 3 uur 's nachts wakker te worden

Er zijn verschillende redenen waarom mensen om 3 uur 's nachts wakker worden, waaronder plassen, slapeloosheid, slaapapneu, stoornissen in het circadiane ritme, lichamelijke pijn en medische aandoeningen. Historische slaappatronen en REM-slaapstadia kunnen ook een rol spelen bij dit frustrerende verschijnsel. Veel voorkomende oorzaken van ontwaken om 3 uur 's nachts en de gevolgen daarvan voor de slaapkwaliteit worden hier besproken.

Urineren als veelvoorkomende oorzaak van wakker worden

Nocturie of frequent urineren 's nachts is een van de redenen waarom veel mensen 's morgens vroeg wakker worden. Een teveel aan vloeistoffen consumeren voor het slapengaan kan ertoe leiden dat u 's nachts wakker wordt om naar het toilet te gaan. Om te voorkomen dat u 's nachts wakker wordt door plassen, kunt u proberen de vochtinname rond bedtijd te verminderen en ervoor zorgen dat u uw blaas volledig leegt voordat u naar bed gaat.

Slapeloosheid Verstoort de slaapcyclus

Slapeloosheid, gekenmerkt door moeite om in slaap te vallen of in slaap te blijven gedurende de nacht, kan leiden tot het regelmatig wakker worden tijdens lichte slaapfasen zoals de REM-slaap. Stressvolle gebeurtenissen in het leven of slechte slaaphygiëne dragen vaak bij tot slapeloosheidsproblemen zoals verstoorde slaappatronen en nachtelijke ontwakingen.

Slaapapneu die leidt tot vaak wakker worden

Obstructieve slaapapneu (OSA), een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de diepe slaap tijdelijk stopt, kan ertoe leiden dat mensen 's nachts vaak wakker worden. OSA gaat vaak gepaard met luid snurken en vermoeidheid overdag door de verstoorde slaapkwaliteit. Als u denkt dat u OSA heeft, vraag dan medisch advies voor een diagnose en behandeling.

Circadiane ritmestoornissen die de lichaamsklok beïnvloeden

De interne klok of het circadiane ritme van uw lichaam regelt uw slaap-waakcyclus door te bepalen wanneer u zich overdag wakker en 's nachts slaperig voelt. Circadiane ritmestoornissen zoals DSPS of ASPS kunnen de natuurlijke slaapcycli verstoren, waardoor u vroeger dan normaal wakker wordt. Om uw circadiane ritme te helpen reguleren, kunt u proberen uw bedtijden aan te houden en u overdag bloot te stellen aan natuurlijk licht.

Historische slaappatronen die het ontwaken 's nachts beïnvloeden

 • Bifasische slaap: Historisch gezien volgde de mens een bifasisch slaappatroon waarbij hij 's nachts in twee afzonderlijke segmenten sliep. Deze praktijk kan verklaren waarom sommige mensen nog steeds last hebben van nachtelijke ontwakingen ondanks dat er geen duidelijke onderliggende problemen zijn.
 • Slaapstadia: Tijdens de REM-slaapfase neemt onze hersenactiviteit toe terwijl de spierspanning afneemt, waardoor we sneller wakker worden van externe prikkels zoals lawaai of temperatuursveranderingen in onze omgeving.

Kortom, inzicht in de oorzaken van het wakker worden om 3 uur 's nachts kan helpen bij het vinden van mogelijke oplossingen om de algehele slaapkwaliteit te verbeteren en het aantal nachtelijke ontwakingen als gevolg van deze factoren te verminderen.

De cyclus van wakker worden om 3 uur 's nachts doorbreken

De cyclus van wakker worden om 3 uur 's nachts doorbreken

Om de cyclus van consequent wakker worden om 3 uur 's nachts te doorbreken, is het essentieel om verschillende stressverminderingstechnieken toe te passen en een ontspannende bedtijdroutine te creëren. Zo kunt u uw lichaam voorbereiden op rust en uw algehele slaapkwaliteit verbeteren.

Diepe ademhalingsoefeningen om het stressniveau te verlagen

Diepe ademhalingsoefeningen zijn een doeltreffende manier om het stressniveau voor het slapengaan te verminderen. Deze oefeningen bestaan uit het langzaam en diep inademen door de neus, waarbij de nadruk ligt op het uitzetten van het middenrif in plaats van oppervlakkige bewegingen van de borstkas. Elke avond even diep ademhalen kan nuttig zijn om de geest tot rust te brengen en de spieren te kalmeren, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen en te blijven.

Lezen als ontspannende activiteit voor het slapengaan

Het opnemen van ontspannende activiteiten zoals lezen in uw routine voor het slapengaan kan ook aanzienlijk bijdragen tot het doorbreken van de cyclus van regelmatig wakker worden om 3 uur 's nachts. Door te lezen kunt u ontsnappen aan de dagelijkse stress door u onder te dompelen in een andere wereld of nieuwe informatie te leren zonder uw hersenen te overprikkelen met schermen of andere afleidingen die het slaappatroon kunnen verstoren.

Tips voor het kiezen van leesmateriaal voor het slapen gaan:

 • Kies boeken die kalmerend of rustgevend van aard zijn; vermijd intense thrillers of emotioneel geladen inhoud.
 • Vermijd het gebruik van elektronische apparaten zoals tablets of smartphones, aangezien deze blauw licht uitstralen dat de melatonineproductie verstoort - kies in plaats daarvan voor fysieke boeken of e-readers met een warme lichtinstelling.
 • Stel elke avond een vaste leestijd in, met als doel minstens 20-30 minuten voor het slapengaan.

Rustgevende muziek gebruiken voor een betere slaapkwaliteit

Kalmerende muziek, zoals klassieke of omgevingsmuziek, kan een ander effectief middel zijn om een betere slaapkwaliteit te bevorderen. Luisteren naar rustgevende muziek kan uw hartslag verlagen en uw geest ontspannen, zodat u gemakkelijker in een diepe slaap kunt vallen zonder 's nachts wakker te worden. Experimenteer met verschillende genres en artiesten tot u de perfecte soundtrack vindt om u in een vredige slaap te wiegen.

Houd naast deze ontspanningstechnieken ook rekening met andere factoren zoals een goede slaaphygiëne, het gebruik van een slaapmasker indien nodig, en het aanpakken van onderliggende gezondheidsproblemen die kunnen bijdragen tot een verstoord slaappatroon. Voor een betere nachtrust neemt u maatregelen om uw gezondheid te bevorderen en een ideale slaapomgeving te creëren.

Hydratatie en kruidenthee voor een betere slaap

Hydratatie en kruidenthee voor een betere slaap

Een goede hydratatie gedurende de dag is essentieel voor optimale lichaamsfuncties, waaronder slapen. Voldoende hydratatie is belangrijk voor de regeling van de lichaamstemperatuur, de spijsvertering en het algehele welzijn. Naast overdag gehydrateerd blijven, kan het drinken van kruidenthee voor het slapen gaan verder bijdragen tot ontspanning en verbetering van de algehele slaapkwaliteit.

Belangrijk om overdag gehydrateerd te blijven

Goed gehydrateerd blijven is cruciaal om te voorkomen dat u 's morgens vroeg wakker wordt door dorst of uitdroging. Een gebrek aan voldoende vocht kan leiden tot een droge mond of een onaangenaam gevoel in de keel dat uw slaappatroon kan verstoren. Om ervoor te zorgen dat u de hele dag goed gehydrateerd blijft:

 • Drink dagelijks minstens acht glazen water van een halve liter om goed gehydrateerd te blijven.
 • Neem vochtinbrengende voedingsmiddelen zoals fruit en groenten op in uw dieet.
 • Vermijd overmatig gebruik van cafeïne, want dat kan uitdroging veroorzaken.

Voordelen van kamillethee voor een goede nachtrust

Kamillethee wordt al lang gebruikt als natuurlijk middel tegen slapeloosheid vanwege de kalmerende effecten op het zenuwstelsel. De aanwezigheid van een antioxidant genaamd apigenine in kamille bindt specifieke receptoren in de hersenen die angstniveaus helpen verminderen en een betere slaapkwaliteit bevorderen. Om de voordelen van kamillethee te maximaliseren:

 • Zet ongeveer een half uur voor het slapen gaan een kopje.
 • Voeg naar wens honing of citroen toe voor extra smaak en verzachtende eigenschappen.
 • Zorg ervoor dat de thee cafeïnevrij is om uw slaapcyclus niet te verstoren.

De positieve effecten van valeriaanwortel thee op het verbeteren van de nachtrust

Valeriaanwortelthee wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk middel tegen verschillende slaapstoornissen, waaronder slapeloosheid. Valeriaanzuur, een actieve verbinding in de valeriaanwortel, werkt door het remmen van de afbraak van gamma-aminoboterzuur (GABA) - een neurotransmitter die zenuwimpulsen in de hersenen en het zenuwstelsel helpt reguleren. Dit resulteert in gevoelens van ontspanning en slaperigheid die u kunnen helpen sneller in slaap te vallen en langer in slaap te blijven. Gebruik van valeriaanwortelthee:

 • Zet ongeveer een uur voor het slapengaan een kopje, zodat de werking ervan op gang komt.
 • Combineer het niet met andere kalmerende middelen of alcohol, omdat dit kan leiden tot overmatige slaperigheid of bijwerkingen.
 • Raadpleeg uw arts als u in verwachting bent, borstvoeding geeft of medicijnen gebruikt voordat u valeriaanwortelthee drinkt als slaapmiddel.

Het opnemen van hydratatiepraktijken en kruidenthee in uw dagelijkse routine kan aanzienlijk bijdragen tot het doorbreken van de cyclus van regelmatig wakker worden om 3 uur 's nachts. Door overdag mogelijke uitdrogingsproblemen aan te pakken en voor het slapen gaan kalmerende theeën te gebruiken, zoals kamille of valeriaan, kunt u uw algehele slaapkwaliteit verbeteren en tegelijkertijd het aantal nachtelijke ontwakingen door dorst of ongemak verminderen.

Uw dagelijkse routines timen voor een optimaal slaappatroon

Het vaststellen van een consistente dagelijkse routine is cruciaal wanneer u niet meer elke nacht om 3 uur 's nachts wakker wilt worden. Regelmatige maaltijden en bewegingsschema's zorgen ervoor dat uw cognitieve vermogens optimaal functioneren zonder uw natuurlijke slaappatroon te verstoren. In dit hoofdstuk bespreken we het belang van het aanhouden van een gestructureerd dagelijks schema, inclusief regelmatige maaltijden en regelmatige lichaamsbeweging.

Consistente maaltijden voor een gezonde spijsvertering

Het aanhouden van consistente maaltijdtijden kan helpen de interne klok van uw lichaam te synchroniseren, wat een betere spijsvertering en slaap bevordert. Wanneer u onregelmatig eet of vlak voor het slapengaan grote maaltijden nuttigt, kan dit ongemak of indigestie veroorzaken, waardoor uw slaapkwaliteit wordt verstoord. Om deze problemen te voorkomen, kunt u proberen specifieke maaltijdmomenten in te stellen, zodat er tussen het eten en het slapengaan voldoende tijd is voor een goede spijsvertering.

 • Streef naar drie evenwichtige maaltijden per dag met zo nodig één of twee kleine tussendoortjes.
 • Vermijd zwaar of gekruid voedsel vlak voor het slapen gaan, omdat dit kan bijdragen tot een verstoorde slaap.
 • Neem vezelrijke voedingsmiddelen op in uw dieet om de hele dag door een gezonde spijsvertering te bevorderen.

Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij een diepere slaap

Het onderhouden van een regelmatige bewegingsroutine is niet alleen goed voor de algemene gezondheid, maar verbetert ook de slaapkwaliteit door een diepere slaap tijdens de nachtelijke uren te bevorderen. Lichaamsbeweging helpt de hartslagvariabiliteit (HRV) te verhogen, een indicator van een goede cardiovasculaire gezondheid, gekoppeld aan betere herstellende diepe slaapfasen zoals de REM-slaap (Rapid Eye Movement). Maar het is belangrijk dat u oplet wanneer u sport; als u te vroeg naar bed gaat, kan het tegenovergestelde gebeuren en uw slaappatroon verstoren.

 • Probeer vijf dagen per week ten minste 30 minuten per dag matig intensieve aërobe lichaamsbeweging te doen.
 • Vermijd intensieve trainingen binnen drie uur voor het slapengaan, omdat deze het in slaap vallen of blijven slapen kunnen belemmeren.
 • Overweeg om ontspanningsoefeningen zoals yoga of stretching in uw routine op te nemen om u te helpen ontspannen voordat u naar bed gaat.

Het belang van een gestructureerde dagindeling

Het belang van een gestructureerde dagindeling

Het aanhouden van een gestructureerd dagschema met vaste etenstijden en regelmatige lichaamsbeweging is van vitaal belang voor het behoud van een optimaal slaappatroon. Door een omgeving te creëren waarin ons lichaam kan anticiperen op wat komen gaat, bevorderen wij een gezond circadiaan ritme dat verantwoordelijk is voor het reguleren van onze interne lichaamsklok. Dit zorgt ervoor dat wij 's nachts gemakkelijker in slaap vallen en minder vaak wakker worden. Om deze consistentie te bereiken:

 1. Creëer een dagelijkse routine waarin werk, maaltijden, lichaamsbeweging, ontspanningsactiviteiten en bedtijdrituelen elke dag consequent worden opgenomen.
 2. Vermijd overmatig dutten overdag, dat kan het moeilijker maken om 's nachts in slaap te vallen - beperk dutjes indien nodig tot niet langer dan twintig minuten eerder in de middag.
 3. Geef prioriteit aan een goede slaaphygiëne door een comfortabele slaapomgeving te creëren zonder afleidingen zoals elektronische apparaten of geluidsoverlast van buitenaf.

Onderliggende problemen achter het frequente ontwaken 's nachts aanpakken

Het is essentieel om onderliggende problemen aan te pakken die ervoor zorgen dat u steeds om 3 uur 's nachts wakker wordt. Dit kunnen medische aandoeningen, emotionele stressfactoren of omgevingsfactoren zijn die uw slaapkwaliteit beïnvloeden. Door deze factoren te identificeren en aan te pakken, kunt u uw algemene slaappatroon verbeteren en voorkomen dat u 's ochtends vroeg wakker wordt.

Mogelijke medische oorzaken opsporen en behandelen

Verschillende medische aandoeningen, zoals obstructieve slaapapneu, rusteloze benen of chronische pijn kunnen uw slaap verstoren. Als u vermoedt dat een gezondheidsprobleem de oorzaak is van uw nachtelijke ontwakingen, raadpleeg dan een arts voor een juiste diagnose en behandelmogelijkheden. Aanpassingen in uw levensstijl, zoals afslanken of lichaamsbeweging, kunnen in bepaalde gevallen gunstig zijn; in andere gevallen kunnen medicijnen of begeleiding noodzakelijk zijn.

Emotionele stress beheersen voor een betere slaap

Emotionele stress speelt vaak een belangrijke rol bij een slechte slaapkwaliteit. Om dit probleem te bestrijden:

 • Handhaaf gezonde copingmechanismen zoals het bijhouden van een dagboek of praten met vrienden over problemen.
 • Neem ontspanningstechnieken op in uw dagelijkse routines, zoals diepe ademhalingsoefeningen of meditatie, om het angstniveau voor het slapengaan te verminderen.
 • Overweeg zo nodig de hulp in te roepen van een geestelijk verzorger die gespecialiseerd is in cognitieve gedragstherapie (CGT) voor slapeloosheid.

Een aangename slaapomgeving creëren

Uw slaapkameromgeving is van grote invloed op de kwaliteit van uw rust. Voor optimale slaapomstandigheden kunt u het volgende overwegen:

 • Houd uw slaapkamer koel, donker en stil. Investeer in verduisteringsgordijnen of een slaapmasker om het licht tegen te houden en gebruik zo nodig oordopjes of witte-ruisapparaten.
 • Vermijd het gebruik van elektronische apparaten zoals smartphones of laptops voordat u naar bed gaat, omdat deze blauw licht uitstralen dat de melatonineproductie kan verstoren â€" essentieel voor het reguleren van de slaapcyclus.
 • Zorg voor een comfortabel slaapoppervlak door de juiste matras en kussens te kiezen op basis van uw favoriete slaaphouding en persoonlijke comfortvoorkeuren.

Naast het aanpakken van deze onderliggende problemen is het van cruciaal belang om een goede slaaphygiëne te betrachten. Dit omvat een consistente routine voor het slapengaan, het vermijden van cafeïne en alcohol voor het slapengaan, regelmatige lichaamsbeweging overdag (maar niet te dicht bij bedtijd) en het creëren van een ontspannen sfeer die bevorderlijk is voor een rustige slaap.

Door de mogelijke oorzaken van het vroege ontwaken te identificeren en strategieën voor een betere slaapkwaliteit toe te passen, kunt u de frustrerende cyclus van elke nacht om 3 uur wakker worden doorbreken. Met tijd, geduld en consistentie â€" en misschien wat professionele begeleiding â€" bent u goed op weg naar een betere nachtrust.

cibdol.nl/img/cms/1-blog/waking-up/waking-up-at-3am-5.jpg" alt="Wakker worden om 3 uur 's nachts - Spirituele betekenis en persoonlijke groei" width="100%">

Wakker worden om 3 uur 's nachts - Spirituele betekenis en persoonlijke groei

Sommige mensen geloven dat er een spirituele betekenis schuilt in het elke nacht om 3 uur wakker worden. Het beoefenen van dankbaarheid, erkenning en bevestiging kan het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen bevorderen, terwijl het algehele welzijn tijdens dit nachtelijke ontwaken wordt verbeterd.

Dankbaarheidspraktijken voor persoonlijke groei

Het opnemen van dankbaarheidspraktijken in uw dagelijkse routine kan een grote invloed hebben op persoonlijke groei en emotioneel welzijn. Een effectieve dankbaarheidsoefening is om elke dag drie dingen op te schrijven waarvoor u dankbaar bent. Deze eenvoudige oefening helpt de aandacht te verleggen van negatieve gedachten of ervaringen naar positieve, en bevordert een optimistische instelling die kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

Uw prestaties erkennen als een vorm van zelfvalidatie

Door de tijd te nemen om uw prestaties te erkennen, kunt u uzelf valideren in plaats van externe bevestiging van anderen te zoeken. Erkenning van de vooruitgang die is geboekt in verschillende aspecten van het leven - zowel op persoonlijk als op professioneel vlak - geeft u meer zelfvertrouwen en bevordert de innerlijke rust, wat kan helpen bij het verlichten van angst of stress die een verstoord slaappatroon veroorzaken. Overweeg elke week wat tijd uit te trekken voor reflectie over grote en kleine prestaties als onderdeel van uw reis naar een betere slaaphygiëne.

Het spirituele aspect van frequent nachtelijk ontwaken omarmen

Als u herhaaldelijk wakker wordt in de nacht zonder zichtbare verklaring, denk er dan eens over na of er een diepere spirituele betekenis zou kunnen zitten aan dit ontwaken in het donker. Sommige theorieën suggereren dat dit specifieke uur van groot belang is binnen verschillende religieuze tradities vanwege de associatie met verhoogde intuïtie en spirituele groei. Door in deze vroege ochtenduren te mediteren, te bidden of spirituele teksten te lezen, kunt u misschien deze potentiële bron van persoonlijke ontwikkeling aanboren en uiteindelijk uw slaapkwaliteit verbeteren.

Hoewel het cruciaal is om onderliggende medische aandoeningen of levensstijlfactoren aan te pakken die kunnen bijdragen aan nachtelijk ontwaken, kan het omarmen van de mogelijke spirituele betekenis achter het wakker worden om 3 uur 's nachts een kans bieden voor persoonlijke groei en zelfverbetering. Door tijdens deze rustige momenten dankbaarheidspraktijken toe te passen, prestaties te erkennen en spiritualiteit te verkennen, kunt u een gevoel van vrede en voldoening vinden dat leidt tot rustiger nachten.

Naast het aanpakken van de mogelijke geestelijke aspecten van consequent wakker worden om 3 uur 's nachts, moet u ook denken aan een goede slaaphygiëne, de hele dag door gehydrateerd blijven met water of kruidenthee zoals kamille of valeriaan voor het slapengaan, consistente dagelijkse routines instellen, waaronder regelmatige maaltijden en bewegingsschema's, en emotionele stressfactoren effectief beheren. Deze gecombineerde inspanningen zullen waarschijnlijk aanzienlijk bijdragen tot het doorbreken van de cyclus van frequente nachtelijke ontwakingen en het verbeteren van de algemene slaapkwaliteit.

Conclusie

Wakker worden voordat de zon opkomt, kan een vervelende beproeving zijn waardoor men zich overdag traag en inefficiënt voelt. Verschillende factoren kunnen hieraan bijdragen, zoals plasproblemen, slapeloosheid, slaapapneu en circadiane ritmestoornissen. Gelukkig kunt u de cyclus van vroeg wakker worden doorbreken door stressverminderingstechnieken toe te passen en consistente slaapschema's en hygiënepraktijken op te stellen.

Naast deze strategieën om uw slaapkwaliteit te verbeteren, kunnen natuurlijke middelen zoals kruidenthee en hydratatie helpen bij het bevorderen van ontspanning voor het slapengaan. Het is ook essentieel om de cognitieve vermogens en lichaamsfuncties op peil te houden door de effecten van een verstoorde slaap op de lichamelijke gezondheid en de cognitieve prestaties te begrijpen.

Als u het moeilijk vindt om regelmatig om 3 uur 's nachts wakker te worden of als u andere problemen hebt met betrekking tot uw algehele welzijn, zoals angst of depressie, is het raadzaam een medisch deskundige te raadplegen voor verdere hulp.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/