Wanneer moet CBG olie worden ingenomen?

Gepubliceerd:

Cannabigerol (CBG) is een opwindende cannabinoïde uit hennep die steeds meer bekendheid krijgt vanwege zijn uitgebreide gezondheids- en welzijnspotentieel. Wanneer u CBG-olie of een ander CBG-supplement gebruikt, is de juiste timing van uw dosering essentieel om de beste voordelen te ervaren.

Maar wanneer moet u CBG olie precies overdag innemen? Laten we eens kijken naar enkele wetenschappelijk onderbouwde tips om uw CBG-schema te optimaliseren.

Wanneer moet CBG olie worden ingenomen?

Een inleiding tot CBG

CBG staat voor cannabigerol - een niet-giftige cannabinoïde die in sporenhoeveelheden in de meeste cannabisplanten voorkomt. De belangstelling voor CBG is gegroeid dankzij nieuwe henneprassen met een hoog CBG-gehalte die een geconcentreerde CBG-extractie in oliën, capsules en meer mogelijk maken.

Vroeg onderzoek suggereert dat CBG de gezondheid op verschillende manieren ten goede kan komen. Potentiële CBG-effecten zijn onder andere:

 • Neuroprotectieve effecten
 • Verminderde ontsteking
 • Verbeterde spijsverteringsfunctie
 • Verbeterde stemming en ontspanning
 • Anti-angst effecten
 • Antibacteriële eigenschappen
 • Verlichting van pijn
 • Ontspanning van de spieren
 • Beter slapen
 • Stimulatie van de eetlust
 • Duidelijkere mentale focus

De juiste timing van uw inname van CBG-olie is echter cruciaal om het volledige effect van uw dosering te ervaren. Laten we eens kijken naar enkele wetenschappelijk onderbouwde tips voor het bepalen van het optimale CBG-olieschema.

Algemene richtlijnen voor het doseren van CBG olie

Voordat u specifieke timingsstrategieën gaat bekijken, volgen hier enkele basisrichtlijnen voor CBG-dosering die u kunt gebruiken als informatie voor uw kuur:

 • Begin laag, ga langzaam - Begin met slechts 1-5mg CBG per dosis en verhoog langzaam in de loop van de weken. Dit minimaliseert bijwerkingen en geeft uw lichaam de kans om zich aan te passen.
 • Verdeel uw dagelijkse dosis - Neem 2-3 keer per dag kleinere CBG-doses in plaats van één grote dosis. Dit zorgt voor stabiele niveaus.
 • Innemen met voedsel - Neem CBG olie in bij een maaltijd of tussendoortje. Voedsel bevordert de opname in het spijsverteringskanaal.
 • Blijf gehydrateerd - Drink veel water tijdens het gebruik van CBG olie om gehydrateerd te blijven en een droge mond te voorkomen.
 • Houd uw doseringen bij - Houd bij wanneer u CBG olie neemt en hoeveel, zodat u uw schema kunt optimaliseren.
 • Tijd voor de beste effecten - Neem CBG olie op strategische tijdstippen om de gewenste voordelen te behalen, zoals hieronder beschreven.

Laten we nu eens kijken naar enkele specifieke, op bewijs gebaseerde timingsstrategieën om het meeste uit uw CBG-olie te halen.

Wanneer CBG olie innemen om beter te slapen

Een van de populairste toepassingen van CBG olie is het bevorderen van een meer rustgevende nachtrust. Onderzoek toont aan dat CBG:

 • Meer tijd doorbrengen in diepere, herstellende slaapfases.
 • Verminder 's nachts wakker worden en woelen/draaien.
 • Zorgt voor kalmerende effecten om uw geest tot rust te brengen voordat u naar bed gaat.

Voor de beste resultaten kunt u deze CBG olietimingstips voor het slapen in overweging nemen:

Doseringen voor de vroege avond

Neem ongeveer 1-2 uur voor uw beoogde bedtijd een dosis CBG olie. Dit geeft uw lichaam voldoende tijd om de CBG te metaboliseren, zodat u zich voldoende ontspannen voelt wanneer u in bed stapt.

Doses voor het slapen gaan

Een andere optie is het innemen van CBG olie 15-30 minuten voordat u gaat liggen om te slapen. Deze snelwerkende dosis voor het slapengaan kan helpen om sneller in slaap te vallen.

Combineren met andere kalmerende supplementen

Voor extra ontspanning voor het slapengaan kunt u CBG olie combineren met kalmerende supplementen zoals kamille, passiebloem, magnesium of L-theanine. Zorg er wel voor dat gecombineerde supplementen u niet te slaperig maken.

Goed getimede doses CBG-olie voor het slapen gaan kunnen uw vermogen om 's avonds tot rust te komen en 's nachts minder wakker te worden verbeteren - wat resulteert in een betere slaapkwaliteit.

Uw CBG-olie timen voor meer concentratie en alertheid

Naast een betere slaap biedt CBG olie potentiële voordelen op het gebied van focus en concentratie. Onderzoek wijst uit dat CBG:

 • Verhoogt de bloedstroom in de hersenen, waardoor de hersenen meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen.
 • Stimuleren neurotransmitters zoals serotonine en dopamine die betrokken zijn bij cognitie.
 • Blokkeer receptoren die geassocieerd worden met mentale vermoeidheid.

Om deze effecten tijdens uw werkdag te benutten, gebruikt u deze slimme timingsstrategie:

Ochtenddoses

Neem CBG olie ongeveer 90-120 minuten na het wakker worden. Dit zorgt ervoor dat de CBG-spiegels een piek bereiken wanneer mentale vermoeidheid 's ochtends laat vaak de kop opsteekt. De dosis zorgt voor een oppepper op het moment dat uw concentratie begint weg te zakken.

Vroege middagdoses

Nadat u terugkomt van de lunch, kunnen de middaguren vermoeiende vergaderingen, vervelende taken en meer bronnen van afleiding met zich meebrengen. Een dosis CBG olie vroeg in de middag kan deze vermoeiende effecten tegengaan.

Vóór mentaal veeleisende taken

U kunt CBG olie ook vlak voor grote projecten timen die scherpe concentratie vereisen, zoals studeren, een toets maken, een presentatie geven of gedetailleerd werk doen. Gewoon niet uitstellen!

Wanneer u CBG olie strategisch doseert rond perioden van mentale belasting, kan het helpen om de hele dag door optimale energie, alertheid en prestaties te behouden.

CBG-olie gebruiken voor trainingsprestaties en herstel

Met zijn vermogen om ontstekingen en pijn te verminderen en tegelijkertijd de energieproductie te verbeteren, kan CBG-olie zowel uw trainingen als het herstel na de training verbeteren. Probeer deze timingtips van experts:

Doseringen vóór de training

Neem CBG olie ongeveer 30-90 minuten voor uw training in. Hierdoor bereikt het niveau een piek wanneer u begint met trainen, wat zorgt voor verbeterde energie, doorbloeding en concentratie.

Doseringen voor na de training

Na een training treden ontstekingen en spierpijn met vertraagd begin (DOMS) op. Een dosis CBG-olie direct na de training kan helpen om de door de training veroorzaakte pijn en ontsteking te beperken.

Zowel voor als na de training

Voor de beste training en herstel neemt u CBG olie zowel voor als na het sporten. Neem voldoende tijd tussen de doses zodat de effecten elkaar niet negatief overlappen.

Goed geplande trainingsdoses kunnen u helpen om het meeste uit uw trainingen te halen, terwijl ze ook het herstel na de training versnellen.

De timing van CBG-olie voor een optimale stemming en ontspanning

De potentiële angstremmende en kalmerende eigenschappen van CBG olie maken timing ook belangrijk als u het gebruikt voor stemmingsondersteuning. Overweeg deze tips:

Tijdens Tijden van Hoge Stress

Let erop wanneer u zich het meest gestrest of angstig voelt tijdens uw normale routine. Neem ongeveer 60-90 minuten voor deze voorspelbare stressvolle periodes CBG olie in om de effecten af te zwakken.

Naar behoefte bij acute angst

CBG olie werkt ook snel genoeg om naar behoefte te gebruiken wanneer gevoelens van angst of zorgen onverwacht opflakkeren tijdens uw dag.

Naast andere stemmingssupplementen

Voor een versterkt effect kunt u CBG-olie combineren met andere supplementen zoals citroenmelisse, omega-3 of adaptogenen waarvan bekend is dat ze de stemming verbeteren. Overdrijf het alleen niet.

Als u dagelijkse doseringen CBG olie strategisch rond stress-triggers timet, kan het helpen om de scherpe randjes eraf te halen en de hele dag een positieve mindset te behouden.

Timing Overwegingen voor het gebruik van CBG olie

Hoewel de bovenstaande tips op bewijs gebaseerde richtlijnen bieden voor de timing van CBG-olie voor verschillende doelen, moet u altijd naar uw eigen lichaam luisteren en uw schema zo nodig bijstellen. Andere CBG-olietimingfactoren zijn onder andere:

 • Leeftijd - Oudere volwassenen moeten mogelijk meer tijd tussen doses in nemen voordat CBG olie effect heeft, vanwege een langzamer metabolisme.
 • Medicijnen - Zorg voor voldoende tijd tussen CBG-doses en voorgeschreven medicijnen om interacties te voorkomen.
 • Cafeïne - Beperk de inname van cafeïne bij gebruik van CBG olie om te voorkomen dat u zich overprikkeld voelt.
 • Voedingseffecten - Vetrijke maaltijden kunnen de absorptie van CBG-olie verhogen, terwijl cafeïne deze kan verlagen.
 • Activiteiten - Rijd niet en bedien geen zware machines totdat u weet wat voor effect CBG olie op u heeft.
 • Hydratatie - Drink veel water en vermijd alcohol om uitdroging en versterking van de bijwerkingen te voorkomen.

Hoewel er enkele universele richtlijnen gelden, hangt uw optimale CBG-olieschema af van uw unieke behoeften en fysiologie. Het bijhouden van resultaten helpt u om in te stellen wat het beste werkt.

Veelgestelde vragen over het timen van CBG-oliedoseringen

Hier vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen over het bepalen van het juiste CBG-olieschema:

Hoe lang gaat CBG-olie mee?

De meeste mensen merken de effecten van CBG olie binnen 30-60 minuten wanneer de concentraties in uw bloedbaan pieken. De effecten houden meestal zo'n 4 tot 8 uur aan. Mensen met een tragere stofwisseling kunnen CBG-olie langer voelen. Plan uw doseringsschema dienovereenkomstig.

Wanneer moet u CBG olie 's ochtends of 's avonds innemen?

Dit hangt af van uw behoeften. Neem CBG 's ochtends voor energie en focus. Voor een betere slaap neemt u het aan het begin van de avond of voor het slapengaan. Sommige mensen nemen CBG zowel 's ochtends als 's avonds om de hele dag door te komen.

Moet u CBG olie met voedsel of op een lege maag innemen?

Het is meestal het beste om CBG-olie met een maaltijd of tussendoortje in te nemen, omdat vetten uit de voeding de opname in uw spijsverteringskanaal verbeteren. Maar u kunt experimenteren met het innemen van CBG-olie op een lege maag als u geen significante GI-bijwerkingen ervaart.

Hoe lang moet u wachten tussen doses CBG-olie?

De meeste experts raden aan om minstens 4 tot 6 uur te wachten tussen doses CBG olie. Dit zorgt ervoor dat de effecten van uw laatste dosis de tijd hebben om af te nemen voordat u nog een dosis neemt. Afhankelijk van uw behoeften kunt u uw totale dagelijkse inname van CBG-olie verdelen over 2 of 3 doses met een tussenpoos.

Kunt u CBG-olie elke dag innemen?

Er is geen bewijs dat het dagelijks innemen van CBG olie grote gezondheidsrisico's met zich meebrengt of tot tolerantie of afhankelijkheid zal leiden. Sommige deskundigen raden echter aan om elke paar weken een pauze in te lassen om te voorkomen dat u er te afhankelijk van wordt. Luister naar uw lichaam en pas aan indien nodig.

Wanneer moet CBG olie worden ingenomen? Conclusie

Zoals bij elk supplement, is er wat experimenteren nodig om uw ideale CBG-olieschema te vinden. Let erop wanneer u overdag de meeste voordelen ervaart en pas het schema dienovereenkomstig aan.

Begin altijd laag met de dosering om de tolerantie te beoordelen. Houd u aan de beste timingpraktijken die hier worden beschreven voor uw specifieke doelen, van beter slapen tot betere concentratie en herstel tijdens de training.

Met op bewijs gebaseerde timingsstrategieën die geoptimaliseerd zijn voor uw behoeften, kan CBG-olie de hele dag door maximale resultaten leveren. Consistentie is de sleutel tot zowel uw doseringsschema als het bijhouden van de effecten.

Bronnen gebruikt bij het schrijven van dit artikel

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/