Wat doet CBG-olie?

Gepubliceerd:

Cannabigerol (CBG) is een trendy nieuwe cannabinoïde die mensen voor verschillende gezondheids- en welzijnsdoeleinden gebruiken. Maar wat is CBG-olie precies en wat doet het?

Wat doet CBG-olie?

Een inleiding tot CBG

CBG staat voor cannabigerol, een cannabinoïde die voorkomt in cannabisplanten zoals hennep en marihuana. In tegenstelling tot de bekendere cannabinoïden THC en CBD, wordt CBG beschouwd als een minder belangrijke cannabinoïde, omdat het in zeer lage concentraties in de meeste cannabissoorten voorkomt.

De interesse in CBG is de laatste tijd echter gegroeid doordat kwekers gespecialiseerde CBG-rijke soorten zijn gaan ontwikkelen. Wanneer deze planten worden geëxtraheerd tot oliën, concentraten en andere producten, is het resultaat wat wij CBG-olie en andere CBG-producten noemen.

Dus hoewel CBG misschien niet zo overvloedig aanwezig is als CBD en THC, maken CBG-rijke producten deze intrigerende cannabinoïde toegankelijker voor mensen om te proberen. En het eerste onderzoek naar CBG suggereert dat het enkele unieke effecten en voordelen kan bieden.

Potentiële voordelen en effecten van CBG-olie

Het meeste bewijs voor CBG komt tot nu toe van preklinisch onderzoek op celculturen en dieren. Maar de resultaten zijn veelbelovend en geven aan dat CBG de volgende voordelen kan bieden:

Kan de functie van het zenuwstelsel ondersteunen

Enkele van de meest opwindende onderzoeken naar CBG richten zich op de potentiële effecten op het zenuwstelsel. Studies hebben aangetoond dat CBG kan werken als:

 • Een neuroprotectant die zenuwcellen beschermt tegen schade en degeneratie.
 • Een antioxidant die schadelijke vrije radicalen in de hersenen wegveegt.
 • Een pijnstiller die de routes blokkeert die betrokken zijn bij de pijnperceptie.
 • Een mogelijke behandeling voor de ziekte van Huntington door de degeneratie van zenuwcellen te blokkeren.
 • Een remmer van de GABA-opname, die spierontspannende effecten zou kunnen hebben.

Deze effecten op het zenuwstelsel suggereren dat CBG de hersenen en het lichaam zou kunnen helpen beschermen tegen degeneratieve aandoeningen, terwijl het ook pijn en spierkrampen verlicht. Er is nog meer onderzoek nodig, maar de eerste bevindingen rond CBG en het zenuwstelsel zijn veelbelovend.

Kan de spijsvertering bevorderen

Het duidelijke vermogen van CBG om spieren te ontspannen gaat verder dan de hersenen en kan ook van toepassing zijn op het spijsverteringskanaal. Studies hebben bewijs gevonden dat CBG:

 • Verminder ontstekingen in de dikke darm.
 • Ontspant de darmspieren, wat krampen en spasmen kan verlichten.
 • Verminder de groei van schadelijke bacteriën in de darmen en spaar de nuttige bacteriën.

Deze effecten op de spijsvertering zouden CBG-oliën en andere CBG-producten nuttig kunnen maken bij de behandeling van inflammatoire darmziekten zoals colitis en de ziekte van Crohn. De antibacteriële eigenschappen suggereren ook dat CBG kan helpen het evenwicht in het darmmicrobioom te herstellen.

Kan de blaas- en urinewegfunctie ondersteunen

De spierontspannende krachten van CBG strekken zich mogelijk ook uit tot de blaas. Dierstudies hebben aangetoond dat CBG mogelijk:

 • Vermindert samentrekkingen van de blaas en helpt incontinentie onder controle te houden
 • Ontspant de gladde blaasspier
 • Blaasontsteking verminderen

Onderzoekers denken dat deze eigenschappen CBG gunstig zouden kunnen maken voor blaasaandoeningen, hoewel er meer studies nodig zijn. De bevindingen suggereren echter wel dat CBG de blaasspieren kan helpen ontspannen, waardoor aandrang en frequentie mogelijk verminderen.

Bevat antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen

Naast het bestrijden van schadelijke bacteriën in het spijsverteringskanaal, suggereert vroeg laboratoriumonderzoek dat CBG antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft. CBG heeft bijvoorbeeld aangetoond in staat te zijn om:

 • Remt de groei van MRSA, een bacterie die verantwoordelijk is voor moeilijk te behandelen stafylokok infecties.
 • Bestrijdt bepaalde bacteriën die resistent zijn tegen geneesmiddelen.
 • Vermindert de groei van een schimmel die verantwoordelijk is voor huidinfecties.
 • Kan helpen bij de behandeling van meticillineresistente Staphylococcus aureus (MRSA)

Deze unieke antimicrobiële eigenschappen suggereren dat CBG een beschermend effect kan hebben tegen bepaalde bacteriële en schimmelinfecties. Het meeste van dit onderzoek is echter nog voorlopig.

Kan een gezonde ontstekingsreactie ondersteunen

Chronische overmatige ontsteking is verbonden met praktisch elke belangrijke ziekte, waaronder auto-immuunziekten, hartaandoeningen en neurodegeneratie. Verbindingen die de ontstekingsreactie van het lichaam in balans helpen brengen, zijn daarom altijd interessant.

Vroeg onderzoek suggereert dat CBG zo'n ontstekingsremmende verbinding kan zijn. Studies hebben aangetoond dat CBG:

 • Vermindert neuro-inflammatie die betrokken is bij de ziekte van Huntington.
 • Vermindert darmontsteking die gepaard gaat met colitis.
 • Verminder oogontsteking.

Door ontstekingsbevorderende cytokinen en andere signaalmoleculen te reguleren, kan CBG mogelijk overmatige ontsteking kortsluiten voordat deze weefsels en organen beschadigt. Er is nog meer onderzoek nodig, maar de eerste bevindingen rond CBG en ontstekingen zijn intrigerend.

Andere potentiële CBG-voordelen die worden onderzocht

Naast de bovengenoemde voordelen suggereren vroege cel-, dier- en menselijke studies dat CBG ook:

 • Stimuleert de eetlust - Dit zou CBG oliën nuttig kunnen maken bij eetstoornissen, gewichtsverlies en bijwerkingen van andere medicijnen/behandelingen.
 • Beschermt de gezondheid van de ogen - Via antioxidant en ontstekingsremmende eigenschappen die oxidatieve schade en ontstekingen in de ogen kunnen verminderen.
 • Concentratie en focus verbeteren - Door de activiteit van neurotransmitters te moduleren op manieren die angst kunnen verminderen en alertheid en aandacht kunnen vergroten.
 • Verlaagt IOP en biedt neuroprotectie - CBG verlaagde de intraoculaire druk (IOP) in dierstudies, wat het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen kan beschermen. De neuroprotectieve eigenschappen zouden de ogen verder kunnen beschermen.
 • Verbeterde thermoregulatie - CBG werkte in dierstudies samen met CB1-receptoren om de regulatie van de kerntemperatuur van het lichaam te beïnvloeden. Dit kan helpen bij het beheersen van koorts.
 • Antioxidatieve effecten - Het vermogen van CBG om vrije radicalen op te vangen kan oxidatieve schade in het hele lichaam helpen voorkomen.

Nogmaals, deze toepassingen zijn nog speculatief en moeten nog veel verder onderzocht worden. Maar de voorlopige bevindingen voeden de interesse in toekomstige therapeutische toepassingen van CBG.

Hoe werkt CBG? Werkingsmechanismen van CBG

Er is duidelijk steeds meer opwinding over de gezondheids- en welzijnspotentie van CBG. Maar hoe werkt CBG om deze voordelen te bieden?

De mechanismen achter de effecten van CBG worden nog steeds opgehelderd. Maar dit is wat onderzoekers tot nu toe begrijpen:

Werkt samen met het endocannabinoïde systeem

Net als andere plantaardige cannabinoïden werkt CBG samen met het endocannabinoïde systeem (ECS) - het complexe celsignalennetwerk dat een sleutelrol speelt bij het reguleren van de fysiologie en cognitieve functies.

Studies hebben met name aangetoond dat CBG:

 • Binden aan CB1- en CB2-receptoren
 • De afbraak van de endocannabinoïde anandamide remmen
 • De productie en beweging van endocannabinoïden stimuleren

Via deze mechanismen lijkt CBG de ECS-toon te moduleren op manieren die kunnen bijdragen aan het verminderen van ontstekingen, het ontspannen van spieren, het verlichten van pijn, het verbeteren van de stemming en nog veel meer.

Bevat antioxiderende eigenschappen

CBG heeft in laboratoriumonderzoeken ook antioxiderende eigenschappen laten zien, wat betekent dat het oxidatieve schade door vrije radicalen kan helpen verminderen. Deze antioxidantactiviteit draagt waarschijnlijk bij aan enkele van de neuroprotectieve en ontstekingsremmende effecten.

Vertoont antibacteriële en schimmelwerende activiteit

Uit onderzoek is gebleken dat CBG de groei van bepaalde soorten bacteriën direct remt, waaronder stafylokok aureus en andere bacteriën die resistent zijn tegen geneesmiddelen. Deze antibacteriële activiteit geeft CBG unieke medicinale eigenschappen.

Van CBG is ook aangetoond dat het de groei van keratinofiele schimmels vermindert die huid en nagels kunnen infecteren. Dit schimmelwerende potentieel breidt de therapeutische mogelijkheden van CBG uit.

Moduleert neurotransmitteractiviteit

CBG lijkt de niveaus van belangrijke neurotransmitters in de hersenen, zoals GABA, serotonine en glutamaat, te beïnvloeden. Deze modulatie van neurotransmitters ligt waarschijnlijk ten grondslag aan enkele van CBG's effecten op angst, pijnperceptie, concentratie en meer.

De mechanismen achter CBG zijn complex en moeten nog verder onderzocht worden. Maar het is duidelijk dat deze plantaardige cannabinoïde op ingewikkelde manieren samenwerkt met het ECS en het zenuwstelsel, wat een positieve invloed kan hebben op de gezondheid. Verder onderzoek zal meer aan het licht brengen over hoe CBG precies werkt in het lichaam en de hersenen.

Hoe CBG-olie en andere CBG-producten in te nemen

Aangezien CBG nog een relatief nieuwe supplementmogelijkheid is, weten sommige mensen niet zeker hoe ze CBG-olie en andere CBG-producten moeten innemen en gebruiken. Hier volgt een korte blik op enkele van de meest voorkomende manieren om CBG in te nemen:

CBG oliën en tincturen

Net als CBD-olie wordt CBG-olie meestal geleverd in een tinctuurvorm die gemaakt wordt door CBG-extract in een dragerolie zoals MCT- of olijfolie te infuseren. De olie wordt door de mond genomen, onder de tong gehouden en doorgeslikt. De effecten kunnen binnen 30 minuten tot een uur merkbaar zijn. CBG oliën bieden veelzijdigheid in dosering - pas gewoon het aantal druppels aan.

CBG Capsules

Voor degenen die niet van de smaak van CBG olie houden, bieden capsules een handige orale doseringsvorm. De effecten van capsules treden ook binnen 60 minuten op. Capsules zorgen voor een consistente dosering, maar bieden geen flexibiliteit bij het aanpassen van de dosering.

CBG-isolaat vapen

Het inhaleren van verdampt CBG-isolaat geeft de snelste effecten, omdat CBG door de gemakkelijke opname in de longen snel in de bloedsomloop terechtkomt. Het begin van vaping duurt slechts 5-15 minuten. Vaping wordt echter voor sommige mensen afgeraden vanwege problemen met de luchtwegen.

CBG-producten

CBG kan ook geïnfuseerd worden in lotions, balsems, crèmes en andere topicale middelen. Door CBG plaatselijk aan te brengen, kan het een wisselwerking aangaan met lokale CB-receptoren om gerichte effecten te bewerkstelligen. Dit kan ideaal zijn voor het behandelen van spierpijn en huidaandoeningen. Hoewel de doses die systemisch geabsorbeerd worden laag zijn.

CBG Eetwaren

Voor mensen die van eetbare producten houden, bieden CBG-snoepjes, -drankjes, -gebakjes en meer een alternatief voor olie. CBG-snoepjes moeten door de spijsvertering heen, dus het begin is 60-90 minuten later, maar de effecten duren langer.

Experimenteer om uit te vinden welk CBG-product en welke toedieningsmethode het beste werken op basis van uw behoeften en voorkeuren. Veel mensen vinden het ook prettig om meerdere CBG-gebruiksmethoden te combineren.

Wat u moet zoeken in een CBG-product van hoge kwaliteit

Aangezien de CBG-markt nog in ontwikkeling is, is het belangrijk dat u uw product zorgvuldig kiest door op deze kwaliteitskenmerken te letten:

 • Biologische hennepbron - CBG-producten moeten gemaakt worden van biologisch geteelde hennep om verontreinigingen te voorkomen.
 • CO2-extractie - CO2-extractie is de gouden standaard voor het veilig en efficiënt extraheren van cannabinoïden zoals CBG.
 • Onafhankelijke laboratoriumtests - Elk gerenommeerd CBG-bedrijf zal zijn producten door een extern laboratorium laten testen om de zuiverheid en werkzaamheid te verifiëren. Controleer of de analysecertificaten (COA's) up-to-date zijn.
 • In de VS geteelde hennep - In de Verenigde Staten geteelde hennep moet aan hogere landbouwnormen voldoen dan hennep van internationale herkomst.
 • Geen kunstmatige ingrediënten - Let op toevoegingen zoals smaakstoffen, vulstoffen en conserveringsmiddelen die kunnen duiden op een inferieur product.

Blijf bij CBG oliën, capsules en andere producten die aan de bovenstaande criteria voldoen om de hoogste kwaliteit ervaring van deze opwindende nieuwe cannabinoïde te garanderen.

Is CBG legaal?

In de Verenigde Staten is CBG op federaal niveau legaal omdat het van hennep afkomstig is. Legale hennep bevat per definitie niet meer dan 0,3% THC op basis van drooggewicht, een veel te laag percentage om psychoactieve effecten te veroorzaken.

CBG-producten zoals oliën en edibles vallen onder dezelfde juridische paraplu als CBD-producten, die federaal gelegaliseerd werden onder de 2018 Farm Bill. Zolang het eindproduct zich aan die 0,3% THC-limiet houdt en de staatswetgeving volgt, is CBG toegestaan op federaal niveau en in de meeste staten.

Enkele staten verbieden alle van hennep afgeleide producten, inclusief CBG, dus het is belangrijk om uw lokale wetgeving te controleren. Sommige staten leggen ook beperkingen op aan de manier waarop CBG-producten verkocht mogen worden. Maar over het algemeen heeft CBG dezelfde wettelijke status als CBD, wat de deuren naar onderzoek en toegang heeft geopend.

Mogelijke bijwerkingen en veiligheidsrisico's van CBG-producten

Volgens studies tot nu toe lijkt CBG een sterk veiligheidsprofiel te hebben zonder ernstige bijwerkingen. Milde bijwerkingen kunnen zijn:

 • Spijsverteringsproblemen zoals diarree - Meestal te wijten aan drageroliën of andere ingrediënten. Kan vaak opgelost worden met aangepaste doses.
 • Slaperigheid - Vooral bij hogere doses door de interacties van CBG met het zenuwstelsel en neurotransmitters. Kan vaak onder controle worden gehouden door de timing van de dosering aan te passen.
 • Duizeligheid - Wederom meestal gerelateerd aan de dosis. Water drinken en de dosis verlagen verlichten de duizeligheid vaak.
 • Droge mond - Komt vaak voor bij veel cannabinoïden. Gehydrateerd blijven zou de effecten van een droge mond moeten tegengaan.

Er zijn nog steeds minimale gegevens over het veiligheidsprofiel van CBG op de lange termijn bij mensen. Onderzoekers hebben nog geen ernstige gezondheidsrisico's vastgesteld, maar mensen met bepaalde medische aandoeningen moeten voorzichtig zijn met CBG.

CBG kan bijvoorbeeld de kalmerende effecten van medicijnen tegen angst, slaapproblemen en epileptische aanvallen versterken. Mensen die bloeddruk-, bloedverdunnende en hormoonmedicijnen gebruiken, moeten het gebruik van CBG ook met hun arts bespreken om de veiligheid en werkzaamheid te garanderen.

Zwangere/verzorgende vrouwen en kinderen moeten CBG vermijden totdat er meer veiligheidsonderzoek is gedaan. En het is voor iedereen verstandig om met lage CBG-doses te beginnen en langzaam te verhogen terwijl u op bijwerkingen let.

Moet u CBG-olie proberen?

Onderzoek naar de gezondheidsvoordelen en therapeutische toepassingen van CBG-olie bevindt zich nog in een vroeg stadium. Maar de eerste laboratorium- en dierstudies naar CBG zijn ongelooflijk veelbelovend en suggereren dat het unieke voordelen kan bieden ten opzichte van andere cannabinoïden.

Het duidelijke vermogen van CBG om zenuwcellen te beschermen, ontstekingen te verminderen, spieren te ontspannen, bacteriën af te remmen en andere positieve effecten uit te oefenen, opent vele deuren wat betreft het medicinale potentieel van deze cannabinoïde. Meer rigoureuze klinische onderzoeken zullen licht werpen op de veiligheid van CBG op de lange termijn en op hoe effectief het kan zijn voor verschillende aandoeningen.

Hoewel er nog veel te leren valt, suggereert het huidige bewijsmateriaal dat CBG op zijn minst mild effectief is voor de meeste gebruikers, en een zeer laag risico op bijwerkingen biedt voor gezonde volwassenen bij verantwoord gebruik. Voor degenen die geïntrigeerd zijn door het voorlopige onderzoek, kan het proberen van een CBG olie, capsule of ander CBG product van hoge kwaliteit de moeite waard zijn, zolang u de reactie van uw lichaam zorgvuldig in de gaten houdt.

Als u overweegt CBG toe te voegen aan uw gezondheids- en wellnessroutine, bespreek de beslissing dan met uw arts, vooral als u medicijnen gebruikt of een chronische aandoening heeft. Maar het eerste potentieel dat CBG-onderzoek laat zien, suggereert dat deze opkomende cannabinoïde binnenkort een grotere rol kan gaan spelen in de plantaardige geneeskunde.

Veelgestelde vragen over CBG olie

Wordt u high van CBG-olie?

Nee, van CBG-producten, inclusief CBG-olie, wordt u niet high. CBG is een niet-intoxicerende cannabinoïde, wat betekent dat het geen psychoactieve effecten heeft. Dit maakt legale CBG veilig om te gebruiken zonder de mentale helderheid te beïnvloeden.

Wat is het verschil tussen CBD en CBG?

Zowel CBD als CBG zijn niet-psychoactieve cannabinoïden met veelbelovende therapeutische eigenschappen. Maar hoewel ze overeenkomsten vertonen, zijn er ook belangrijke verschillen:

 • CBG komt in veel lagere natuurlijke concentraties voor dan CBD in de meeste cannabisplanten.
 • Uit eerste onderzoek blijkt dat CBG sterkere antibacteriële eigenschappen heeft dan CBD.
 • CBG heeft mogelijk meer gerichte voordelen voor aandoeningen van het zenuwstelsel zoals de ziekte van Huntington en Parkinson.
 • CBD is over het algemeen meer onderzocht, omdat het eerder op de markt kwam dan CBG.

De twee cannabinoïden lijken ook op licht verschillende manieren op het endocannabinoïde systeem in te werken. Veel mensen vinden dat het combineren van CBD en CBG complementaire voordelen biedt.

Wat betekent full spectrum CBG?

Volledig spectrum CBG-producten bevatten CBG samen met andere plantaardige bestanddelen zoals flavonoïden, aminozuren en minder belangrijke cannabinoïden. Dit creëert een "entourage-effect" dat de voordelen van CBG versterkt. Breed spectrum CBG is vergelijkbaar, maar bevat geen THC.

Is CBG veilig voor huisdieren?

Tot nu toe is er heel weinig onderzoek gedaan naar de veiligheid van CBG voor dieren. Hoewel CBG zacht lijkt te zijn op basis van onderzoek bij mensen en dieren, moeten eigenaren van gezelschapsdieren voorzichtig zijn met het geven van CBG aan hun huisdieren. Bespreek het gebruik van CBG eerst met uw dierenarts om te bepalen of CBG geschikt is voor uw huisdier. Begin met zeer lage doses als u CBG voor dieren gebruikt.

Kun je te veel CBG nemen? Wat is de juiste CBG-dosering?

Het is mogelijk om te veel CBG te nemen, vooral als u voor het eerst begint. Grote doses CBG kunnen ongewenste bijwerkingen veroorzaken zoals slaperigheid, duizeligheid, diarree en meer. De meeste experts raden aan om te beginnen met slechts een paar milligram CBG per dosis - 5 mg of minder. Wacht om te zien hoe uw lichaam reageert voordat u de dosering geleidelijk verhoogt, indien gewenst en verdragen.

De "juiste" CBG-dosering kan nogal variëren, afhankelijk van het individu. Neem het minimum dat nodig is om de door u gewenste voordelen te bereiken zonder grote bijwerkingen. Het wordt aanbevolen om een arts te raadplegen voor advies over de CBG-dosering voor uw behoeften.

Wat doet CBG olie? Conclusie

Hoewel CBG pas sinds kort in de belangstelling staat, heeft het al een intrigerend potentieel dankzij preklinisch onderzoek dat wijst op voordelen voor de gezondheid van het zenuwstelsel, de spijsvertering, de blaasregulatie, bacteriële infecties, ontstekingen en nog veel meer.

Natuurlijk zijn er nog grootschalige onderzoeken bij mensen nodig om deze voorlopige bevindingen rond CBG-olie en andere CBG-producten te bevestigen en uit te breiden. Maar de veelbelovende eerste resultaten voeden de hoop dat CBG snel naar voren zou kunnen komen als een levensvatbaar therapeutisch hulpmiddel, hetzij op zichzelf, hetzij naast andere cannabinoïden zoals CBD.

Hoewel er nog steeds meer onderzoek, regelgeving en consumentenvoorlichting nodig is naarmate de CBG-markt zich ontwikkelt, ziet de toekomst er zeker rooskleurig uit voor deze minder bekende, maar veelbelovende plantverbinding.

Bronnen gebruikt om dit artikel te schrijven

 • Borrelli, F., Pagano, E., Romano, B., Panzera, S., Maiello, F., Coppola, D., De Petrocellis, L., Buono, L., Orlando, P., & Izzo, A. A. (2014). Coloncarcinogenese wordt geremd door de TRPM8-antagonist cannabigerol, een Cannabis-afgeleide niet-psychotrope cannabinoïde. Carcinogenesis, 35(12), 2787-2797. https://doi.org/10.1093/carcin/bgu205
 • Ruhaak, L. R., Felth, J., Karlsson, P. C., Rafter, J. J., Verpoorte, R., & Bohlin, L. (2011). Evaluation of the cyclooxygenase inhibiting effects of six major cannabinoids isolated from Cannabis sativa. Biologisch en farmaceutisch bulletin, 34(5), 774-778. https://doi.org/10.1248/bpb.34.774
 • Ethan B. Russo (2011) THC temmen: potentiële cannabissynergie en fytocannabinoïde-terpenoïde entourage-effecten, British Journal of Pharmacology, 163(7) 1344-1364. https://doi.org/10.1111/j.1476-5381.2011.01238.x
 • Deiana, S. (2013). Potentiële synergieën van cannabidiol en cannabigerol: Implicaties voor formuleringsstrategieën en therapeutische toepassingen. XXXIII Nationaal Congres van de Italiaanse Vereniging voor Farmacologie. https://www.researchgate.net/publication/323537550_POTENTIAL_SYNERGIES_OF_CANNABIDIOL_AND_CANNABIGEROL_IMPLICATIONS_FOR_FORMULATION_STRATEGIES_AND_THERAPEUTICAL_APPLICATIONS
 • Navarro, G., Varani, K., Reyes-Resina, I., Sánchez de Medina, V., Rivas-Santisteban, R., Sánchez-Carnerero Callado, C., ... & Ferreiro-Vera, C. (2018). Cannabigerol Action at Cannabinoid CB1 and CB2 Receptors and at CB1-CB2 Heteroreceptor Complexes. Frontiers in pharmacology, 9, 632. https://doi.org/10.3389/fphar.2018.00632
 • Appendino, G., Gibbons, S., Giana, A., Pagani, A., Grassi, G., Stavri, M., Smith, E. & Rahman, M. M. (2008). Antibacteriële cannabinoïden uit Cannabis sativa: een structuur-activiteit studie. Journal of natural products, 71(8), 1427-1430. https://doi.org/10.1021/np8002673
 • Izzo, A. A., Borrelli, F., Capasso, R., Di Marzo, V., & Mechoulam, R. (2009). Niet-psychotrope plantaardige cannabinoïden: nieuwe therapeutische mogelijkheden van een oeroud kruid. Trends in farmacologische wetenschappen, 30(10), 515-527. https://doi.org/10.1016/j.tips.2009.07.006

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/