Waarom maakt CBG-olie me slaperig?

Gepubliceerd:

Nu CBG steeds populairder wordt, proberen steeds meer mensen CBG-olie vanwege de voordelen voor hun gezondheid en welzijn. Maar een veel voorkomende bijwerking is dat u zich slaperig of verdoofd voelt na inname van CBG olie.

Waarom veroorzaakt CBG-olie slaperigheid bij sommige gebruikers? En is er iets wat u kunt doen om van CBG te genieten zonder overmatig slaperig te worden? Laten we de wetenschap en oplossingen rondom CBG olie en vermoeidheid eens op een rijtje zetten.

Waarom maakt CBG-olie me slaperig?

Wat is CBG-olie?

Eerst een korte inleiding over wat CBG olie is. CBG staat voor cannabigerol, een niet-psychoactieve cannabinoïde die in lage concentraties wordt geproduceerd in hennep- en cannabisplanten.

CBG krijgt steeds meer aandacht vanwege de potentiële therapeutische eigenschappen. Maar omdat de meeste soorten een laag CBG-gehalte hebben, wordt er een gespecialiseerde teelt gebruikt om CBG-dominante bloemen te produceren. Het materiaal wordt vervolgens geëxtraheerd en geraffineerd tot oliën, capsules en andere producten om te profiteren van de effecten van CBG.

Vroeg onderzoek suggereert dat CBG voordelen kan bieden, waaronder:

 • Minder angst en depressie
 • Neuroprotectieve kwaliteiten
 • Minder ontstekingen
 • Verbeterde spijsverteringsfunctie
 • Verbeterde slaapkwaliteit
 • Verlichting van pijn
 • Antibacteriële effecten

Nu we begrijpen wat CBG olie is, laten we eens kijken waarom het slaperigheid kan veroorzaken bij sommige gebruikers.

Waarom CBG-olie slaperigheid en slaperigheid veroorzaakt

Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom CBG-olie bij bepaalde personen gevoelens van sedatie, ontspanning en slaperigheid kan opwekken:

Interacties met het endocannabinoïde systeem

Net als andere cannabinoïden werkt CBG samen met het endocannabinoïde systeem (ECS) in het lichaam. Dit complexe celsignaleringsnetwerk speelt een sleutelrol bij het reguleren van slaap/waakcycli en andere processen.

Specifiek onderzoek suggereert dat CBG CB1-receptoren kan beïnvloeden die betrokken zijn bij het regelen van slaap en opwinding. Dit ligt waarschijnlijk ten grondslag aan enkele van de kalmerende kwaliteiten van CBG olie.

Effecten op neurotransmitters

Studies hebben ook aangetoond dat CBG de niveaus van kalmerende neurotransmitters in de hersenen beïnvloedt, zoals GABA en serotonine. Het kan ook het prikkelende glutamaat verminderen.

Het verschuiven van deze neurotransmitterbalans naar de kalmerende kant is waarschijnlijk een andere factor die bijdraagt aan de slaapbevorderende kwaliteiten van CBG olie.

Spierontspannende eigenschappen

Onderzoek toont aan dat CBG spierontspannende effecten heeft in het hele lichaam, inclusief gladde spieren zoals het spijsverteringskanaal. Het ontspannen van de spieren kan leiden tot een algeheel kalmerend gevoel.

Anxiolytische kwaliteiten

Naast de directe kalmerende mechanismen kan CBG-olie ook stress en rusteloze gedachten verlichten die de slaap kunnen verstoren. Door angst te verlichten kan CBG indirect slaapbevorderende effecten hebben.

Door deze mix van directe en indirecte effecten kan CBG-olie sommige gebruikers een overdreven ontspannen, verdoofd en slaperig gevoel geven. Maar er zijn manieren om van CBG te genieten zonder zo slaperig te worden.

Tips om te voorkomen dat CBG olie u te slaperig maakt

Als CBG-olie u overmatig slaperig maakt, probeer dan deze tips om de juiste balans te vinden tussen ontspanning en overmatige sedatie:

Neem lagere doses

Een te hoge dosis CBG kan leiden tot versterkte effecten, waaronder slaperigheid. Probeer uw dosis te verlagen om te zien of een lagere hoeveelheid voordelen biedt zonder zoveel sedatie. Zoek de kleinste effectieve dosis.

Producten met een hogere concentratie gebruiken

Met CBG-oliën met een hogere concentratie kunt u voor dezelfde dosis een kleiner volume innemen. Dit kan helpen bij het minimaliseren van sedatie in vergelijking met grotere volumes van oliën met een lagere concentratie.

Vermijd CBG 's avonds

Gebruik CBG olie alleen 's ochtends of vroeg in de middag. Bewaar de avonden voor niet-verdovende supplementen om slaperigheid 's nachts te voorkomen.

Combineren met alertheidsbevorderende supplementen

CBG-olie combineren met gember, citroenmelisse, ginseng of ingrediënten die een oppeppende werking hebben, kan een tegenwicht bieden tegen overmatige sedatie.

Blijf gehydrateerd en actief

Zorg ervoor dat u voldoende water drinkt en dagelijks beweegt. Dit houdt het energieniveau hoog en minimaliseert slaperigheid. Inactiviteit en uitdroging verergeren de vermoeidheid door CBG olie.

Reacties bijhouden

Houd bij wanneer u het meest slaperig wordt van CBG-olie. Zoek naar patronen in timing, doseringen en omstandigheden om uw kuur te optimaliseren.

CBG-olie gebruiken om beter te slapen

Hoewel overmatige slaperigheid overdag ongewenst is, kan het 's avonds profiteren van de kalmerende eigenschappen van CBG-olie de slaap juist ten goede komen. Overweeg deze tips:

Tijd Doseringen Voor Het Bed

Neem CBG olie ongeveer 30-60 minuten voor het slapengaan in, zodat u zich voldoende ontspannen voelt als u in bed stapt.

Combineren met andere slaapmiddelen

Combineer kleine doses CBG olie met magnesium, glycine, kamille of andere slaapmiddelen tegen angst voor gecombineerde effecten.

Gebruik samen met slaaphygiëne-routines

Beoefen een goede slaaphygiëne, zoals het beperken van beeldschermen voor het slapengaan en het instellen van een afslankritueel 's avonds. CBG olie kan deze gewoonten versterken.

Voor ontwaken midden in de nacht

Als u 's nachts wakker wordt, kan een kleine dosis sublinguale CBG-olie u helpen om snel weer in slaap te vallen.

Dus terwijl u oververmoeidheid door CBG olie tijdens uw wakkere uren moet vermijden, kunt u strategisch gebruik maken van de slaperigheidseffecten om de nachtrust te verbeteren.

Overwegingen voor het optimaliseren van CBG-olie en het vermijden van slaperigheid

Hoewel tips zoals het verminderen van de dosering en de juiste timing van het gebruik een overmatige kalmerende reactie op CBG-olie kunnen helpen voorkomen, spelen ook andere factoren een rol bij het beheren van energieniveaus, waaronder:

 • Leeftijd - Oudere volwassenen kunnen een verhoogde sedatie ervaren. Begin met zeer lage CBG-doses.
 • Medicijnen - CBG kan de effecten van kalmerende medicijnen versterken. Bespreek dit met uw arts.
 • Cafeïne - Beperk koffie en andere stimulerende middelen bij gebruik van CBG olie om te voorkomen dat de beoogde effecten teniet worden gedaan.
 • Activiteiten - Rijd niet en bedien geen zware machines totdat u weet wat voor effect CBG-olie op u heeft.
 • Dieet - Het eten van vetrijke maaltijden kan de absorptie van CBG-olie en de daarmee gepaard gaande sedatie verhogen.
 • Kwaliteit - Onzuivere producten veroorzaken eerder ongewenste bijwerkingen zoals slaperigheid. Gebruik geteste CBG van gerenommeerde merken.

Door uw persoonlijke tolerantie te vinden en de timing, doseringen en levensgewoonten te optimaliseren, kunt u overmatige sedatie door CBG-olie van hoge kwaliteit minimaliseren.

De belangrijkste vragen over CBG olie en slaperigheid

Hier vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen over CBG olie en slaperigheid:

Wordt iedereen slaperig van CBG-olie?

Nee, niet iedereen ervaart kalmerende bijwerkingen van CBG olie. Dosis, productkwaliteit en persoonlijke biologie bepalen de reacties. Maar slaapbevorderende effecten komen vaak voor. Gebruik de bovenstaande tips om slaperigheid onder controle te houden.

Is CBG-olie net als CBD-olie?

CBG-olie en CBD-olie hebben overeenkomsten, maar CBG lijkt in vergelijking met CBD eerder slaperigheid te veroorzaken. Onderzoekers denken dat CBG een grotere activiteit heeft op CB1 receptoren die betrokken zijn bij sedatie. Het wordt aanbevolen om met zeer lage doses CBG te beginnen.

Kunt u tolerantie opbouwen voor de kalmerende effecten van CBG olie?

U kunt na verloop van tijd enige tolerantie voor CBG olie opbouwen, waardoor de kalmerende effecten bij voortgezet gebruik kunnen afnemen. Neem, om dit te voorkomen, regelmatig een pauze van 1-2 weken van CBG olie voordat u het gebruik hervat. Pas de dosering dienovereenkomstig aan.

Wat is de beste dosering CBG-olie om de slaap te verbeteren?

De meeste mensen melden solide slaapbevorderende effecten van CBG olie in het bereik van 10-50 mg, 30-60 minuten voor het slapen gaan ingenomen. Begin laag met 10 mg en verhoog de dosis alleen als dat nodig is voor een betere slaap. Lagere doses zijn meestal voldoende.

Helpt CBG-olie bij slapeloosheid?

Vroeg onderzoek en anekdotische rapporten suggereren dat CBG olie de slaapmarkers kan verbeteren bij mensen die met slapeloosheid worstelen. CBG ondersteunt een diepere REM en slow wave slaap, terwijl het ook verlichting biedt bij angst. Volg de doseertips zorgvuldig voor de beste resultaten.

Waarom maakt CBG olie me slaperig? Conclusie

CBG olie kan bij sommige gebruikers overmatige slaperigheid veroorzaken vanwege de interacties met slaapregulerende paden en mechanismen zoals het endocannabinoïde systeem. Maar met een zorgvuldige dosering, timing en aanpassing van het activiteitenniveau, kunnen de meeste mensen de sedatie van CBG-olie overdag tot een minimum beperken.

Als slaperigheid hinderlijk blijft, verlaag dan uw CBG-dosis verder of vermijd het gebruik helemaal. Als u uzelf echter toestaat om 's avonds de kalmerende effecten van CBG-olie te ervaren, kan dit slaapbevorderende voordelen opleveren.

Om de juiste balans te vinden, moet u de reactie van uw lichaam goed in de gaten houden en uw kuur dienovereenkomstig optimaliseren. Met een slim beheer van doses en timing kan CBG-olie voor de meeste gebruikers veel verlichting en voordelen bieden.

Bronnen gebruikt om dit artikel te schrijven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/