Hoe snel werkt CBG olie?

Gepubliceerd:

Met de stijgende populariteit van CBG-olie is een veelgestelde vraag van nieuwe gebruikers: hoe snel werkt CBG-olie als ik het eenmaal inneem? Begrijpen hoe snel CBG begint te werken en hoe lang het effect duurt, is de sleutel tot het vinden van het beste doseringsschema.

Cannabigerol (CBG) is een niet-giftige cannabinoïde uit hennep die steeds meer aandacht krijgt vanwege de vele potentiële voordelen. Maar om de optimale resultaten te ervaren, is het handig om te weten wat u kunt verwachten in termen van wanneer u de effecten van CBG-olie zult gaan voelen en hoe lang ze zullen aanhouden.

Laten we eens wetenschappelijk bekijken hoe snel CBG aanslaat en hoe lang het in het lichaam actief is.

Hoe snel werkt CBG olie?

Factoren die begin en duur van CBG-olie beïnvloeden

Er zijn veel factoren die bepalen hoe snel de effecten van CBG olie optreden en hoe lang de voordelen aanhouden. Deze zijn onder andere:

Bron van CBG

Volspectrum CBG-producten die aanvullende verbindingen bevatten, zoals terpenen en flavonoïden, kunnen sneller werken en langer aanhouden dankzij het entourage-effect. Breed spectrum en geïsoleerde CBG zullen nog steeds effectief zijn, maar het begin en de duur kunnen verschillen.

Portiegrootte

Grotere doseringen CBG-olie brengen meer CBG in uw bloedsomloop, wat vaak leidt tot snellere activering en langduriger effecten. Te hoge doses kunnen echter bijwerkingen veroorzaken. Vind uw optimale hoeveelheid.

Leveringsmethode

Verschillende manieren om CBG-olie in te nemen, zoals sublinguaal, vaping, topicals, edibles of capsules, beïnvloeden de absorptiesnelheid en het metabolisme. Dit beïnvloedt zowel het begin als de duur.

Biologie voor de gebruiker

Elementen zoals uw natuurlijke metabolisme, gewicht, dieet, geslacht en genetica hebben ook invloed op hoe snel uw lichaam CBG-olie verwerkt, waardoor de kinetische profielen veranderen.

Met deze belangrijke factoren in gedachten zullen we nu de typische begin- en duurtijden voor verschillende CBG-olie toepassingsmethodes onderzoeken.

Begin & Duur: CBG olie tincturen/sublinguaal gebruik

Een van de populairste manieren om CBG olie in te nemen is via tincturen of sublinguale druppels. CBG-olie op deze manier gebruiken leidt tot een snelle opname en snelle effecten dankzij de bloedvaten in de mond.

Ingangstijd: De meeste mensen merken de effecten van sublinguale CBG-olie binnen 15 tot 45 minuten na inname. Mensen die voor het eerst CBG-olie gebruiken, melden dat de effecten sneller optreden.

Duur: Bij sublinguale inname duren de effecten van CBG-olie gemiddeld 4 tot 6 uur. Het hogere uiteinde van dit bereik komt vaker voor.

Sublinguale CBG-olie biedt het voordeel van een snelle werking, zodat u de voordelen sneller voelt. Het nadeel is dat de effecten iets korter aanhouden in vergelijking met andere methoden. Maar het gebruiksgemak en de nauwkeurige dosering maken van tincturen een topkeuze.

Begin & Duur: Vaping/inhalatie CBG

Vaping of het inhaleren van CBG in vormen zoals concentraten zorgt voor de snelste activering van alle methoden. Dit komt doordat de absorptie onmiddellijk via de longen in de bloedbaan plaatsvindt.

Ingangstijd: De meeste mensen voelen de effecten van geïnhaleerde CBG binnen 5 tot 15 minuten na inhalatie, hoewel sommigen het nog sneller merken. Snelle effecten binnen 10 minuten zijn gebruikelijk.

Duur: Ondanks het ultrasnelle begin heeft geïnhaleerde CBG ook de neiging om een kortere duur te hebben, met effecten die maximaal 2 tot 4 uur duren. Gedeeltelijk komt dit doordat geïnhaleerde CBG sneller gemetaboliseerd en uitgescheiden wordt.

Vaping of het roken van CBG kan bijna onmiddellijke effecten geven, maar ze vervagen sneller. Deze methode is het beste voor een snelle verlichting in plaats van de hele dag door. Het brengt ook gezondheidsrisico's voor de luchtwegen met zich mee als het verkeerd wordt bereid of oververhit raakt.

Begin & Duur: Orale CBG Olie Capsules

CBG-capsules moeten door het spijsverteringskanaal voordat ze worden opgenomen. Dit vertraagt het begin, maar leidt tot langduriger effecten, vergelijkbaar met edibles.

Ingangstijd: Orale inname van CBG-olie in capsules duurt ongeveer 45 tot 90 minuten voordat het effect optreedt. Capsules hebben tijd nodig om op te lossen en te verteren voordat ze in de circulatie komen. Vooraf eten kan dit verlengen.

Duur: Hoewel het langer duurt voordat u de voordelen voelt, zorgen CBG-capsules voor een langere verlichting, die bij de meeste gebruikers 6 tot 10 uur duurt als ze goed gedoseerd worden. Hierdoor zijn ze beter geschikt om de hele dag te gebruiken.

Orale CBG-capsules werken goed voor gebruikers die meer gericht zijn op langdurige effecten gedurende de dag dan op snelle verlichting. Het gemak van doseren maakt capsules ook tot een populaire keuze, ondanks het langzamere begin.

Begin en duur: Lokale CBG-producten

Het aanbrengen van CBG via uitwendige producten leidt tot zeer gelokaliseerde effecten doordat CBG een wisselwerking aangaat met cannabinoïde receptoren in de huid en spieren.

Inwerktijd: De meeste mensen merken de lokale effecten van CBG-crèmes, gels, balsems en andere CBG-thema's binnen 15 tot 30 minuten, omdat CBG door de huidbarrières dringt.

Duur: De effecten van CBG bij plaatselijk gebruik duren gemiddeld 3 tot 6 uur voordat het opnieuw aangebracht moet worden. Sommige gebruikers van plaatselijk aangebrachte CBG melden echter een verlichting die tot 12 uur kan duren.

Plaatselijk CBG werkt goed om symptomen in een specifiek gebied snel te behandelen. Maar er wordt maar heel weinig CBG in de circulatie opgenomen om effecten op het hele lichaam te geven. Tijdschema's kunnen ook variëren op basis van huidtype en toepassingsgebied.

Begin en duur: CBG-bijproducten

Wanneer CBG-olie in eetbare opties zoals gummies, gebakken producten, honing en nog veel meer verwerkt wordt, werken de aanvang en duur net als bij orale capsules, maar deze variëren afhankelijk van de voedselmatrix.

Ingangstijd: Gebruikers voelen de effecten van ingenomen CBG edibles meestal binnen 60 tot 120 minuten, hoewel het begin 2 uur of langer kan duren, afhankelijk van het voedsel en uw metabolisme. Neem niet te snel een nieuwe dosis.

Duur: Goed gedoseerde CBG edibles kunnen bij de meeste mensen 6 tot 12 uur lang verlichting geven. De verlengde effecten maken edibles aantrekkelijk, maar het begin van de werking vertraagt.

Edibles maken een precieze, consistente dosering en lange effecten mogelijk, maar vereisen geduld voor activering. Ze zijn echter uitstekend voor het handhaven van stabiele CBG-niveaus gedurende vele uren.

Tips om de snelle effecten van CBG olie te maximaliseren

Hoewel de begintijd per methode verschilt, zijn er enkele algemene tips die de opname van CBG olie kunnen versnellen:

 • Neem CBG olie sublinguaal of damp/inhaleer voor de snelste start.
 • Gebruik CBG olie op een lege maag of voor het eten voor een snellere opname.
 • Slaap voldoende en blijf gehydrateerd om uw biologie te optimaliseren voor een snelle stofwisseling.
 • Neem CBG olie eerder of ruim voor perioden van pieksymptomen zoals angst of pijnopflakkeringen.
 • Combineer uw CBG-olie met doordringende terpenen zoals limoneen, die de opname kunnen verbeteren.
 • Vermijd gelijktijdige inname van CBD, omdat dit de effecten kan vertragen.
 • Gebruik zuiver CBG-isolaat voor een mogelijk snellere activering vs. een volledig of breed spectrum.

Terwijl u de verwachtingen van de begintijd in de hand houdt, kan het volgen van deze tips helpen om de voordelen van CBG-olie zo snel mogelijk te ervaren.

Veelgestelde vragen over CBG Olie Begin & Duur

Hier vindt u antwoorden op enkele populaire vragen over de tijdlijn van de effecten van CBG olie:

Werkt CBG olie onmiddellijk?

Geen enkel CBG-product geeft echt onmiddellijke effecten, hoewel vaping of het inhaleren van CBG-concentraat het dichtst in de buurt komt met verlichting binnen 5-15 minuten. Alle innamemethoden hebben tijd nodig voor absorptie en circulatie. Maar sublinguale CBG-olie werkt erg snel, met effecten die bij de meeste gebruikers na 15-45 minuten beginnen.

Hoe lang duurt het voordat CBG-olie aanslaat?

Zoals hierboven beschreven, hangt het begin van CBG-olie sterk af van de gekozen toedieningsmethode. Sublinguale druppels duren 15-45 minuten. Vaping werkt na 5-10 minuten. Capsules en edibles hebben 45-90 minuten nodig, soms langer. Topicals werken in 15-30 minuten. Geef de CBG-olie van uw voorkeur voldoende tijd om te werken voordat u opnieuw doseert.

Waarom voel ik geen effect van CBG-olie?

Als u geen effect voelt van CBG olie binnen de verwachte tijd, kan het een te lage dosis zijn. De meeste mensen hebben 10-50 mg CBG per dosis nodig. Probeer uw hoeveelheid langzaam te verhogen. Een volle maag, medicijnen, slecht slapen en hydratatie kunnen het begin ook vertragen. Geef het tijd en elimineer storende factoren.

Kunt u een tolerantie opbouwen voor de effecten van CBG-olie?

Er is geen onderzoek dat erop wijst dat u tolerantie voor CBG olie opbouwt bij verantwoord langdurig gebruik. Sommige gebruikers melden echter dat ze na verloop van tijd iets minder effect merken, waarschijnlijk door gewenning. Periodieke pauzes van CBG olie helpen dit te voorkomen. Gehydrateerd blijven en de dosering onder controle houden houdt de effecten ook sterk.

Heeft eten invloed op hoe lang CBG-olie blijft werken?

Ja, het eten van een maaltijd voor of na het innemen van CBG-olie kan de duur van het effect verlengen. Voedsel bevordert de opname en biologische beschikbaarheid van CBG. Maar het kan ook het begin verlengen als het tegelijk met de CBG-olie wordt ingenomen. Breng de voordelen in evenwicht door CBG-olie halverwege tussen maaltijden in te nemen voor zowel een snel begin als een lang effect.

Hoe snel werkt CBG olie? Conclusie

De tijd die nodig is om CBG olie te voelen werken varieert sterk, afhankelijk van de gekozen toedieningsvorm. Maar gebruikers kunnen de eerste effecten verwachten tussen de 5 minuten en 2 uur, afhankelijk van inhaleren of innemen. De meeste methoden geven minstens 2 tot 6 uur lang effect.

Door de methode te vinden die het beste bij uw behoeften en voorkeuren past, krijgt u de optimale start en duur. Het combineren van sneller werkende methoden zoals tincturen met langer werkende formaten zoals capsules kan ook helpen om zowel snel verlichting te geven als de hele dag door te blijven werken.

Als u de typische begin- en duurbereiken voor CBG olie begrijpt en de timing goed aanpakt, zult u de beste resultaten behalen. Zorg ervoor dat u de effecten in het begin goed bijhoudt, en pas de doseringsschema's aan totdat u uw optimale CBG-olieschema hebt ingesteld.

Bronnen gebruikt bij het schrijven van dit artikel

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/