Bestaat er een vitamine om het libido te verhogen?

Gepubliceerd:

Veel mensen vragen zich af of er een specifieke vitamine is die kan helpen om het libido te verhogen en de seksuele gezondheid te verbeteren. Er zijn verschillende vitamines en supplementen die worden voorgesteld als natuurlijke libidoboosters en supplementen voor libidoverbetering. Deze opties omvatten L-arginine, vitamine B3, vitamine D, vitamine E, evenals DHEA, zink, magnesium, maca-wortelextract en ginseng. Hoewel deze vitaminen en mineralen verschillende effecten op het lichaam kunnen hebben, zoals het verbeteren van de bloeddoorstroming, het verhogen van het energieniveau, het ondersteunen van de hormoonproductie en het verminderen van stress, is het belangrijk om op te merken dat er meer onderzoek nodig is om hun effectiviteit bij het stimuleren van het libido volledig te begrijpen.

Belangrijkste opmerkingen:

 • Er zijn verschillende vitamines en supplementen waarvan wordt aangenomen dat ze potentiële voordelen hebben bij het verhogen van het libido.
 • L-arginine, vitamine B3, vitamine D en vitamine E worden vaak genoemd als mogelijke opties.
 • Deze vitaminen en mineralen kunnen effecten hebben zoals het verbeteren van de bloeddoorstroming en het ondersteunen van de hormoonproductie.
 • DHEA, zink, magnesium, maca-wortelextract en ginseng worden ook vaak aanbevolen voor libidoverbetering.
 • Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat u met een nieuw vitaminen- of supplementenschema begint.

Bestaat er een vitamine om het libido te verhogen?

Potentiële vitaminen voor libidoverbetering

Verschillende vitamines worden in verband gebracht met potentiële libidoverhogende effecten, waardoor ze populair zijn bij mensen die hun seksuele gezondheid willen verbeteren. Deze vitamines kunnen verschillende positieve effecten op het lichaam hebben, zoals het verbeteren van de bloeddoorstroming, het verhogen van het energieniveau, het ondersteunen van de hormoonproductie en het verminderen van stress.

Vitamine B3

Vitamine B3, ook bekend als niacine, wordt verondersteld te helpen bij het verhogen van de bloeddoorstroming en het bevorderen van een gezonde bloedsomloop. Dit kan een positieve invloed hebben op de seksuele gezondheid door de erectiele functie te verbeteren en de gevoeligheid te verhogen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B3 zijn onder andere vis, gevogelte, pinda's en paddenstoelen.

Vitamine D

Vitamine D is essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn, en het kan ook een rol spelen bij het verbeteren van het libido. Studies hebben een verband aangetoond tussen lage vitamine D-niveaus en een verminderd seksueel verlangen. Men denkt dat vitamine D invloed heeft op de hormoonspiegels, waaronder testosteron, dat belangrijk is voor een gezonde seksuele functie. Blootstelling aan zonlicht en verrijkte zuivelproducten zijn goede bronnen van vitamine D.

Vitamine E

Vitamine E staat bekend om zijn antioxiderende eigenschappen, die oxidatieve stress kunnen helpen verminderen en de doorbloeding kunnen verbeteren. Dit kan een positieve invloed hebben op de seksuele gezondheid door de opwinding te verbeteren en de gevoeligheid te verhogen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E zijn onder andere amandelen, spinazie, zonnebloempitten en avocado.

Vitaminen Potentiële voordelen Bronnen
Vitamine B3 Verbetert de bloeddoorstroming en erectiele functie Vis, gevogelte, pinda's, champignons
Vitamine D Ondersteunt de hormoonproductie en het libido Blootstelling aan zonlicht, verrijkte zuivelproducten
Vitamine E Verbetert opwinding en gevoeligheid Amandelen, spinazie, zonnebloempitten, avocado

Het is belangrijk om op te merken dat, hoewel deze vitamines potentiële voordelen voor libidoverbetering kunnen hebben, er meer onderzoek nodig is om de effectiviteit ervan volledig te begrijpen. Daarnaast is het altijd aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u met een nieuw vitaminen- of supplementenschema begint, om er zeker van te zijn dat het veilig is en geschikt voor individuele behoeften. In combinatie met de juiste supplementen kan het handhaven van een gezonde levensstijl en het aanpakken van onderliggende voedingstekorten bijdragen aan een algeheel seksueel welzijn en een verbeterde seksdrive.

L-arginine: Een veelbelovend supplement voor het libido

L-arginine is een bekend supplement dat aandacht heeft gekregen voor zijn potentiële rol in het verbeteren van het libido en seksueel welzijn. Het is een aminozuur dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt en ook kan worden verkregen via voeding of supplementen. Men denkt dat L-arginine werkt door de productie van stikstofmonoxide te verhogen, wat helpt om de bloedvaten te ontspannen en de bloedstroom naar verschillende delen van het lichaam, waaronder de genitaliën, te verbeteren.

Een adequate bloeddoorstroming is essentieel voor seksuele opwinding en functie, en het vermogen van L-arginine om de bloedcirculatie te verbeteren maakt het een populaire keuze voor mensen die hun libido willen verbeteren. Door een gezonde bloedstroom te ondersteunen, kan L-arginine bijdragen aan een verhoogde gevoeligheid en opwinding, wat leidt tot een bevredigendere seksuele ervaring.

Hoewel sommige onderzoeken positieve effecten van L-arginine op de seksuele functie hebben aangetoond, is het belangrijk om te weten dat het onderzoek op dit gebied nog beperkt is, en dat de resultaten per individu kunnen verschillen. Bovendien kan L-arginine een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen of gezondheidsaandoeningen, dus het is van cruciaal belang om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u het in uw routine opneemt.

L-arginine Voordelen
Verhoogde bloedstroom Verbeterde seksuele opwinding
Bevordert een gezonde bloedsomloop Verbeterde seksuele functie
Mogelijke verhoging van het libido Ondersteuning voor seksueel welzijn

Concluderend kan gesteld worden dat L-arginine veelbelovend is als supplement voor het verbeteren van het libido en seksueel welzijn. Het potentieel van L-arginine om de bloedstroom te verbeteren en een gezonde bloedsomloop te ondersteunen kan bijdragen aan een verhoogde seksuele opwinding en verbeterde seksuele functie. Er is echter meer onderzoek nodig om de effectiviteit en veiligheid van L-arginine in deze context volledig te begrijpen. Het wordt altijd aangeraden om een professional in de gezondheidszorg te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint, en om prioriteit te geven aan een gezonde levensstijl en evenwichtige voeding voor de algehele seksuele gezondheid.

Vitamine B3 en het verband met libido

Vitamine B3, ook bekend als niacine, wordt verondersteld een rol te spelen bij het stimuleren van het libido en is te vinden in verschillende natuurlijke afrodisiaca supplementen. Deze essentiële vitamine is betrokken bij de energieproductie, hormoonsynthese en bloedsomloop, allemaal belangrijke factoren bij seksuele gezondheid. Niacine helpt bij het verwijden van de bloedvaten, waardoor de bloedstroom door het hele lichaam verbetert, ook naar de genitaliën, wat de seksuele opwinding kan bevorderen.

Een van de redenen waarom vitamine B3 als een natuurlijke libidobooster wordt beschouwd, is het vermogen om vermoeidheid te verminderen en het energieniveau te verhogen. Door de stofwisseling van het lichaam te ondersteunen en voedsel efficiënter om te zetten in energie, kan niacine helpen bij het bestrijden van lage energieniveaus die kunnen bijdragen aan een verminderd seksueel verlangen.

Naast deze voordelen wordt niacine in verband gebracht met het verminderen van stress en angst, wat veel voorkomende factoren zijn die een negatieve invloed op het libido kunnen hebben. Door ontspanning en een gevoel van welzijn te bevorderen, kan vitamine B3 helpen bij het creëren van een omgeving die bevorderlijk is voor een gezonde seksdrive.

Natuurlijke bronnen van vitamine B3

Vitamine B3 kan zowel via de voeding als via supplementen worden verkregen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan niacine zijn onder andere gevogelte, vis, mager vlees, volle granen, peulvruchten en noten. De concentratie niacine in deze bronnen kan echter niet voldoende zijn om de gewenste libidoverhogende effecten te bereiken. In dergelijke gevallen kunnen voedingssupplementen met vitamine B3 een meer geconcentreerde dosis leveren.

Voedselbronnen van vitamine B3 Niacinegehalte (per 100g)
Kipfilet 8,1 mg
Tonijn 11,3 mg
Gemalen rundvlees 10,2 mg
Pinda's 12,6 mg
Groene erwten 2,1 mg

Hoewel vitamine B3 het libido kan verbeteren, is het belangrijk om een professional in de gezondheidszorg te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint. Zij kunnen persoonlijk advies en begeleiding geven op basis van individuele gezondheidsfactoren en helpen bij het bepalen van de meest geschikte dosering en vorm van vitamine B3-supplementen. Daarnaast zijn het aanpakken van eventuele onderliggende voedingstekorten en het handhaven van een gezonde levensstijl, inclusief regelmatige lichaamsbeweging en een evenwichtig dieet, belangrijk voor het algehele seksuele welzijn en de verbetering van het libido.

Vitamine D: Een belangrijke speler in seksuele gezondheid

Vitamine D is geïdentificeerd als een cruciale vitamine voor het behoud van seksuele gezondheid en kan bijdragen aan een natuurlijke verbetering van het libido. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in verschillende lichaamsfuncties, waaronder de regulatie van de productie van geslachtshormonen en het behoud van het algehele seksuele welzijn.

Een van de belangrijkste manieren waarop vitamine D de seksuele gezondheid ondersteunt, is door de bloeddoorstroming te verbeteren. Voldoende vitamine D wordt in verband gebracht met een betere endotheelfunctie, wat helpt om de bloedvaten te ontspannen en een gezonde bloedsomloop te bevorderen. Door de bloedstroom naar het genitale gebied te verhogen, kan vitamine D seksuele opwinding en genot bevorderen.

Naast de rol die vitamine D speelt bij de bloeddoorstroming, is het ook betrokken bij de productie van geslachtshormonen, zoals testosteron. Testosteron is essentieel voor zowel mannen als vrouwen om een gezond libido te behouden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met onvoldoende vitamine D vaak lagere testosteronniveaus hebben, wat kan leiden tot een afname in seksueel verlangen en seksuele prestaties.

Vitamine D Bronnen: Dagelijkse Aanbevolen Inname:
Vette vis (zalm, makreel) 600-800 IE voor volwassenen (leeftijd 19-70)
Eigeel 800-1000 IE voor volwassenen (leeftijd 71+)
Kaas 15-20 minuten dagelijkse blootstelling aan zonlicht
Champignons

Hoewel blootstelling aan zonlicht een van de belangrijkste bronnen van vitamine D is, kan het ook verkregen worden via bepaalde voedingsmiddelen en supplementen. Vette vis zoals zalm en makreel, eierdooiers, kaas en paddenstoelen zijn allemaal rijke bronnen van vitamine D. Het is echter essentieel om een evenwicht te bewaren en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden, omdat een te hoog vitamine D-gehalte nadelige gevolgen voor de gezondheid kan hebben.

Het is belangrijk om te weten dat, hoewel vitamine D op natuurlijke wijze kan bijdragen aan het verbeteren van het libido, het slechts één van de vele factoren is die de seksuele gezondheid kunnen beïnvloeden. Een gezonde levensstijl, waaronder regelmatige lichaamsbeweging, een voedzaam dieet, stressmanagement en goede communicatie met uw partner, speelt ook een belangrijke rol bij het behouden van een bevredigend seksleven. Als u overweegt om vitamine D-supplementen aan uw schema toe te voegen of als u zich zorgen maakt over uw seksuele gezondheid, dan is het aan te raden om een professional in de gezondheidszorg te raadplegen voor persoonlijk advies.

Vitamine E: Seksuele functie ondersteunen

Vitamine E wordt vaak geassocieerd met zijn antioxiderende eigenschappen, maar het kan ook een rol spelen bij het ondersteunen van de seksuele functie en het stimuleren van het libido. Deze essentiële voedingsstof staat bekend om zijn vermogen om de bloedsomloop te verbeteren, wat gunstig kan zijn voor de seksuele gezondheid. Door een goede doorbloeding te bevorderen, kan vitamine E de opwinding verbeteren en de gevoeligheid verhogen, wat leidt tot een bevredigendere seksuele ervaring.

Bovendien wordt aangenomen dat vitamine E een positieve invloed heeft op de hormoonspiegels. Er is gesuggereerd dat deze vitamine kan helpen bij het reguleren van de oestrogeen- en testosteronproductie, die beide belangrijk zijn voor het behoud van een gezond libido. Daarnaast kunnen de antioxiderende eigenschappen van vitamine E oxidatieve stress en ontstekingen helpen verminderen, die kunnen bijdragen aan seksuele disfunctie en een laag libido.

Om vitamine E in uw dieet op te nemen, kunt u voedingsmiddelen consumeren die rijk zijn aan deze voedingsstof, zoals amandelen, zonnebloempitten, spinazie en avocado's. Er zijn ook vitamine E-supplementen verkrijgbaar voor mensen die moeite hebben om alleen via de voeding aan hun dagelijkse behoefte te voldoen. Het is belangrijk om te weten dat hoewel vitamine E potentiële voordelen heeft voor de seksuele functie, de resultaten per persoon kunnen verschillen. Raadpleeg altijd een professional uit de gezondheidszorg voordat u met een nieuw supplement begint.

Vitamine E-rijk voedsel Hoeveelheid vitamine E per portie
Amandelen 7,3 mg per ons
Zonnebloemzaden 7,4 mg per ons
Spinazie 0,6 mg per kopje (gekookt)
Avocado 2,7 mg per middelgrote vrucht

Conclusie: hoewel vitamine E vaak geassocieerd wordt met zijn antioxiderende eigenschappen, kan het ook bijdragen aan de ondersteuning van de seksuele functie en het stimuleren van het libido. Deze essentiële voedingsstof kan de bloedsomloop verbeteren, hormoonspiegels reguleren en oxidatieve stress verminderen, wat allemaal een positieve invloed kan hebben op de seksuele gezondheid. Het toevoegen van vitamine E-rijke voedingsmiddelen aan uw dieet of het overwegen van supplementen, in overleg met een professional uit de gezondheidszorg, kan gunstig zijn voor mensen die hun libido op natuurlijke wijze willen verbeteren.

Andere supplementen en mineralen voor libidoverbetering

Naast vitaminen zijn er ook verschillende supplementen en mineralen waarvan gesuggereerd wordt dat ze potentiële voordelen hebben voor het verbeteren van het libido. Deze natuurlijke middelen kunnen het seksuele welzijn ondersteunen en het seksuele verlangen helpen vergroten. Hier zijn enkele van de supplementen en mineralen die vaak worden aanbevolen:

 • DHEA: DHEA is een hormoon dat geproduceerd wordt door de bijnieren en een rol kan spelen bij de seksuele functie. Er is gesuggereerd dat het mogelijk het libido kan verbeteren, vooral bij mensen met lage DHEA-niveaus.
 • Zink: Zink is een essentieel mineraal dat betrokken is bij veel lichaamsfuncties, waaronder de hormoonproductie. Het kan de gezonde werking van het voortplantingssysteem ondersteunen en bijdragen aan een gezonde geslachtsdrift.
 • Magnesium: Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij talrijke biochemische reacties in het lichaam. Het zou stress en angst kunnen verminderen, wat een positieve invloed kan hebben op seksueel verlangen en seksuele prestaties.
 • Macawortelextract: Macawortelextract is afkomstig van een Peruaanse plant en wordt van oudsher gebruikt als afrodisiacum. Er wordt aangenomen dat het mogelijk het libido verhoogt en de seksuele functie verbetert, hoewel er meer onderzoek nodig is om de effectiviteit te bevestigen.
 • Ginseng: Ginseng is een populair kruid dat al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde gebruikt wordt. Het wordt verondersteld adaptogene eigenschappen te hebben en kan helpen stress te verminderen, energieniveaus te verbeteren en seksuele prestaties te verbeteren.

Het is belangrijk om te weten dat de effectiviteit van deze supplementen en mineralen van persoon tot persoon kan verschillen. Sommige mensen kunnen merkbare verbeteringen in hun libido ervaren, terwijl anderen geen significante veranderingen zien. Het wordt altijd aangeraden om een professional in de gezondheidszorg te raadplegen voordat u met een nieuw supplementenkuur begint om de veiligheid en juiste dosering te garanderen.

Supplement/mineraal Potentiële voordelen
DHEA Mogelijke verbetering van het libido, vooral bij personen met lage DHEA-spiegels
Zink Ondersteunt een gezonde werking van het voortplantingssysteem en kan bijdragen aan een gezonde geslachtsdrift
Magnesium Mogelijke vermindering van stress en angst, wat leidt tot beter seksueel verlangen en betere seksuele prestaties
Macawortelextract Potentiële verhoging van het libido en verbetering van de seksuele functie
Ginseng Kan helpen stress te verminderen, energieniveaus te verbeteren en seksuele prestaties te verhogen

Hoewel deze supplementen en mineralen potentiële voordelen bieden, is het essentieel om te onthouden dat ze geen wondermiddel zijn. Het behouden van een gezonde levensstijl, regelmatig bewegen, omgaan met stress en het aanpakken van onderliggende voedingstekorten zijn ook cruciale factoren bij het verbeteren van de seksuele gezondheid en het libido. Overleg met een professional in de gezondheidszorg kan u persoonlijke begeleiding bieden en helpen om de beste aanpak voor uw individuele behoeften te kiezen.

Het belang van het raadplegen van een zorgverlener

Hoewel vitamines en supplementen potentiële voordelen kunnen bieden voor het verbeteren van het libido, is het van cruciaal belang om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen om de veiligheid en werkzaamheid te garanderen. Het lichaam van elk individu is uniek, en wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de andere. Bovendien kunnen bepaalde gezondheidsaandoeningen of medicijnen een wisselwerking hebben met deze supplementen, waardoor het essentieel is om persoonlijk advies in te winnen.

Een professional in de gezondheidszorg kan u advies geven over welke vitamines of supplementen het meest geschikt zijn op basis van uw specifieke behoeften en gezondheidsgeschiedenis. Zij kunnen ook helpen bij het identificeren van eventuele onderliggende gezondheidsproblemen die kunnen bijdragen aan een laag libido en passende behandelingsopties bieden. Deze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat u de juiste supplementen in de juiste dosering inneemt, waardoor de potentiële voordelen gemaximaliseerd worden.

Bovendien kunnen professionals in de gezondheidszorg uw vooruitgang in de gaten houden en uw kuur zo nodig aanpassen. Ze kunnen u voortdurend ondersteunen en ingaan op eventuele zorgen of vragen die u hebt tijdens uw reis om uw seksuele gezondheid te verbeteren.

Conclusie: hoewel vitaminen en supplementen een rol kunnen spelen bij het verbeteren van het libido, is het essentieel om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u met een nieuwe behandeling begint. Hun expertise zal ervoor zorgen dat u weloverwogen beslissingen neemt en de juiste stappen zet om uw seksuele welzijn te optimaliseren. Door nauw samen te werken met een professional in de gezondheidszorg kunt u een allesomvattend plan ontwikkelen dat veranderingen in uw levensstijl omvat, tekorten in uw voeding aanpakt en de juiste vitaminen en supplementen voor uw individuele behoeften bevat.

Voordelen van het raadplegen van een zorgverlener Waarom het belangrijk is
Persoonlijke begeleiding Een professional in de gezondheidszorg kan advies op maat geven op basis van uw specifieke behoeften en gezondheidsgeschiedenis.
Controle en aanpassingen Regelmatige controles maken voortgangscontrole en aanpassingen aan uw kuur mogelijk, zodat u verzekerd bent van optimale resultaten.
Uitgebreide aanpak Een professional in de gezondheidszorg kan helpen om onderliggende gezondheidsproblemen en voedingstekorten aan te pakken en kan veranderingen in levensstijl begeleiden voor een algeheel seksueel welzijn.
Deskundige ondersteuning Als u een professional uit de gezondheidszorg aan uw zijde hebt, kunt u rekenen op voortdurende ondersteuning en antwoorden op uw vragen of zorgen.
Veiligheid en doeltreffendheid Raadpleging van een professional zorgt ervoor dat de supplementen die u neemt veilig en effectief zijn voor uw individuele situatie.

Conclusie

Hoewel er suggesties zijn dat bepaalde vitamines het libido kunnen helpen verhogen, is er meer onderzoek nodig om de effectiviteit ervan volledig te begrijpen, en het is belangrijk om prioriteit te geven aan de algehele seksuele gezondheid door middel van een evenwichtige levensstijl en goede voeding.

L-arginine, vitamine B3, vitamine D, vitamine E, DHEA, zink, magnesium, maca-wortelextract en ginseng behoren tot de vitamines en supplementen die in verband zijn gebracht met mogelijke voordelen voor het stimuleren van het libido en het verbeteren van de seksuele gezondheid.

Deze vitaminen en mineralen kunnen verschillende effecten op het lichaam hebben, zoals het verbeteren van de bloeddoorstroming, het verhogen van het energieniveau, het ondersteunen van de hormoonproductie en het verminderen van stress. Het is echter belangrijk om te weten dat de resultaten per persoon kunnen verschillen, en dat wat voor de ene persoon werkt, misschien niet werkt voor de andere.

Voordat u met een nieuw vitaminen- of supplementenschema begint, is het ten zeerste aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen. Zij kunnen u persoonlijk advies geven, mogelijke interacties met bestaande medicijnen of gezondheidsproblemen beoordelen en helpen bij het bepalen van de beste aanpak voor het verbeteren van uw seksuele welzijn.

Naast vitaminen en supplementen kunnen ook een gezonde levensstijl en het aanpakken van eventuele voedingstekorten bijdragen aan een verbeterde seksdrive. Regelmatige lichaamsbeweging, stressmanagementtechnieken en een uitgebalanceerd dieet kunnen allemaal een rol spelen bij het ondersteunen van de algehele seksuele gezondheid.

Hoewel het idee van een magische vitamine om het libido te verhogen aanlokkelijk kan zijn, is het belangrijk om het onderwerp met voorzichtigheid en realistische verwachtingen te benaderen. Seksuele gezondheid is een complex onderwerp dat beïnvloed wordt door verschillende factoren, en er bestaat geen pasklare oplossing.

Concluderend kan gesteld worden dat, hoewel bepaalde vitaminen en supplementen veelbelovend kunnen zijn voor het stimuleren van het libido, er verder onderzoek nodig is om de effectiviteit ervan volledig te begrijpen. Het is essentieel om prioriteit te geven aan de algehele seksuele gezondheid door middel van een holistische aanpak die keuzes in levensstijl en goede voeding omvat.

FAQ

Bestaat er een vitamine om het libido te verhogen?

Er zijn verschillende vitaminen en supplementen die kunnen helpen om het libido te verhogen en de seksuele gezondheid te verbeteren.

Wat zijn enkele mogelijke vitaminen voor libidoverbetering?

Enkele mogelijke vitaminen voor libidoverbetering zijn L-arginine, vitamine B3, vitamine D, vitamine E, DHEA, zink, magnesium, maca-wortelextract en ginseng.

Welke invloed hebben deze vitaminen en mineralen op het lichaam?

Deze vitaminen en mineralen kunnen verschillende effecten op het lichaam hebben, zoals het verbeteren van de bloeddoorstroming, het verhogen van het energieniveau, het ondersteunen van de hormoonproductie en het verminderen van stress.

Is bewezen dat deze vitaminen het libido verhogen?

Er is meer onderzoek nodig om de effectiviteit van deze vitamines bij het stimuleren van het libido volledig te begrijpen.

Moet ik een arts raadplegen voordat ik deze vitaminen neem?

Het wordt aanbevolen om een arts te raadplegen voordat u met een nieuw vitaminen- of supplementenschema begint.

Welke andere factoren dragen bij tot een verbeterde zin in seks?

Het aanhouden van een gezonde levensstijl en het aanpakken van eventuele voedingstekorten kan ook bijdragen aan een verbeterde seksdrive.

Bron koppelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/