Hoe vaak vrijen 70-jarigen?

Gepubliceerd:

Naarmate we ouder worden, verandert ons lichaam en veranderen onze gezondheidsbehoeften. Een grote vraag die veel mensen hebben is hoe ouder worden onze seksualiteit en intimiteit met partners beïnvloedt. Wat is voor 70-jarigen een normaal en gezond seksleven? Hoe vaak bedrijven 70-jarigen de liefde?

In dit bericht onderzoeken we de feiten over seksualiteit op oudere leeftijd, inclusief lichamelijke veranderingen, psychologische factoren en tips om intimiteit levendig te houden. Lees verder om de waarheid te weten te komen over seks in uw 70er jaren!

Hoe vaak vrijen 70-jarigen?

Belangrijkste opmerkingen:

 • Hoewel de seksuele frequentie afneemt met de leeftijd, genieten veel 70-jarigen nog steeds van een actief seksleven. Studies tonen aan dat 50-60% van de 70-jarigen seksueel actief is.
 • Fysieke veranderingen zoals erectiestoornissen, vaginale droogheid en chronische aandoeningen kunnen seksualiteit beïnvloeden, maar er is medische hulp beschikbaar.
 • Emotionele intimiteit, romantiek en voorspel blijven belangrijk voor seksuele bevrediging op elke leeftijd.
 • Door seksuele routines aan te passen, de stemming te bepalen en met uw partner te communiceren, kunnen seniorenseks en relaties verbeteren.

Wat is normaal voor seksualiteit in uw 70er jaren?

Bij de meeste mensen nemen de zin in seks en de frequentie van seks af naarmate ze ouder worden. Maar er is geen "normale" hoeveelheid seks op elke leeftijd-wat belangrijk is, is dat u en uw partner genieten van de intimiteit die u deelt.

Enkele belangrijke punten over seksualiteit bij senioren:

 • Veel 70-jarigen hebben nog steeds een actief seksleven. Onderzoeken tonen aan dat onder 70- tot 80-jarigen ongeveer 50-60% van de koppels seks heeft. Van de getrouwde stellen in deze leeftijdsgroep gaf 54% van de mannen en 31% van de vrouwen aan nog steeds seksueel actief te zijn.
 • Verlangen naar seks en opwinding duurt langer naarmate u ouder wordt. Laat u niet ontmoedigen - het is heel normaal dat u meer tijd nodig hebt om opgewonden te raken.
 • Seks kan minder frequent zijn dan toen u jonger was, maar kan nog steeds bevredigend zijn. Richt u meer op kwaliteit dan op kwantiteit.
 • Intimiteit, aanraken en nabijheid blijven belangrijk voor relaties gedurende het hele leven. Onderschat het belang van knuffels, kussen, handen vasthouden, enz. niet.
 • Solo masturbatie biedt plezier en bevrijding voor veel oudere volwassenen. Zelfbevrediging blijft gebruikelijk onder senioren van alle geslachten.

Het belangrijkste is om de normale lichamelijke veranderingen van het ouder worden te begrijpen en uw liefdesleven daaraan aan te passen. Houd de vonk levend door u te richten op plezier, nabijheid en geluk dat u met uw partner deelt.

Hoe leeftijd seksualiteit verandert in de jaren 70

Bij het ouder worden treden er natuurlijke biologische en sociale veranderingen op die de seksuele functie en intimiteit beïnvloeden. Maar met wat aanpassingen kunnen stellen van 70 absoluut nog bevredigende seks hebben.

Fysieke veranderingen

Normale veroudering brengt lichamelijke veranderingen met zich mee die invloed hebben op seks:

Voor vrouwen:

 • Vaginale droogheid door lagere oestrogeenspiegels na de menopauze
 • Tragere opwinding en verminderde natuurlijke smering
 • Minder intense orgasmes voor sommige vrouwen

Voor mannen:

 • Erectiestoornissen en zwakkere erecties naarmate testosteron afneemt
 • Vertraagde climax en de refractaire periode tussen erecties neemt toe
 • Gezondheidsproblemen zoals prostaatkanker of hart- en vaatziekten

Voor alle geslachten:

 • Een zwakkere spiertonus kan mobiliteitsproblemen veroorzaken
 • Meer lichaamspijn en gewrichtspijn
 • Bijwerkingen van medicijnen
 • Slechte slaapkwaliteit en vermoeidheid
 • Afnemende gevoeligheid van de zenuwen vermindert het tastplezier

Accepteer de frustratie niet zomaar - er zijn oplossingen. Oplossingen zoals glijmiddelen, sensuele massages, andere seksuele standjes en open communicatie met uw partner kunnen helpen om de lichamelijke gevolgen van het ouder worden tegen te gaan.

Er is ook medische hulp beschikbaar. Artsen kunnen supplementen of medicijnen voorschrijven om de seksuele functie voor zowel mannen als vrouwen te verbeteren. Voor aandoeningen zoals erectiestoornissen zijn er nu veel behandelingsmogelijkheden.

Emotionele en sociale factoren

Naast lichamelijke veranderingen zijn er ook emotionele en sociale verschuivingen die invloed hebben op seksualiteit en relaties in iemands 70e levensjaar:

 • Pensionering leidt tot heronderhandeling van routines en rollen thuis
 • Meer vrije tijd met een partner kan de intimiteit verhogen
 • Afleiding van werkverplichtingen zorgt voor meer aandacht voor relaties
 • Veranderende gezinsrollen zoals kleinkinderen en bejaarde ouders kunnen de dynamiek van koppels beïnvloeden
 • Rouw en verlies van vrienden of familieleden komen vaker voor
 • Problemen met lichaamsbeeld en zelfvertrouwen komen vaker voor
 • Medische problemen bij uzelf of uw partner kunnen in de weg staan
 • Libidoverschillen tussen partners kunnen toenemen

Om de emotionele hindernissen te overwinnen, geeft u prioriteit aan communicatie, wederzijds begrip en intimiteit. Deel uw behoeften openlijk en reageer gevoelig op de kwetsbaarheden van uw partner. Onthoud dat emotionele verbondenheid lichamelijk genot vergroot.

Tips om van seks te genieten als u 70 bent

Hier zijn enkele tips van experts voor oudere volwassenen om een gelukkig en bevredigend seksleven te behouden:

Focus op voorspel, romantiek en intimiteit - Maak meer tijd vrij voor kussen, knuffelen, massage, orale seks, rollenspellen, samen in bad gaan, naar muziek luisteren en liefdevolle woorden. Doe het rustig aan en vergeet het concept van voorspel - dit zou het belangrijkste evenement moeten zijn.

Communiceer meer - Vertel uw partner rechtstreeks wat u pleziert en vraag naar zijn/haar verlangens. Als u zich ergens ongemakkelijk bij voelt, zeg dat dan. Bespreek het uitproberen van nieuwe posities, locaties, speeltjes of fetisjen.

Gebruik glijmiddelen - Glijmiddel verlicht de wrijving en verbetert de stimulatie. Probeer glijmiddelen op water- of siliconenbasis.

Verken medische opties voor seksuele disfunctie - Raadpleeg artsen over medicijnen tegen erectiestoornissen, vaginale oestrogeencrèmes, hormoontherapie, pompen en andere opties om de functie te verbeteren.

Verander seksuele routines - Pas activiteiten, tijdstippen van de dag of posities aan om rekening te houden met lichamelijke beperkingen en gezondheidsproblemen. Behoud een intieme band door samen een dutje te doen, in bad te gaan of te knuffelen als dat nodig is.

Creëer de sfeer - Romantiek en sfeer helpen te ontspannen en op te winden. Steek kaarsen aan, speel muziek, gebruik geuren, zijden lakens, seksspeeltjes, lingerie of probeer een rollenspel.

Blijf positief - Blijf speels, lach en experimenteer. Focus op plezier, niet op prestaties. Als er zich uitdagingen voordoen, blijf dan optimistisch en zoek naar oplossingen.

De sleutel tot een bevredigend seksleven op oudere leeftijd is flexibiliteit, creativiteit en openstaan voor verandering. Pas uw technieken aan aan de normale lichamelijke verschuivingen die gepaard gaan met het ouder worden.

De voordelen van seks voor oudere volwassenen

Een plezierig seksleven biedt veel voordelen als we ouder worden:

Verbetert de stemming en vermindert stress - Seksuele ontlading bevordert ontspanning, verlicht angst en stimuleert gevoelens van welzijn.

Versterkt het immuunsysteem - Frequente orgasmes verhogen het niveau van IgA, een antilichaam dat beschermt tegen infecties.

Onderhoudt de cardiovasculaire gezondheid - Seks is een oefening voor het hart die de bloedsomloop en de bloedstroom verbetert.

Behoudt cognitieve functie - Vaker vrijen kan volgens sommige onderzoeken de cognitieve achteruitgang vertragen.

Verlengt de levensduur - Uit een onderzoek bleek dat mannen die minstens twee keer per week seks hebben gemiddeld langer leven.

Verdiept intimiteit en relaties - Seks en nabijheid bevorderen de band, toewijding en wederzijdse zorg met uw partner.

Seksualiteit op latere leeftijd gaat duidelijk over meer dan alleen lichamelijk genot. Koesterende intimiteit versterkt uw liefde, voegt betekenis toe en houdt uw relatie in stand terwijl u samen ouder wordt.

Reageren op veranderingen als koppel

Aanpassen aan de veranderende aard van seks en intimiteit in uw 70-er jaren kan wat werk kosten. Hier zijn tips voor stellen die deze overgang moeten doorstaan:

Laat u informeren - Leer meer over de veelvoorkomende lichamelijke en emotionele veranderingen die u zult tegenkomen. Kennis is macht!

Bespreek behoeften en uitdagingen - Eerlijke, zorgzame gesprekken over seks en intimiteit zullen u dichter bij elkaar brengen.

Wees geduldig en blijf positief - Het overwinnen van obstakels versterkt uw relatie. Focus op wederzijds plezier en geluk.

Raadpleeg indien nodig artsen - Vraag medisch advies om problemen zoals erectiestoornissen of vaginale droogheid aan te pakken.

Pas samen uw liefdesleven aan - Sluit compromissen, experimenteer en vind creatieve oplossingen voor hindernissen.

Blijf daten! - Doe moeite om elkaar te versieren. Verleid elkaar en geniet van de tijd als koppel.

Met begrip en toewijding om u aan te passen, kan uw relatie bloeien. Behoud genegenheid en intimiteit, zelfs als de frequentie van geslachtsgemeenschap afneemt. Koester de diepe band die seks bevordert.

De rol van intimiteit en aanraking

Als de intensiteit van seks afneemt naarmate u ouder wordt, worden intimiteit en aanraking nog waardevoller. Onderschat de kracht van:

 • Handen vasthouden en knuffelen
 • Samen knuffelen in bed
 • Zachte strelingen over het lichaam
 • Sensuele massage en rugmassage
 • Zoete kussenpraat en woorden van liefde
 • Flirten, zoenen en zoenen
 • Samen baden of douchen
 • Oraal plezier geven en ontvangen

Deze vormen van fysieke nabijheid bevorderen het vertrouwen, de genegenheid en de sensualiteit tussen partners. Voor veel oudere volwassenen leveren intimiteit en sensuele aanrakingen het grootste deel van de geneugten die ze vroeger van geslachtsgemeenschap ontvingen.

Emotionele intimiteit bevorderen

Seksualiteitsonderzoek bevestigt dat oudere volwassenen blijven verlangen naar intimiteit en hechte relaties. Emotionele intimiteit helpt om bevredigende banden in stand te houden.

Wat voedt intimiteit?

 • Gedeelde tijd en ervaringen
 • Genereus naar uw partner luisteren
 • Empathie voor elkaars problemen
 • Hoop en dromen ondersteunen
 • Vaak samen lachen
 • Fouten en ongelukjes vergeven
 • Grote en kleine successen vieren
 • Zeggen "Ik hou van je" en het menen
 • De tijd die u samen hebt waarderen

Concentreer u op het voeden van emotionele intimiteit en fysieke intimiteit zal gemakkelijker stromen. Door liefde op nieuwe manieren uit te drukken, kunnen koppels dicht bij elkaar blijven.

Variaties in seksdrift tussen partners

Het komt vaak voor dat ouder wordende stellen verschillen in libido ervaren. Als de hormonen veranderen, wil de ene partner vaak meer seks dan de andere. Hoe gaat u hiermee om?

Voor de partner met een lager verlangen:

 • Stel uw liefde vaak gerust, wees aanhankelijk en houd intimiteit levend door aanraking.
 • Ga naar een arts om aandoeningen die het libido verlagen uit te sluiten en te behandelen.
 • Bespreek creatieve oplossingen om een middenweg te vinden.

Voor de partner met een hoger verlangen:

 • Vermijd druk uitoefenen voor seks en respecteer het wanneer uw partner nee zegt.
 • Vraag hoe u kunt helpen om in de stemming te komen (bijv. ontspannen baden of massages).
 • Richt uw energie op lichaamsbeweging, hobby's of solomasturbatie om uw libido onder controle te houden.

Voor beide partners:

 • Communiceer gevoelig en zoek naar compromissen.
 • Probeer regelmatige momenten voor intimiteit in te plannen die tegemoet komen aan verschillende behoeften.
 • Het belangrijkste is dat u uw liefde, toewijding en aantrekkingskracht voor elkaar vaak uitdrukt.

De sleutelrol van communicatie

De allerbelangrijkste factor voor een plezierig seksleven tot op hoge leeftijd is communicatie. Geweldige seks op elke leeftijd hangt af van het vermogen van de partner om:

 • Bespreek behoeften, wensen en veranderingen open en eerlijk
 • Luister naar elkaar met empathie, zonder oordeel
 • Stel ze gerust en moedig ze aan
 • Vermijd kritiek of verwijten
 • Deel gevoelens van kwetsbaarheid met betrekking tot seksueel zelfvertrouwen
 • Begeleid elkaar positief door de genoegens waar elk lichaam van geniet
 • Praat over gezondheidsproblemen, lichamelijke ongemakken of emotionele barrières die in de weg staan
 • Samen een geest van humor, speelsheid en avontuur hebben

Openlijk praten bevordert vertrouwen en samenwerking. Hierdoor kunnen koppels zich seksueel aanpassen en intimiteit behouden door de jaren heen.

Bevredigende seks tot in uw jaren 80, 90 en verder

Hoewel de frequentie na 70 jaar geleidelijk afneemt, genieten veel koppels tot op hoge leeftijd van seks. Nu we steeds ouder worden, zullen onze definities van een "normaal" seksleven voor oudere volwassenen waarschijnlijk worden uitgebreid.

Studies tonen aan dat 20-30% van de koppels seksueel actief blijft tot hun 80e. Zelfs tot in de 90 blijft intimiteit belangrijk voor veel senioren en partners.

Creatieve oplossingen, medische hulpmiddelen, openheid en liefdevolle ondersteuning bevorderen seksualiteit op elke leeftijd. De beloningen van een diepere verbinding en vreugde zijn immens.

Hoewel lichamelijke veranderingen geslachtsgemeenschap uiteindelijk moeilijk maken, verdwijnen sensuele aanraking en emotionele nabijheid nooit. Elk koppel kan de vonk van seksualiteit tot ver in de gevorderde jaren vasthouden.

Conclusie

We hopen dat deze gids nuttige inzichten heeft gegeven over genieten van seksualiteit en intimiteit in uw jaren 70 en daarna. Hoewel er veranderingen optreden, is een bevredigende sensuele verbinding nog steeds heel goed mogelijk.

De sleutel ligt in het aanpassen aan de normale gevolgen van het ouder worden, op een gevoelige manier communiceren over de behoeften, medische hulp zoeken als dat nodig is en de emotionele banden tussen partners koesteren.

Geef voorrang aan wederzijds plezier, blijf speels, concentreer u op kwaliteit boven kwantiteit en houd het vuur van de passie brandende tot in uw gouden jaren.

Geweldige seks is het resultaat van creativiteit, flexibiliteit, acceptatie en toewijding om intimiteit te behouden terwijl we ouder worden. De diepe beloningen zijn absoluut de moeite waard.

Veelgestelde vragen over seksualiteit in uw 70er jaren

Is het normaal dat 70-jarigen nog seks hebben?

Ja, het is absoluut normaal en gezond voor veel 70-jarigen om seksueel actief te blijven. Onderzoeken tonen aan dat 50-60% van de 70-80-jarigen nog steeds seks heeft, of ze nu getrouwd zijn of met nieuwe partners uitgaan. Hoewel de frequentie kan afnemen, kan seks een belangrijk onderdeel van relaties blijven.

Welke lichamelijke veranderingen beïnvloeden de seksualiteit in uw jaren 70?

Veel voorkomende lichamelijke veranderingen zijn: vaginale droogheid en een tragere opwinding bij vrouwen door een lager oestrogeengehalte na de menopauze; erectiestoornissen en zwakkere erecties als het testosteron afneemt bij mannen; gewrichtspijn of mobiliteitsproblemen die bepaalde posities moeilijk kunnen maken; bijwerkingen van medicijnen; en een afnemende gevoeligheid van de zenuwen waardoor het tastplezier afneemt.

Hoe kunt u omgaan met lichamelijke veranderingen die met seks te maken hebben?

Glijmiddelen, sensuele massage, het aanpassen van seksuele posities, speeltjes en open communicatie over behoeften en ongemak kunnen helpen om lichamelijke uitdagingen te overwinnen. Artsen kunnen supplementen of medicijnen voorschrijven om de seksuele functie voor beide seksen te verbeteren. Blijf positief en flexibel.

Welke emotionele factoren beïnvloeden seksualiteit op deze leeftijd?

Pensionering, verdriet over het verlies van dierbaren, veranderende gezinsrollen, een lager libido en gezondheidsproblemen van de partner kunnen oudere volwassenen emotioneel beïnvloeden. Geef voorrang aan intimiteit door middel van aanraking, romantiek en communicatie. Zoek wederzijds begrip voor elkaars kwetsbaarheden.

Wat is de beste manier voor koppels om hun seksleven aan te passen naarmate ze ouder worden?

Wees ruimdenkend, creatief en experimenteel om nieuwe benaderingen te vinden. Plan intieme momenten in wanneer u uitgerust bent. Breng de sfeer met muziek, kaarsen, enz. Pas houdingen aan om mobiliteitsproblemen op te vangen. Gebruik glijmiddel. Focus op voorspel, nabijheid en plezier boven prestatie.

Wat als het libido tussen partners verschilt naarmate koppels ouder worden?

Het komt vaak voor dat ouder wordende partners niet op elkaar afgestemde seksdriften hebben. De partner met een lager verlangen moet genegenheid uitdrukken door middel van aanraken, knuffelen, enz. maar mag zich niet onder druk gezet voelen. De partner met een hoger verlangen kan zichzelf bevredigen of zijn energie ergens anders op richten. Het belangrijkste is respect, compromis en empathie.

Kunnen koppels van intimiteit genieten zonder geslachtsgemeenschap?

Absoluut. Aanraken, massage, oraal genot, samen seksspeeltjes gebruiken, rollenspellen, samen in bad gaan en emotionele intimiteit door gesprekken en het delen van activiteiten kunnen relaties hecht houden. Het doel is om een sensuele band te behouden.

Wat is de beste manier voor oudere stellen om over seks te communiceren?

Bespreek behoeften openlijk en luister zonder te oordelen. Deel kwetsbaarheden. Begeleid elkaar bij wat plezier geeft. Pak gezondheidskwesties of pijnstoringen voorzichtig aan. Zorg voor humor en speelsheid. Effectieve communicatie bevordert vertrouwen en samenwerking.

Is er medische hulp voor oudere volwassenen met seksuele disfunctie?

Ja, artsen kunnen veel oplossingen bieden om de seksuele functie te verbeteren. Voor mannen zijn er medicijnen tegen erectiestoornissen zoals Viagra, pompen, implantaten, enz. Voor vrouwen kunnen hormooncrèmes, oestrogeentherapie en glijmiddelen helpen. Vraag medisch advies voor hulp.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/