Hoe verhoogt u het libido bij vrouwen?

Gepubliceerd:

Begrijpen hoe het libido bij vrouwen kan worden verhoogd is een complex maar essentieel aspect van het handhaven van een gezond en bevredigend seksleven. Verschillende elementen, zowel mentaal als fysiek, kunnen het libido en de opwinding van een vrouw beïnvloeden. In deze blogpost gaan we dieper in op verschillende benaderingen die kunnen helpen de seksuele functie te verbeteren en het libido bij vrouwen te verhogen.

Wij bespreken het belang van het beheersen van angst en stress door middel van ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga en mindfulness oefeningen. Verder gaan we in op kruidensupplementen zoals Avlimil en andere natuurlijke middelen die het vrouwelijk libido kunnen helpen verhogen, waarbij we de voorzorgsmaatregelen in overweging nemen.

Het effect van antidepressiva op een lage geslachtsdrift is een ander cruciaal onderwerp dat we zullen onderzoeken door inzicht te krijgen in de effecten van verschillende medicijnen op het libido en door alternatieve opties zoals Bupropion te onderzoeken. Daarnaast wordt de rol van slaaphygiëne bij het verbeteren van de geslachtsdrift besproken, evenals tips voor het creëren van gezonde gewoonten voor het slapen gaan.

Ten slotte verschuift onze aandacht naar hormonale onevenwichtigheden en vervangingstherapieën, waaronder oestrogeen- en testosteronbehandelingen; het effect van lichaamsbeweging op lichaamsgewichtbeheersing en problemen met het gevoel van eigenwaarde; en manieren om intimiteit te verbeteren door communicatie en verbinding binnen relaties - allemaal belangrijke componenten bij het leren hoe het libido bij vrouwen kan worden verhoogd.

Angst beheersen om het libido te verhogen

Angst kan een aanzienlijke invloed hebben op de geslachtsdrift van vrouwen, wat vaak leidt tot een laag libido en verminderde seksuele bevrediging. Het is essentieel voor vrouwen met een door angst veroorzaakt verlaagd libido om hun angstniveau effectief aan te pakken en te beheersen. Een manier om dit te doen is via counseling of therapie, die kan helpen het libido te verbeteren door angstgerelateerde problemen te verlichten.

De rol van counseling bij de aanpak van een laag libido door angst

Counseling biedt een veilige ruimte voor individuen of koppels om hun zorgen over intimiteit en seksueel verlangen te uiten, die kunnen worden aangepakt door middel van CGT. Counseling biedt een kans om zich te verdiepen in de mogelijke oorzaken van een verminderd libido, zoals spanningen, relationele problemen of niet-aangepakte psychologische zorgen.

 • Cognitieve gedragstherapie (CGT) is effectief gebleken bij de behandeling van diverse psychische aandoeningen, waaronder angststoornissen die de geslachtsdrift negatief beïnvloeden.
 • Een gekwalificeerde therapeut werkt met u samen om negatieve gedachtepatronen met betrekking tot uw seksuele verlangens te identificeren en leert u strategieën om deze gedachten effectiever te beheersen.
 • In sommige gevallen kan naast CGT ook medicatie zoals selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) worden voorgeschreven, als uw zorgverlener dat nodig acht.

Voordelen van cognitieve gedragstherapie voor het verbeteren van de seksuele belangstelling

Cognitieve gedragstherapie (CGT), alleen of in combinatie met geneesmiddelen zoals SSRI's, is effectief gebleken om mensen te helpen beter om te gaan met symptomen die samenhangen met hypoactieve seksuele verlangensstoornis. Enkele voordelen zijn:

 • Verbetering van het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, wat kan leiden tot meer seksueel verlangen.
 • Het vermogen om beter te converseren, waardoor men gemakkelijker zijn wensen en behoeften met een partner kan uiten.
 • Minder angst, waardoor u zich tijdens intieme momenten meer kunt ontspannen.

Naast counseling of therapie zijn er andere manieren waarop vrouwen hun angst kunnen beheersen om hun libido te verhogen. Deze omvatten:

 1. Ontspanningstechnieken beoefenen, zoals diepe ademhalingsoefeningen, progressieve spierontspanning of mindfulness meditatie.
 2. Een gezonde levensstijl aanhouden door evenwichtig te eten, regelmatig te bewegen en elke nacht voldoende te slapen.
 3. Steun zoeken bij vrienden of familieleden die uw problemen met angst en een lage geslachtsdrift begrijpen; zij kunnen waardevol advies geven of gewoon een luisterend oor bieden wanneer dat het meest nodig is.

Proactieve stappen ondernemen om de angst te beheersen is van cruciaal belang voor vrouwen met een verminderd libido als gevolg van stressgerelateerde factoren. Door professionele hulp te zoeken via advies- of therapiesessies en tegelijkertijd positieve veranderingen in levensstijl in de dagelijkse routines op te nemen, wordt het niet alleen mogelijk om de symptomen van een laag seksueel verlangen te verlichten, maar ook om de algemene geestelijke gezondheid en het welzijn aanzienlijk te verbeteren.

Omgaan met nervositeit is een essentiële stap in de richting van het verbeteren van de seksuele drift, en cognitieve gedragsbehandeling kan een grote hulp zijn om dit te bereiken. Natuurlijke methoden zoals kruidensupplementen of stoppen met roken zijn ook effectieve manieren om het vrouwelijk libido te verhogen.

Het belang van slaaphygiëne voor een gezond libidoniveau

Een goede slaaphygiëne speelt een essentiële rol bij het handhaven van een gezond libidoniveau, aangezien een slechte slaapkwaliteit in verband wordt gebracht met een lage geslachtsdrift. De RISE-app helpt individuen inzicht te krijgen in hun unieke slaapbehoeften en houdt elkaars slaappatronen bij voor koppels die beter willen begrijpen hoe rust de dynamiek van hun relatie beïnvloedt.

Hoe een slechte slaapkwaliteit het seksueel verlangen van vrouwen beïnvloedt

Een slechte slaapkwaliteit kan nadelige gevolgen hebben voor het seksueel verlangen van vrouwen, omdat het bijdraagt tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en stress - allemaal factoren die de zin in seks negatief kunnen beïnvloeden. Studies hebben aangetoond dat vrouwen met slapeloosheid of andere slaapstoornissen vaker een verminderde seksuele functie en bevrediging melden. Slaaptekort kan de hormoonhuishouding verstoren en energie kosten, waardoor opwinding en interesse in seks afnemen.

Om uw algehele welzijn te verbeteren en uw libido op natuurlijke wijze te verhogen, is het cruciaal om prioriteit te geven aan een goede slaaphygiëne, zoals:

 • Een consistente bedtijdroutine aanhouden;
 • Vermijd stimulerende middelen zoals cafeïne vlak voor het slapengaan;
 • Een ontspannende omgeving creëren voor het slapengaan door de schermtijd voor het slapengaan te beperken;
 • Neem ontspanningstechnieken zoals diepe ademhalingsoefeningen of meditatie op in uw nachtelijke routine.

De RISE-app gebruiken om de individuele slaapbehoeften beter te begrijpen

De RISE-app biedt waardevolle inzichten in geïndividualiseerde slaappatronen door gegevens te analyseren van draagbare apparaten zoals fitnesstrackers. Door gepersonaliseerde aanbevelingen te doen op basis van de unieke slaapgewoonten van gebruikers, kan de app koppels helpen beter te begrijpen hoe hun rust van invloed is op zowel hun algemene gezondheid als hun seksuele bevrediging.

Enkele voordelen van het gebruik van de RISE app om uw slaap bij te houden zijn:

 • Patronen identificeren die kunnen bijdragen tot een slechte slaapkwaliteit;
 • Persoonlijke suggesties ontvangen om de routines voor het slapengaan te verbeteren;
 • Een beter begrip krijgen van hoe de slaapgewoonten van uw partner de dynamiek van uw relatie beïnvloeden, inclusief het niveau van intimiteit.

Naast het gebruik van technologie zoals de RISE-app, is het essentieel dat stellen openlijk communiceren over hun individuele behoeften op het gebied van rust. Door eventuele zorgen of uitdagingen op het gebied van slaaphygiëne met elkaar te bespreken, kunnen partners samen werken aan een omgeving die bevorderlijk is voor een gezonde slaap - wat uiteindelijk leidt tot een beter libidoniveau en betere seksuele ervaringen.

Stappen ondernemen voor een betere slaaphygiëne

Voor een optimale geslachtsdrift en algemeen welzijn moeten vrouwen prioriteit geven aan een goede slaaphygiëne in combinatie met andere factoren zoals regelmatige lichaamsbeweging, open communicatie binnen relaties en goed stressmanagement. Door deze aspecten holistisch aan te pakken via veranderingen in de levensstijl en indien nodig professionele begeleiding te zoeken (bijvoorbeeld door een arts of therapeut te raadplegen), kunnen vrouwen een groter seksueel verlangen ervaren en een gezonder leven leiden.

Een goed slaappatroon is essentieel om het libido op peil te houden. Regelmatige lichaamsbeweging en het onder controle houden van het lichaamsgewicht kunnen de sleutel zijn tot het verhogen van het seksueel verlangen van de vrouw.

Lichaamsbeweging en gewichtsbeheersing beïnvloeden de geslachtsdrift

Regelmatige lichaamsbeweging en een gematigd lichaamsgewicht zijn belangrijke factoren die bijdragen tot de verbetering van iemands zin in seks. Bovendien versterkt het samen ondernemen van fysieke activiteiten als koppel de band tussen de partners, wat leidt tot meer intimiteit door gedeelde ervaringen.

Voordelen van regelmatige lichaamsbeweging voor het seksueel verlangen van vrouwen

Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging gunstig kan zijn voor de seksuele lust van een vrouw, omdat het de bloedsomloop verbetert, de kracht vergroot, de spanning vermindert en het zelfvertrouwen versterkt. Uit een onderzoek bleek zelfs dat lichamelijk actieve vrouwen een hoger libido hadden dan vrouwen die weinig bewegen. Bovendien kunnen bepaalde soorten oefeningen zoals yoga of Pilates de flexibiliteit en spierkracht helpen verbeteren, wat de seksuele bevrediging tijdens de geslachtsgemeenschap kan vergroten.

 • Verhoogt de bloedstroom: Een betere doorbloeding leidt tot betere genitale opwinding voor zowel mannen als vrouwen.
 • Meer energie: Een groter uithoudingsvermogen zorgt voor leukere seksuele ontmoetingen zonder dat de vermoeidheid te snel toeslaat.
 • Vermindert stress: Verlaagde cortisolniveaus resulteren in minder angst rondom intieme situaties en bevorderen tevens de ontspanning die nodig is voor een optimale seksuele functie.
 • Eigenwaarde verhogen: Je zelfverzekerd voelen over je lichaamsbeeld speelt een belangrijke rol in het algemene verlangen naar intimiteit met anderen.

Workouts voor koppels bevorderen sterkere emotionele banden

Naast de directe voordelen voor het vrouwelijk libido, kan samen sporten als koppel een sterkere emotionele band bevorderen door gedeelde ervaringen. Deelnemen aan gezamenlijke trainingen stimuleert teamwork en biedt mogelijkheden om elkaars fitnessdoelen te ondersteunen. Deze wederzijdse aanmoediging en motivatie kunnen leiden tot een bevredigender seksleven, omdat de partners zich dichter en meer verbonden voelen met elkaar.

Hier zijn enkele trainingsideeën voor stellen die de intimiteit kunnen verbeteren:

 1. Partner yoga: Met yogahoudingen voor twee personen kunnen stellen zich fysiek, mentaal en emotioneel met elkaar verbinden en tegelijkertijd hun flexibiliteit en kracht verbeteren.
 2. Danslessen: Samen nieuwe dansbewegingen leren bevordert niet alleen de lichamelijke conditie, maar ook de coördinatie, communicatievaardigheden en het vertrouwen tussen partners.
 3. Buitenactiviteiten: Samen wandelen of fietsen stelt koppels in staat om van de natuur te genieten en hun hartslag te verhogen op een leuke manier die niet aanvoelt als traditionele lichaamsbeweging.
 4. Krachttraining met partneroefeningen: Trainen met elkaars lichaamsgewicht of met weerstandsbanden helpt om spiermassa op te bouwen, wat essentieel is voor het behoud van een gezond testosteronniveau dat verantwoordelijk is voor het seksuele verlangen bij zowel mannen als vrouwen.

Het opnemen van regelmatige lichaamsbeweging in uw dagelijkse routine, samen met het ondernemen van gezamenlijke fysieke activiteiten als koppel, kan het vrouwelijk libido aanzienlijk verhogen door het bevorderen van de algemene gezondheid, het welzijn, de emotionele band en het opbouwen van vertrouwen tussen de partners, wat leidt tot meer intimiteit als gevolg van deze positieve ervaringen.

Het handhaven van een actieve levensstijl kan de zin in seks stimuleren, dus het is belangrijk om lichamelijk fit te blijven en het lichaamsgewicht onder controle te houden. Open communicatie binnen relaties is ook essentieel om de intimiteit tussen partners te vergroten; openlijk praten over seksuele zorgen helpt om vertrouwen in de relatie op te bouwen.

Open communicatie binnen relaties Verbetert de intimiteit

Als partners meer seksuele bevrediging willen ervaren, is het essentieel dat zij een sfeer van open communicatie en vertrouwen creëren. Wanneer beide partijen zich op hun gemak voelen om hun intieme leven te bespreken, kunnen zorgen over een verminderd libido worden besproken zonder angst voor oordeel of onbegrip. Dit bevordert het opbouwen van vertrouwen en stimuleert een sterk partnerschap dat uiteindelijk leidt tot meer seksueel verlangen.

Het belang van het bespreken van zorgen over intimiteit met uw partner

Door openlijk te praten over intimiteitsproblemen kunnen stellen samen oplossingen vinden voor eventuele problemen. Door elkaars behoeften, voorkeuren en verlangens te begrijpen, kunnen partners weloverwogen beslissingen nemen over de beste manier om hun seksleven te verbeteren. Als een partner bijvoorbeeld een laag libido heeft, kan het nuttig zijn om mogelijke oorzaken zoals stress of hormonale onbalans met de ander te bespreken.

 • Creëer een veilige ruimte: Kies een geschikte tijd en plaats waar u zich beiden ontspannen en op uw gemak voelt om gevoelige onderwerpen te bespreken.
 • Wees eerlijk: deel uw gevoelens openlijk zonder ze achter te houden; dit zal helpen vertrouwen tussen u beiden op te bouwen.
 • Toon empathie: Luister actief wanneer uw partner spreekt; probeer uzelf in zijn of haar schoenen te verplaatsen, zodat u beter begrijpt wat hij of zij doormaakt.
 • Vermijd schuld: Focus op het samen werken aan oplossingen in plaats van met de vinger te wijzen naar wie verantwoordelijk is voor eventuele problemen tijdens intimiteitssessies.

Vertrouwen opbouwen door open communicatie

Om vertrouwen in relaties te kweken, moet men zich kwetsbaar opstellen door persoonlijke gedachten en emoties over seksualiteit met elkaar te delen. Door deze openheid kunnen partners elkaars behoeften, verlangens en grenzen beter begrijpen. Door bijvoorbeeld seksuele stoornissen of onzekerheden te bespreken, kunnen beide partijen manieren vinden om deze problemen samen aan te pakken.

Bovendien stelt een open communicatie paren in staat om nieuwe seksuele ervaringen te verkennen die hun intimiteit kunnen verbeteren. Dit kan inhouden dat zij verschillende seksspeeltjes uitproberen, experimenteren met verschillende vormen van voorspel zoals genitale opwinding of orale sekstechnieken, en zelfs professionele begeleiding zoeken bij een gekwalificeerde sekstherapeut.

Door regelmatig gesprekken over uw intieme leven op te nemen in de relatie wordt niet alleen het vertrouwen versterkt, maar wordt ook een permanente dialoog over seksuele bevrediging in stand gehouden. Door openlijk te praten, kunnen potentiële problemen snel worden opgespoord en kunnen oplossingen worden gevonden die zijn afgestemd op de individuele behoeften van het koppel.

Kortom, open communicatie speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de intimiteit binnen relaties door het opbouwen van vertrouwen tussen partners die zich op hun gemak voelen om hun zorgen over een verminderd libido openlijk te bespreken zonder angst voor veroordeling of onbegrip. Dit leidt uiteindelijk tot meer seksueel verlangen en algehele tevredenheid in het liefdesleven.

Open communicatie binnen relaties is de sleutel tot meer intimiteit en vertrouwen. Door de beschikbare hormonale behandelingen voor vrouwen met libidoschommelingen te begrijpen, kunnen wij hun behoeften op een zinvolle manier ondersteunen.

Hormonale behandelingen voor vrouwen met libidoschommelingen

Voor vrouwen met schommelingen in het libido als gevolg van veranderende hormonen tijdens de menopauze of perimenopauze, kunnen hormonale behandelingen haalbare opties bieden. Deze behandelingen helpen de aandoeningen aan te pakken die de opwinding en bevrediging tijdens de gemeenschap negatief beïnvloeden. Een arts raadplegen alvorens deze behandelingen te proberen, zorgt voor een goede begeleiding bij de toediening en dosering volgens specifieke behoeften.

De rol van oestrogeensubstitutietherapie bij het verbeteren van het vrouwelijk libido

Oestrogeenvervangingstherapie (ERT) is een mogelijkheid om de verminderde seksuele functie aan te pakken die wordt veroorzaakt door lage oestrogeengehaltes, waar postmenopauzale vrouwen vaak mee te maken krijgen. ERT kan de vaginale droogheid, die kan leiden tot ongemak bij het vrijen en een verminderd libido, helpen verminderen door het oestrogeengehalte te herstellen. Door het oestrogeengehalte te herstellen, kan ERT de algehele seksuele gezondheid verbeteren en het libido verhogen.

 • Orale tabletten: Oestrogeentabletten zijn op recept verkrijgbaar en worden dagelijks ingenomen om de hormoonspiegel op peil te houden.
 • Patches: Transdermale pleisters, die rechtstreeks op de huid worden aangebracht, geven na verloop van tijd gecontroleerde hoeveelheden oestrogeen af in de bloedbaan.
 • Gels of crèmes: Lokale gels of crèmes met oestrogeen worden rechtstreeks op de huid aangebracht voor opname in de bloedbaan.

Merk op dat ERT niet voor iedereen geschikt is; het is essentieel om uw medische geschiedenis met uw zorgverlener te bespreken voordat u met een vorm van hormoontherapie begint. Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer een verhoogd risico op bloedstolsels, beroertes, hartziekten, borstkanker en baarmoederkanker.

Glijmiddelen als hulpmiddel voor betere seksuele ervaringen

Een andere optie voor vrouwen met een verminderd libido als gevolg van hormonale veranderingen is het gebruik van glijmiddelen. Deze producten kunnen de vaginale droogheid en het ongemak tijdens het vrijen helpen verlichten, waardoor seks aangenamer wordt en het seksueel verlangen mogelijk toeneemt. Glijmiddelen zijn er in verschillende vormen, waaronder op waterbasis, op siliconenbasis en op oliebasis.

 • Glijmiddelen op waterbasis: Glijmiddelen op waterbasis worden gemakkelijk door de huid opgenomen en zijn compatibel met de meeste condooms.
 • Glijmiddelen op siliconenbasis: Silicone glijmiddelen zijn ideaal voor lange sessies of bij het gebruik van seksspeeltjes van andere materialen dan silicone.
 • Glijmiddelen op oliebasis: Producten op oliebasis bieden een dikkere consistentie die langer meegaat dan andere soorten glijmiddel, maar zijn mogelijk niet geschikt voor gebruik met latex condooms, omdat ze het materiaal kunnen verzwakken en daardoor kunnen breken.

Naast deze behandelingen kan ook het testosterongehalte onder medisch toezicht worden overwogen. Hoewel testosteron vaak wordt geassocieerd met mannelijke hormoonspiegels, speelt het ook een essentiële rol in de vrouwelijke seksuele functie. De mogelijke bijwerkingen moeten echter zorgvuldig worden afgewogen tegen de voordelen voordat een behandelingsplan met testosteronsupplementen wordt gestart. Kruidensupplementen, sekstherapie en seksuele voorlichting kunnen ook nuttig zijn om de seksuele functie te verbeteren en het libido te verhogen. Vrouwen die last hebben van misselijkheid of andere bijwerkingen van hormonale behandelingen kunnen baat hebben bij vaginaal DHEA, dat de genitale opwinding en seksuele bevrediging kan verbeteren.

Hormonale behandelingen kunnen gunstig zijn voor vrouwen met libidoschommelingen, maar het is belangrijk om ook aandacht te besteden aan het opbouwen van relaties en het zorgen voor zichzelf. Om dit onderwerp verder uit te diepen, laten we eens kijken hoe het plannen van regelmatige afspraakjes of intieme momenten samen en het benadrukken van het belang van zelfzorg kunnen bijdragen aan betere seksuele ervaringen.

Verzorgende relaties en zelfzorg voor een beter libido

Als u quality time met uw partner uittrekt door afspraakjes te plannen of meer intieme activiteiten te ondernemen, zoals aanraken, kussen, het gebruik van seksspeeltjes en orale seks, verbetert u de seksuele ervaringen en stimuleert u uiteindelijk het libidoniveau. Prioriteit geven aan zelfzorg is essentieel bij het aanpakken van een laag verlangen dat persoonlijk leed veroorzaakt.

Regelmatige afspraakjes of intieme momenten samen plannen

Regelmatige afspraakjes kunnen de romantiek tussen partners nieuw leven inblazen en een comfortabele ruimte creëren om elkaars verlangens te verkennen. Of het nu gaat om het uitproberen van nieuwe restaurants, samen een wandeling maken, of gewoon een avondje thuis films kijken - deze momenten stellen koppels in staat zich emotioneel en lichamelijk te verbinden. Daarnaast kunnen intimiteitverhogende activiteiten zoals samen masseren of baden de band tussen partners verder versterken, wat leidt tot meer seksuele bevrediging.

 • Creëer een romantische sfeer: Plaats kaarsen in de kamer, speel zachte muziek op de achtergrond en bereid een heerlijke maaltijd om een uitnodigende omgeving te creëren die aanzet tot nabijheid.
 • Wees aanwezig: Leg elektronische apparaten weg tijdens de date night, zodat u zich volledig kunt concentreren op uw partner zonder enige afleiding.
 • Toon waardering: Toon dankbaarheid voor de inspanningen van uw partner om de relatie te onderhouden door complimenten of kleine blijk van genegenheid te geven.

Het belang van zelfzorg benadrukken

Voorrang geven aan zelfzorg is cruciaal bij een verminderd libido, omdat stressfactoren uit het dagelijks leven een negatieve invloed kunnen hebben op de zin in seks. Zorgen voor iemands geestelijke en lichamelijke gezondheid is van het grootste belang om het algemene welzijn te verbeteren en de seksuele lust te stimuleren. Enkele zelfzorgpraktijken die het libido kunnen helpen stimuleren zijn:

 • Regelmatige lichaamsbeweging: Fysieke activiteiten zoals yoga, joggen of zwemmen helpen endorfine vrij te maken - de feel-good hormonen die verantwoordelijk zijn voor een betere stemming en minder stress.
 • Meditatie en mindfulness: Het beoefenen van meditatietechnieken zoals diepe ademhalingsoefeningen of geleide beeldvorming kan helpen bij het verlichten van angst en het bevorderen van ontspanning, waardoor uiteindelijk iemands geslachtsdrift verbetert. De Headspace app biedt een verscheidenheid aan geleide meditaties die zijn afgestemd op verschillende behoeften.
 • Voeding: De consumptie van een evenwichtige voeding die rijk is aan essentiële voedingsstoffen ondersteunt het hormonale evenwicht dat een belangrijke rol speelt bij het behoud van een gezond libidoniveau. Zinkrijk voedsel zoals oesters en bronnen van omega-3 vetzuren zoals zalm zouden een positieve invloed hebben op de seksuele gezondheid.
 • Slaaphygiëne: Zoals eerder vermeld, is een goede slaapkwaliteit cruciaal voor het behoud van een optimaal libidoniveau; daarom moet prioriteit worden gegeven aan een consistente routine voor het slapengaan en het creëren van een comfortabele slaapomgeving.

Het opnemen van deze zelfzorgpraktijken in uw dagelijkse routine verbetert niet alleen het algemene welzijn, maar legt ook de basis voor meer seksuele tevredenheid binnen relaties door factoren aan te pakken die bijdragen aan een laag libido.

Veelgestelde vragen over het verhogen van het libido bij vrouwen

Hoe kan een vrouw haar libido drastisch verhogen?

Een vrouw kan haar libido aanzienlijk verhogen door haar angsten te beheersen via counseling of cognitieve gedragstherapie, een goede slaaphygiëne te handhaven, regelmatig te bewegen, openlijk met haar partner te communiceren over intimiteitskwesties en zo nodig hormonale behandelingen te overwegen. Daarnaast kunnen zelfzorgpraktijken en verzorgende relaties bijdragen aan een verbeterde seksdrive.

Kan ik mijn vrouwelijk libido verhogen?

Ja, u kunt uw vrouwelijk libido verhogen door verschillende veranderingen in uw levensstijl, zoals het verminderen van stressniveaus, het verbeteren van de slaapkwaliteit met behulp van apps zoals RISE, regelmatige lichaamsbeweging, waaronder training voor stellen voor een sterkere emotionele band, en open communicatie binnen relaties. Kruidensupplementen zoals Avlimil kunnen ook het hormonale evenwicht ondersteunen.

Wat drijft het vrouwelijke libido?

Het vrouwelijke libido wordt gestuurd door een combinatie van factoren, waaronder lichamelijke gezondheid (cardiovasculaire fitheid), geestelijk welzijn (stressmanagement), hormonale balans (oestrogeenspiegel), emotionele band met een partner (vertrouwen en communicatie), en algehele tevredenheid in de relatie. Het behoud van deze aspecten draagt bij tot een gezond seksueel verlangen bij vrouwen.

Wat zijn natuurlijke libidobouwers voor vrouwen?

Natuurlijke manieren om het vrouwelijk libido te verhogen zijn onder andere:

 • Een goede slaaphygiëne handhaven
 • Regelmatige lichaamsbeweging opnemen in de dagelijkse routine
 • Een evenwichtige voeding eten die rijk is aan voedingsstoffen die de hormoonproductie ondersteunen
 • Het nemen van kruidensupplementen zoals Avlimil voor extra ondersteuning
 • Prioriteit geven aan zelfzorgactiviteiten zoals meditatie of yoga voor stressvermindering

Conclusie

Samengevat kunnen verschillende strategieën worden toegepast om het vrouwelijk libido te verhogen. Het beheersen van angst en stress door middel van meditatie en mindfulness oefeningen kan de seksuele functie verbeteren. Kruidensupplementen zoals Avlimil kunnen helpen bij GSM-symptomen, maar het is belangrijk voorzichtig te zijn met natuurlijke middelen. Antidepressiva kunnen de geslachtsdrift negatief beïnvloeden, maar er bestaan alternatieve geneesmiddelen zoals Bupropion. Slaaphygiëne, lichaamsbeweging, beheersing van het lichaamsgewicht, problemen met het gevoel van eigenwaarde, hormonale onevenwichtigheden en vervangende therapieën spelen ook een rol bij het verbeteren van het libido. Ten slotte is open communicatie en verbondenheid met uw partner cruciaal voor het behoud van intimiteit.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige CBD-producten die uw seksuele gezondheid kunnen helpen verbeteren zonder de bijwerkingen van andere behandelingen of medicijnen die hierboven zijn genoemd - kijk dan eens bij Cibdol. Zij bieden een breed scala aan veilige en effectieve CBD-oliën die gunstig kunnen zijn voor degenen die hun libido op natuurlijke wijze willen stimuleren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/