Wat geeft mannen een hoog libido?

Gepubliceerd:

Het libido van een man is een complex iets. Veel factoren kunnen de seksdrive van een man beïnvloeden, waaronder lichamelijke, psychologische en levensstijlfactoren. Als mannen begrijpen wat van invloed is op hun libido, kunnen ze mogelijke oorzaken van een laag libido identificeren en stappen ondernemen om hun seksdrive zo nodig op te krikken.+

Wat geeft mannen een hoog libido?

Sleutelfactoren die het mannelijke libido beïnvloeden

Het libido wordt bij mannen voornamelijk bepaald door testosteron. Maar het testosteronniveau alleen is niet bepalend voor de zin in seks. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke factoren die het libido van een man kunnen beïnvloeden:

Leeftijd

Naarmate mannen ouder worden, daalt hun testosteronspiegel op natuurlijke wijze. Deze geleidelijke daling van testosteron is een belangrijke reden waarom het libido afneemt naarmate mannen ouder worden. Na de leeftijd van 30 jaar daalt testosteron met ongeveer 1% per jaar. Andere leeftijdsgerelateerde factoren zoals chronische ziekte, medicijngebruik en een lager energieniveau kunnen het libido ook verminderen.

Fysieke gezondheid

De algehele gezondheid en het welzijn spelen een grote rol bij het libido. Aandoeningen zoals obesitas, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en diabetes kunnen de bloeddoorstroming en zenuwfunctie belemmeren, die nodig zijn voor optimale opwinding en seksuele prestaties. Mannen die regelmatig sporten hebben vaak hogere testosteronniveaus en melden een hoger libido. Een voedzaam dieet en een gezond lichaamsgewicht ondersteunen de seksuele gezondheid.

Geestelijke gezondheid

Stress, angst en depressie kunnen de interesse in seks drastisch verminderen. Psychische aandoeningen die emotioneel leed veroorzaken, kunnen de geest in beslag nemen en opwinding in de weg staan. Problemen met de geestelijke gezondheid kunnen ook leiden tot problemen met het gevoel van eigenwaarde en een negatief lichaamsbeeld, wat het libido kan verlagen. Therapie en medicijnen die het geestelijk welzijn verbeteren, kunnen het libido verhogen.

Medicijnen

Veel gangbare medicijnen hebben bijwerkingen die het libido verstoren, waaronder antidepressiva, bloeddrukverlagers, eetlustremmers en maagzweermedicijnen. Mannen die medicijnen gebruiken, moeten hun arts raadplegen als ze een duidelijke afname van hun zin in seks ervaren. In sommige gevallen kan het libido herstellen door de dosering aan te passen of van recept te veranderen.

Geslachtshormonen

Laag testosteron is een van de meest voorkomende oorzaken van een verminderd libido bij mannen. Testosteron is het primaire mannelijke geslachtshormoon dat verantwoordelijk is voor de spermaproductie, de geslachtsdrift, de spiermassa en de botsterkte. Het testosteronniveau bereikt zijn hoogtepunt in de adolescentie en vroege volwassenheid en daalt daarna geleidelijk. Abnormaal laag testosteron, bekend als hypogonadisme, kan het libido onderdrukken. Testosterontekort kan behandeld worden met hormoonvervangingstherapie.

Relatieproblemen

Voor mannen in langdurige relaties kunnen psychologische factoren binnen de relatie het verlangen naar seks temperen. Slechte communicatie, boosheid, ontevredenheid over de relatie, verveling en het gevoel losgekoppeld te zijn van de partner kunnen het libido verstoren. Relatietherapie of sekstherapie kan helpen om de intimiteit te vergroten en de verloren passie weer op te wekken.

Leefgewoonten

Dagelijkse gewoonten en gedrag kunnen het seksueel functioneren beïnvloeden. Alcoholmisbruik, roken, illegaal drugsgebruik en zelfs misbruik van voorgeschreven medicijnen kunnen het libido aantasten. Voldoende slaap is van vitaal belang om uw lichaam en geest energie te geven voor seks. Als u voortdurend gestrest bent of te weinig slaap heeft, kan dit het testosteron en de opwindbaarheid verminderen. Regelmatige seksuele activiteit kan helpen om het libido op peil te houden door het seksuele reactiesysteem van het lichaam te trainen.

Onderliggende voorwaarden

Sommige medische aandoeningen worden in verband gebracht met een laag libido, waaronder chronische nieraandoeningen, leveraandoeningen, neurologische aandoeningen en auto-immuunziekten. Metabole aandoeningen zoals schildklieraandoeningen en hoge prolactinespiegels kunnen de hormoonspiegels en de seksuele functie verstoren. Seksuele stoornissen zoals erectiestoornissen kunnen ook bijdragen aan verminderde interesse in seks. Het diagnosticeren en behandelen van onderliggende medische aandoeningen kan het libido vaak verbeteren.

Wat kan een boost geven aan het mannelijke libido?

Nu we de belangrijkste invloeden achter het libido hebben besproken, gaan we het hebben over oplossingen die mannen kunnen proberen om hun seksdrive een boost te geven:

Lichaamsbeweging en afvallen

Regelmatige lichaamsbeweging, vooral krachttraining, kan testosteron verhogen. Afvallen en de bloedstroom verbeteren door middel van cardio-oefeningen komt de seksuele gezondheid ten goede. Lichamelijk actief zijn verlicht ook stress. Streef naar 30-60 minuten lichaamsbeweging op de meeste dagen.

Voeding verbeteren

Eet meer fruit, groenten, volle granen, vis, noten en zaden. Deze voedingsmiddelen leveren voedingsstoffen die van vitaal belang zijn voor een gezond testosteronniveau, zoals zink, vitamine D en essentiële vetzuren. Beperk suiker, geraffineerde koolhydraten en transvetten die de bloedstroom kunnen belemmeren. Blijf gehydrateerd en beperk alcohol en cafeïne.

Stress verminderen

Het beheren van werk, financiën, familieverplichtingen en andere stress zorgt ervoor dat de geest en het lichaam ontvankelijk worden voor opwinding. Trek elke dag tijd uit om ontspanningstechnieken te oefenen, zoals diep ademhalen, yoga of meditatie. Laat u masseren of luister naar muziek - wat u maar helpt om te ontstressen.

Krijg meer slaap

Ga elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed en streef naar 7-9 uur kwaliteitsslaap om uw energie te verhogen en uw testosteron te optimaliseren. Vermijd schermen voor het slapengaan, houd de kamer koel en blokkeer licht en lawaai voor een betere slaap.

Praat met uw partner

Communiceer openlijk met uw partner over alle problemen die uw seksleven beïnvloeden. Zoek indien nodig professionele hulp of sekstherapie. Introduceer romantiek, date nights, massage of nieuwe standjes om de intimiteit op te frissen. Wees ook aanhankelijker buiten de slaapkamer.

Chronische aandoeningen beheren

Volg het behandelplan van uw arts voor alle chronische ziekten die u hebt. Neem regelmatig voorgeschreven medicijnen en houd aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes en een hoog cholesterolgehalte onder controle. Dit ondersteunt de algehele gezondheid om een krachtige seksuele functie mogelijk te maken.

Supplementen nemen

Bepaalde vitaminen, mineralen en kruiden worden in verband gebracht met een verbeterd libido, zoals zink, ginseng, maca, fenegriek en DHEA. Onderzoek de veiligheid ervan en bespreek het gebruik van supplementen met uw arts om opties te vinden die de seksdrive kunnen verbeteren.

Testosterontherapie overwegen

Als een laag testosterongehalte een duidelijke daling van het libido veroorzaakt, kan een testosteronvervangingstherapie via injecties, gels of pleisters helpen om de gezonde testosteronniveaus te herstellen en de zin in seks weer op te wekken. Aan hormoontherapie zijn risico's verbonden, dus laat uw testosteron zorgvuldig onderzoeken voordat u met de behandeling begint.

Verander uw levensstijl

Beperk of onthoud u van roken, zwaar drinken en het gebruik van illegale drugs. Volg de instructies van uw arts voor voorgeschreven medicijnen. Zorg ervoor dat elk seksueel disfunctioneren medisch wordt behandeld. Neem positieve leefgewoonten aan, zoals een gezond dieet en een goede routine in lichaamsbeweging.

De sleutel is het identificeren van de hoofdoorzaken achter uw lage libido, zodat de juiste oplossingen kunnen worden geïmplementeerd. Wees geduldig - het kan met vallen en opstaan gaan om de combinatie van veranderingen in uw levensstijl, medische behandelingen of supplementen te vinden die werkt om uw seksdrive te optimaliseren. Maar weet dat er mogelijkheden zijn om uw libido te verbeteren.

Nu u enkele van de belangrijkste factoren kent die van invloed zijn op het mannelijk libido en mogelijke oplossingen om de seksdrive te verhogen, zullen we nog enkele tips geven om uw libido te maximaliseren:

9 Tips om het mannelijke libido te verhogen

Hier zijn nog enkele technieken die u kunt proberen om uw seksdrive te verhogen:

1. Ontvang meer zonlicht

Blootstelling aan zonlicht verhoogt de testosteronproductie. Neem 's ochtends vroeg 15-20 minuten zonlicht om het libido te stimuleren.

2. Stress minimaliseren

Zoek gezonde manieren om met de stressfactoren van het leven om te gaan, zodat u zich ontspannen en geconcentreerd voelt voor seksuele activiteit. Therapie en lichaamspraktijken zoals tai chi, yoga en meditatie kunnen helpen.

3. De stemming instellen

Creëer een omgeving die seksueel verlangen opwekt door uw slaapkamer schoon en rommelvrij te houden en zachte muziek af te spelen. Dim de lichten, steek kaarsen aan of neem samen een warm bad.

4. Intimiteit behouden

Wees aanhankelijk zonder de verwachting van seks, zoals knuffelen, kussen, handen vasthouden of knuffelen. Stellen die regelmatig contact hebben door middel van aanraking en intimiteit hebben vaak een hoger libido.

5. Laat u medisch controleren

Ga naar uw arts om mogelijke medische oorzaken voor een verlaagd libido uit te sluiten, zoals een laag testosterongehalte, schildklierproblemen, hypofyseaandoeningen of vaatproblemen.

6. Alcohol beperken

Hoewel een drankje of twee de remmingen kunnen verlagen, onderdrukt te veel alcohol het centrale zenuwstelsel en verstoort het de seksuele functie. Matiging is de sleutel.

7. Communiceer verlangens

Vertel uw partner wat u opwindt en wat uw verlangen aanwakkert. Eerlijke gesprekken over uw behoeften en fantasieën kunnen u dichter bij elkaar brengen en seks opwindender maken.

8. Masturbeer

Door regelmatig aan seksuele activiteit te doen, inclusief masturbatie, oefent u het seksuele reactiesysteem van uw lichaam en stimuleert u het libido.

9. Geef prioriteit aan kwaliteitsslaap

Streef naar 7-9 uur ononderbroken slaap per nacht om het testosteronniveau te optimaliseren en vermoeidheid te verminderen, zodat u zich energiek voelt voor seks.

Het belangrijkste is om naar uw lichaam te luisteren. Let op omstandigheden waarin het libido het hoogst aanvoelt, maar ook op factoren die het verlangen lijken te temperen. Met wat bewustzijn en experimenteren kunt u vinden wat werkt om u in de stemming te brengen.

Wanneer medische hulp zoeken voor een laag libido

Als het doorvoeren van veranderingen in uw levensstijl niet binnen een paar maanden tot een succesvolle verhoging van het libido leidt, maak dan een afspraak met uw arts of een uroloog.

Ga meteen naar een arts als uw libido laag is:

 • Gebeurt heel plotseling
 • Gaat gepaard met andere seksuele disfuncties zoals erectieproblemen
 • uw relatie aanzienlijk schaadt of kwetst
 • Komt overeen met andere lichamelijke of psychische symptomen

U moet ook medisch advies inwinnen als u mogelijke oorzaken vermoedt, zoals:

 • Hormonale stoornissen
 • Bijwerkingen van medicijnen
 • Stress en depressie
 • Metabool syndroom
 • Vasculaire aandoening
 • Neurologische aandoeningen
 • Laag testosterongehalte

Bloedonderzoek, beeldvormende tests, een grondige anamnese en lichamelijk onderzoek worden vaak gedaan om de oorzaken vast te stellen. Op basis van de testresultaten en de evaluatie kan uw arts passende oplossingen aanbevelen.

Voor mannen ouder dan 40 met een zeer laag libido kan testosteronvervangingstherapie onder toezicht van een arts gerechtvaardigd zijn. Andere opties die uw arts kan bespreken zijn medicijnen zoals Cialis, het overschakelen op andere antidepressiva, penisinjecties, testiculaire implantaten en supplementen.

Als relatieconflicten of geestelijke gezondheidsproblemen aan de basis liggen van uw libidoverlies, kan relatietherapie of sekstherapie bij een specialist helpen.

Het belangrijkste is om proactief te zijn en met uw arts te praten als u een uitgesproken, aanhoudende afname van seksueel verlangen ervaart die u zorgen baart. Er zijn verschillende medische en therapeutische manieren om een verminderd libido te diagnosticeren en te behandelen en uw seksleven nieuw leven in te blazen.

Conclusie

Het libido van een man hangt af van veel factoren die met elkaar samenhangen, zoals lichamelijke en emotionele factoren en levensstijl. Een verminderde zin in seks is vaak het gevolg van een verlaagd testosterongehalte, gezondheidsproblemen, stress, relatieproblemen of alledaagse druk en gewoonten. Het goede nieuws is dat veel oplossingen kunnen helpen om het libido op te krikken, van het aannemen van een gezondere levensstijl en het beter omgaan met stress tot open communicatie, professionele begeleiding, het aanpassen van medicatie en testosterontherapie.

Als u een verontrustende, voortdurende afname van seksueel verlangen hebt ervaren, zoek dan naar mogelijke oorzaken en implementeer constructieve oplossingen. Vraag medisch advies om vast te stellen of een onderliggende aandoening uw libido beïnvloedt. Met geduld en doorzettingsvermogen is het mogelijk om weer een bevredigend, plezierig seksleven te krijgen. Aarzel niet om hulp te zoeken - er zijn veel mogelijkheden om uw libido te herstellen.

Veelgestelde vragen

Wat is een normaal libido voor een man?

Het libido varieert sterk onder mannen. Over het algemeen wordt het willen en initiëren van een soort seksuele activiteit 1-2 keer per week als een normaal gezond libido beschouwd. Maar wat "normaal" is, verschilt per persoon op basis van leeftijd, gezondheidstoestand, stressniveaus, tevredenheid in relaties en natuurlijk libido. Als uw libido u verontrust of uw leven negatief beïnvloedt, is het de moeite waard om er iets aan te doen.

Op welke leeftijd neemt het libido van een man af?

Bij de meeste mannen begint het libido rond hun 30e enigszins af te nemen, met een geleidelijke daling van ongeveer 1-2% per jaar. Meer uitgesproken dalingen komen vaak voor in de 40 en later als gevolg van afnemend testosteron. Maar een laag libido kan op elke leeftijd optreden als het testosteronniveau daalt of als er gezondheidsproblemen optreden.

Hoe kunt u testosteron op natuurlijke wijze verhogen?

Krachttraining, intervaltraining met hoge intensiteit en korte sprints kunnen testosteron stimuleren. Zorg voor regelmatige blootstelling aan de zon. Eet testosteronverhogend voedsel zoals oesters, bladgroenten, vette vis, bonen en verrijkte granen. Verminder stress door ontspanningsoefeningen. Zorg voor voldoende vitamine D, zink en magnesium. Zorg dat u 's nachts minstens 7 uur kwalitatief goede slaap krijgt.

Welke supplementen zijn goed om het libido te verhogen?

Enkele supplementen waarvan is aangetoond dat ze het libido kunnen stimuleren, zijn tribulus, fenegriek, DHEA, zink, geitewiet, Koreaanse rode ginseng, ginkgo biloba, maca en L-arginine. Het bewijs voor supplementen is echter beperkt. Raadpleeg uw arts voordat u supplementen neemt.

Wanneer moet u een arts raadplegen voor een laag libido?

Ga naar uw arts als veranderingen in uw levensstijl niet werken, uw libidoverlies plotseling of ernstig is, of als u andere seksuele disfuncties ervaart. Zoek ook medische hulp als u een onderliggende aandoening vermoedt, medicijnen gebruikt die de seksuele functie belemmeren of relatieproblemen hebt die bijdragen aan een laag libido. Bloedonderzoek kan uitwijzen of er hormonale onevenwichtigheden of andere medische problemen in het spel zijn.

Welke aandoeningen veroorzaken een laag libido?

Laag testosterongehalte, veel stress, zwaarlijvigheid, chronische ziekte, psychische aandoeningen, slecht slapen, hormonale aandoeningen, vaataandoeningen, diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, schildklieraandoeningen, lever- of nieraandoeningen, neurologische aandoeningen, vergrote prostaat, hypofysetumoren en bepaalde medicijnen kunnen het libido verlagen.

Komt een laag libido vaak voor?

Een laag libido komt vaak voor, vooral als mannen ouder worden. Volgens John Hopkins Medicine heeft naar schatting 30-40% van de mannen in enige mate last van een laag libido. Maar er zijn veel effectieve medische en levensstijloplossingen beschikbaar om het mannelijke libido te verhogen. Aarzel niet om met uw arts te praten als uw seksdrive aanhoudend laag is.

Kan relatietherapie helpen bij een laag libido?

Absoluut. Voor sommige mannen kunnen psychologische en emotionele factoren zoals relatieconflicten, communicatieproblemen, stress of eentonigheid in de slaapkamer het libido temperen. Een afspraak met een relatietherapeut of seksuoloog stelt u in staat om uw problemen openlijk te bespreken, uw emotionele intimiteit te verbeteren, stress te beheersen en manieren te onderzoeken om uw lichamelijke verbinding te vernieuwen.

Welke voedingsmiddelen verhogen het libido?

Voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze het libido bevorderen zijn oesters, ongezoete pure chocolade, citrusvruchten, pepers, noten, avocado, rode wijn, mager vlees, olijfolie, bananen en voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 en zink, zoals vette vis, bonen, zaden en schaaldieren. Blijf gehydrateerd en beperk suiker, verzadigde vetten en alcohol.

Ik hoop dat deze antwoorden meer details geven over de veelgestelde vragen die mannen hebben over libido. Laat het me weten als u meer uitleg nodig hebt of als u nog meer vragen hebt!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/