Hoe werkt Horniness?

Gepubliceerd:

Zin in seks? We hebben allemaal wel eens van die momenten dat we plotseling zin hebben in seksueel genot. Maar wat veroorzaakt die piek in geilheid? Wat gebeurt er eigenlijk in onze hersenen en lichamen als we opgewonden raken?

Inhoud:

 1. Wat veroorzaakt geilheid? De triggers van seksuele opwinding
  1. Hormonale veranderingen
  2. Visuele en mentale stimulatie
  3. Fysieke stimulatie
  4. Olfactorische stimulatie
  5. Interpersoonlijke interacties
  6. Interne Biologische Aandrijvingen
  7. Adrenaline en opwinding
 2. De fysieke effecten van opwinding: Hoe geilheid ons verandert
  1. Verhoogde hartslag en bloeddruk
  2. Blozende huid
  3. Zwelling van geslachtsorganen
  4. Verhoogde ademhaling
  5. Spierspanning
  6. Pupilverwijding
  7. Lichaamstemperatuur verhogen
  8. Veranderde staat van bewustzijn
 3. Hoe de hersenen opwinding regelen
  1. De hypothalamus
  2. Het limbisch systeem
  3. De hersenschors
  4. De neurochemicaliën van verlangen
 4. Hoe drijft geilheid ons? De motiverende effecten
  1. Enkelvoudige focus
  2. Verhoogd libido
  3. Verhoogde motivatie
  4. Dwang en wanhoop
  5. Risico's nemen en ontremming
  6. Agressie en dominantie
  7. Verbeterde fysieke prestaties
 5. Hoe weten we wanneer we geil zijn? De signalen herkennen
 6. Gezonde uiting van geile gevoelens
 7. Het plezier en de kracht van geilheid
 8. Veelgestelde vragen over geilheid
 9. Wat is geilheid precies?
 10. Waardoor voelt iemand zich geil?
 11. Hoe verandert geilheid het lichaam lichamelijk?
 12. Wat gebeurt er in de hersenen tijdens opwinding?
 13. Hoe beïnvloedt geilheid iemand psychologisch?
 14. Wat zijn enkele tekenen die wijzen op geilheid?
 15. Zijn er gezonde manieren om met intense geilheid om te gaan?
 16. Heeft geilheid een belangrijk doel?
 17. Is het normaal om geil te zijn tijdens een relatie?
 18. Op welke leeftijd beginnen de meeste mensen zich geil te voelen?
 19. Kunnen bepaalde medicijnen gevoelens van geilheid verhogen?
 20. Worden vrouwen anders geil dan mannen?
 21. Is het normaal dat het geilheidsniveau afneemt naarmate u ouder wordt?
 22. Wanneer moet iemand medische hulp zoeken om gevoelens van geilheid onder controle te krijgen?

Inzicht in de wetenschap achter opwinding kan helpen bij het verklaren van die behoeftes die uit het niets lijken te komen. Laten we eens onderzoeken wat geilheid triggert, wat het met onze fysiologie doet en hoe het ons seksueel gedrag beïnvloedt.

Hoe werkt Horniness?

Wat veroorzaakt geilheid? De triggers van seksuele opwinding

Waardoor krijgen we plotseling zin in seksuele stimulatie en genot? Geilheid kan spontaan ontstaan, maar er zijn ook een aantal veelvoorkomende triggers die ons libido activeren.

Hormonale veranderingen

Hormonen zijn een van de belangrijkste factoren die het libido en de opwinding bepalen. Testosteron is het primaire geslachtshormoon bij mannen, terwijl oestrogeen en progesteron een grotere rol spelen bij vrouwen.

Wanneer deze hormonen in het lichaam schommelen, kan dit het seksuele verlangen aanwakkeren. Veel vrouwen ervaren bijvoorbeeld een toename in geilheid vlak voor de ovulatie, wanneer oestrogeen een piek vertoont. Hormonale anticonceptiemiddelen kunnen ook het libido beïnvloeden door de hormoonspiegels te veranderen.

Visuele en mentale stimulatie

Het zien van of denken aan iets sexy's kan geilheid opwekken via visuele en mentale paden. Beelden van aantrekkelijke, schaars geklede mensen kunnen seksuele opwinding veroorzaken. Het lezen of bekijken van erotische inhoud kan ons ook opwinden door seksuele fantasieën in onze verbeelding aan te wakkeren.

Fysieke stimulatie

Aanraken en fysieke stimulatie van erogene zones geven tactiele signalen af die opwinding kunnen veroorzaken. Zoenen, genitaliën strelen, met tepels spelen, orale seks, masturbatie en geslachtsgemeenschap zorgen allemaal voor fysieke opwinding die onze geile kant wekt.

Olfactorische stimulatie

Geuren spelen een subtiele, maar diepgaande rol in seksueel verlangen. Feromonen die worden geactiveerd door aantrekkingskracht en seksuele chemie met een partner kunnen de geilheid verhogen als ze worden ingeademd. Geuren en parfums die in ons geheugen gekoppeld zijn aan opwinding helpen ons ook om "in de stemming" te komen.

Interpersoonlijke interacties

Onze connecties met anderen wekken vaak seksuele verlangens op. Flirten en intimiteit met een romantische partner door woorden, daden of suggesties kunnen geilheid opwekken. Zelfs een wellustige blik kan opwinding veroorzaken.

Interne Biologische Aandrijvingen

Geslachtshormonen en neurochemische stoffen creëren een interne drang naar seks en plezier. Testosteron bevordert het libido bij zowel mannen als vrouwen. Dopamine en oxytocine drijven het verlangen aan. Wanneer deze natuurlijke biologische factoren een bepaald niveau bereiken, ontstaat geilheid.

Adrenaline en opwinding

Fysiologische opwinding door lichaamsbeweging, spannende activiteiten of nieuwe ervaringen kan soms overgaan in seksuele opwinding en geilheid. De adrenalinestoot bootst de reactie van ons lichaam tijdens seks na.

Nu we de algemene voorlopers van geilheid kennen, laten we eens kijken naar wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt als we opgewonden raken.

De fysieke effecten van opwinding: Hoe geilheid ons verandert

Seksueel verlangen ontketent een stroom van hormonale, vasculaire en musculaire gebeurtenissen die ons lichaam fysiek transformeren. Hier zijn enkele manieren waarop we veranderen wanneer die sexy vonk overslaat.

Verhoogde hartslag en bloeddruk

Een van de eerste dingen die gebeuren als we geil worden, is dat ons hart sneller gaat kloppen en meer zuurstofrijk bloed door het lichaam pompt. De bloeddruk stijgt als de slagaders zich verwijden om meer bloed te laten stromen.

Dit helpt het lichaam voor te bereiden op seksuele activiteit en lichaamsbeweging. Er wordt meer bloedcirculatie naar het bekken en de genitaliën geleid, waardoor opwindende sensaties ontstaan.

Blozende huid

Naarmate er meer bloed onder de huid circuleert, krijgen gebieden zoals het gezicht, de nek, de borst en de geslachtsdelen een blozende, rozige tint. Dit blozen betekent lichamelijke opwinding en bereidheid tot intimiteit.

Zwelling van geslachtsorganen

Bij mannen wordt de penis stijf als het erectieweefsel in de schacht zich met bloed vult. De testikels zwellen ook tot 50% in omvang op. Bij vrouwen zorgt de verhoogde bloedstroom ervoor dat de clitoris en vulva zich vullen. De vaginale smering neemt ook toe.

Deze genitale veranderingen maken penetratie en geslachtsgemeenschap gemakkelijker. De tastgevoeligheid van de genitaliën neemt ook toe, waardoor het plezier tijdens stimulatie toeneemt.

Verhoogde ademhaling

Bij seksuele opwinding versnelt de ademhaling om meer zuurstof op te nemen. We kunnen zwaarder ademen, hijgen of zelfs kreunen als de luchtopname toeneemt. Dit helpt om energie en uithoudingsvermogen te leveren voor de krachtige lichamelijke activiteit van seks.

Spierspanning

Geilheid veroorzaakt spanning en contracties in de spieren in het hele lichaam. Dit geeft een gespannen gevoel wanneer de spieren onwillekeurig aanspannen. Spieren kunnen stuiptrekken in afwachting en gereedheid voor krachtige bewegingen.

Pupilverwijding

De pupillen verwijden of worden groter bij opwinding. Dit verhoogt de gezichtsscherpte en focus voor het zien van een seksuele partner. De ogen lijken ook donker en vergroot door verlangen.

Lichaamstemperatuur verhogen

Door de gestimuleerde bloedsomloop en stofwisseling stijgt de lichaamswarmte met een graad of twee wanneer u geil bent. De huid kan blozen en warm aanvoelen. Deze temperatuurstijging beschermt sperma en eicellen en optimaliseert de omstandigheden voor conceptie.

Veranderde staat van bewustzijn

De golf van hormonen en neurochemicaliën tijdens opwinding creëert een veranderde bewustzijnstoestand en een intensere zintuiglijke ervaring. We richten ons op seksuele signalen. Hogere hersenfuncties zoals logica en rede maken plaats voor seksuele oerinstincten en een dringend verlangen naar genot.

Deze veranderde manier van denken stelt ons in staat om onze remmingen los te laten en ons volledig over te geven aan seksuele stimulatie. De plezierige sensaties worden ook intenser waargenomen door veranderingen in de hersenchemie.

Hoe de hersenen opwinding regelen

De ingewikkelde interacties tussen hormonen, neurochemicaliën en hersencircuits bepalen uiteindelijk opwinding en geilheid. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste delen van de hersenen die hierbij betrokken zijn.

De hypothalamus

De hypothalamus helpt bij het reguleren van seksuele motivatie en eetlust via de afgifte en productie van hormonen. Wanneer hij gestimuleerd wordt, geeft hij de hypofyse het signaal om geslachtshormonen te produceren die de geilheid verhogen.

De hypothalamus activeert ook lichamelijke veranderingen zoals een verhoogde hartslag, een gevoel van genot en een orgasmereactie.

Het limbisch systeem

Deze set van onderling verbonden hersenstructuren verwerkt emoties, geheugen en motivatie. Het limbische systeem interpreteert seksuele signalen en herinneringen om verlangen te creëren. Het genereert dopamine pieken die geil gedrag stimuleren.

Componenten zoals de amygdala regelen ook opwindingsfuncties zoals verhoging van de lichaamstemperatuur, afgifte van geslachtshormonen en spiersamentrekkingen.

De hersenschors

De bovenste lagen van de hersenen zijn belangrijk voor het regelen van rationele cognitieve functies en het interpreteren van zintuiglijke input. Maar wanneer ze overspoeld worden door opwindsignalen van het limbisch systeem, wordt de cortex overheerst. Hierdoor kunnen we de logica negeren en ons overgeven aan seksuele driften.

De neurochemicaliën van verlangen

Chemische boodschappers in de hersenen zoals dopamine, oxytocine, serotonine en opioïden wekken plezier op en wakkeren ons libido en onze eetlust aan. Deze neurochemicaliën schieten omhoog om een drugachtige euforische toestand te creëren en ons te motiveren om seksueel gedrag te vertonen.

Hoe drijft geilheid ons? De motiverende effecten

Als we ons opgewonden voelen, kunnen we geobsedeerd raken door het idee om seks te hebben. Wat doet geilheid precies met onze psyche en motivatie?

Enkelvoudige focus

Als we geil zijn, concentreren we ons op seksuele gedachten, verlangens en sensaties. Onze geest concentreert zich op lichamelijk genot en het bereiken van een orgasme. We hebben een eenzijdige geest en sluiten andere prioriteiten uit.

Verhoogd libido

Geslachtshormonen die in de bloedsomloop circuleren reageren met receptoren in de hersenen, waardoor we meer opgewonden en wellustig worden. We hunkeren naar erotisch genot. De urgentie van seksuele behoeften wordt versterkt.

Verhoogde motivatie

Stijgingen van dopamine en opioïden in de beloningscircuits van het limbisch systeem drijven ons ertoe om seks met veel enthousiasme na te streven. We zullen meer ons best doen om contact te maken met partners en meer moeite doen om genot na te streven.

Dwang en wanhoop

Gedachten aan seks kunnen opdringerig, afleidend en veeleisend worden als we extreem geil worden. We kunnen dwangmatig verlangen naar seksuele stimulatie en bevrediging. Geilheid kan een wanhopig gevoel geven als het niet bevredigd wordt.

Risico's nemen en ontremming

Om geile verlangens te vervullen, kunnen we meer risico's nemen of ons anders gedragen dan we zijn. Seksuele opwinding verlaagt remmingen rond taboes. Ons rationele denken wordt uitgeschakeld en de oergebieden van de hersenen nemen het over. We werken op de wellustige automatische piloot.

Agressie en dominantie

Door testosteron aangewakkerde geilheid kan leiden tot assertiever, dominanter sociaal gedrag als we op zoek zijn naar seks. We kunnen partners agressiever achtervolgen. Geslachtsgemeenschap kan ook ruigere, meer dierlijke seksualiteit met zich meebrengen.

Verbeterde fysieke prestaties

Wanneer we opgewonden raken, voelen we ons vaak energiek en lichamelijk sterker. Neurochemicaliën zorgen voor een tijdelijke boost in kracht, uithoudingsvermogen en pijntolerantie om krachtige seks te bevorderen. Dit tijdelijke supernormale vermogen zorgt ervoor dat we onze verlangens kunnen vervullen.

Hoe weten we wanneer we geil zijn? De signalen herkennen

Als we ons bewust worden van de verschillende uitingen van geilheid, kunnen we ons afstemmen op onze eigen seksuele verlangens en motivaties. Hier zijn enkele van de meest voorkomende tekenen die op opwinding duiden:

 • Toegenomen interesse in het bekijken van erotische inhoud
 • Afgeleid worden door seksuele gedachten of fantasieën
 • Vaker aantrekkelijke mensen opmerken
 • De aandacht richten op de lichamen van potentiële partners
 • Verhoogde fysieke gevoeligheid van erogene zones
 • Tintelingen, kloppen of stijfheid in de genitaliën
 • Spierspanning, beven, rusteloosheid
 • Hartkloppingen bij het zien van of de gedachte aan iets erotisch
 • Blozend gevoel, warm gevoel in bekken en genitaliën
 • Fysieke smering en zwelling van de genitaliën
 • Aanzetten tot seksueel gedrag
 • Moeite om aan iets anders dan seks te denken
 • Zich opgewonden voelen bij het vooruitzicht van seksuele activiteit
 • Meer motivatie en zelfvertrouwen rond seks
 • Meer seksuele assertiviteit en initiatie van intimiteit

Door aandacht te besteden aan deze geestelijke en lichamelijke signalen van ontluikende geilheid, kunnen we ons afstemmen op onze staat van opwinding. We kunnen dan beslissen hoe we onze seksuele honger op een gezonde manier kunnen stillen.

Gezonde uiting van geile gevoelens

Hoewel geilheid ons vaak motiveert om seks na te streven, moeten we rekening houden met ethiek en persoonlijke omstandigheden. Hier zijn enkele gezonde manieren om met intense seksuele drang om te gaan:

 • Masturbeer indien nodig solo om uw drang te bevredigen
 • Communiceer uw wensen duidelijk aan een bereidwillige partner
 • Plan intieme tijd met een partner
 • Fantaseer constructief tijdens seks of masturbatie
 • Richt energie en geilheid op lichaamsbeweging of een hobby
 • Neem indien nodig een koude douche of mediteer om uw drang te stillen
 • Vermijd het onderdrukken van opwinding tot het punt van frustratie
 • Oefen openheid, eerlijkheid en instemming met partners
 • Zorg ervoor dat de omstandigheden veilig en geschikt zijn voordat u seks hebt
 • Gebruik waar nodig bescherming en anticonceptie
 • Respecteer uw eigen grenzen en comfortniveaus
 • Praat met een arts als geilheid het leven belemmert

Het plezier en de kracht van geilheid

Opgewondenheid en geilheid kunnen ongemakkelijk of lastig zijn als ze op ongelegen momenten toeslaan. Deze krachtige seksuele gevoelens dienen echter een belangrijk doel.

Geilheid helpt ons te motiveren om plezier, binding en intimiteit na te streven. Het brengt partners dichter bij elkaar. Het houdt de menselijke soort in stand. En het stelt ons in staat om de extatische neurochemische kick van seks te ervaren.

Door onze geilheid te eren wanneer dat mogelijk is, en er effectief mee om te gaan wanneer dat nodig is, kunnen we de kracht ervan inzetten voor ons welzijn. Door de werking van seksueel verlangen beter te begrijpen, kunnen we bewuster, ethischer en veiliger van onze seksualiteit genieten.

Dus de volgende keer dat u dat bekende kriebeltje van opwinding merkt, vecht er dan niet tegen - omarm het plezier en de sensatie van het echt voelen van uw geile kant!

Veelgestelde vragen over geilheid

Wat is geilheid precies?

Geilheid is het gevoel van seksuele opwinding, verlangen en bereidheid tot seksuele activiteit. Het omvat zowel de fysieke als mentale aspecten van "opgewonden" zijn en zin hebben in seks.

Waardoor voelt iemand zich geil?

Er zijn veel mogelijke triggers van geilheid, waaronder:

 • Hormoonschommelingen
 • Visuele of mentale seksuele stimulatie
 • Fysieke stimulatie van erogene zones
 • Aantrekkelijke geuren
 • Interacties met potentiële partners
 • Interne biologische geslachtsdrift
 • Adrenaline en opwinding bootsen opwinding na

Hoe verandert geilheid het lichaam lichamelijk?

Geilheid veroorzaakt een verhoogde hartslag, hogere bloeddruk, blozende huid, zwelling van de genitaliën, zwaardere ademhaling, spierspanning, verwijding van de pupillen, verhoogde lichaamswarmte en een veranderde bewustzijnstoestand.

Wat gebeurt er in de hersenen tijdens opwinding?

Belangrijke delen van de hersenen zoals de hypothalamus, het limbisch systeem, de cortex en de beloningscircuits genereren de neurochemische signalen van geilheid. De chemische stoffen dopamine, oxytocine en andere creëren de plezierige highs van opgewonden zijn.

Hoe beïnvloedt geilheid iemand psychologisch?

De mentale effecten zijn onder andere intense focus op seks, verhoogd libido, verhoogde motivatie en zelfvertrouwen, wanhoop naar bevrijding, verminderde remmingen, agressie en verbeterde seksuele prestaties.

Wat zijn enkele tekenen die wijzen op geilheid?

Veel voorkomende indicatoren zijn: afleiding door seksuele gedachten, verhoogde aandacht voor aantrekkelijke mensen, gevoeligheid of stijfheid van de genitaliën, hartkloppingen, rusteloosheid, gepreoccupeerdheid met seks, opwinding over intimiteit en het initiëren van seks.

Zijn er gezonde manieren om met intense geilheid om te gaan?

Het is belangrijk om geile behoeftes op ethische, veilige manieren te uiten. Opties zijn masturbatie, open communicatie met een partner, de energie ergens anders op richten, meditatie, onderdrukking vermijden en grenzen respecteren.

Heeft geilheid een belangrijk doel?

Ja, seksuele opwinding heeft het evolutionaire doel om intimiteit, hechting, voortplanting en het neurochemische plezier van seks te motiveren. Door onze geilheid op verantwoorde wijze te eren, kunnen we deze voordelen oogsten.

Is het normaal om geil te zijn tijdens een relatie?

Ja, heel normaal. Schommelende hormoonspiegels en de prikkels van een intiem partnerschap zullen van nature geilheid opwekken, zelfs als u seksueel actief bent met een partner.

Op welke leeftijd beginnen de meeste mensen zich geil te voelen?

De geslachtsdrift ontwaakt met de puberteit als het lichaam meer testosteron en oestrogeen begint te produceren. De meeste mensen beginnen opwinding en seksuele interesse te ervaren tussen 10 en 14 jaar.

Kunnen bepaalde medicijnen gevoelens van geilheid verhogen?

Ja, van sommige medicijnen is bekend dat ze als bijwerking het libido en de opwinding stimuleren, zoals Adderall, Wellbutrin of andere antidepressiva. Illegale afrodisiaca brengen echter ook risico's met zich mee.

Worden vrouwen anders geil dan mannen?

Het algemene opwindingsproces is vergelijkbaar, maar vrouwen ervaren meer schommelingen die verband houden met voortplantingscycli. Pieken in oestrogeen zorgen voor meer geilheid rond de ovulatie. Mannetjes hebben een consistenter libido dat door testosteron wordt aangedreven.

Is het normaal dat het geilheidsniveau afneemt naarmate u ouder wordt?

Het libido neemt van nature af bij het ouder worden door een verlaagd niveau van geslachtshormonen. Maar opwinding en geilheid kunnen op oudere leeftijd nog steeds behouden worden door levensstijlfactoren zoals actief blijven en contact houden.

Wanneer moet iemand medische hulp zoeken om gevoelens van geilheid onder controle te krijgen?

Als overmatige, oncontroleerbare geilheid uw werk, relaties of dagelijks leven verstoort, u veel ongemak bezorgt of u persoonlijk in gevaar brengt, is het een goed idee om uw arts te raadplegen.

Ik hoop dat deze gedetailleerde antwoorden helpen om de wetenschap achter wat ons geil maakt uit te leggen! Laat het me weten als u nog andere vragen hebt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/