Wat te doen als uw vriend een laag libido heeft?

Gepubliceerd:

Een partner met een lagere seksdrive kan een uitdaging zijn. U kunt zich afgewezen, ongewenst of onbevredigd voelen. Maar er zijn dingen die u kunt doen om het fysieke en emotionele contact met uw vriend te herstellen. In deze blogpost vindt u wetenschappelijk onderbouwde tips om de intimiteit te stimuleren als het libido van uw vriendje laag is.

Wat te doen als uw vriend een laag libido heeft?

Communiceer open en eerlijk

De eerste stap is om openlijk met uw vriendje te praten. Zoek een ontspannen moment om te praten, niet vlak voor of na een poging tot seks. Deel uw zorgen met behulp van "ik-verklaringen" in plaats van hem de schuld te geven. Bijvoorbeeld:

"Ik voel me niet verbonden met jou en ik mis onze lichamelijke intimiteit. Ik maak me zorgen dat er een probleem is dat we moeten aanpakken."

Vraag uw vriend hoe hij zich voelt en of er factoren zijn die zijn libido beïnvloeden, zoals:

 • Stress op het werk
 • Depressie of angst
 • Laag testosterongehalte
 • Medicijnen
 • Alcoholgebruik
 • Gezondheid

Houd het gesprek liefdevol en zonder oordeel. Het doel is om te begrijpen wat uw vriend ervaart en hoe u samen kunt werken om dingen te verbeteren.

Ga naar een dokter

Als uw vriend kampt met een aanhoudend laag libido, is het belangrijk dat hij naar een dokter gaat. Die kan controleren of er onderliggende medische oorzaken zijn, zoals:

Laag testosterongehalte - Testosteronspiegels dalen van nature met de leeftijd. Andere factoren zoals chronische ziekten, medicijnen en zwaarlijvigheid kunnen het testosteron ook verlagen. Lage niveaus kunnen de zin in seks verminderen. Testosteronvervangingstherapie kan helpen.

Depressie - Depressie veroorzaakt vaak een laag libido. Counseling en antidepressiva kunnen de stemming verbeteren en de zin in seks herstellen.

Medicijnen - Veel gangbare medicijnen zoals antidepressiva, bloeddrukverlagers en pijnstillers kunnen het libido verlagen. Een arts kan medicatieschema's aanpassen om de bijwerkingen te verbeteren.

Chronische ziekte - Aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk en artritis worden in verband gebracht met seksuele problemen. Ziekte onder controle houden kan helpen om de seksdrive te verbeteren.

Om een laag libido op de lange termijn aan te pakken, is het belangrijk om met de hulp van een arts de oorzaak aan te pakken.

Stress beheren

Stress door werk, familieverplichtingen of andere druk kan de energie en de zin in seks van een man bederven. Zorg ervoor dat uw vriend tijd heeft om uit te rusten en op te laden. Moedig hem aan om:

 • Neem overdag ontspannende pauzes
 • 7-9 uur slaap per nacht krijgen
 • Lichaamsbeweging - dit vermindert stress en stimuleert het libido
 • Beoefen ontspannende activiteiten zoals yoga, meditatie of massage
 • Taken delegeren en nee zeggen tegen extra verantwoordelijkheden

Een betere balans tussen werk en privé kan stress verlichten en zijn libido stimuleren.

Verbeter emotionele intimiteit

Als uw vriendje zich emotioneel dicht bij u voelt en zich met u verbonden voelt, kan dat hem in de stemming brengen voor seks. Maak speciale tijd voor een goede band:

Communiceer dagelijks - Stel uw vriendje doordachte vragen. Luister en leef mee met wat hij vertelt. Druk ook uw gevoelens openlijk uit. Als u emotioneel betrokken blijft, zal dat de intimiteit voeden.

Ga op date - Plan regelmatig een avondje weg van huis en apparaten. Nieuwe ervaringen en activiteiten kunnen uw relatie nieuwe energie geven. Maak uw favoriete afspraakjes opnieuw om de vonk weer over te laten slaan.

Wees aanhankelijk - Begin met handjes vasthouden, knuffelen en knuffelen buiten de slaapkamer, niet alleen als voorspel. Dit bouwt fysieke nabijheid op. Geef complimentjes en doe attente dingen voor uw vriendje zodat hij zich gekoesterd voelt.

Relatiestress verlichten - Bespreek en los eventuele spanningen, conflicten of verbroken relaties op. Zoek relatietherapie als u hulp nodig hebt bij het communiceren. Een veilig gevoel samen stimuleert het libido.

Dingen opwarmen

Zodra u eventuele onderliggende problemen hebt aangepakt, kunt u proactieve stappen ondernemen om de passie weer aan te wakkeren:

Initieer seks op een speelse manier - In plaats van het achterblijvende libido van uw vriendje te bekritiseren, houdt u de initiatie positief. Stuur overdag flirterige sms'jes. Begroet hem gekleed aan de deur. Verras hem met een parenmassage. Speelsheid en afwisseling kunnen zijn interesse stimuleren.

Maak seks spannend - Probeer slaapkamerspeeltjes, nieuwe standjes, fantasierollenspellen of kijk samen naar erotische films. Het verkennen van nieuwe sensaties en ervaringen helpt om seksroutines die het libido temperen te doorbreken.

Plan seksafspraken - Regel regelmatig seksafspraken waar u naar uit kunt kijken. Dit zorgt voor anticipatie en voorkomt dat seks in het drukke leven uit het oog verloren wordt. Zelfs in perioden met een laag libido zorgt seksuele activiteit na verloop van tijd voor meer verlangen.

Focus op het voorspel - Haal geslachtsgemeenschap van tafel en verken samen erotische massage, orale seks, aanrakingen, rollenspellen of sexy douchen. Geen druk uitoefenen op de prestaties van uw vriend kan hem helpen ontspannen en opgewonden raken.

Proactief zijn op het gebied van romantiek en seks zorgt voor meer plezier in de slaapkamer.

Zoek advies of therapie

Als de pogingen om het libido van uw vriend te verbeteren na verloop van tijd niet hebben geholpen, kan het samen in therapie gaan voor een doorbraak zorgen. Een ervaren therapeut kan diepere problemen blootleggen die de intimiteit beïnvloeden. Individuele counseling voor uw vriend kan ook helpen om een laag libido aan te pakken dat veroorzaakt wordt door depressie, stress of trauma. Bij huwelijkstherapie worden relatievaardigheden zoals communicatie versterkt, wat de seksuele band ten goede komt.

Enkele belangrijke voordelen van therapie zijn:

 • De hoofdoorzaken van een laag libido identificeren
 • Verwerken van gevoelens van schaamte, ontoereikendheid of angst voor seks
 • Het overwinnen van intimiteitsbarrières en negatieve patronen als koppel
 • Technieken leren om met stress om te gaan en het gevoel van eigenwaarde te vergroten
 • Steun en verantwoording krijgen om seksueel contact op te volgen

Met professionele begeleiding kan een laag libido vaak met succes worden aangepakt - waardoor uw relatie weer fysiek en emotioneel bevredigd wordt.

De essentie

Een dip in het libido van uw vriend kan moeilijk zijn voor een relatie, waardoor u zich onzeker voelt en uw behoeften niet vervuld worden. Maar wanhoop niet. Door eventuele onderliggende problemen aan te pakken, de intimiteit te verbeteren, de slaapkamer op te vrolijken en indien nodig hulp te zoeken, kan uw seksleven weer op de rails worden gezet. Met geduld en toewijding van u beiden kan de vonk weer overslaan en uw band hechter worden. Dus heb moed en hoop. Er is hulp beschikbaar voor een laag libido. Consistente inspanningen zullen u en uw vriendje terugbrengen naar gepassioneerde spontaniteit.

Veelgestelde vragen over omgaan met het lage libido van een vriendje

Het achterblijvende libido van een vriendje kan u een verward, onzeker en onbevredigd gevoel geven. Maar u bent niet de enige - een lage mannelijke geslachtsdrift komt vaak voor. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over het hervinden van intimiteit wanneer de motor van uw man traag draait.

Waarom heeft mijn vriend minder zin in seks?

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken, waaronder:

 • Laag testosterongehalte - Het testosterongehalte neemt van nature af naarmate mannen ouder worden. Chronische gezondheidsproblemen, overgewicht en medicijnen kunnen het testosteron ook verlagen, waardoor het libido afneemt.
 • Depressie en angst - Geestelijke gezondheidsproblemen zijn een veel voorkomende oorzaak van een laag mannelijk libido. De stress van een depressie vermindert de energie en het verlangen naar seks.
 • Medicijnen - Antidepressiva, bloeddrukmedicatie, pijnstillers en andere middelen kunnen als bijwerking het libido onderdrukken.
 • Alcoholgebruik - Chronisch drinken remt vaak de seksuele prestaties en het seksueel verlangen.
 • Chronische ziekte - Aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen en artritis belemmeren het seksueel functioneren en de seksuele drift.
 • Stress - Hoge stressniveaus door werk, gezinsverplichtingen of andere druk putten het lichaam uit en verminderen de zin in seks.
 • Relatieproblemen - Onopgeloste conflicten, slechte communicatie en een gebrek aan emotionele intimiteit kunnen allemaal de seksuele interesse en het seksuele plezier onderdrukken.

Welke stappen kan ik mijn vriend aanmoedigen?

 • Ga naar de dokter - Het is belangrijk dat uw vriendje een medische controle ondergaat om eventuele onderliggende gezondheidsproblemen die bijdragen aan een laag libido op te sporen. Bloedonderzoek kan de hormoonspiegels controleren en aandoeningen kunnen behandeld worden.
 • Van medicatie veranderen - Als de huidige medicatie het libido vermindert, kan een arts de medicatie en dosering misschien aanpassen om de bijwerkingen te verminderen.
 • Zoek counseling - Als depressie, chronische stress of trauma's de zin in seks beïnvloeden, kan counseling helpen om deze problemen te verwerken en op te lossen.
 • Beperk alcohol - Minder drinken verbetert het seksueel functioneren.
 • Beheer chronische ziekten - Uw vriend moet de behandelplannen van de arts voor gezondheidsproblemen volgen om het libido te helpen stabiliseren.
 • Stress verminderen - Pauzes nemen, genoeg slapen, sporten en nee zeggen tegen extra verplichtingen kunnen stress verminderen.
 • Werken aan relatievaardigheden - Relatietherapie helpt om een band op te bouwen door betere communicatie, conflictoplossing en het opbouwen van intimiteit.

Wat kan ik doen om ons seksleven te verbeteren?

 • Initieer seks op een speelse manier - Gebruik flirten, lingerie, massages of seksspeeltjes om hem in de stemming te krijgen. Houd het positief in plaats van bekritiserend.
 • Maak seks spannend - Experimenteer met nieuwe standjes, locaties, erotische films, rollenspellen en slaapkamerspeeltjes om nieuwe interesse te wekken.
 • Plan seksafspraken - Regel regelmatig seksafspraken waar u naar uit kunt kijken. Dit kan helpen om van seks een consistente prioriteit te maken.
 • Focus op voorspel - Haal geslachtsgemeenschap van tafel en verken seksuele activiteiten met minder prestatiedruk, zoals orale seks, erotische massage en aanrakingen.
 • Maak opnieuw een emotionele verbinding - Plan regelmatig romantische afspraakjes. Wees in het dagelijks leven aanhankelijker met aanrakingen, complimenten, een luisterend oor en attente handelingen.
 • Ga naar een seks uoloog - Een seksuoloog kan advies op maat geven over het verbeteren van de intimiteit. Relatietherapie versterkt uw algehele band.

Hoe lang kan het duren om ons seksleven te verbeteren?

Het hangt echt af van de oorzaken van het lage libido van uw vriend en hoe proactief u beiden bent in het aanpakken ervan. Maar over het algemeen zou u over een periode van een paar weken tot een paar maanden een geleidelijke verbetering moeten zien als u volhoudt. Communiceer duidelijk, blijf geduldig en blijf nieuwe intimiteitsstrategieën uitproberen. Met consequente inspanningen kunt u uw seksleven weer opbloeien.

Voelt mijn vriend zich nog steeds aangetrokken tot mij?

Een laag libido is niet noodzakelijk een weerspiegeling van hoe aantrekkelijk hij u vindt. Maar het is begrijpelijk dat u zich onzeker voelt als de seks afneemt. Geef uw zelfvertrouwen een boost door u minder te richten op zijn achterblijvende verlangen en meer op het bereiken van geluk en voldoening op andere gebieden van het leven en de relatie. Houd de communicatie open en stel hem ook gerust. Met de inspanning van u beiden kan de passie zeker weer aangewakkerd worden.

Wanneer moeten we medische hulp inroepen?

Als uw vriend al een aantal maanden een aanhoudend lage seksdrive heeft en pogingen om de intimiteit te stimuleren mislukt zijn, dan is dat een teken dat u medische hulp moet zoeken. Een arts kan controleren of er onderliggende lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen zijn die behandeld moeten worden. Een seksuoloog kan ook meer gespecialiseerd advies en begeleiding geven die op uw situatie zijn afgestemd. Blijf niet in stilte worstelen - zoek professionele hulp.

Wat als er nog steeds niet aan mijn behoeften wordt voldaan?

Voer een open gesprek met uw vriendje waarin u uitlegt wat uw behoeften zijn en hoe de situatie u laat voelen. Als hij niet bereid blijft om de problemen aan te pakken, dan moet u zich misschien afvragen of u wel de fysieke en emotionele voldoening krijgt die u van deze relatie verlangt. Probeer counseling, maar blijf niet als het na verloop van tijd niet beter gaat. Uw intimiteitsbehoeften zijn belangrijk - soms moet u zich eerst realiseren dat u beter verdient voordat er verandering kan komen.

Samenvatting

Een dip in uw libido kan gebeuren, maar hoeft niet het nieuwe normaal te worden. Met geduld en een proactieve aanpak gericht op open communicatie, medische hulp en het uitproberen van nieuwe intimiteitstrategieën, kunt u uw seksleven nieuw leven inblazen. Het verbeteren van uw emotionele band helpt ook om seksuele passie te ontketenen. Als beide partners zich inzetten voor het proces, kan lichamelijke intimiteit weer opbloeien.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/