Waarom kurkuma nemen op een lege maag?

Gepubliceerd:

Het innemen van kurkuma op een lege maag kan krachtige gezondheidsvoordelen opleveren. Kurkuma bevat de stof curcumine, waarvan studies hebben aangetoond dat het ontstekingsremmende, antioxiderende en zelfs kankerwerende eigenschappen heeft. Als u kurkuma 's ochtends als eerste inneemt, maximaliseert u deze effecten.

Waarom kurkuma nemen op een lege maag

De absorptie is verbeterd op een lege maag

Als u kurkumasupplementen neemt of kurkuma op een lege maag eet, kan uw lichaam de curcumine beter absorberen en gebruiken.

Curcumine heeft een lage biologische beschikbaarheid, wat betekent dat er niet veel van de stof in de bloedbaan wordt opgenomen wanneer kurkuma wordt geconsumeerd. Het innemen van kurkuma capsules of het mengen van kurkuma poeder in water op een lege maag verbetert de biologische beschikbaarheid van curcumine.

Eén onderzoek toonde aan dat het innemen van curcuminesupplementen op een lege maag de biologische beschikbaarheid met 2000% verhoogde vergeleken met het innemen van de supplementen met voedsel. Curcumine werd binnen 15-30 minuten in het bloed gedetecteerd, tegenover meer dan 2 uur bij inname met een maaltijd.

Waarom verbetert de absorptie van curcumine op een lege maag? Een paar belangrijke redenen:

 • Geen interferentie met andere voedingsmiddelen. Wanneer kurkuma samen met andere voedingsmiddelen, met name vetten, eiwitten en vezels, geconsumeerd wordt, wordt er minder curcumine geabsorbeerd omdat er interactie is met deze andere stoffen. Als u kurkumasupplementen of kurkumawater op een lege maag neemt, wordt de curcumine uit zichzelf opgenomen.
 • Hogere blootstelling aan darmweefsel. Curcumine wordt direct door het darmweefsel opgenomen. Als u kurkuma 's ochtends als eerste eet, is er meer blootstelling aan de darmwand, zodat er meer wordt opgenomen voordat andere voedingsmiddelen passeren.
 • Verhoogde oplosbaarheid. Curcumine is in vet oplosbaar, dus het innemen van kurkuma met vetten kan de absorptie verminderen. Inname op een lege maag zonder andere vetten verhoogt de oplosbaarheid en absorptie van curcumine.

Door kurkumasupplementen op een lege maag in te nemen met een glas water of door kurkumapoeder in water te mengen, geeft u de curcumine de optimale omstandigheden om volledig geabsorbeerd te worden en zijn voordelen te leveren.

Ontstekingsremmende effecten zijn het sterkst bij een lege maag

Een van de meest wetenschappelijk onderbouwde voordelen van curcumine zijn de krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. De ontstekingsremmende effecten zijn het sterkst wanneer kurkuma op een lege maag wordt ingenomen.

Ontsteking is de natuurlijke reactie van het immuunsysteem op verwondingen of infecties. Kortdurende ontstekingen zijn goed voor de genezing, maar chronische ontstekingen dragen bij aan veel moderne ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes, artritis en kanker.

Curcumine is een krachtige natuurlijke ontstekingsremmer. Het remt meerdere ontstekingsroutes en enzymen in het lichaam en blokkeert de productie van ontstekingsbevorderende cytokinen.

Onderzoeken hebben aangetoond dat curcumine net zo effectief of zelfs effectiever is dan voorgeschreven ontstekingsremmende medicijnen zoals ibuprofen - en zonder de nadelige bijwerkingen.

Als u kurkuma 's ochtends als eerste inneemt, beginnen de ontstekingsremmende voordelen meteen te werken. Curcumine kan aan de slag om ontstekingen te kalmeren, immuunreacties in balans te brengen en ontstekingsaandoeningen optimaal tegen te gaan met minimale interferentie van andere voedingsmiddelen of verbindingen.

Het consumeren van kurkuma voor het ontbijt kan vooral gunstig zijn voor het verminderen van systemische ontstekingen en ontstekingsaandoeningen zoals artritis, prikkelbare darmziekte, eczeem, psoriasis en meer.

Bescherming van antioxidanten is groter op een lege maag

Curcumine is niet alleen een krachtige ontstekingsremmer, maar ook een krachtige antioxidant. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen en helpen celbeschadiging te voorkomen.

Oxidatieve stress draagt aanzienlijk bij aan veroudering en de ontwikkeling van chronische ziekten. Door vrije radicalen te neutraliseren, helpen antioxidanten zoals curcumine de algehele gezondheid en jeugdigheid te ondersteunen.

Onderzoek toont aan dat de antioxidantcapaciteit van curcumine aanzienlijk toeneemt wanneer het op een lege maag wordt ingenomen. Zonder concurrentie van andere voedingsmiddelen of verbindingen wordt het antioxidantpotentieel van curcumine gemaximaliseerd.

Door 's ochtends vroeg kurkuma-capsules of kurkuma-water in te nemen, wordt het lichaam overspoeld met antioxidanten wanneer dat het hardst nodig is na de lange nacht vasten.

De dag beginnen met de antioxidantbescherming van curcumine kan u voorbereiden op een optimale gezondheidsdag. De antioxidantversterking kan ook de sportprestaties en het herstel verbeteren wanneer u het vóór de ochtendtraining inneemt.

De biologische beschikbaarheid van Curcumine is tot 1000% hoger

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat de biologische beschikbaarheid van curcumine aanzienlijk toeneemt wanneer het op een lege maag wordt ingenomen in vergelijking met een maaltijd.

Eén onderzoek toonde een verbetering van 2000% aan in de biologische beschikbaarheid van curcumine ingenomen op een lege maag. Een ander onderzoek toonde een verbazingwekkende toename van 8000% in absorptie bij inname met water versus olijfolie.

Zelfs het consumeren van kurkuma naast vetten die als "gezond" worden beschouwd, zoals olijfolie en kokosolie, vermindert de absorptie van curcumine. De hoogste biologische beschikbaarheid wordt bereikt door curcuminesupplementen met water in te nemen of kurkumapoeder op een lege maag in water te mengen.

Hoewel de absorptie van curcumine over het algemeen slecht is, zorgt het 's ochtends als eerste innemen van kurkuma ervoor dat de hoeveelheid die in uw bloedsomloop terechtkomt aanzienlijk wordt gemaximaliseerd, zodat uw lichaam er optimaal van kan profiteren.

Het verschil tussen een lage en hoge absorptie van curcumine is enorm - 0,5 mg/L absorptie bij inname met voedsel vergeleken met 11,1 mg/L absorptie bij inname op een lege maag, gebaseerd op beschikbaar onderzoek.

Door de absorptie en biobeschikbaarheid van curcumine aanzienlijk te verhogen, haalt u het maximale uit elke dosis.

Curcumine verhoogt de galproductie

Kurkuma innemen op een lege maag stimuleert de galblaas om meer gal te produceren, wat ook de spijsvertering en opname van curcumine bevordert.

Gal wordt geproduceerd door de lever en geconcentreerd in de galblaas. Het wordt afgegeven aan de dunne darm om vetten te helpen verteren.

Curcumine werkt cholagoog, wat betekent dat het de galafscheiding bevordert. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat curcumine de galproductie met wel 62% verhoogt.

Het verhogen van de galproductie 's ochtends helpt de spijsvertering en absorptie van curcumine te bevorderen, evenals de afbraak van andere voedingsstoffen uit voedsel dat later op de dag wordt gegeten.

Kurkuma innemen op een lege maag

Er zijn twee belangrijke manieren om kurkuma op een lege maag te consumeren:

 • Kurkuma en water: Meng 1/2 tot 1 theelepel kurkumapoeder in een glas warm water en drink dit 's ochtends als eerste op. Het water helpt de kurkuma snel op te nemen.
 • Kurkuma-capsules: Neem 's ochtends als eerste 1-3 kurkuma-capsules in met een glas water. Zoek ook capsules met piperine of zwarte peper extract om de absorptie verder te verhogen.

Het is ideaal om kurkuma 20-30 minuten voor het ontbijt te consumeren. Dit geeft de curcumine genoeg tijd om volledig geabsorbeerd te worden voordat andere voedingsmiddelen door het spijsverteringskanaal gaan.

Begin in het begin met kleine doses kurkuma om de tolerantie te beoordelen, vooral als u een maagzweer of spijsverteringsproblemen hebt. Sommige mensen kunnen een lichte maagklachten krijgen als ze kurkuma supplementen op een lege maag innemen.

Neem elke dag kurkuma om blijvende ontstekingsremmende en antioxiderende voordelen te krijgen. Een combinatie met zwarte peper verbetert ook de absorptie.

Ideaal moment voor maximale voordelen

De optimale tijd om kurkuma in te nemen voor de meeste voordelen is 's ochtends direct nadat u wakker wordt.

Kurkuma op een lege maag innemen voordat u gaat eten, maximaliseert het absorptiepotentieel en de ontstekingsremmende voordelen.

Curcumine wordt het best direct door het darmweefsel opgenomen op een lege maag wanneer er geen andere voedingsmiddelen of verbindingen aanwezig zijn.

Consumeer kurkuma als supplement met water of gemengd in warm water 20-30 minuten voor het ontbijt. Dit geeft de curcumine de tijd om volledig geabsorbeerd te worden en zijn ontstekingsremmende werking uit te oefenen voordat u gaat eten.

Wees consequent en neem kurkuma elke ochtend op een lege maag om cumulatieve voordelen te bereiken. Combineer kurkuma met een gezond algemeen dieet en een actieve levensstijl voor een optimaal welzijn.

Hier volgt een korte samenvatting van de voordelen van het consumeren van kurkuma als eerste in de ochtend op een lege maag:

 • Verhoogde absorptie en biologische beschikbaarheid van curcumine
 • Verhoogde ontstekingsremmende effecten
 • Verhoogde antioxidantcapaciteit
 • Gestimuleerde galproductie
 • Bescherming tegen chronische ziekten
 • Verbeterde spijsvertering
 • Verbeterd herstel bij inspanning

Versterk uzelf elke dag door kurkuma het eerste te laten zijn dat u inneemt als u wakker wordt!

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen over het innemen van kurkuma op een lege maag? Hier vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen:

Waarom is het belangrijk om kurkuma 's ochtends als eerste in te nemen?

Als u kurkuma 's ochtends als eerste inneemt, wordt de curcumine volledig opgenomen op een lege maag, voordat u andere voedingsmiddelen of dranken nuttigt. Dit maximaliseert de biologische beschikbaarheid, zodat uw lichaam effectief gebruik kan maken van de ontstekingsremmende en antioxiderende voordelen.

Wat gebeurt er als ik kurkuma inneem na het eten?

U zult nog steeds baat hebben bij kurkuma als u het na het eten inneemt, maar de opname van curcumine zal aanzienlijk minder zijn. Het is niet ideaal om kurkuma-capsules of kurkuma-water na de maaltijd in te nemen, omdat de curcumine zich dan aan andere voedingsmiddelen en verbindingen bindt, waardoor er minder wordt opgenomen.

Is het veilig om kurkuma op een lege maag in te nemen?

Het is over het algemeen veilig om kurkumasupplementen of kurkumapoeder gemengd met water op een lege maag te consumeren, maar begin met een lage dosis om uw tolerantie te beoordelen, vooral als u last hebt van maagzweren of spijsverteringsproblemen. Sommige mensen kunnen last hebben van lichte maagklachten.

Hoeveel kurkuma moet ik op een lege maag innemen?

Begin met 1/2 tot 1 theelepel kurkumapoeder gemengd met water of 1-2 capsules ingenomen met water. Verhoog de dosis langzaam tot 2-3 theelepels poeder of 3-4 capsules voor ontstekingsremmende voordelen. Werk altijd langzaam op naar hogere doses.

Moet ik kurkuma voor of na het sporten innemen?

Onderzoek toont aan dat het innemen van kurkuma vóór de training de prestaties en het herstel verbetert. Neem 20-30 minuten voor uw training. De ontstekingsremmende voordelen helpen bij het herstellen en opbouwen van de spieren.

Ik hoop dat deze uitgebreide gids helpt bij het uitleggen van de vele voordelen van het consumeren van kurkuma op een lege maag! Laat het me weten als u nog andere vragen hebt.

Wat is de beste manier om kurkuma op een lege maag in te nemen?

De twee beste opties zijn kurkuma-capsules of kurkumapoeder in water mengen. Kurkuma thee kan ook werken. Neem of drink uw kurkuma 20-30 minuten voor het ontbijt voor een optimale opname.

Maakt het uit of ik kurkuma 's ochtends voor of na het drinken van water inneem?

U kunt kurkuma het beste innemen met een glas water of het kurkumapoeder door water mengen. Kurkuma innemen na het drinken van gewoon water is prima, maar innemen met water verbetert de absorptie.

Is het effectiever om kurkuma voor of na citroenwater in te nemen?

Citroenwater kan helpen bij de opname van kurkuma, dus het nemen van kurkumapoeder of capsules na citroenwater kan de voordelen verhogen. Gewoon water alleen maximaliseert echter de absorptie.

Kan ik kurkuma nemen als ik zure reflux of GERD heb?

Kurkuma kan de symptomen van zure reflux helpen verminderen dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan echter bij sommige mensen maagklachten veroorzaken, dus begin met een lage dosis. Stop het gebruik als de symptomen verergeren.

Helpt kurkuma innemen op een lege maag bij het afvallen?

Sommige onderzoeken wijzen erop dat curcumine een bescheiden ondersteuning kan bieden bij het afvallen door ontstekingen te verminderen en de groei van vetcellen te voorkomen. Beweging en veranderingen in het dieet hebben echter een veel grotere invloed.

Hoe lang duurt het voordat ik de voordelen merk van het innemen van kurkuma op een lege maag?

De voordelen ontwikkelen zich na verloop van tijd bij langdurig gebruik. U kunt binnen een paar weken subtiele ontstekingsremmende effecten opmerken. Meer significante voordelen treden op na 1-2 maanden dagelijks gebruik.

Samenvatting

Nieuw onderzoek toont aan dat het innemen van kurkumasupplementen of het drinken van kurkumathee op een lege maag de absorptie en biologische beschikbaarheid van curcumine, de belangrijkste werkzame stof in kurkuma, aanzienlijk kan verhogen. Curcumine is slecht oplosbaar en wordt slecht geabsorbeerd wanneer het samen met voedsel, met name vetten, vezels en eiwitten, wordt ingenomen. Door kurkuma echter op een lege maag met water in te nemen, kan de curcumine direct door het darmweefsel worden opgenomen zonder tussenkomst van andere stoffen. Studies hebben aangetoond dat de biologische beschikbaarheid en plasmaconcentraties van curcumine tot 2000% hoger zijn wanneer kurkuma 's ochtends voor het ontbijt wordt ingenomen dan wanneer het samen met voedsel wordt ingenomen. Door de absorptie van curcumine te maximaliseren worden de krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van kurkuma versterkt, zodat het lichaam deze voordelen volledig kan benutten. De ontstekingsremmende werking van curcumine is ook het grootst op een lege maag, waar het ontstekingsenzymen en cytokinen kan remmen. Bovendien stimuleert curcumine een verhoogde galproductie wanneer het voor de maaltijd wordt ingenomen, wat de spijsvertering en opnamecapaciteit verbetert. Kurkuma of curcuminesupplementen 's ochtends met water innemen op een lege maag is de optimale manier om maximale ontstekingsremmende, antioxiderende en gezondheidsvoordelen te behalen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/