Dikker haar krijgen: Natuurlijke manieren om uw haar dikker en voller te maken

Gepubliceerd:

Wilt u dikker haar en meer volume? Dun of fijn haar kan voor veel mensen een constante bron van frustratie zijn. Als u het gevoel hebt dat uw haar body en volheid mist, maak u dan geen zorgen - er zijn veel manieren om uw haar op natuurlijke wijze dikker en voller te laten lijken.

In dit artikel bespreken we 15 bewezen tips en trucs om het haar dikker te laten lijken en aan te voelen. Van het gebruik van de juiste haarproducten tot stylingtechnieken om het volume een boost te geven, deze methodes kunnen helpen om slap, dun haar een lift te geven zonder extensions of permanenten. Lees verder om te leren hoe u dikkere, volumineuzere lokken kunt krijgen!

Wat veroorzaakt dun of fijn haar?

Wat veroorzaakt dun of fijn haar?

Voordat we ons gaan verdiepen in manieren om uw haar dikker te maken, is het goed om te begrijpen wat in de eerste plaats dun of fijn haar veroorzaakt. Er zijn een paar belangrijke factoren die de dikte en het volume van uw haar bepalen:

 • Haardichtheid - Dit verwijst naar het aantal haarzakjes op uw hoofdhuid en hoeveel haren u per vierkante centimeter hebt. Sommige mensen hebben van nature minder actieve follikels en een lagere haardichtheid.
 • Haardikte - De breedte of omtrek van elke individuele haarlok kan variëren. Mensen met fijner haar hebben dunnere individuele strengen.
 • Haargroeicyclus - Haarfollikels doorlopen groei- en rustfasen. Meer haar in de groeifase betekent voller haar. Naarmate we ouder worden, worden de groeifasen korter.
 • Haarbreuk - Schade door styling, bewerking of onjuiste verzorging kan ervoor zorgen dat strengen afbreken, waardoor het haar dunner wordt.
 • Medische aandoeningen - Dunner wordend haar kan soms wijzen op een onderliggend gezondheidsprobleem zoals schildklierproblemen, ijzergebrek of hormonale onbalans.
 • Genetica - Sommige mensen hebben gewoon aanleg voor fijner, dunner haar op basis van hun genetische opmaak.

Hoewel u uw genetica of haarfollikeldichtheid niet kunt veranderen, zijn er toch genoeg manieren om uw haar voller te laten lijken en aan te laten voelen. Laten we eens kijken naar tips om het volume van elke haarlok te maximaliseren.

1. Gebruik verdikkende shampoos en conditioners

Eén van de gemakkelijkste manieren om dikker haar te krijgen is het gebruik van producten die ontworpen zijn om volume en body te geven. Veel shampoos en conditioners bevatten ingrediënten die een laagje om de haarschacht leggen om het voller te laten lijken.

Ga op zoek naar shampoos die volumiserende middelen bevatten zoals tarweproteïne, cafeïne, menthol en vitamine B5. Opvullende shampoos zwellen elke haarlok op met vocht, waardoor het haar er dichter uitziet en aanvoelt. Vermijd zware oliën en conditioners die dun haar kunnen verzwaren.

Gebruik na het wassen een verdikkende conditioner of masker. Leave-in verdikkingscrèmes en mousses kunnen het haar ook voller maken en glans geven. Als het haar brandschoon is, ligt het platter - conditioners zorgen dus voor extra volume.

2. Droogshampoo is uw vriend

Als u probeert om tussen twee wasbeurten volume te geven aan slappe lokken, pak dan een bus droogshampoo. Droogshampoo helpt overtollige oliën op te nemen en voegt korrel en textuur toe om het haar dikker te doen lijken.

Breng droogshampoo aan bij de aanzet op dag 2 of 3 na het wassen. Terwijl de shampoo oliën absorbeert, maakt het elke haarstreng tijdelijk voller voor extra body en lift. Doe het rustig aan - te veel droogshampoo kan een stoffig wit residu achterlaten.

3. Regelmatig laten trimmen

Hoewel het misschien contra-intuïtief lijkt, is regelmatig trimmen van vitaal belang om het haar dik en gezond te houden. Gespleten haarpunten kunnen langs de haarschacht omhoog bewegen en klitten, pluizig en breekbaar haar veroorzaken. Regelmatig trimmen (om de 6-8 weken) helpt gespleten haarpunten voorkomen en minimaliseert schade.

Als een ervaren stylist uw kapsel vorm en textuur geeft, ziet het haar er ook voller uit. Lange stijlen die door de lengte naar beneden worden getrokken kunnen het haar plat trekken en meer hoofdhuid laten zien. Een goede coupe geeft lift waar u dat het meest nodig hebt.

4. Masseer uw hoofdhuid

Uzelf een hoofdhuidmassage geven voelt heerlijk aan en kan ook helpen om de bloedtoevoer naar de follikels te stimuleren voor voller haar. Gebruik uw vingertoppen om de hoofdhuid zachtjes in kleine cirkelvormige bewegingen te masseren. U kunt ook een borstel met zachte haren of een massageapparaat gebruiken.

Een verhoogde bloedcirculatie levert vitale voedingsstoffen aan de haarwortels, wat nieuwe groei bevordert. Een paar keer per week een hoofdhuidmassage van vijf minuten kan ook helpen om stressgerelateerd haarverlies en dunner worden te verminderen.

5. Vermijd te veel hittestyling

Veelvuldig gebruik van hete hulpmiddelen zoals föhns, krultangen en stijltangen kunnen het haar beschadigen en na verloop van tijd breuk veroorzaken. Dit kan het haar aanzienlijk uitdunnen. Probeer het gebruik van verwarmde hulpmiddelen te beperken tot maximaal 2-3 keer per week.

Breng altijd een hittebeschermende spray aan voordat u uw haar gaat stylen om schade en gespleten haarpunten te voorkomen. Als u van uw blow-out look houdt, laat het dan professioneel doen in de salon om te voorkomen dat u het thuis te veel doet. Geef het haar indien mogelijk een pauze door het aan de lucht te laten drogen.

6. Verander uw rol

Soms kan gewoon uw haar in een andere richting verdelen al een onmiddellijk volumineus effect geven. Een diepe zijscheiding kan volheid creëren aan één kant omdat het haar zich opstapelt en meer hoofdhuid bedekt. Probeer een zigzagscheiding of wissel heen en weer voor afwisseling.

Het creëren van volume bij de aanzet is de sleutel. Een opzij geknipte pony of pony kan ook dunner haar rond de haarlijn verhullen. Het veranderen van uw scheiding geeft fijn haar direct lift bij de aanzet. Kies voor een scheiding buiten het midden als u zich voorbereidt op een avondje uit.

7. Strategisch plagen en kammen

Als u uw haar klaarmaakt voor een speciale gelegenheid, kan een beetje kammen of plagen bij de aanzet wonderen doen voor dat extra volume. Toupeer snel kleine secties op de kruin met een kam of borstelharen om direct volume te creëren.

Richt u op het plagen van lagen aan de onderkant bij de basis van de haarschacht. Spray het haar altijd eerst in met een texturiserend product om de gewenste vorm en het gewenste volume vast te houden. Voeg haarlak toe om uw 'do' te fixeren en springerig haar te temmen.

8. Vertrouw op droge texturizersprays

Een droge texturizing hairspray is één van de gemakkelijkste manieren om korrel en body aan dun haar toe te voegen. Deze sprays gebruiken zetmeel of natuurlijke ingrediënten om olie te absorberen en scheiding en lift bij de aanzet te creëren voor volume.

Golven en krullen blijven ook beter zitten met behulp van droge textuurspray. Verstuif het op vochtig haar voor het föhnen of om de kruin bij te werken indien nodig. Probeer zeezoutsprays voor textuur met een beachy vibe. Breng spaarzaam aan om stug, knapperig haar te voorkomen.

9. Voeg volume toe met haarpoeders of -vezels

Gekleurde haarverdikkingspoeders en -vezels bieden onmiddellijke dichtheid en camoufleren de zichtbare hoofdhuid. Deze poeders kleuren het haar terwijl ze zich aan de strengen hechten om het merkbaar dikker te maken. Zoek naar keratine vezelpoeders voor de meest natuurlijke look.

Verdikkende poeders zijn ideaal om de haaraanzet bij te werken tussen kleurafspraken door of om fijn haar een snelle oppepper te geven. Strooi lichtjes een kleine hoeveelheid op de zones die u wilt verbergen, zoals de scheiding of de kruin. Meng met uw vingers voor natuurlijk volume.

10. Laat uw haar volumineus knippen

Vraag uw stylist om een coupe die textuur, beweging en volume in dun haar maximaliseert. Lagen zijn de sleutel - lange lagen rond het gezicht en de kruin creëren body en beweging. Kortere lagen daaronder in de nek zorgen voor lift.

Een stompe snit maakt dun haar zwaarder, dus kies altijd voor een paar lange lagen. Als u van nature krullend haar heeft, breng dan geen laagjes aan, want dat kan leiden tot pluizen en krimpen. Vraag om rommelige, choppy uiteinden om textuur te krijgen.

11. Uw eiwitinname verhogen

Meer proteïne eten kan helpen om een gezonde haargroei en -dikte te ondersteunen. Haar bestaat bijna volledig uit proteïne, dus voldoende proteïne in uw dieet levert de bouwstenen voor elke haarlok.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten zijn onder andere vlees, gevogelte, vis, bonen, linzen, noten en eieren. Ga voor 15-20 gram proteïne bij elke maaltijd. Biotinesupplementen kunnen bij sommige mensen na verloop van tijd ook helpen om het haar dikker te maken.

12. Behandel het haar voorzichtig

De manier waarop u uw haar dagelijks borstelt, wast en stijlt, kan ook de dikte bevorderen of juist leiden tot verdere uitdunning. Gebruik altijd een kam met brede tanden, begin bij de punten en werk omhoog om het haar voorzichtig te ontwarren. Vermijd hard borstelen bij de wortels, dat kan het haar uittrekken.

Masseer tijdens het wassen de hoofdhuid zachtjes met de vingertoppen om het haar te reinigen zonder ruw te trekken om breuk te minimaliseren. Laat het haar aan de lucht drogen of föhn het op een koele stand om het vocht in te sluiten. Vermijd strakgetrokken stijlen die spanning op de wortels zetten.

13. Verander uw stijl en partitionering

De manier waarop u uw haar scheidt en stijlt, kan een groot verschil maken in hoe dik het lijkt. Probeer sommige dagen een diepe zijscheiding te dragen, en schakel de volgende dag over op een middenscheiding. Verander uw look door het haar de ene dag los te dragen, de volgende dag naar achteren getrokken en de volgende dag in een paardenstaart.

Door de richting van uw scheiding te variëren en uw haar naar achteren te trekken, leidt u het oog af en verbergt u dunnere plekken. Het belangrijkste is om het te mixen zodat het haar een pauze krijgt van spanning op een bepaalde plek op de hoofdhuid tijdens het stylen.

14. Lowlights of highlights toevoegen

Het toevoegen van strategische lowlights of highlights kan slap haar dikker doen lijken en meer dimensie geven. Lowlights of donkere tinten helpen fijn haar er dichter uit te zien. Highlights leggen de nadruk op dikkere secties en creëren de schijn van lagen.

Werk samen met een ervaren colorist om te bepalen of lichte of donkere tinten tegen uw natuurlijke kleur het beste effect zullen geven. Gedeeltelijke highlights die door het hele haar geweven zijn en lichtere delen die het gezicht omlijsten, helpen om fijner haar te liften.

15. Randen uitdunnen maskeren

Als uw haarlijn dunner wordt, veeg dan uw pony opzij of gebruik kleine haarspeldjes om kale plekken te maskeren. Lange lagen rond het gezicht en opzij gewelfde pony's bedekken op een elegante manier schaarse slapen.

Voor glad achterover gestoken opsteekkapsels kunt u miniclips of speldjes rond de haarlijn aanbrengen voor een decoratief effect dat dunner wordende randen camoufleert. Gebruik kleine hoeveelheden pommade, gel of haarlak om weerbarstige piekjes op hun plaats te houden rond het gezicht en de halslijn.

Gezond haar begint van binnenuit

Hoewel deze tips helpen om het volume te maximaliseren, begint gezond haar van binnenuit. Zorg ervoor dat u een uitgebalanceerd dieet eet met veel proteïnen en ijzer en neem een multivitamine om tekorten te voorkomen die kunnen leiden tot zwak, dunner wordend haar. Zoek manieren om met stress om te gaan en slaap voldoende om dikkere, vollere lokken te ondersteunen.

Als uw haar plotseling onverklaarbaar dunner wordt of uitvalt, ga dan naar een dermatoloog om medische aandoeningen uit te sluiten. Met tijd en consequente verzorging zou uw haar weer dikker moeten worden. Maar wacht niet - begin vandaag nog met deze bewezen volumegevende tips om snel prachtig, vol haar te krijgen.

Hier zijn enkele belangrijke opmerkingen:

 • Gebruik verdikkende shampoos, conditioners en maskers om uw haar voller te maken.
 • Geef volume bij de aanzet met droogshampoo.
 • Laat uw haar regelmatig trimmen en texturiseren om breuk te voorkomen.
 • Masseer uw hoofdhuid om de bloedsomloop te verbeteren.
 • Beperk het gebruik van hete hulpmiddelen zoals föhns, strijkijzers en krulspelden.
 • Verander uw scheiding en creëer secties om dunner wordende plekken te verdoezelen.
 • Kam en toupeer het haar op de kruin zachtjes voor meer lift.
 • Gebruik droge texturizersprays en haarpoeders voor directe volheid.
 • Vraag uw stylist om laagjes, ruige uiteinden en gezichtsbepalende stukken.
 • Eet meer proteïnen zoals vlees, eieren en noten om de haargroei te ondersteunen.
 • Behandel het haar voorzichtig bij het borstelen en stylen om breuk te voorkomen.
 • Varieer van dag tot dag met de manier waarop u uw haar scheidt en stijlt.
 • Gebruik strategische highlights en lowlights voor meer dimensie.
 • Gebruik clips en spelden om dunner wordend haar langs de haarlijn te maskeren.

Wat zijn enkele natuurlijke manieren om uw haar dikker en voller te maken?

Er zijn verschillende natuurlijke manieren om uw haar dikker en voller te maken. Enkele methoden zijn het gebruik van haarsupplementen, het bevorderen van haargroei door een goede haarverzorging en een gezonde hoofdhuid, het gebruik van haarproducten die uw haar dikker doen lijken en het toepassen van haarverdikkingstechnieken.

Hoe kan ik mijn dunne haar op natuurlijke wijze dikker maken?

Om dun haar op natuurlijke wijze dikker te maken, kunt u proberen om de haargroei te stimuleren door uw haar regelmatig te borstelen, haarsupplementen te gebruiken die de haargroei bevorderen, uw haar te wassen met producten die bedoeld zijn om uw haar dikker te maken en een gezond dieet te volgen dat de gezondheid van uw haar ondersteunt.

Kunnen haarsupplementen uw haar echt dikker maken?

Haarsupplementen kunnen uw haar mogelijk dikker maken door essentiële voedingsstoffen en vitaminen te leveren die de haargroei en de algehele gezondheid van het haar ondersteunen. De resultaten kunnen echter variëren, afhankelijk van het individu en het specifieke supplement dat gebruikt wordt.

Wat zijn enkele effectieve manieren om uw haar dikker te laten lijken?

Enkele effectieve manieren om uw haar dikker te laten lijken zijn het gebruik van volumegevende haarproducten, het kiezen voor gelaagde kapsels, het gebruik van droogshampoo om textuur toe te voegen, het plagen van uw haar bij de aanzet en het toevoegen van haarextensions of clip-ins voor tijdelijk volume.

Hoe kan ik mijn haar gezond houden en haaruitval voorkomen?

Om uw haar gezond te houden en haaruitval te voorkomen, is het belangrijk om een goede haarverzorgingsroutine aan te houden, harde stylingtechnieken en overmatige hitte te vermijden, een uitgebalanceerd dieet te eten dat rijk is aan haarvriendelijke voedingsstoffen, strakke kapsels te vermijden die haarbreuk kunnen veroorzaken, en professioneel advies in te winnen als u overmatig haarverlies ervaart.

Kunnen bepaalde haarproducten helpen om uw haar dikker te maken?

Ja, er zijn specifieke haarproducten op de markt die ontworpen zijn om uw haar dikker te laten lijken. Deze producten bevatten vaak ingrediënten die volume en textuur aan het haar toevoegen en zo een illusie van dikker haar creëren.

Wat kan ik doen om de haargroei te stimuleren en mijn haar dikker te maken?

Om de haargroei te stimuleren en uw haar dikker te maken, kunt u proberen uw hoofdhuid regelmatig te masseren om de bloedcirculatie te verhogen, essentiële oliën te gebruiken waarvan bekend is dat ze de haargroei bevorderen, voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen die rijk zijn aan vitaminen en mineralen die de gezondheid van het haar ondersteunen, en goede haarverzorgingsgewoonten aan te houden.

Wat zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van haaruitval?

Haaruitval kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, waaronder genetica, hormonale veranderingen, bepaalde medische aandoeningen, slechte voeding, overmatig stylen of warmtebehandelingen, stress en onderliggende aandoeningen van de hoofdhuid. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen om de juiste behandeling te bepalen.

Zijn er natuurlijke remedies om haar dikker te maken?

Ja, er zijn verschillende natuurlijke remedies die kunnen helpen om het haar dikker te maken. Deze omvatten het gebruik van natuurlijke oliën zoals kokosolie of castorolie, het aanbrengen van eimaskers of aloë vera gel op het haar, en het opnemen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan biotine, ijzer en vitamine A en E in uw dieet.

Wat zijn enkele manieren om haaruitval te voorkomen en nieuwe haargroei te bevorderen?

Om haaruitval te voorkomen en nieuwe haargroei te bevorderen, is het belangrijk om er een gezonde levensstijl op na te houden, stressniveaus onder controle te houden, agressieve haarbehandelingen of -stijlen te vermijden, zachte haarverzorgingsproducten te gebruiken en professioneel advies in te winnen om eventuele onderliggende medische aandoeningen aan te pakken die kunnen bijdragen tot haaruitval.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/