Wat zijn de Grote 3 om haaruitval te voorkomen?

Gepubliceerd:

Haaruitval kan stressvol en vervelend zijn. Maar wist u dat er drie belangrijke stappen zijn die u kunt nemen om dunner wordend haar te voorkomen en te behandelen?

In dit bericht behandelen we de "Big 3" manieren om haaruitval tegen te gaan: minoxidil, finasteride en laser caps. Lees verder om te leren hoe deze bewezen behandelingen u kunnen helpen het haar dat u hebt te behouden en vollere, dikkere lokken te laten groeien.

Wat zijn de Grote 3 om haaruitval te voorkomen

Minoxidil - De lokale behandeling voor hernieuwde haargroei

Minoxidil is waarschijnlijk de eerste verdedigingslinie die uw arts u voorschrijft tegen haaruitval. Het is het actieve ingrediënt in populaire vrij verkrijgbare producten zoals Rogaine.

Minoxidil wordt twee keer per dag rechtstreeks op de hoofdhuid aangebracht, en het werkt door de bloedtoevoer en voedingsstoffen naar de haarzakjes te verbeteren. Dit helpt bestaande haren te versterken en zelfs slapende follikels nieuw leven in te blazen om nieuw haar te laten groeien.

Onderzoek toont aan dat minoxidil zeer effectief is bij het stoppen en omkeren van genetische kaalheid. In één klinisch onderzoek zag meer dan 90% van de mannen met mannelijke kaalheid na vijf maanden minoxidil te hebben gebruikt, nieuwe haargroei. En het nieuwe haar bleef na verloop van tijd dikker worden.

Een ander onderzoek vond vergelijkbare indrukwekkende resultaten voor vrouwen die minoxidil gebruikten om haaruitval bij vrouwen te behandelen.

Het enige addertje onder het gras? U moet minoxidil dagelijks blijven gebruiken om resultaten te behouden. Als u stopt met de behandeling, zal de haaruitval binnen enkele maanden weer beginnen.

Maar als minoxidil consequent gebruikt wordt, kan het echt een verschil maken in het behouden van uw haar en het laten groeien van nieuwe strengen. Het is een veilige, toegankelijke optie voor zowel mannen als vrouwen.

Laten we nu eens kijken naar de tweede van de "Grote 3" behandelingen...

Finasteride - Het orale geneesmiddel voor preventie van haaruitval

Als minoxidil de eerste verdedigingslinie is, dan is finasteride de tweede. Het werkt systemisch om het hormoon DHT, dat de meeste kaalheid veroorzaakt, te blokkeren.

Finasteride is het actieve ingrediënt in geneesmiddelen zoals Propecia. Het wordt eenmaal daags in pilvorm ingenomen, waardoor het handig is en gemakkelijk op lange termijn te gebruiken.

Meerdere onderzoeken naar finasteride hebben aangetoond dat het zeer effectief is om de progressie van haaruitval te stoppen en het haar bij de meeste mannen terug te laten groeien. In klinische onderzoeken zag 90% van de mannen die gedurende 2 jaar dagelijks finasteride namen, hun haar teruggroeien of geen haaruitval meer. Vergelijk dat eens met slechts 25% van de mannen die een placebo innamen.

De resultaten kunnen al na 3-6 maanden zichtbaar zijn. En onderzoeken tonen aan dat de haargroei en het behoud van het haar doorgaan na 5 jaar behandeling. De voordelen van finasteride lijken zelfs nog enige tijd na het stoppen van de behandeling aan te houden.

Het is belangrijk om te weten - finasteride heeft meer potentiële bijwerkingen dan minoxidil en het kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Zorg ervoor dat u uw arts raadpleegt voordat u met finasteride begint.

Maar wanneer finasteride onder medisch toezicht wordt gebruikt, is het over het algemeen zeer veilig en wordt het goed verdragen. Voor de meeste mannen die haaruitval willen voorkomen, is finasteride een krachtige optie.

Laten we nu verder gaan met de derde belangrijke behandeling...

Lasercaps - Haargroei herstellen met roodlichttherapie

De nieuwste doorbraak in het stoppen van haaruitval is laserlichttherapie op laag niveau. Dit wordt gegeven via laserpetten en helmen.

Deze apparaten stralen therapeutisch rood en nabij-infrarood licht op uw hoofdhuid. Het licht stimuleert de haarzakjes om slapende haren te doen herleven en dikker, voller haar te laten groeien.

De wetenschap achter lasercaps is sterk. Hier zijn enkele manieren waarop het rode licht de haargroei stimuleert:

 • Verhoogt de ATP-productie (celenergie) in haarzakjes
 • Verhoogt de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en voedingsstoffen naar de haarwortel
 • Vermindert ontstekingen die follikels beschadigen
 • Triggert stamcellen in haarzakjes

In klinische studies heeft het gebruik van een lasercap slechts 20-30 minuten per dag voor merkbaar nieuw haar gezorgd bij mannen en vrouwen met patroonhaarverlies.

In één onderzoek zagen proefpersonen die 26 weken lang een lasercap gebruikten een gemiddelde toename van 35% in het aantal haren. Vergelijk dat eens met een toename van slechts 3,9% voor de placebogroep.

Lasercapsules zijn ook veilig, niet-invasief en gemakkelijk thuis te gebruiken. Ze hebben geen grote bijwerkingen. U draagt de kap gewoon elke dag een korte tijd.

Lasertherapie verbetert de resultaten van andere behandelingen zoals minoxidil en finasteride. Het is een uitstekende aanvulling op traditionele opties.

Samen kunnen deze drie behandelingen - minoxidil, finasteride en lasertherapie - de hoofdoorzaken van haaruitval aanpakken. Ze verhogen de haardichtheid, vertragen het uitvallen en laten nieuwe strengen groeien.

Wacht niet om actie te ondernemen tegen haaruitval

Hebt u gemerkt dat uw haar dunner begint te worden? Of maakt u zich zorgen over een toekomstige terugwijkende haarlijn op basis van uw familiegeschiedenis?

Het belangrijkste is om zo vroeg mogelijk met preventieve behandelingen te beginnen. Dit helpt om het haar dat u nog heeft te redden. Het is veel moeilijker om weer aan te groeien als de follikels eenmaal volledig gekrompen zijn en afsterven.

Onderneem dus actie nu u nog fatsoenlijk vol haar heeft. Praat met uw arts over het starten van minoxidil, finasteride en het gebruik van laserlichttherapie.

Door deze behandelingen consequent te gebruiken, maximaliseert u uw kansen om haaruitval tegen te gaan en een volle bos haar te behouden.

U hoeft dunner wordend haar niet passief te accepteren. Er zijn echte oplossingen beschikbaar, waaronder de "Big 3" die we zojuist hebben besproken.

Neem vandaag het heft in handen en geniet morgen van dikker, voller haar. Uw zelfvertrouwen zal u dankbaar zijn!

Veelgestelde vragen over het voorkomen van haaruitval

Hebt u nog vragen over het onderhouden en laten groeien van uw haar? Hier beantwoorden we enkele veelgestelde vragen:

Hoe lang duurt het voordat u resultaat ziet van haaruitvalbehandelingen?

 • Minoxidil - Na ongeveer 4 maanden kunt u de eerste tekenen van minder vervellen en nieuwe aangroei zien. De maximale resultaten duren 1-2 jaar.
 • Finasteride - De resultaten worden geleidelijk opgebouwd, met merkbare verbeteringen vanaf ongeveer maanden 3-6. Maximale hergroei wordt gezien tussen jaar 1-2.
 • Laserkappen - U kunt na 1-2 maanden een verminderde vervelling zien. De hergroei wordt zichtbaar tussen maand 3-6 en verbetert tot 1 jaar.

Wat veroorzaakt haaruitval bij mannen versus vrouwen?

 • Kaalheid volgens het mannelijk patroon - Dit wordt meestal veroorzaakt door genetica en DHT-gevoeligheid. Meer dan 95% van de haaruitval bij mannen is mannelijke kaalheid.
 • Vrouwelijk haarverlies - Ook vaak genetisch bepaald. Maar hormonale veranderingen zoals de menopauze kunnen ook leiden tot dunner wordend haar. Het ziet er anders uit dan kaalheid volgens mannelijk patroon.

Stopt haaruitval op een bepaalde leeftijd?

Haaruitval kan op elke leeftijd na de puberteit optreden. Het verloopt meestal langzaam in de loop van tientallen jaren. Bij mannen kan het beginnen in de late tienerjaren en doorgaan tot ver in de zeventig en daarna.

Op welke leeftijd is haaruitval normaal?

50-100 haren per dag verliezen is normaal. Dagelijks meer haren verliezen of het opmerken van dunner wordende plekken is op geen enkele leeftijd normaal - dit duidt op onderliggende haaruitval die behandeld moet worden.

Kan dunner wordend haar teruggroeien?

Ja, als de follikels nog in leven zijn, kunnen ze nieuw leven ingeblazen worden om nieuw haar te laten groeien. Behandelingen zoals minoxidil en finasteride stimuleren de hergroei. Maar follikels die al jaren dood en weg zijn, kunnen niet hersteld worden.

Welke voedingsstoffen helpen bij de haargroei?

Belangrijke voedingsstoffen voor een optimale gezondheid van het haar zijn proteïne, ijzer, zink, biotine, vitamine D, omega-3 en vitamine C. Eet een evenwichtig, voedzaam dieet om de haarzakjes van essentiële voedingsstoffen te voorzien.

Hoe weet ik of mijn haaruitval permanent is?

Begin met een consequente behandeling zodra u dunner haar opmerkt. Als genetica de oorzaak is, zal patroonhaaruitval tot op zekere hoogte voortschrijden zonder behandeling. Maar het is mogelijk om de dichtheid te herstellen en verdere uitdunning te voorkomen.

Samenvatting

De strijd tegen haaruitval kan ontmoedigend lijken. Maar een proactieve aanpak met de huidige effectieve behandelingen kan u helpen om de strijd te winnen.

Praat met uw dermatoloog over het starten van een persoonlijke behandeling met minoxidil, finasteride en lasertherapie. Wees consequent en heb geduld. Het stoppen van haaruitval en het teruggroeien van gezonder haar ligt binnen uw bereik.

De "Big 3" die we hebben behandeld, geven u de middelen om het heft in eigen handen te nemen en jarenlang van dikkere, vollere lokken te genieten. U hebt dit!

Wat veroorzaakt haaruitval?

Haaruitval kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, waaronder:

 • Genetica - Dit is de meest voorkomende oorzaak, die leidt tot mannelijke en vrouwelijke kaalheid. Een gevoelige reactie op het hormoon DHT leidt ertoe dat haarzakjes na verloop van tijd krimpen.
 • Hormonale veranderingen - Schommelingen in hormonen zoals oestrogeen kunnen leiden tot tijdelijk verharen of meer permanent dunner wordend haar bij vrouwen. Aandoeningen zoals schildklieraandoeningen hebben ook invloed op hormonen.
 • Medische aandoeningen - Ziektes zoals lupus, bloedarmoede door ijzertekort en alopecia areata kunnen soms haaruitval veroorzaken.
 • Medicijnen - Bepaalde medicijnen die gebruikt worden voor gezondheidsproblemen zoals kanker, artritis, depressie, hartproblemen en hoge bloeddruk kunnen haaruitval als bijwerking hebben.
 • Stress - Hoge stressniveaus verhogen het cortisol en kunnen leiden tot tijdelijk meer vervellen.
 • Slechte voeding - Als u niet genoeg eiwitten, ijzer, biotine, zink en andere essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt, kunnen de follikels verhongeren.
 • Veroudering - Naarmate we ouder worden, krimpen de haarzakjes en vertraagt de haargroei.
 • Beschadiging - Kapsels die aan het haar trekken en chemische/warmtebehandelingen kunnen de follikels beschadigen en na verloop van tijd permanent haarverlies veroorzaken.

Wat zijn de eerste tekenen van haaruitval?

Tekenen die erop kunnen wijzen dat haaruitval begint, zijn onder andere:

 • Toegenomen uitvallen - meer dan 100 haren per dag zien uitvallen.
 • Dunner wordende kruin/verbredend deel - Vroegtijdige kaalheid bij mannen wordt vaak eerst zichtbaar als dunner wordend deel rond de kruin.
 • Terugwijkende haarlijn - De voorste haarlijn loopt geleidelijk terug, vooral bij de slapen bij mannen.
 • Minder volle paardenstaart - Paardenstaarten voelen lichter aan en bevatten minder haarstrengen.
 • Meer zichtbare hoofdhuid - De scheidingslijn wordt breder of u ziet meer hoofdhuid door het haar op de kruin.
 • Langzame hergroei na het verharen - Nieuwe haren groeien dunner of helemaal niet terug na de verharingsfasen.

Wat is de beste behandeling om haaruitval te voorkomen?

De meest effectieve behandelingsopties zijn onder andere:

 • Minoxidil - Wordt rechtstreeks op de hoofdhuid aangebracht en stimuleert de follikels om uitval te voorkomen en nieuwe, dikkere haren te laten groeien.
 • Finasteride - Oraal medicijn dat DHT blokkeert om de progressie van haaruitval te stoppen en haar te helpen teruggroeien.
 • Laserkappen - Gebruik rood licht om follikels van energie te voorzien, de haardichtheid te verbeteren en miniaturisatie om te keren.

Het combineren van deze behandelingen biedt de beste kans om haaruitval te stoppen en haar te laten groeien voordat het te laat is.

Hoeveel haarverlies is normaal per dag?

Het verliezen van 50-150 lokjes per dag is normaal. Alles wat meer is, duidt op overmatig verharen en moet behandeld worden. Houd de haren in uw borstel, douche en kussen in de gaten.

Op welke leeftijd begint het haar uit te dunnen?

Haaruitval kan op elk moment na de puberteit beginnen, maar verloopt meestal geleidelijk. Bij mannen beginnen terugwijkende haarlijnen vaak in de late tienerjaren. Het dunner worden van de bovenkant begint voor veel mannen in hun twintiger jaren. Vrouwen kunnen merken dat hun haarvolume afneemt als ze 30-40 zijn.

Kan dunner wordend haar ooit volledig herstellen?

Bij consequent gebruik van de huidige behandelingen is aanzienlijk herstel mogelijk als de follikels nog in leven zijn. Maar follikels die al meer dan 5 jaar verkleind en slapend zijn, zullen waarschijnlijk niet opnieuw geactiveerd worden. De sleutel is vroegtijdig ingrijpen.

Hoe lang duren de resultaten van haaruitval als ik uiteindelijk stop met de behandeling?

Als u de hergroei meer dan 2 jaar volhield en daarna stopte, kunnen de voordelen 6-24 maanden aanhouden voordat de terugval zich voortzet. Om het haar te behouden is een consistente, levenslange behandeling ideaal, samen met het bestrijden van triggers.

Veroorzaakt stress echt haaruitval?

Ernstige stress kan haarfollikels in een rustfase brengen waardoor ze 2-3 maanden later tijdelijk meer uitvallen. Maar stress alleen veroorzaakt geen permanente kaalheid zonder andere genetische/hormonale factoren. Het beheersen van stress helpt de gezondheid van het haar te optimaliseren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/