Collageen: Gezondheid, huid en gewrichtsmobiliteit stimuleren

Gepubliceerd:

Als fundamenteel onderdeel van onze anatomie is collageen essentieel voor het behoud van gezondheid en welzijn. Deze complexe molecule is verantwoordelijk voor de structurele ondersteuning van verschillende bindweefsels zoals huid, botten, pezen, ligamenten, bloedvaten en zelfs tandcellen. In deze uitgebreide gids over collageen zullen wij de verschillende soorten en voordelen ervan onderzoeken.

We gaan dieper in op natuurlijke bronnen van collageen en op supplementen die uw inname kunnen verhogen. Bovendien bespreken we hoe ons lichaam collageen gebruikt om de huid gezond te houden en er gezond uit te zien, terwijl het de mobiliteit van de gewrichten en de sterkte van de botten bevordert.

Bij het verder lezen van deze blogpost over collageenpeptiden en hun effecten op onder meer dermale vullers of behandelingsopties voor osteogenesis imperfecta; leer meer over aanbevolen richtlijnen voor dagelijkse inname op basis van individuele behoeften. Ontdek hoe lang het duurt voordat deze supplementen effectief werken tegen veel voorkomende problemen zoals gewrichtspijn of huidveroudering.

Ontdek ten slotte verschillende methoden om het collageen in het gezicht te herstellen door middel van veranderingen in de voeding naast topische behandelingen of professionele procedures, terwijl u zich bewust bent van mogelijke bijwerkingen bij overmatig gebruik van deze producten.

Wat is collageen?

Collageen is een essentieel eiwit dat een belangrijk deel van de structuur van ons lichaam uitmaakt en dat stevigheid en elasticiteit geeft aan verschillende weefsels zoals huid, botten, pezen, ligamenten en kraakbeen. Het speelt een essentiële rol in het behoud van de integriteit van deze structuren en zorgt voor hun goede werking. In dit hoofdstuk gaan we in op de definitie van collageen, de verschillende soorten en de vele voordelen ervan.

Definitie van collageen

Collageen is afgeleid van het Griekse woord "kolla", dat lijm betekent; het fungeert als bindmiddel in het bindweefsel van ons lichaam. Het vormt lange ketens, fibrillen genaamd, die een sterk netwerk vormen waarmee cellen zich aan elkaar hechten. Dankzij deze structurele ondersteuning behoudt onze huid haar stevigheid en worden gewrichten en spieren soepel.

Soorten collageen

Er zijn ten minste 28 bekende soorten collageen,, maar drie hoofdtypen vormen ongeveer 80-90% van alle collagenen in het menselijk lichaam:

 • Type I: Het meest voorkomende type in huid, pezen, organen en botweefsel - verantwoordelijk voor de treksterkte en weerstand tegen uitrekking.
 • Type II: Komt voornamelijk voor in kraakbeen - draagt aanzienlijk bij aan de demping van gewrichten & het behoud van de gezondheid van de gewrichten.
 • Type III: Aanwezig naast Type I collageen in huid & bloedvaten - helpt elasticiteit & soepelheid te verschaffen.

Voordelen van collageen

Collageen heeft vele voordelen die de algehele gezondheid en het welzijn kunnen helpen verbeteren. Enkele van de meest opvallende voordelen zijn:

 • Skin Health: Naarmate we ouder worden neemt de collageenproductie af, wat leidt tot rimpels en een verslapte huid. Aanvulling met collageen kan de elasticiteit en hydratatie van de huid helpen verbeteren.
 • Gezondheid van de gewrichten: Collageen speelt een cruciale rol bij het behoud van de gewrichtsfunctie door de botten te dempen en de wrijving tijdens de beweging te verminderen. Het nemen van collageensupplementen kan mogelijk helpen bij het verlichten van gewrichtspijn die wordt veroorzaakt door osteoartritis of andere progressieve aandoeningen.
 • Botdichtheid: Collageen is een essentieel onderdeel van de botstructuur en draagt bij tot de sterkte en flexibiliteit ervan. Studies hebben aangetoond dat collageensuppletie de botmineraaldichtheid positief kan beïnvloeden bij postmenopauzale vrouwen die risico lopen op osteoporose.

Naast deze primaire voordelen suggereert onderzoek dat collageen ook kan helpen bij het behoud van spiermassa, wondgenezing, verbetering van de darmgezondheid en ondersteuning van haar/nagelgroei.

Collageen is een belangrijk eiwit dat in het lichaam voorkomt en het heeft verschillende voordelen. Voor een adequate inname van collageen is het goed om te kijken naar bronnen van natuurlijk collageen en naar supplementen en voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan deze voedingsstof.

Bronnen van collageen

Om ervoor te zorgen dat we voldoende collageen hebben, is het cruciaal om voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan dit eiwit of te overwegen om supplementen te nemen indien nodig. In dit gedeelte gaan we in op natuurlijke bronnen van collageen, supplementen om de collageeninname te verhogen en voedingsmiddelen met een hoog collageengehalte.

Natuurlijke bronnen van collageen

De primaire natuurlijke bron van collageen zijn dierlijke producten zoals bottenbouillon, kippenhuid, vis met huid (zoals zalm) en gelatine van grasgevoerde koeien. De consumptie van deze voedingsmiddelen kan de productie van collageen in uw lichaam verhogen, wat leidt tot een gezondere huid, gewrichten, botten en meer.

Supplementen voor het verhogen van de collageeninname

Als u niet in staat bent om voldoende collageen binnen te krijgen via de voeding alleen of als u de voorkeur geeft aan een meer gemakkelijke optie om uw inname te verhogen; er zijn verschillende soorten collageensupplementen op de markt:

 • Gehydrolyseerde Collageenpeptiden: Dit zijn licht verteerbare vormen afkomstig van runder- of zeebronnen die kunnen worden gemengd in dranken zoals koffie of smoothies.
 • Gelatinepoeder: Afgeleid van dierlijke botten en bindweefsel; kan worden gebruikt als verdikkingsmiddel bij het maken van soepen of stoofschotels.
 • Capsules/tabletten: Bevat gehydrolyseerde peptiden of andere bioactieve bestanddelen die ontworpen zijn om een gezonde collageenproductie te ondersteunen.

Voedingsmiddelen met veel collageen

Naast de eerder genoemde natuurlijke bronnen zijn er verschillende andere voedingsmiddelen met een hoog collageengehalte die u in uw dieet kunt opnemen:

 1. Eieren:De eiwitten bevatten een aanzienlijke hoeveelheid proline en glycine, aminozuren die nodig zijn voor de collageensynthese.
 2. Bessen:Rijk aan vitamine C, die essentieel is voor de vorming van stabiele collageenvezels. Voorbeelden zijn aardbeien, frambozen, bosbessen en bramen.
 3. Citrusvruchten: Nog een uitstekende bron van vitamine C; sinaasappels, grapefruits en citroenen kunnen een gezond collageengehalte helpen ondersteunen.
 4. Noten en zaden: Amandelen, walnoten en chiazaden leveren essentiële voedingsstoffen zoals koper die een rol spelen bij het behoud van een optimale collageenproductie.

Het handhaven van een adequate inname van deze voedingsmiddelen of het overwegen van supplementen indien nodig zal ervoor zorgen dat uw lichaam voldoende middelen heeft om voldoende collageen te produceren voor de algemene gezondheidsvoordelen. Denk er altijd aan een arts te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint.

Collageen is een belangrijk element van ons lichaam, dat uit verschillende bronnen afkomstig is. Door de verschillende bronnen te begrijpen, kunnen we weloverwogen beslissingen nemen over de beste manier om onze collageeninname te verhogen. Laten we eens kijken hoe het lichaam dit essentiële eiwit gebruikt voor een gezonde huid, mobiliteit van de gewrichten en sterke botten.

Hoe gebruikt het lichaam collageen?

Collageen is een cruciaal element voor het behoud van gezondheid en welzijn, met name wat betreft de gezondheid van huid, gewrichten en botten. In dit deel bespreken we hoe het lichaam collageen gebruikt om deze kritieke gebieden te onderhouden.

Rol in huidgezondheid en uiterlijk

De primaire functie van collageen in de huid is het bieden van structuur en elasticiteit. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam op natuurlijke wijze minder collageen, wat leidt tot rimpels en huidverslapping. Door voldoende collageen op peil te houden via de voeding of supplementen, kunt u ervoor zorgen dat uw huid er jeugdig en gezond blijft uitzien.

Lijst met voordelen voor de huid:

 • Verbetert de elasticiteit
 • Bevordert hydratatie
 • Vermindert fijne lijntjes en rimpels
 • Verhoogt de huiddichtheid

Rol in gewrichtsgezondheid en mobiliteit

Gewrichten bestaan uit kraakbeen dat grote hoeveelheden collageen bevat. Dit eiwit helpt de flexibiliteit van de gewrichten te behouden door de botten tijdens de beweging te dempen. Wanneer er een afname is in de natuurlijke productie door veroudering of andere factoren zoals letsel of ontsteking, kan collageensupplementatie gunstig zijn voor het verbeteren van de gewrichtsmobiliteit,. Studies hebben aangetoond dat de inname van gehydrolyseerd collageen type II gunstig kan zijn voor het verminderen van pijn in verband met artrose en voor het algehele welzijn van de gewrichten.

Lijst van voordelen voor gewrichten:

 • Bevordert de flexibiliteit li >  
 • Onderhoudt het kraakbeen gezond
 • Vermindert gewrichtspijn en ontstekingen
 • Verbetert de algehele mobiliteit li >

Rol in gezondheid en kracht van botten

Botten zijn opgebouwd uit een matrix die voornamelijk bestaat uit collageenvezels. Deze vezels zorgen voor sterkte, flexibiliteit en ondersteuning van de botstructuur. Naarmate we ouder worden, verliezen onze botten dichtheid door een verminderde collageenproductie, wat leidt tot een verhoogd risico op breuken of osteoporose. Door voldoende collageen in te nemen via voeding of supplementen, kunt u de gezondheid van uw botten helpen verbeteren,. Het is aangetoond dat suppletie met bepaalde soorten collageen de botmineraaldichtheid verhoogt en de risico's van osteoporose vermindert.

Lijst van voordelen voor botten:

 • Verhoogt de botmineraaldichtheid
 • Bevordert flexibiliteit binnen de botstructuur
 • Vermindert het risico op fracturen
 • Onderhoudt de algemene integriteit van het skelet

Collageen is een essentieel onderdeel voor het behoud van de algehele gezondheid en het welzijn, dus het is essentieel om te begrijpen hoe het lichaam het gebruikt. Om ervoor te zorgen dat u voldoende van deze heilzame voedingsstof binnenkrijgt, kijken we naar de aanbevolen dagelijkse inname en factoren die de individuele behoeften beïnvloeden.

Hoeveel collageen moet ik innemen?

De hoeveelheid collageen die u moet innemen hangt af van verschillende factoren, zoals uw leeftijd, gezondheidsdoelstellingen en dieetvoorkeuren. In dit gedeelte bespreken we de richtlijnen voor de aanbevolen dagelijkse inname van collageen en onderzoeken we enkele factoren die de individuele behoeften kunnen beïnvloeden.

Aanbevolen dagelijkse inname richtlijnen

De optimale dagelijkse dosis collageen varieert afhankelijk van het specifieke type supplement dat wordt gebruikt en het beoogde doel ervan. Een aanbevolen dosering is om dagelijks tussen de 10-20 gram gehydrolyseerd collageen in te nemen voor algemeen welzijn. Sommige studies suggereren dat het nemen van 5 gram per dag de huidelasticiteit en hydratatie kan verbeteren, terwijl hogere doses (tot 15 gram) nodig kunnen zijn voor verlichting van gewrichtspijn of ondersteuning van de botgezondheid.

 • Skin Health: Voor het verbeteren van het uiterlijk van de huid en het verminderen van tekenen van veroudering wordt meestal een dosis van 2,5 - 10 gram per dag aanbevolen.
 • Joints & Mobility: Om de gezondheid van de gewrichten te bevorderen en ontstekingen of ongemakken te verminderen die samenhangen met artritis of stress door training, kunt u overwegen dagelijks 8-12 gram te gebruiken.
 • Bone Health: Het streven naar een inname van ongeveer 10-15 gram per dag kan helpen bij het behoud van sterke botten door het ondersteunen van de botdichtheid bij oudere volwassenen die risico lopen op osteoporose.

Factoren die de individuele behoeften beïnvloeden

Individuele behoeften aan collageenconsumptie variëren op basis van leeftijd, levensstijl, voedingskeuzes en bestaande gezondheidsaandoeningen. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden:

 • Leeftijd: Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke collageenproductie van ons lichaam af, waardoor supplementatie belangrijker wordt voor het behoud van optimale niveaus.
 • Lifestyle: Roken of overmatige blootstelling aan de zon kan de afbraak van collageen in uw huid versnellen, waardoor de behoefte aan extra inname via voeding of supplementen toeneemt.
 • Dieetkeuzes: Vegetariërs en veganisten kunnen minder collageen binnenkrijgen vanwege hun plantaardige voeding; zij kunnen er dus baat bij hebben om een grotere hoeveelheid binnen te krijgen via supplementen met plantaardige opties zoals producten op basis van zeealgen.
 • bestaande gezondheidsproblemen: Personen met bepaalde medische aandoeningen zoals artrose of inflammatoire darmziekten kunnen hogere doses collageen nodig hebben om respectievelijk de gewrichten en de darmfunctie te ondersteunen.

Tot slot is het essentieel om rekening te houden met uw individuele behoeften wanneer u bepaalt hoeveel collageen u dagelijks moet innemen. Het is altijd aan te raden een arts te raadplegen voordat u met een nieuw supplementenschema begint voor een persoonlijke begeleiding op basis van uw unieke omstandigheden.

Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat u met een supplementenprogramma voor collageen begint, omdat de individuele behoeften kunnen variëren. Laten we vervolgens eens kijken naar de duur van de effectiviteit en de veranderingen in het welzijn van de huid en de flexibiliteit van de gewrichten die collageensupplementen teweeg kunnen brengen.

Hoe lang duurt het voordat collageensupplementen werken?

Bij het overwegen van collageensupplementen vragen veel mensen zich af hoe lang het duurt voordat ze de voordelen beginnen te merken. De duur varieert afhankelijk van individuele factoren en de specifieke effecten die u wilt bereiken.

Effecten op de gezondheid en het uiterlijk van de huid

Het effect van collageensupplementen op de gezondheid van de huid kan binnen enkele weken tot enkele maanden merkbaar worden. Uit een studie gepubliceerd in Nutrients bleek dat deelnemers die dagelijks 2,5-5 gram collageenpeptiden innamen na acht weken aanzienlijke verbeteringen ondervonden in de elasticiteit, hydratatie en algehele uitstraling van de huid.

 • Elasticiteit: Verbeterde huidelasticiteit kan fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen.
 • Hydratatie:Een goed gehydrateerde huid ziet er jeugdiger en stralender uit omdat deze beter vocht kan vasthouden dan een gedehydrateerde huid.
 • Dichtheid: Verhoogde collageendichtheid draagt bij aan een stevigere, gladder uitziende huid met minder zichtbare onvolkomenheden zoals verslapping of cellulitis.

Effecten op gewrichtsgezondheid en mobiliteit

De tijdspanne voor het ervaren van de voordelen van collageensupplementen voor de gezondheid van de gewrichten is meestal langer dan die voor het zien van verbeteringen in uw teint. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Current Medical Research & Opinion, merkten personen die leden aan osteoartritis een aanzienlijke vermindering van de pijn na het innemen van 10 gram gehydrolyseerd collageen per dag gedurende ten minste drie maanden (bron). Een andere studie toonde positieve resultaten binnen vier maanden bij gebruik van ongedenatureerd type II-collageen (bron).

Het is belangrijk te onthouden dat individuele resultaten kunnen variëren, en dat factoren zoals leeftijd, levensstijl en algemene gezondheid de effectiviteit van collageensupplementen kunnen beïnvloeden. Voor een maximale opname van collageen kunt u overwegen vitamines zoals C of hyaluronzuur toe te voegen.

Supplementen met collageen kunnen potentiële voordelen bieden voor de algehele gezondheid, maar de resultaten ervan kunnen onvoorspelbaar zijn. Laten we eens kijken hoe u het collageen in het gezicht kunt herstellen door veranderingen in de voeding, topische behandelingen en professionele behandelingen.

Hoe collageen in het gezicht te herstellen

Het herstellen van collageen in het gezicht is noodzakelijk voor het behoud van een jeugdig en gezond uiterlijk. Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om de collageenproductie in uw gezicht te stimuleren, variërend van veranderingen in uw dieet tot professionele behandelingen. In dit deel zullen we verschillende manieren onderzoeken om het collageengehalte in het gezicht te verhogen.

Dieetwijzigingen voor het verhogen van de collageenproductie in het gezicht

Het handhaven van een evenwichtige voeding, rijk aan voedingsstoffen die de collageensynthese ondersteunen, is van cruciaal belang voor het herstel van collageen in het gezicht. Enkele belangrijke voedingsmiddelen en voedingsstoffen zijn:

 • Vitamine C:Zie in citrusvruchten, aardbeien, paprika's en bladgroenten, vitamine C speelt een essentiële rol in collageensynthese.
 • Eiwitrijk voedsel: Het consumeren van eiwitbronnen zoals mager vlees, vis, eieren, zuivelproducten of plantaardige alternatieven zoals bonen en peulvruchten levert aminozuren die nodig zijn voor de opbouw van nieuw collageen.
 • Bottenbouillon:Rijk aan natuurlijke gelatine (die wordt afgebroken tot collageen), bottenbouillon kan op zichzelf worden geconsumeerd of worden gebruikt als basis voor soepen en stoofschotels.
 • Zinkhoudend voedsel:Oesters zijn een uitstekende bron van zink, dat de gezondheid van de huid ondersteunt door te helpen bij de celvernieuwing.

Topicaltreatments for Increasing Facial Collagen Production

Naast veranderingen in de voeding kunnen topische behandelingen helpen om het collageengehalte in het gezicht te herstellen. Deze huidverzorgingsproducten bevatten vaak ingrediënten waarvan bekend is dat ze de productie van nieuwe eiwitten stimuleren en bestaande eiwitten beschermen tegen schade door omgevingsfactoren zoals UV-straling of vervuiling.

 1. Retinoïden: Afgeleid van vitamine A zijn retinoïden een populair huidverzorgingsingrediënt dat de collageenproductie kan stimuleren. Retinoïden, zoals retinol of tretinoïne, kunnen de huidtextuur verbeteren en de zichtbaarheid van rimpels verminderen wanneer ze plaatselijk worden aangebracht.
 2. Vitamine C-serums: Een plaatselijk vitamine C-serum kan bescherming bieden tegen antioxidanten en tegelijkertijd de collageensynthese in de huid bevorderen. Zoek naar formules met L-ascorbinezuur, dat wordt beschouwd als de meest effectieve vorm van lokale vitamine C.
 3. Groeifactoren: Huidverzorgingsproducten met groeifactoren (natuurlijk voorkomende eiwitten) kunnen de collageenproductie stimuleren door cellen te activeren die verantwoordelijk zijn voor nieuwe eiwitsynthese. Deze producten komen vaak in serum- of crèmevorm.

Professionele behandelingen voor het verhogen van de collageenproductie in het gezicht

Als u op zoek bent naar meer geavanceerde methoden om het collageenniveau in het gezicht te herstellen, kunnen professionele behandelingen het overwegen waard zijn. Enkele populaire procedures zijn:

 • Microneedling: Bij deze minimaal invasieve behandeling worden met kleine naalden kleine gaatjes in de huid gemaakt, waardoor de natuurlijke genezingsprocessen worden gestimuleerd en de vorming van nieuw collageen wordt bevorderd.
 • Lasertherapie: Niet-ablatieve laserbehandelingen verhitten diepere huidlagen zonder de oppervlaktelaag te beschadigen, waardoor de collageenproductie toeneemt als onderdeel van de reactie van het lichaam op dit gecontroleerde letsel. li > Chemische peelings: Door het verwijderen van dode cellen van de buitenste laag van uw gezicht door middel van chemische peeling, bevorderen deze peelings de omloopsnelheid van cellen en stimuleren ze de ontwikkeling van nieuw weefsel, waaronder verse collageenvezels. li >

  Het is essentieel om een gekwalificeerde dermatoloog of huidverzorger te raadplegen voordat u een van deze behandelingen ondergaat, omdat deze kan helpen bepalen wat de meest geschikte optie is voor uw specifieke huidtype en huidproblemen.

Er bestaan verschillende methoden om de collageenproductie in het gezicht te stimuleren, wat een sleutelelement is voor een gezonde huid. Het is belangrijk er rekening mee te houden dat een overdreven inname van collageen kan leiden tot mogelijke negatieve effecten.

Mogelijke bijwerkingen van het innemen van te veel collageen

Het is essentieel dat u zich bewust bent van de mogelijke bijwerkingen van te veel collageen. Sommige mensen kunnen maag-darmproblemen, allergische reacties, of interacties met medicijnen ervaren.

Gastro-intestinale problemen

Het innemen van te grote hoeveelheden collageensupplementen kan leiden tot gastro-intestinale problemen, zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid en maagkrampen. Het is essentieel om de voorgeschreven dagelijkse dosering in acht te nemen en met een arts te spreken als men zich zorgen maakt over de inname.

Allergische reacties

Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor specifieke bronnen van collageen in supplementen. Wie bijvoorbeeld allergisch is voor vis, moet collageenproducten uit de zee vermijden. Het is essentieel om de productetiketten zorgvuldig te lezen en een supplement te kiezen dat afkomstig is van een bron die geen allergische reactie veroorzaakt.

Interacties met medicijnen

In sommige gevallen kunnen hoge doses collageensupplementen een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen of medische aandoeningen. Voordat u met een supplementenkuur begint, is het verstandig om medisch advies in te winnen als u medicijnen gebruikt of bestaande gezondheidsproblemen hebt.

Om een veilige consumptie te garanderen en de voordelen van dit essentiële eiwit ten volle te benutten zonder ongewenste bijwerkingen te riskeren, moet u zich nauwgezet aan de aanbevolen doseringen houden voor optimale resultaten.

Veel gestelde vragen over collageen

Is er wetenschap achter het gebruik van collageen?

Ja, talrijke wetenschappelijke studies ondersteunen de voordelen van collageensupplementen. Onderzoek heeft aangetoond dat collageensupplementen de elasticiteit en hydratatie van de huid kunnen verbeteren en rimpels kunnen verminderen. Bovendien kan het de gezondheid van de gewrichten bevorderen en de symptomen van artrose verlichten. Er is echter uitgebreider onderzoek nodig om de langetermijneffecten volledig te begrijpen.

Is er bewijs voor de voordelen van collageen?

Er is bewijs voor verschillende voordelen van de inname van collageen, zoals verbeterde huidgezondheid, verhoogde gewrichtsmobiliteit, en verbeterde botsterkte. Collageen speelt ook een cruciale rol bij het behoud van gezond haar en gezonde nagels. Echter, individuele resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals leeftijd, levensstijl keuzes, en bestaande medische conditions.

Wat zijn de bijwerkingen van het innemen van collageen?

Mogelijke bijwerkingen van de inname van te grote hoeveelheden collageen zijn gastro-intestinale problemen (opgeblazen gevoel of diarree), allergische reacties (uitslag of ademhalingsmoeilijkheden), of interacties met bepaalde medicijnen (bloedverdunners). Het is essentieel om de aanbevolen dagelijkse inname richtlijnen te volgen en een arts te raadplegen voordat u begint met een supplement regime.

Wat zijn 3 feiten over collageen?

 1. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam; het geeft structuur aan onze huid, botten, pezen en ligamenten.
 2. Het menselijk lichaam produceert minder natuurlijk collageen naarmate we ouder worden, wat leidt tot tekenen als rimpels en zwakkere gewrichten.
 3. Naast voedingsbronnen zoals bottenbouillon en visvellen, kunnen supplementen van runderen of uit de zee helpen de inname van collageen te verhogen.

Conclusie

Samengevat: collageen is een belangrijk bestanddeel van ons lichaam en de consumptie ervan kan tal van voordelen opleveren voor de gezondheid. Het nemen van de juiste hoeveelheid collageensupplementen kan de gezondheid van uw huid, de werking van uw gewrichten en uw algemeen welzijn verbeteren. Overmatige consumptie van collageen kan echter ongewenste gevolgen hebben, dus zorg ervoor dat u zich houdt aan de voorgeschreven dosering zoals geadviseerd door uw arts. Vergeet niet dat het eten van voedsel dat rijk is aan natuurlijke bronnen van collageen, zoals eieren of vis, ook gunstig kan zijn voor het handhaven van optimale niveaus van dit essentiële eiwit in het lichaam.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/