Hoe kan ik mijn gezicht er jonger uit laten zien?

Gepubliceerd:

Categorieën: Collageen

Wilt u jaren van uw uiterlijk afhalen zonder onder het mes te gaan? Er zijn veel goedkope en niet-invasieve manieren om er jonger en levendiger uit te zien. Lees verder en ontdek de door dermatologen goedgekeurde anti-verouderingsgeheimen om uw jeugdige uitstraling terug te krijgen.

Er jong en levendig uitzien heeft minder te maken met genetica en meer met de juiste huidverzorging en gezonde keuzes in uw levensstijl. Door uw huid te hydrateren, te beschermen en te voeden, en door uw make-up en haar subtiel te veranderen, kunt u er gemakkelijk 5-10 jaar jonger uitzien. Lees verder voor de 10 best bewaarde geheimen om er op elke leeftijd jeugdig uit te blijven zien!

hoe kan ik mijn gezicht jonger laten lijken?

Overzicht:

Waardoor ziet de huid er ouder uit?

 • Blootstelling aan de zon
 • Gebrek aan vocht
 • Verlies van collageen en elastine
 • Ophoping van dode huidcellen
 • Doffe, ongelijkmatige huidtint

1. Gebruik regelmatig zonnebrandcrème

 • Toekomstige zonneschade voorkomen
 • Elke dag zonnebrandcrème
 • Streef naar SPF 30 of hoger
 • Royaal aanbrengen op gezicht en blootgestelde huid

2. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

 • De huid verliest vocht naarmate we ouder worden
 • Hydratatie maakt de huid voller en vult lijntjes op
 • Zoek naar bevochtigende ingrediënten zoals hyaluronzuur
 • Vermijd producten met geurstoffen, die kunnen irriteren

3. Regelmatig scrubben

 • Verwijdert dode huid om eronder een frisse huid te onthullen
 • Probeer chemische exfolianten met AHA of BHA
 • Voorzichtig zijn en niet te veel scrubben

4. Retinoïden gebruiken

 • De collageenproductie stimuleren
 • Vervaagt zonnevlekken en verkleuringen
 • Raadpleeg een dermatoloog voor sterkte op recept

5. Vitamine C is uw vriend

 • Krachtige antioxidant beschermt tegen UV-schade
 • Verhoogt de collageensynthese
 • Zoek naar stabiele formules zoals magnesium ascorbyl fosfaat

6. Eet Collageen-verhogende voedingsmiddelen

 • Collageen geeft de huid structuur
 • Voedselbronnen zijn onder andere bottenbouillon, citrusvruchten, bessen
 • Overweeg een supplement met zeecollageen

7. Draag een zonnebril

 • Blootstelling aan de zon veroorzaakt kraaienpootjes en rimpels rond de ogen
 • Let bij het kopen van zonnebrillen op 100% UV-bescherming
 • Grote monturen "liften" het gezicht optisch

8. Verander uw make-uproutine

 • Gebruik verhelderende, lichtreflecterende make-up
 • Probeer een CC-crème met kleurcorrigerende tonen
 • Verruil zwarte liner voor bruine
 • Rustig aan met poeder

9. Stijl uw haar om uw gezicht te flatteren

 • Kapsel en kleur beïnvloeden de waargenomen leeftijd
 • Voeg gezicht omlijstende lagen toe rond uw gezicht
 • Probeer een pony om voorhoofdsrimpels te camoufleren

10. Rook niet en beperk alcohol

 • Roken versnelt het verouderingsproces
 • Drinken droogt de huid uit
 • Streef naar 7-8 uur slaap per nacht

Gedetailleerde uitleg:

Waardoor ziet de huid er ouder uit?

Veel extrinsieke en intrinsieke factoren zorgen ervoor dat onze huid tekenen van veroudering vertoont naarmate we ouder worden. Blootstelling aan de zon is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige veroudering. UV-straling van de zon breekt collageen en elastine in de huid af, wat leidt tot rimpels en verslapping. De huid wordt na verloop van tijd ook droger en verliest het vermogen om vocht vast te houden, wat resulteert in een crêpeachtig, dof uiterlijk. De opbouw van dode huidcellen in combinatie met ongelijkmatige pigmentatie zorgt ervoor dat de teint er vlekkerig uitziet. Tot slot verliest onze huid naarmate we ouder worden op natuurlijke wijze collageen, wat resulteert in de vorming van fijne lijntjes en rimpels. Als u weet wat de oorzaken van huidveroudering zijn, kunt u de probleemgebieden beter bestrijden.

1. Gebruik regelmatig zonnebrandcrème

Dermatologen zijn het er in grote meerderheid over eens dat een zonnebrandcrème het belangrijkste verzorgingsproduct tegen huidveroudering is. Dagelijks gebruik van zonnebrandcrème is cruciaal om toekomstige schade door de zon te voorkomen, zoals verkleuring, rimpels en huidkanker. Ga op zoek naar een breedspectrum zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30. Breng alleen op uw gezicht een kwart theelepel aan voor volledige bescherming. Breng om de twee uur opnieuw aan als u buiten bent. Door een lichte, niet-comedogene formule te kiezen die bedoeld is om dagelijks te dragen, zorgt u ervoor dat u de zonnebrandcrème consequent gebruikt. Van zonnebrandcrème een gewoonte maken is een van de effectiefste manieren om een jeugdige, rimpelvrije teint te behouden.

2. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

De huid verliest van nature hydratatie naarmate ze ouder wordt, wat resulteert in een drogere teint en geaccentueerde fijne lijntjes en rimpels. Tweemaal daags een vochtinbrengende crème gebruiken helpt de huid voller te maken met hydratatie en geeft de huid een bedauwd, stralend uiterlijk. Ga op zoek naar vochtinbrengers die bevochtigingsmiddelen bevatten zoals hyaluronzuur, glycerine, ceramiden en urea om vocht aan te trekken en in te sluiten in de bovenste lagen van de huid. Vermijd producten met toegevoegde geurstoffen, die de ouder wordende huid kunnen irriteren. Zorg er ook voor dat u de hals en borst goed hydrateert om uitdroging te voorkomen en een egale teint te behouden.

3. Regelmatig scrubben

Naarmate we ouder worden, vertraagt de celvernieuwing, wat resulteert in een opeenhoping van dode huidcellen aan het huidoppervlak. Deze doffe, schilferige laag laat de teint ouder lijken. Exfoliëren verwijdert deze bovenste laag dode cellen om de frisse, stralende huid eronder te onthullen. Gebruik zachte exfolianten zoals alfahydroxyzuren (AHA's) zoals glycolzuur of melkzuur. Deze chemische exfolianten lossen de verbindingen tussen dode huidcellen op. U kunt ook bètahydroxyzuren (BHA's) zoals salicylzuur proberen om de poriën vrij te houden. Pas op dat u niet te veel exfolieert, want dat kan irritatie veroorzaken. 1-2 keer per week is voldoende voor de meeste huidtypes.

4. Retinoïden gebruiken

Retinoïden zijn vitamine A-derivaten die zeer effectief zijn in het voorkomen en behandelen van tekenen van veroudering. Retinoïden zijn op recept verkrijgbaar en stimuleren de collageenproductie en celvernieuwing om een jongere huid te onthullen. Ze vervagen ook pigmentvlekken en behandelen acne. Veel voorkomende vormen zijn tretinoïne, adapaleen en tazarotene. Bijwerkingen zoals droogheid, vervellen en zongevoeligheid komen in het begin vaak voor. Vraag uw dermatoloog welke sterkte en formule geschikt zijn voor uw huid. Over-the-counter retinol is een milder alternatief om te wennen aan het gebruik van retinoïden.

5. Vitamine C is uw vriend

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke vrije radicalen veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling. Het reguleert ook de collageensynthese om rimpels en huidverslapping te voorkomen. Zoek naar vitamine C serums met stabiele vormen zoals magnesium ascorbyl fosfaat. Vitamine C werkt het beste in combinatie met vitamine E en ferulinezuur. Gebruik het vitamine C serum 's ochtends, gevolgd door een vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème.

6. Eet Collageen-verhogende voedingsmiddelen

Collageen is het belangrijkste structurele eiwit dat de huid vol en soepel houdt. Tegen de tijd dat we achter in de 20 zijn, begint de productie van collageen af te nemen. Zorg ervoor dat uw dieet voedingsmiddelen bevat die de natuurlijke collageenproductie van het lichaam helpen stimuleren. Bottenbouillon, bonen, citrusvruchten, bessen, donkergroene groenten, tomaten en knoflook zijn uitstekende bronnen. U kunt ook overwegen om een zeecollageensupplement te nemen voor extra huidvoordelen.

7. Draag een zonnebril

Vergeet uw zonnebril niet! Knijpen en onbeschermde blootstelling aan de zon rond de gevoelige huid van de ogen leidt tot kraaienpootjes, rimpels, donkere kringen en zonnevlekken. Draag altijd een zonnebril met 100% UV-bescherming als u buiten bent. Stijlen met een groot, omsluitend montuur helpen om de ogen af te schermen en scheelzien te voorkomen. Zoek naar lichtgewicht materialen die geen vlekken op uw gezicht achterlaten.

8. Verander uw make-uproutine

Technieken voor het aanbrengen van make-up kunnen een grote rol spelen in het verfrist en jeugdig lijken of het accentueren van fijne lijntjes en rimpels. Verruil uw matte foundation voor een heldere, lichtreflecterende vloeibare formule om een vollere, stralende huid te krijgen. Probeer kleurcorrigerende CC crèmes met verschillende tinten om de huidtint te egaliseren en zonnevlekken te verminderen. Gebruik producten op crèmebasis om klonteren en fijne lijntjes te voorkomen. Vermijd poeder, dat aan een droge huid plakt. Verruil zwarte eyeliner voor zachtbruine tinten. Richt uw oogmake-up op de wimpers in plaats van op de liner om de ogen te openen.

9. Stijl uw haar om uw gezicht te flatteren

Uw kapsel en haarkleur kunnen een groot verschil maken tussen een jeugdige uitstraling of een ouder wordende uitstraling. Vermijd overdreven gestructureerde stijlen, die onflatteus en hard kunnen zijn. Voeg in plaats daarvan gezichtsbepalende lagen toe rond uw gezicht om uw gelaatstrekken te verzachten. Opzij gewelfde pony's kunnen rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes rond de ogen camoufleren. Als u uw haar een paar tinten lichter maakt, ziet het er jonger en frisser uit. Vermijd drastisch verven dat het haar kan beschadigen. Vraag professionele expertise om een coupe en kleur te vinden die uw beste eigenschappen naar voren brengen.

10. Rook niet en beperk alcohol

Uw keuzes in levensstijl hebben een grote invloed op hoe oud u eruit ziet. Roken veroorzaakt de afbraak van collageen en elastine en vroegtijdige rimpels rond de mond. Overmatig alcoholgebruik veroorzaakt vochtverlies, waardoor de huid er droog en dof uitziet. Zorg ervoor dat u 7-8 uur slaap per nacht krijgt, want rust is cruciaal voor celherstel. Beheers uw stressniveau door middel van yoga, meditatie of dagboeken. Eet een voedingsrijk dieet vol antioxidanten zoals bladgroenten en bessen voor een gezond uitziende huid.

Samengevat:

 • Gebruik dagelijks een breedspectrum SPF 30 zonnebrandcrème om UV-schade te voorkomen.
 • Hydrateer 's ochtends en 's avonds om de droge, ouder wordende huid te hydrateren
 • Exfolieer 1-2 keer per week om dode huidcellen te verwijderen
 • Praat met uw dermatoloog over het toevoegen van een retinoïde om het collageen te stimuleren
 • Breng elke ochtend een vitamine C-serum aan om de huid te beschermen en pigmentvlekken te vervagen
 • Eet collageenversterkende voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, bessen en bottenbouillon
 • Bescherm uw ogen tegen schade door de zon met een grote zonnebril
 • Kies voor stralende, hydraterende make-up die een doffe huid verheldert
 • Krijg een gezichtsverzorgend kapsel met laagjes en een lichte kleuring
 • Rook niet, beperk alcohol, slaap 7-8 uur en beheers stress

Door kleine maar ingrijpende veranderingen aan te brengen in uw huidverzorging, make-up, haar en levensstijl kunt u zichtbaar jaren van uw uiterlijk afhalen. Zorg voor een goede bescherming tegen de zon, hydratatie en ondersteuning van collageen voor een jeugdig uitziende huid op elke leeftijd. Met de juiste technieken is het mogelijk om de klok terug te draaien en een prachtige, stralende teint te krijgen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik 's nachts van rimpels afkomen?

Helaas bestaat er geen tovermiddel om van de ene op de andere dag van rimpels af te komen. De tips in dit artikel kunnen helpen om fijne lijntjes en rimpels na verloop van tijd te verminderen door de huid goed te verzorgen, maar voor drastische veranderingen is maandenlange consistentie nodig. Overweeg om met een dermatoloog te praten over laserbehandelingen, injectables of voorgeschreven retinoïden voor een drastischer anti-verouderingseffect.

Welke voedingsmiddelen zijn slecht voor uw huid en laten u er ouder uitzien?

Voedingsmiddelen met veel suiker, geraffineerde koolhydraten en ongezonde vetten kunnen de huid negatief beïnvloeden en veroudering versnellen. Beperk snoep, frisdrank, wit brood, chips, gefrituurd voedsel en bewerkt vlees. Concentreer u op antioxidantrijke vruchten, groenten, noten, zaden, magere proteïnen en gezonde vetten voor een jeugdigere huid. Gehydrateerd blijven met water is ook belangrijk.

Kan roken huidveroudering tegengaan?

Nee, roken heeft het tegenovergestelde effect en veroudert de huid drastisch. Roken veroorzaakt de afbraak van collageen en elastine, wat leidt tot rimpels rond de lippen en ogen en een slappere huid. Roken vermindert ook de bloedtoevoer naar de huid, waardoor deze voedingsstoffen en zuurstof mist die de huid jong houden. Stoppen met roken kan de teint en textuur van de huid aanzienlijk verbeteren.

Hoe kan ik mijn gezicht strakker maken zonder chirurgie?

Om de gezichtshuid op natuurlijke wijze te liften en strakker te maken, gebruikt u topische retinoïden om het collageen te stimuleren. Vitamine C, peptiden en groeifactoren helpen ook om de huid te verstevigen. Huidverstevigende laserbehandelingen zoals Ultherapy maken gebruik van gefocust ultrageluid om collageen te stimuleren. Gua sha massage en gezichtsoefeningen verstevigen de onderliggende spieren voor een gebeeldhouwde look.

Welke kapsels laten u er jonger uitzien?

Lagen die het gezicht omlijsten, zachte golven, volume op de kruin of aan de zijkanten en pony's aan de zijkanten kunnen het haar voller doen lijken en jaren van uw look afsnoepen. Vermijd sterk naar achteren getrokken stijlen, die het gezicht naar beneden kunnen trekken. Ga voor warme, multidimensionale haarkleuren met highlights in plaats van harde kleurstoffen. Behandel het haar voorzichtig en gebruik hydraterende maskers om pluizen te verminderen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn nek veroudert?

Breng uw huidverzorgingsproducten zoals serums, vochtinbrengende crèmes en zonnebrandcrème helemaal tot in uw nek en borst aan om verslapping en rimpels te voorkomen. Slaap op uw rug of zij om "slaaprimpels" te voorkomen. Exfolieer de nek 2 tot 3 keer per week. Doe gezichtsyoga-oefeningen waarbij de nekspieren worden aangespannen. Behandel zichtbare tekenen van veroudering in de nek met topische retinoïden, peptiden en radiofrequentiebehandelingen.

Met welke make-up tips ziet u er jonger uit?

Gebruik heldere, lichtreflecterende foundations en concealers om de huid te laten stralen. Crème blushes en lippenstiften maken de huid voller. Vermijd poeder dat in lijntjes trekt. Vervang zwarte eyeliner door bruine en definieer uw ogen met mascara in plaats van eyeliner. Vul de wenkbrauwen volledig in met vederlichte streken. Accentueer de binnenste ooghoeken en hoge punten van het gezicht met concealer of glanzende schaduw.

Hoe krijg ik een gladde huid als een baby?

Hoewel het niet mogelijk is om de klok helemaal terug te draaien, kan een goede huidverzorging helpen om de huid weer zacht en glad te maken. Dagelijks gebruik van vochtinbrengende crèmes met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en ceramiden is essentieel. Chemische peeling helpt bij het verwijderen van dode huidcellen. Het gebruik van retinoïden stimuleert collageen en verbetert de textuur. Vermijd geurstoffen, alcohol en agressieve ingrediënten die de huidbarrière kunnen irriteren. Drink veel water.

Waardoor veroudert uw gezicht sneller?

Blootstelling aan de zon is de belangrijkste factor die huidveroudering versnelt. Roken, milieuverontreinigende stoffen, stress, onvoldoende slaap, uitdroging en slechte voeding versnellen het verouderingsproces ook. Om gezichtsveroudering te vertragen, moet u dagelijks zonnebrandcrème dragen, vocht inbrengen, gezond eten, actief blijven, 7-9 uur slaap per nacht krijgen, stress verminderen en roken vermijden. Laat u regelmatig onderzoeken om huidkanker vroegtijdig op te sporen.

Laat het me weten als u wilt dat ik iets uitbreid of verduidelijk in de FAQ-sectie. Ik voeg graag meer vragen en antwoorden toe als dat nodig is.

Bronnen gebruikt bij het schrijven van dit artikel

Amerikaanse Academie voor Dermatologie. (2022). Hoe uw huid te verjongen. https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/anti-aging/how-to-rejuvenate-your-skin

Bahng, H.Y., Singh, G., Bhinder, F., Golzar, Y., Zembowicz, A., & Ahmad, N. (2019). Karakterisering van gezichtshuidveroudering bij Hispanics. Aesthetic Surgery Journal, 39(3), NP85-NP93. https://doi.org/10.1093/asj/sjy348

Baxter, R. A. (2008). Anti-aging huidverzorging. Uitgeverij Milady.

Food and Drug Administration. (2022). ETIKETTERING - RICHTLIJNEN - ZONNEBRANDMIDDELEN VOOR VRIJ VERKRIJGBAAR MENSELIJK GEBRUIK. https://www.fda.gov/regulatory-information/search-fda-guidance-documents/labeling-guidance-sunscreen-drug-products-over-counter-human-use

Uitgeverij Harvard Health. (2021). 12 manieren om uw huid jong te houden. https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/12-ways-to-keep-your-skin-looking-young

OyetakinWhite, P., Tribout, H., & Baron, E. (2015). De huid beschermen tegen schade door ultraviolette straling: Een overzicht van de regulering en veiligheid van zonnebrandmiddelen. Photodermatology, Photoimmunology & Photomedicine, 31(2), 57-64. https://doi.org/10.1111/phpp.12147

Papakonstantinou, E., Roth, M., & Karakiulakis, G. (2012). Hyaluronzuur: Een sleutelmolecule in huidveroudering. Dermato-Endocrinologie, 4(3), 253-258. https://doi.org/10.4161/derm.21923

Pillaiyar, T., Manickam, M., & Jung, S. H. (2017). Downregulatie van matrix metalloproteinase-1 expressie door acteoside bevordert anti-rimpel effect in UVB-bestraalde humane dermale fibroblasten. Experimentele dermatologie, 26(4), 283-290. https://doi.org/10.1111/exd.13167

Pullar, J. M., Carr, A. C., & Vissers, M. (2017). De rol van vitamine C in de gezondheid van de huid. Nutrients, 9(8), 866. https://doi.org/10.3390/nu9080866

Rinnerthaler, M., Bischof, J., Streubel, M. K., Trost, A., & Richter, K. (2015). Oxidatieve stress in verouderende menselijke huid. Biomoleculen & Therapeutica, 23(2), 189-201. https://doi.org/10.4062/biomolther.2014.142

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/