Hoe kan ik er goed uitzien op mijn 60ste?

Gepubliceerd:

Wilt u er jonger uitzien en u beter voelen naarmate u ouder wordt? Wie wil dat niet! Hoewel ouder worden onvermijdelijk is, zijn er veel dingen die u kunt doen om er op elke leeftijd op uw best uit te zien en u goed te voelen. Met een paar eenvoudige veranderingen in uw levensstijl kunt u jaren van uw uiterlijk afhalen en uw algehele gezondheid en welzijn verbeteren.

Er jonger uitzien heeft niet alleen met ijdelheid te maken - het gaat erom dat u zich zelfverzekerd, gezond en gelukkig voelt met waar u in het leven staat. Studies tonen aan dat mensen die zich jonger voelen zelfs langer leven, dus de klok terugdraaien is niet alleen goed voor uw uiterlijk.

Hoe kan ik er goed uitzien op mijn 60ste?

Volgens deskundigen kan de gemiddelde vrouw van 60 er 10 jaar jonger uitzien door deze anti-verouderingstips te volgen en een jeugdige geest te omarmen. Lees verder om de geheimen te ontdekken om er na uw 60e 10 jaar jonger uit te zien!

Waarom moeite doen om er jonger uit te zien?

Voordat we in de tips duiken, vraagt u zich misschien af: waarom zou u proberen er jonger uit te zien? Wat zijn de voordelen? Hier zijn een paar goede redenen om moeite te doen:

  • Voel u zelfverzekerder: Als u er op uw best uitziet, voelt u zich meestal zelfverzekerder en zelfverzekerder. Kleine veranderingen om uw uiterlijk op te frissen kunnen uw zelfvertrouwen een merkbare boost geven.
  • Geniet van een betere gezondheid: Veel antiverouderingsgewoonten leiden ook tot een betere gezondheid, van goed eten tot het gebruik van zonnebrandcrème. U zult de vruchten plukken in de vorm van minder rimpels en minder ziekte.
  • Maak een geweldige indruk: Uw uiterlijk beïnvloedt hoe anderen u zien, dus uw beste gezicht naar voren trekken maakt een verschil. Er levendig en jong uitzien kan helpen in uw carrière en persoonlijke leven.
  • De veroudering vertragen: Hoewel u het verouderingsproces niet kunt stoppen, kunt u het wel vertragen door gewoontes aan te nemen die uw huid en lichaam beschermen tegen schade. Het is nooit te laat om te beginnen!

10 tactieken om er na uw 60e 10 jaar jonger uit te zien

  1. Bescherm uw huid tegen de zon
  2. Hydrateer en voed uw huid
  3. Verminder rimpels met anti-verouderingscrèmes
  4. Fleur uw look op met make-up
  5. Hydrateren voor een jeugdige gloed
  6. Verfris uw kapsel
  7. Draag moderne, jeugdige kleding
  8. Een goede lichaamshouding en lichaamstaal ontwikkelen
  9. Bewegen en actief blijven
  10. Focus op geluk en welzijn

Laten we elk van deze leeftijdsverbeterende strategieën in meer detail bekijken, zodat u er jaren jonger uit kunt gaan zien!

1. Bescherm uw huid tegen de zon

Blootstelling aan de zon is de belangrijkste oorzaak van rimpels, pigmentvlekken en huidkanker. Om meer schade door de zon te voorkomen, moet u het hele jaar door zorgvuldig zonnebrandcrème op alle blootgestelde huid aanbrengen. Kies voor een breedspectrum zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger. Breng om de twee uur opnieuw aan als u buiten bent. Draag ook beschermende kleding en een breedgerande hoed als u buiten bent.

De schaduw opzoeken tussen 10 uur 's ochtends en 2 uur 's middags, wanneer de UV-stralen het sterkst zijn, is een andere slimme tactiek. Schade door de zon bouwt zich na verloop van tijd op en versnelt het verouderingsproces. Door dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken - zelfs als het bewolkt is - geeft u uw teint de beste kans om egaal en jeugdig te blijven.

2. Hydrateer en voed uw huid

Een droge, crèmige huid ziet er ouder uit en voelt ouder aan. Om dit tegen te gaan, kunt u uw huid 's ochtends en 's avonds hydrateren met een rijke crème of lotion boordevol voedende ingrediënten. Zoek naar formules met antioxidanten zoals vitamine C en E om de huidcellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Anti-aging peptiden zijn een andere geweldige toevoeging om de collageenproductie te stimuleren.

Breng overal vochtinbrengende crème aan, ook op uw hals, borst en handen om grondig te hydrateren. 2 tot 3 keer per week scrubben verwijdert dode huidcellen zodat uw crèmes beter kunnen intrekken. Een retinolproduct dat u 's nachts gebruikt, zal ook helpen om de collageengroei te stimuleren, zodat u na verloop van tijd minder rimpels krijgt.

3. Verminder rimpels met anti-verouderingscrèmes

Nu we het toch over rimpelbestrijdende crèmes hebben, het gebruik van producten voor de rijpere huid maakt een zichtbaar verschil in het verminderen van lijntjes en rimpels. Ingrediënten waar u op moet letten zijn onder andere:

  • Retinoïden om collageen op te bouwen
  • Hyaluronzuur om de huid voller te maken
  • Alfahydroxyzuren om de huidtextuur glad te maken
  • Antioxidanten zoals vitamine C en groene thee om schade te voorkomen

Richt u op de behandeling van fijne lijntjes rond de ogen, voorhoofdplooien en verslapte huid in de hals om uw uiterlijk op te frissen. Consistentie is de sleutel, dus houd u dagelijks aan een regime. Bij regelmatig gebruik zult u verbeteringen zien in de teint, textuur en huidverslapping.

4. Fleur uw look op met make-up

De juiste make-up technieken kunnen jaren van uw gezicht afhalen. Laat uw beste eigenschappen uitkomen en minimaliseer fijne lijntjes met deze tips:

  • Gebruik een concealer om kringen onder de ogen en donkere vlekken te verdoezelen. Meng goed zodat het er natuurlijk uitziet.
  • Breng blush aan op de appel van uw wangen om uw teint een jeugdige gloed te geven.
  • Omlijn uw ogen subtiel met een zacht bruin lijntje en mascara. Vermijd zware schaduw.
  • Vul overplukte wenkbrauwen op om uw ogen mooi te omlijsten.
  • Kies een transparante lipkleur in een roze tint om dunne lippen voller te maken.
  • Stuif een licht glanzend poeder op uw oogleden, wangen en decolleté voor meer glans.

Het doel is om uw natuurlijke schoonheid te laten stralen - niet om zware make-up op te doen. Een professionele make-uples in uw plaatselijke warenhuis kan u trucjes leren voor een jeugdigere look.

5. Hydrateren voor een jeugdige glans

Een goede hydratatie maakt de huidcellen voller en geeft uw teint een gezonde, bedauwde gloed die fijne lijntjes minimaliseert. Drink dagelijks minstens 64 ounces water en eet sappig fruit en groenten tijdens het eten. Kruidenthee, soepen op basis van bouillon en verse sappen zijn andere gemakkelijke manieren om te hydrateren. Gebruik minder zout, alcohol, koffie en frisdrank die rimpels bevorderen. Goed hydrateren houdt de huid soepel en stralend.

6. Verfris uw kapsel

Uw kapsel kan uw leeftijd op- of afzwakken. Om jaren van uw uiterlijk af te halen:

  • Krijg een moderne, gelaagde snit met een gevederde omlijsting rond uw gezicht
  • Voeg springerige golven en krullen toe om lengte te creëren
  • Ga voor een warme brunette of blonde tint met gouden highlights
  • Probeer een zwierige franje of een pony met zijscheiding om rimpels te camoufleren
  • Gebruik een volumemousse om slappe lokken op te pompen

Laat uw kapsel om de 6-8 weken bijknippen zodat het zijn vorm behoudt. Ga regelmatig naar uw stylist om uw look bij te werken. Een verouderd kapsel kan u verouderen.

7. Draag moderne, jeugdige kleding

Kleed u als de chique, actieve vrouw die u bent - niet als het verouderde seniorenstereotype. Vermijd slonzige, te grote kleding die uw figuur verbergt. Kies in plaats daarvan voor modieuze stukken zoals:

  • Aansluitende jeans van donker denim die uw figuur flatteert
  • Tuniektruien in juweeltinten om uw teint op te fleuren
  • Een elegante blazer of jasje dat nauwsluitend is in de taille
  • Accessoires zoals een kleurrijke sjaal of trendy schoenen
  • Goed gesneden jurken en rokken gecombineerd met panty's en laarzen

Hoogwaardige stoffen zoals wol en kasjmier voelen luxueus aan. Laat kleding op maat maken om goed te passen, zelfs als u ze te groot koopt. Blijf op de hoogte van de trends door modeblogs en -tijdschriften te lezen.

8. Een goede lichaamshouding en lichaamstaal ontwikkelen

Hoe u uzelf vasthoudt, heeft invloed op hoe oud u lijkt. Oefen deze tips:

  • Sta rechtop met uw schouders naar achteren om een voorovergebogen blik te voorkomen.
  • Houd uw hoofd hoog en maak oogcontact.
  • Loop stevig met uw buik en achterwerk ingetrokken.
  • Open uw lichaamstaal door uw armen los te maken.
  • Glimlach en maak gezichtsuitdrukkingen om een fronsend rustgezicht te vermijden.
  • Maak gebaren en beweeg uw handen om betrokken en levendig over te komen.

Een goede lichaamshouding en positieve lichaamstaal straalt zelfvertrouwen en energie uit. Slungelig zijn of oogcontact vermijden straalt afzijdigheid uit. Let op uw manieren om benaderbaar en levendig over te komen.

9. Bewegen en actief blijven

Door lichamelijk actief te blijven, blijft uw lichaam optimaal functioneren, wat betekent dat u er jonger uitziet en zich jonger voelt. Streef naar 30 minuten matige lichaamsbeweging op minstens 5 dagen per week. Wandelen, watertraining, yoga en tuinieren zijn opties met weinig impact. Twee keer per week krachttraining bouwt spiermassa op, die we verliezen naarmate we ouder worden. Stretching houdt het lichaam soepel.

Lichaamsbeweging helpt ook:

  • Verlaag uw stressniveau om vroegtijdige veroudering te voorkomen
  • Laat endorfines vrijkomen die u een natuurlijke gloed geven
  • Bevorder een betere slaap zodat u verfrist wakker wordt
  • Houd uw energieniveau hoog en uw mentale scherpte op peil

Blijf gemotiveerd om meer te bewegen door samen met vrienden te sporten of u in te schrijven voor lessen die u leuk vindt, zoals Zumba.

10. Focus op geluk en welzijn

Hoe u zich van binnen voelt, straalt naar buiten via uw energie en humeur. Maak tijd voor activiteiten die uw geest voeden, zoals:

  • Vrijwilligerswerk doen of anderen helpen
  • Hobby's nastreven die u vreugde brengen
  • Tijd doorbrengen met dierbaren
  • Beoefen mindfulness, meditatie of yoga
  • Werken met voldoening
  • De natuur in

Lachen en optimisme zijn ook krachtige jeugdelixirs die stress verlichten en uw ogen laten sprankelen. Omring uzelf met positieve invloeden en beoefen dankbaarheid. Uw innerlijke licht zal doorschijnen op uw gezicht!

Conclusie

Er zijn zoveel kleine maar impactvolle veranderingen die u kunt aanbrengen om er jaren - zelfs decennia! - jonger te voelen nadat u 60 bent geworden. Uzelf beschermen tegen schade door de zon, uw huid goed verzorgen, hydrateren en een betere conditie bieden merkbare voordelen tegen veroudering. Het bijwerken van uw kapsel, make-up en garderobe geven uw look een modern tintje. En onderschat het belang van een tevreden gevoel niet!

Wat zijn uw beste tips om eeuwig jong te blijven? Wat is uw geheime anti-verouderingswapen? Deel uw advies in de reacties om uw medelezers te motiveren en te inspireren. We zitten allemaal in hetzelfde verouderingsproces, dus laten we elkaar helpen om er het beste van te maken!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn huid van 70 er jaren jonger uit laten zien?

  • Gebruik een sterk hydraterende nachtcrème met retinol en peptiden om de textuur en elasticiteit van uw huid te verbeteren. Breng elke avond aan.
  • Exfolieer 2 tot 3 keer per week met een scrub die glycolzuur of melkzuur bevat om doffe, dode huidcellen te verwijderen.
  • Draag overdag altijd een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger om u tegen verdere schade door de zon te beschermen.
  • Overweeg behandelingen zoals chemische peelings of microneedling om de collageenproductie te stimuleren.
  • Gebruik een rijke oogcrème met hyaluronzuur om de tere huid rond de ogen te hydrateren.

Welke huidverzorgingsingrediënten moeten vrouwen van 60 vermijden?

Sommige ingrediënten die vaak in huidverzorging worden gevonden, kunnen de rijpere huid irriteren en uitdrogen. Blijf uit de buurt van:

  • Geur
  • Alcohol
  • Ruwe scrubs met kralen of schelpen
  • Adstringerende middelen zoals toverhazelaar
  • Schuimende reinigingsmiddelen, die de huid kunnen strippen
  • Zware minerale oliën die de poriën verstoppen

Gebruik zachte, voedende formules die geschikt zijn voor uw huidtype. Doe altijd een patchtest wanneer u nieuwe producten uitprobeert.

Hoe kan ik mijn gezicht zichtbaar jonger laten lijken zonder botox?

  • Breng 's ochtends een vitamine C-serum aan om te beschermen tegen de afbraak van collageen.
  • Gebruik meerdere avonden per week een retinolcrème of -serum om de celvernieuwing te verhogen. Begin langzaam.
  • Drink collageensupplementen of bottenbouillon voor een vollere huid.
  • Doe gezichtsmassages om de spieren te verstevigen en de bloedcirculatie te verhogen.
  • Blijf gehydrateerd en beperk zout voedsel, alcohol en cafeïne tot een minimum.
  • Overweeg laser- of ultrageluidbehandelingen om het collageen te stimuleren.

Welke kapsels laten oudere dames er jonger uitzien?

  • Schouderlange coupes met laagjes rond het gezicht.
  • Gezicht omlijstende pony of zijdelingse pony.
  • Volume bij de aanzet voorkomt plat haar tegen de hoofdhuid.
  • Zachte golven en krullen om beweging en veerkracht toe te voegen.
  • Jeugdige highlights in warmere blond- en bruintinten.
  • Korte pixie coupes met taps toelopende zijkanten laten uw kaaklijn mooi uitkomen.

Een moderne, goed gevormde snit kan jaren van uw uiterlijk afsnoepen. Ga regelmatig naar uw stylist.

Hoe kan ik me modieus en leeftijdsgeschikt kleden als ik 70 ben?

  • Vermijd frumpy, te grote kleding die uw figuur verdrinkt.
  • Ga op zoek naar goed passende jeans die bij de enkel of onderkant van de kuit vallen.
  • Voeg leuke accessoires toe zoals sjaals, sieraden en schoenen.
  • Probeer tunieken en vloeiende tops in combinatie met een slanke broek of legging.
  • Draag een blazer over een jurk of spijkerbroek om het af te maken.
  • Kies voor kwaliteitsstoffen zoals wol, kasjmier en zijde.
  • Speel met trends zoals metallics, gedurfde prints en texturen.
  • Eigen uw persoonlijke stijl. Voel niet de behoefte om u jonger te kleden dan u bent.

Focus op flatterende stukken in chique stoffen. Blijf op de hoogte van trends voor een moderne flair.

Hopelijk bieden deze extra FAQ's nuttige inzichten over hoe vrouwen boven de 60 hun stijl en zelfverzorgingsroutines kunnen bijwerken om er jaren jonger uit te zien! Laat het me weten als u nog andere vragen hebt.

Bronnen gebruikt om dit artikel te schrijven

American Academy of Dermatology Association (Amerikaanse Academie voor Dermatologie). (n.d.). Hoe u uw huid kunt verjongen terwijl u slaapt. Opgehaald van https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/anti-aging/how-to-rejuvenate-skin-while-you-sleep

Fallon, A. (2021, 29 juni). Kapsels die u er jonger doen uitzien. Elle. Opgehaald van https://www.elle.com/uk/beauty/hair/g36427128/hairstyles-that-make-you-look-younger/

Uitgeverij Harvard Health. (2022, 1 maart). 12 manieren om uw huid jeugdig te houden. Harvard Medical School. Opgehaald van https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/12-ways-to-keep-your-skin-youthful

Katz, A. (2021, 18 november). 10 make-up trucs die jaren van uw gezicht afhalen. Good Housekeeping. Opgehaald van https://www.goodhousekeeping.com/beauty/anti-aging/a35047160/makeup-tricks-to-look-younger/

Mayo Clinic. (2022, augustus 16). Veroudering: Wat u kunt verwachten. Opgehaald van https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/healthy-aging/in-depth/aging/art-20046070

Northwestern Medicine. (2021, 16 november). 8 tips om er jonger uit te zien. https://www.nm.org/healthbeat/healthy-tips/8-tips-to-look-younger

Papantoniou, K., Vetter, C., & Schernhammer, E. S. (2018). Ploegendienstpraktijken en interventiemogelijkheden. Arbeids- en milieugeneeskunde, 75(1), 2-3. https://doi.org/10.1136/oemed-2017-104702

Schultz, K. (2021, 5 januari). Hoe u zich op elke leeftijd passend en stijlvol kunt kleden. The New York Times. https://www.nytimes.com/2021/01/05/style/how-to-dress-your-age.html

Zuckerman, D. M. (2020, 2 maart). Er jonger uitzien: Cosmetische ingrepen die jaren van uw gezicht halen. WebMD. https://www.webmd.com/beauty/features/looking-younger-cosmetic-procedures-take-years-off-face#1

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/