Kunt u Omega-3 met vitamine D en zink innemen?

Gepubliceerd:

Omega-3 vetzuren, vitamine D en zink zijn drie belangrijke micronutriënten die een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen bieden. Omega-3 helpt ontstekingen te verminderen, verlaagt triglyceriden en bevordert de gezondheid van hart en hersenen. Vitamine D helpt bij de opname van calcium en de gezondheid van de botten. Zink ondersteunt de immuunfunctie en celgroei.

Veel mensen nemen supplementen met een combinatie van deze voedingsstoffen voor een optimale gezondheid. Maar is het veilig om omega-3, vitamine D en zink samen te nemen? Zijn er wisselwerkingen of bijwerkingen waar u op moet letten?

Kunt u omega-3 samen met vitamine D en zink nemen?

In dit uitgebreide artikel wordt het bewijs onderzocht voor het combineren van omega-3, vitamine D en zinksupplementen. We zullen kijken naar:

 • De voordelen van elke voedingsstof
 • Aanbevolen doseringen
 • Mogelijke interacties en bijwerkingen
 • Veiligheidsoverwegingen en tips om ze samen te nemen

Aan het eind weet u of u veilig omega-3 visolie of krillolie met vitamine D- en zinksupplementen kunt innemen.

Voordelen van Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren bieden een breed scala aan gezondheidsvoordelen, en daarom worden ze vaak als supplementen ingenomen. De belangrijkste omega-3 zijn:

 • Eicosapentaeenzuur (EPA)
 • Docosahexaeenzuur (DHA)
 • Alfa-linoleenzuur (ALA)

EPA en DHA komen voornamelijk voor in dierlijke bronnen zoals vette vis en visolie. ALA komt voor in plantaardige bronnen zoals lijnzaad, chiazaad en walnoten.

Hier zijn enkele van de belangrijkste bewezen voordelen van omega-3 vetzuren:

Ontstekingen verminderen

Ontsteking is een belangrijke oorzaak van veel chronische ziekten. Omega-3 heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen die ontstekingen in het hele lichaam helpen verminderen.

Studies tonen aan dat het innemen van omega-3 ontstekingsmarkers zoals C-reactief proteïne (CRP), IL-6 en TNF alfa kan verlagen. Verminderde ontstekingen zijn gekoppeld aan voordelen voor hartaandoeningen, kanker, depressie, artritis en meer.

Triglyceriden verlagen

Omega-3 is zeer effectief in het verlagen van verhoogde triglycerideniveaus in het bloed, wat een belangrijke risicofactor voor hartaandoeningen is.

Veel onderzoeken tonen aan dat zowel omega-3 op recept als voedingssupplementen triglyceriden tot 30% kunnen verminderen bij mensen met hoge niveaus.

Ondersteun de gezondheid van het hart

De ontstekingsremmende en triglyceride-verlagende effecten van omega-3 vertalen zich naar bescherming voor de gezondheid van het hart. Voldoende EPA en DHA binnenkrijgen is gekoppeld aan een lager risico op een hartaanval, beroerte en dood door hartaandoeningen.

Omega-3 kan ook gunstig zijn voor andere cardiovasculaire risicofactoren zoals bloeddruk en arteriële stijfheid.

Hersenfunctie stimuleren

De hersenen hebben omega-3 nodig voor een optimale ontwikkeling en werking. Met name DHA is de meest voorkomende omega-3 in de hersenen.

De inname van omega-3 tijdens de zwangerschap en babytijd is cruciaal voor de ontwikkeling van de hersenen. Bij volwassenen kunnen omega-3 de hersenfunctie verbeteren en cognitieve achteruitgang vertragen.

Ze blijken ook nuttig te zijn bij het voorkomen en behandelen van stemmingsstoornissen zoals depressie, angst en ADHD.

Verbeter de gezondheid van uw ogen

DHA is sterk geconcentreerd in het netvlies van de ogen. Het ondersteunt de ontwikkeling van de ogen op jonge leeftijd en beschermt het gezichtsvermogen naarmate u ouder wordt.

De inname van Omega-3 is gekoppeld aan een verminderd risico op veel voorkomende oogziekten zoals maculadegeneratie, droge ogen en staar.

Huid en haar verbeteren

Omega-3 houdt de huid gehydrateerd en het haar sterk door de olieproductie in uw huid en hoofdhuid te reguleren. Dit helpt het haar een gezonde glans te geven.

Ze beschermen de huid ook tegen schade door de zon die kan leiden tot vroegtijdige veroudering.

Verlicht gewrichtspijn en artritis

De ontstekingsremmende effecten van omega-3 verlichten gewrichtsstijfheid en pijn die gepaard gaan met reumatoïde artritis. Sommige onderzoeken vinden ook voordelen voor artrose.

In een onderzoek onder 250 mensen met gewrichtspijn meldde 90% van degenen die omega-3 gebruikten dat ze minder pijn hadden en na drie maanden geen pijnmedicatie meer nodig hadden.

Ondersteuning van foetale ontwikkeling

Omega-3, vooral DHA, zijn van vitaal belang voor een goede groei en ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap. Ze zijn betrokken bij de structuur en functie van de hersenen en de ogen.

Omega-3 inname tijdens de zwangerschap en borstvoeding is in verband gebracht met hogere intelligentiescores en gezichtsscherpte bij zuigelingen.

Gewichtsverlies bevorderen

De inname van omega-3 kan het gevoel van verzadiging verhogen en de vetverbranding ondersteunen, wat gewichtsverlies bevordert. De onderzoeken zijn echter verdeeld over de vraag of omega-3 definitief tot een lager lichaamsgewicht leidt.

Toch hebben omega-3's een positieve invloed op obesitasgerelateerde ontstekingen, insulineresistentie en andere factoren die verband houden met gewichtstoename.

Samengevat bieden omega-3 vetzuren verreikende voordelen voor uw hersenen, hart, gewrichten, ogen, huid en nog veel meer. Gezien hun uitstekende veiligheidsprofiel zijn ze een van de meest heilzame supplementen die u kunt nemen voor uw algehele gezondheid.

Voordelen van vitamine D

Vitamine D, ook wel bekend als de "zonneschijnvitamine", speelt een cruciale rol in veel aspecten van de gezondheid. Het werkt als een hormoon in uw lichaam en communiceert met receptoren in bijna elke cel.

Enkele van de belangrijkste functies van vitamine D zijn:

Sterke botten bouwen

Vitamine D bevordert de calciumopname en botmineralisatie, waardoor het essentieel is voor de gezondheid van de botten. Voldoende vitamine D voorkomt rachitis bij kinderen en osteomalacie en osteoporose bij volwassenen.

Studies tonen aan dat vitamine D-supplementen botverlies, botbreuken en vallen aanzienlijk verminderen - vooral bij oudere volwassenen.

Immuniteit verhogen

Een tekort aan vitamine D vermindert de immuunfunctie en wakkert ontstekingen aan. Dit is gekoppeld aan een verhoogd risico op infecties zoals griep, longontsteking en virusinfecties.

Het is aangetoond dat het toedienen van supplementen luchtweginfecties vermindert en de longfunctie verbetert.

Celgroei reguleren

Vitamine D regelt celgroei, differentiatie en apoptose (geprogrammeerde celdood). Dit helpt de ongecontroleerde celvermenigvuldiging te voorkomen die bij de ontwikkeling van kanker wordt gezien.

Hogere vitamine D-niveaus worden in verband gebracht met een lager risico op dikkedarm-, borst- en prostaatkanker.

De gezondheid van het hart verbeteren

Voldoende vitamine D ondersteunt de gezondheid van het hart door ontstekingen, bloeddruk en cholesterol te verlagen.

Mensen met minder vitamine D hebben tot twee keer zoveel kans op hartaanvallen, beroertes en andere cardiovasculaire aandoeningen.

Stemming in evenwicht brengen

Seizoensgebonden stemmingswisselingen zijn in verband gebracht met schommelende vitamine D-niveaus door verminderde blootstelling aan de zon. Supplementen lijken de stemming te stabiliseren en symptomen van depressie te verlichten.

Uit een meta-analyse bleek dat het depressieve symptomen met meer dan 30% verminderde in vergelijking met een placebo.

Bloedsuiker onder controle houden

Door de insulinesecretie en -gevoeligheid te ondersteunen, speelt vitamine D een centrale rol in de bloedsuikerregulatie. Veel onderzoeken brengen een laag vitamine D-gehalte in verband met een verhoogd risico op diabetes type 2.

Supplementen kunnen het aantal hemoglobine A1C en de nuchtere bloedglucose verlagen bij mensen met prediabetes of type 2 diabetes.

Hulp bij gewichtsverlies

Een tekort aan vitamine D wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op obesitas. Hoewel het bewijs beperkt is, kunnen supplementen gewichtsverlies bevorderen, vooral in combinatie met calcium.

Uit één onderzoek bleek dat vrouwen die 15 weken lang calcium en vitamine D innamen, 6,4 kilo meer afvielen dan de controlegroep.

Samengevat is vitamine D betrokken bij tal van functies die bescherming bieden tegen belangrijke ziekten zoals osteoporose, kanker, diabetes en hart- en vaatziekten. Het hele jaar door zorgen voor voldoende vitamine D is cruciaal voor de algehele gezondheid.

Voordelen van Zink

Zink is een essentieel spoormineraal dat in kleine hoeveelheden nodig is voor meer dan 100 enzymatische reacties in het lichaam. Het is van nature aanwezig in veel voedingsmiddelen en wordt vaak toegevoegd aan supplementen en verrijkte voedingsmiddelen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste bewezen voordelen van zink:

Immuniteit verhogen

Zink speelt een centrale rol in de ontwikkeling en functie van immuuncellen, bekend als lymfocyten en fagocyten. Zelfs een licht zinktekort schaadt de immuniteit en wakkert ontstekingen aan.

Aanvulling met zink vermindert infecties aan de luchtwegen zoals verkoudheid en longontsteking. Het helpt ook om infecties door diarree en malaria in ontwikkelingslanden te bestrijden.

Groei en ontwikkeling ondersteunen

Zink is essentieel voor de groei vanaf de foetale ontwikkeling tot in de tienerjaren. Het is nodig voor de productie van DNA en eiwitten, de celdeling en de afgifte van groeihormoon.

Een tekort aan zink tijdens de zwangerschap en kinderjaren kan de groei, neurologische ontwikkeling en immuniteit aantasten.

Wondgenezing bevorderen

Zink helpt bij de collageensynthese, de immuunfunctie en ontstekingen - allemaal vitaal voor wondherstel.

Plaatselijk of oraal zink versnelt de genezing van brandwonden, chirurgische incisies, diabetische voetzweren en doorligwonden aanzienlijk.

Testosteron reguleren

Zink is essentieel voor de gezondheid van de mannelijke voortplanting en de productie van testosteron. Een tekort wordt in verband gebracht met verminderde testosteron, verminderde vruchtbaarheid en verhoogde ontstekingen.

Bij sporters en mensen met een zinktekort kan suppletie het testosteronniveau verhogen en erectiestoornissen tegengaan.

Acne bestrijden

Door zijn antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen helpt zink bij het behandelen en voorkomen van acne. Het is net zo effectief als antibiotica voor het verminderen van acneletsels.

Zink reguleert ook de olieproductie en kan acnelittekens minimaliseren.

De gezondheid van de ogen ondersteunen

Zink is geconcentreerd in het oog, met name in het netvlies en de omliggende weefsels. Het maakt het transport van vitamine A mogelijk om gezichtsverlies door leeftijdsgebonden maculadegeneratie te voorkomen.

Een tekort aan zink kan leiden tot een verminderde gezichtsscherpte en nachtblindheid.

De hersenfunctie verbeteren

Zink is van vitaal belang voor de neurotransmissie in de hersenen. Tekorten worden in verband gebracht met depressie, ADHD en verminderde cognitie en leren.

Supplementen kunnen de mentale alertheid, informatieverwerking en het episodisch geheugen verbeteren.

Bloedsuiker verlagen

Zink bindt aan insuline en ondersteunt de opslag ervan in de alvleesklier. Het helpt ook bij de insulinesecretie en het gevoelig maken van cellen voor glucose.

Studies tonen aan dat zink de bloedsuikerspiegel verlaagt bij mensen met diabetes. Meer dan 30% van de mensen met diabetes type 2 heeft een zinktekort.

Osteoporose voorkomen

Door de botvorming en mineralisatie te stimuleren, versterkt zink de botten en helpt het osteoporose voorkomen - vooral in combinatie met calcium.

Eén onderzoek bij postmenopauzale vrouwen toonde aan dat het toevoegen van zink aan calciumsupplementen de botdichtheid meer deed toenemen dan calcium alleen.

Samengevat speelt zink verschillende rollen bij immuniteit, groei, wondgenezing, hormoonfunctie, gezichtsvermogen, gezondheid van de hersenen en het risico op chronische ziekten. Ervoor zorgen dat u de ADH voor zink haalt, ondersteunt het algehele welzijn.

Aanbevolen doseringen

Omega-3

Voor de algemene gezondheid:

 • 250-500 mg EPA en DHA per dag

Voor hoge triglyceriden:

 • Tot 4 gram EPA en DHA per dag onder medisch toezicht

De dosis kan ook variëren op basis van de specifieke aandoening. Hogere innames dan 3 gram per dag moeten door een arts in de gaten worden gehouden vanwege mogelijke bloedingsrisico's.

Als u op zoek bent naar een visoliesupplement van goede kwaliteit, kies er dan een dat ten minste 500 mg gecombineerde EPA en DHA per capsule van 1000 mg bevat.

Vitamine D

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine D is:

 • 600 IE (15 mcg) per dag voor de leeftijd van 1-70 jaar
 • 800 IE (20 mcg) per dag voor 70-plussers

Veel deskundigen raden echter een dagelijkse inname van 1.000-4.000 IU (25-100 mcg) aan voor een optimale gezondheid.

Doses tot 10.000 IE per dag worden als veilig beschouwd voor gezonde volwassenen, mits onder toezicht van een gezondheidsdeskundige.

Zink

De ADH voor zink is:

 • 8 mg per dag voor vrouwen
 • 11 mg per dag voor mannen

Deze ADH's zijn voor elementair zink. Dit betekent dat als u een supplement neemt dat zinkgluconaat bevat, u ongeveer 14 mg nodig hebt om 8 mg werkelijk zink binnen te krijgen.

Inname tot 40 mg elementair zink per dag uit supplementen of zinkpastilles veroorzaakt over het algemeen geen nadelige effecten bij gezonde volwassenen.

Hogere doses kunnen onder medisch toezicht op korte termijn worden gebruikt, meestal tot 150 mg per dag.

Zijn er interacties tussen Omega-3, vitamine D en zink?

Interacties tussen Omega-3 en vitamine D

Er zijn geen bekende interacties tussen omega-3 vetzuren en vitamine D. Beide zijn in vet oplosbare voedingsstoffen, maar ze concurreren niet bij de absorptie en hebben geen negatieve invloed op elkaars biologische activiteit.

Er zijn zelfs aanwijzingen dat omega-3 de opname en werking van vitamine D kan verbeteren.

Omega-3 wordt opgenomen in celmembranen, wat gunstige structurele veranderingen teweegbrengt. Dit lijkt de binding van vitamine D en de signalering door celreceptoren te bevorderen.

Daarom kunt u niet alleen veilig omega-3 innemen met vitamine D, maar omega-3 supplementen kunnen ook uw vitamine D-status verbeteren.

Interacties tussen Omega-3 en Zink

Net als bij vitamine D is er geen negatieve interactie tussen omega-3 vetzuren en de absorptie of suppletie van zink.

Er is enig bewijs dat omega-3 en zink synergetisch kunnen zijn voor bepaalde functies:

 • Wondgenezing: Zowel omega-3 als zink spelen een centrale rol bij het reguleren van ontsteking en collageenvorming tijdens wondherstel. Studies tonen aan dat aanvulling met deze combinatie optimaal is voor herstel na een operatie of verwonding.
 • Immuniteit: DHA en zink ondersteunen de activiteit van immuuncellen. Een combinatie van omega-3 supplementen met 20-50 mg zink lijkt nuttig om de immuniteit tegen infecties te versterken.
 • Neurobescherming: DHA en zink zijn cruciale structurele bestanddelen van celmembranen in de hersenen en ogen. Aanvulling met beide kan de membraanfunctie beter ondersteunen en gezichtsverlies voorkomen.

Over het algemeen concurreren omega-3 en zink niet bij de absorptie en bieden beide unieke voordelen voor immuniteit, wondgenezing, ogen en de hersenen. U kunt veilig visolie of andere omega-3 supplementen samen met zink innemen.

Interacties tussen vitamine D en zink

Er zijn geen negatieve interacties tussen zink en vitamine D. Aangezien ze allebei in de dunne darm worden opgenomen, kunnen zeer hoge doses van de ene de opname van de andere beïnvloeden.

Dit is echter over het algemeen geen probleem bij normale supplementdoses. De voordelen van beide voedingsstoffen blijven behouden als u matige hoeveelheden zink en vitamine D samen neemt.

Het combineren van vitamine D en zink kan zelfs gunstig zijn voor het opbouwen van botdichtheid en het voorkomen van osteoporose.

 • Vitamine D bevordert de calciumopname en botvorming. Zink is essentieel voor het activeren van vitamine D en het stimuleren van mineralisatie.
 • Van inname van vitamine D met 30 mg zink is ontdekt dat het meerdere markers van botmetabolisme verbetert en de botdichtheid meer verhoogt dan vitamine D alleen.

Zinksuppletie heeft ook geen invloed op het vitamine D-niveau in het bloed. Door zowel vitamine D als zink aan te bieden, krijgen botten de synergetische voordelen van deze twee voedingsstoffen.

Mogelijke bijwerkingen van het samen innemen van Omega-3, Vitamine D en Zink

Wanneer omega-3-, vitamine D- en zinksupplementen in de aanbevolen doseringen worden ingenomen, worden ze goed verdragen met minimale bijwerkingen. Er zijn echter enkele potentiële bijwerkingen waar u rekening mee moet houden:

 • Maagdarmsymptomen: Hoge doses omega-3 kunnen misselijkheid, diarree, brandend maagzuur en buikpijn veroorzaken. Zinksupplementen kunnen soms ook de maag irriteren. Als u ze met voedsel inneemt, zijn de bijwerkingen voor de maag vaak minder.
 • Onaangename smaak: Omega-3 visoliesupplementen kunnen een onaangename vissmaak achterlaten. Zinksupplementen kunnen ook een metaalsmaak geven. Een kleine snack eten na inname kan de smaak maskeren.
 • Verhoogd risico op bloedingen: Een zeer hoge inname van omega-3 kan de bloedingstijd verlengen. Dit kan een probleem zijn vóór een operatie. Zinksupplementen keren dit effect om, dus als u zink samen met omega-3 neemt, is er waarschijnlijk geen risico op bloedingen.
 • Hypercalciëmie: Bij het bereiken van zeer hoge 25(OH)D-spiegels van meer dan 100 ng/ml neemt het risico op hoge calciumspiegels toe. Hypercalciëmie veroorzaakt misselijkheid, verwardheid, nierstenen en abnormale hartritmes. De meeste mensen die matige doses vitamine D nemen, hebben geen last van hypercalciëmie.
 • Immuunsuppressie: Overmatige zinksuppletie van meer dan 40 mg per dag kan de werking van immuuncellen remmen. Daarom worden zinkpastilles bij verkoudheid alleen kortdurend ingenomen. Vitamine D moduleert ook de immuniteit, dus een hoge inname kan de immuunreacties veranderen.

Over het algemeen zijn bijwerkingen zeldzaam als omega-3, vitamine D en zinksupplementen worden ingenomen zoals aanbevolen en niet in megadoses. Overleg met uw arts over de juiste dosering op basis van uw gezondheidsgeschiedenis.

Wie moet voorzichtig zijn met het combineren van deze supplementen?

Bepaalde personen moeten voorzichtiger zijn met het gelijktijdig innemen van grote hoeveelheden omega-3, vitamine D en zink:

1. Degenen met stollingsstoornissen

Een zeer hoge inname van omega-3 kan de bloedingstijd verlengen. Mensen met hemofilie, de ziekte van von Willebrand of die bloedverdunners zoals Coumadin gebruiken, moeten de inname van omega-3 beperken tot minder dan 3 gram per dag, tenzij hun arts dit goedkeurt.

2. Personen die medicijnen gebruiken die een wisselwerking hebben

 • Omega-3, vitamine K, knoflook, ginkgo biloba, aspirine en NSAID's zoals ibuprofen hebben ook milde bloedverdunnende effecten. Het combineren van verschillende van deze middelen met voorgeschreven anticoagulantia kan bloedingsrisico's met zich meebrengen.
 • Orale zink kan de absorptie van medicijnen zoals quinolonantibiotica, tetracyclines en penicillamine verminderen. Het kan nodig zijn om de supplementen te spreiden.
 • De "zonneschijnvitamine" kan een wisselwerking hebben met verschillende medicijnen, waardoor hun afbraak of werking verandert. Steroïden, cholesterolmedicijnen, bloeddrukmedicijnen en kankertherapieën behoren tot de mogelijke beïnvloeders.

3. Degenen met auto-immuunziekten

Bij auto-immuunziekten valt het lichaam zijn eigen weefsels aan. Hoewel het niet duidelijk is, moduleren zowel vitamine D als zink de immuniteit en kunnen ze mogelijk auto-immuunreacties verergeren. Voorzichtigheid is geboden bij aandoeningen zoals lupus, reumatoïde artritis en multiple sclerose.

4. Vrouwen na de menopauze

Het risico op een tekort aan zink en vitamine D neemt toe na de menopauze. Oudere vrouwen moeten echter ook voorzichtig zijn met een overmatige inname van zink en vitamine D vanwege een verhoogde kans op osteoporose en nierfunctiestoornissen.

5. Degenen met nieraandoeningen

Te hoge doses vitamine D en zink kunnen giftig zijn bij mensen met nierfunctiestoornissen. Een nieraandoening remt de uitscheiding van hun metabolieten, wat kan leiden tot ophoping en nadelige effecten. De dosering moet worden aangepast op basis van nierfunctiemarkers zoals de eGFR.

Als u een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt, raadpleeg dan uw zorgverlener voordat u met supplementen begint. Hij of zij kan helpen bij het bepalen van veilige innameniveaus die zijn afgestemd op uw gezondheidsstatus.

Hier volgen enkele tips voor het veilig samen innemen van omega-3, vitamine D en zinksupplementen:

 • Neem ze samen met voedsel in om maagklachten te minimaliseren. Vette vis zoals zalm of avocado zijn goede keuzes om de opname van omega-3 te verbeteren.
 • Verspreid uw doses over de dag in plaats van alle supplementen tegelijk in te nemen. Dit voorkomt dat de absorptiecapaciteit voor vetoplosbare vitaminen wordt overschreden.
 • Zoek naar een omega-3-supplement dat antioxidanten zoals vitamine E bevat om te voorkomen dat vetzuren oxideren.
 • Kies kwaliteitsproducten van gerenommeerde merken die onafhankelijk getest worden. Controleer op keurmerken van organisaties zoals GOED, NSF en USP.
 • Lees het Supplement Facts-etiket om het type en de hoeveelheid omega-3 (EPA/DHA), vitamine D en elementair zink per portie te controleren.
 • Begin met lagere doses en werk naar boven toe. Omega-3, vitamine D en zink zijn heilzaam bij verschillende innames. Megadoses leiden niet noodzakelijkerwijs tot betere resultaten.
 • Test uw vitamine D-niveau 3-4 maanden nadat u met supplementen bent begonnen opnieuw om overmatige ophoping en hypercalciëmie te voorkomen.
 • Neem zink kortstondig in tijdens immuunuitdagingen of wonden, en geef uw lichaam daarna een pauze van grote doses.
 • Let op mogelijke tekenen van overmatige inname zoals misselijkheid, metaalachtige smaak, zwakte of duizeligheid.
 • Informeer uw zorgverlener over alle supplementen die u gebruikt, waaronder omega-3, vitamine D en zink. Bespreek de optimale dosering en eventuele voorzorgsmaatregelen op basis van uw medische geschiedenis.

Het combineren van omega-3, vitamine D en zink in gematigde doses wordt over het algemeen als veilig en heilzaam beschouwd voor de meeste mensen. Als u deze tips opvolgt, kunt u de voordelen voor uw gezondheid maximaliseren en mogelijke bijwerkingen minimaliseren. Raadpleeg zoals altijd uw arts als u zich zorgen maakt over het nemen van supplementen.

Conclusie

Concluderend zijn omega-3 vetzuren, vitamine D en zink zeer heilzame voedingsstoffen die veilig en voordelig zijn om samen in te nemen.

In de aanbevolen doseringen hebben ze geen negatieve wisselwerking of veroorzaken ze geen significante bijwerkingen. Onderzoek wijst zelfs uit dat omega-3 de opname en werking van vitamine D kan stimuleren.

De combinatie van deze supplementen biedt overlappende voordelen voor immuniteit, botsterkte, wondgenezing, hartgezondheid, hersenfunctie en ontstekingen. Ze helpen het risico op belangrijke chronische ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes, kanker en osteoporose te verminderen.

Een zeer hoge inname kan echter bijwerkingen of wisselwerkingen veroorzaken bij mensen met bepaalde medische aandoeningen. Om aan de veilige kant te blijven, volgt u de doseringsrichtlijnen, neemt u ze met voedsel in, spreidt u uw doses en informeert u uw arts over alle supplementen die u neemt.

Hoewel voeding altijd op de eerste plaats moet komen, zijn hoogwaardige omega-3-, vitamine D- en zinksupplementen een veilige, effectieve strategie om tekorten aan voedingsstoffen aan te vullen en een optimaal welzijn te ondersteunen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/